Het is zoiets wat je nooit hoopt nodig te hebben: een autoverzekering. Maar hij is nu eenmaal verplicht, dus als je er één afsluit, kun je maar beter ook een goede afsluiten, toch? Maar wat is nu de beste autoverzekering van 2024? Wij hebben de beste autoverzekering per situatie voor je op een rijtje gezet.

De beste WA autoverzekering: Allianz Direct

Maar liefst 83% van de klanten beveelt de Allianz Direct autoverzekering aan en deze verzekering scoort in alle tests hoog. Klinkt de naam je niet bekend in de oren? Dit was voorheen Allsecur, die reclames maakte met de broertjes Coronel.

Allianz Direct scoort het beste in de categorie WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) en dit is eigenlijk de basisverzekering. Dit is ook hetgeen wettelijk verplicht is (vandaar de naam), hiermee ben je verzekerd door schade aan anderen door jouw toedoen. Schade aan je eigen auto, ook als dat niet jouw schuld is, is hiermee niet verzekerd. Daardoor is deze verzekering vooral geschikt voor oudere auto’s met een lage dagwaarde.

De verzekering bij Alllianz Direct is flexibel op te zeggen, biedt goede hulpverlening in het buitenland en heeft een goede regeling voor een tweede gezinsauto.

De beste WA+ of WA Beperkt Casco: ABN Amro

Een WA+ of WA Beperkt Casco verzekering biedt naast de Wettelijke Aansprakelijkheid ook een dekking voor bepaalde schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld door storm of hagel. Mits het maar niet jouw schuld is. Deze verzekering wordt vooral gekozen voor auto’s die niet meer heel nieuw zijn, maar nog wel een redelijk hoge waarde hebben.

De beste verzekering in deze categorie is die van ABN Amro, deze scoort in de tests ook standaard hoog. Vooral de nieuwwaarderegeling (een vergoeding die maakt dat je dezelfde auto nieuw kunt kopen) en de bonus-malusladder (het percentage korting dat je krijgt bij schadevrije jaren) scoren goed.

Zo kun je bij ABN Amro tot 80% korting op de premie krijgen als je maar lang genoeg schadevrij rijdt, waar dit bij andere verzekeraars soms maar 70% of 75% is.

De beste all-risk autoverzekering: Aegon Royaal

Wil je gewoon álles verzekerd hebben, dan kies je voor een all-risk autoverzekering, ook wel Volledig Casco genoemd. Vooral bij nieuwe en/of dure auto’s is dit de meest gekozen verzekering, omdat je hiermee ook schade aan je eigen auto, ook al is het jouw schuld, meeverzekert.

De beste autoverzekering in deze situatie is de Aegon Royaal verzekering. Deze biedt de meest volledige, uitgebreide all-risk dekking, inclusief goede hulpverlening in binnen- en buitenland. En je betaalt geen eigen risico bij schade, ook heel prettig. Daar staat tegenover dat het wel de duurste variant van Aegon is, er zijn ook 2 minder dure all-risk verzekeringen te vinden.

Heb jij een oudere auto, maar vind je het nog steeds een fijn idee om all-risk verzekerd te zijn? Dat kan natuurlijk! Maar deze polissen hebben hogere premies en het is goed te bedenken of jouw auto dat nog waard is. Na een aantal jaren (soms al na 1 jaar) vergoedt de verzekering geen nieuwwaarde meer bijvoorbeeld!

0 Shares:
Ook zeer interessant