Samsung is door de jaren heen uitgegroeid tot een enorm groot en bekend bedrijf. Ze staan zelfs in de top 20 van meest bekende merken ter wereld. Deze bekendheid hebben ze natuurlijk zelf verdiend, ze maken gewoon goede producten. Waar Samsung met name sterk in is, is om gebruiksvriendelijke producten te maken die goed op elkaar aansluiten en met elkaar communiceren. Een goed voorbeeld hiervan telefoons, tablets, televisies en oordopjes. Allemaal andere producten die je op zichzelf kunt gebruiken. Het zijn fijne producten. Het mooie is echter dat je deze losse producten op elkaar kunt aansluiten en ze elkaar vervolgens versterken. Een consument kan volledig in zijn of haar behoeft voorzien worden met alleen maar Samsung-producten.

Dit artikel gaat over de oordopjes van Samsung. We belichten wat de oordopjes allemaal zoal kunnen en waarom we ze aanraden. Dit kan je helpen bij je zoektocht naar geschikte oordopjes. Zeker als je al gebruik maakt van andere Samsung-producten, kunnen de oordopjes een erg fijne toevoeging zijn.

Beste Samsung oordopjes van 2020

Samsung Level ON – Bluetooth koptelefoon

De super praktische Samsung Level ON zorgt voor ultieme bewegingsvrijheid. Hij werkt via Bluetooth dus je hoeft niet meer te lopen hannesen met een vervelend draad. Hij biedt een uitmuntende geluidskwaliteit zodat je altijd van je favoriete muziek kunt genieten. Wil je juist rust? Geen probleem. Hij beschikt namelijk over een noise cancelling functie waardoor alle omgevingsgeluiden gedempt worden. Heerlijk dus als je eindelijk eens een boek wilt lezen zonder last te hebben van die vervelende buurman die altijd overlast veroorzaakt. Als je telefoon onverwacht gaat kun je deze trouwens gewoon opnemen zonder hem af te zetten!

Samsung Galaxy Buds

De Samsung Galaxy Buds zijn de meest recente premium oordopjes van Samsung. De connectie met ander Samsung-apparaten gaat probleemloos en het geluid is meer dan prima. De accu gaat zo’n zes uur mee en met het meegeleverde oplaaddoosje voeg je hier nog zeven uur aan toe. De oordopjes zijn heel licht, en erg strak en mooi vorm gegeven en zitten heel lekker in je oren. Daarnaast zijn ze lekker klein, dus ze passen met gemak in je broek- of je jaszak. Mooi makkelijk om mee te nemen. Zelfs met het oplaaddoosje passen ze nog in je zak. Het oplaaddoosje is ook nog eens een handig hoesje, om de oordopjes te beschermen. De oordopjes (en het doosje) zijn verkrijgbaar in een witte, zwarte en in een gele variant.

Dankzij een goede en flexibele microfoontechniek ben je nagenoeg overal goed verstaanbaar. De oordopjes houden je gesprekken ruisvrij, omdat ze switchen tussen binnen- en buitenmicrofoons. Op basis van een analyse van het omgevingsgeluid schakelen de oordopjes de juiste modus in. Daarnaast beschikken de oordopjes over een innovatief ontwerp. Hierdoor zitten ze, mede door de toepassing van lichtgewicht materialen, erg fijn. Zo kun je zonder irritatie de oordopjes lang achter elkaar in je oren houden. Omdat ze zo fijn zitten, blijven ze ook nog eens erg goed in je oren zitten. Ook als je veel beweegt. Dit zijn gewoon hele fijne en goede draadloze oordopjes dus.

Samsung Gear IconX

De Gear IconX van Samsung zijn draadloze oordopjes en goede verbetering op zijn voorganger. De geluidskwaliteit van deze oordopjes is erg goed, de tonen zijn mooi uitgebalanceerd. Zowel de lage als de hoge tonen. Daarnaast gaat de accu zo’n zes uren mee. De oordopjes zijn erg geschikt om mee te sporten, want Samsung heeft hele handige technieken ingebouwd. Zo zorgt de bijbehorende S-health app ervoor dat al de statistieken van je work out worden bijgehouden. Hoeveel calorieën je hebt verbrand, de afstand, de tijd, je harstalg, enz. Zo kun je precies inzien of je voortuitgang boekt en hoeveel. Wat helemaal tof is, is dat de oordopjes een intern geheugen heeft van 4 GB. Zo kun je al je favoriete muziek met je telefoon of computer op je oordopjes zetten. Je hebt vervolgens geen internetverbinding nodig om muziek te luisteren, waardoor je dit overal kan doen. Zelfs je telefoon is niet meer nodig. De accu gaat zes uren mee en kan (onderweg) worden verlengd met de bijgeleverde oplaadhoes. De oordopjes kun je bedienen met een touch screen op de zijkant. Als laatste is de geluidskwaliteit ook gewoon erg goed, zeker geen overbodige luxe bij oordopjes.

De oordopjes en koptelefoons vallen onder de bedrijfstak Samsung Elektronics. Het overkoepelende geheel heet de Samsung Group. Samsung werd opgericht op 1 maart 1938 in Daegu in Zuid-Korea. Het hoofdkantoor staat momenteel in Seoel, Zuid-Korea. Het bedrijf heeft meer dan 450.000 medewerkers en doet zaken met meer dan 60 landen. De fabrikant levert producten in de branches van digitale media, digitale apparatuur en telecommunicatie. Ook is Samsung een groot constructiebedrijf.

De naam Samsung is Koreaans voor ‘drie sterren’. De oprichter (Lee Byung-Chull) wilde namelijk een bedrijf oprichten dat groot was en lang zou blijven bestaan, net als de sterren aan de hemel. Dat is hem wel aardig gelukt kunnen we concluderen. Samsung is vandaag de dag een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. Het bedrijf produceert elk jaar meer dan een half miljard elektronische apparaten.

We denken dan ook dat Samsung nog wel een hele tijd zal blijven bestaan. Zo zullen ze constant op zoek blijven naar verbeteringen van hun producten en met de tijd en techniek meegaan. Nieuwe markten aanboren en daarbij gebruik maken van de enorme expertise die ze door de jaren heen hebben opgebouwd. Het voordeel van Samsung is dat ze ook telefoons en tablets maken, hiermee is de connectie met audioproducten als oordopjes perfect op elkaar afgestemd. Wat ons verder opviel is dat Samsung zich nog redelijk rustig houdt op de markt van audio-apparaten. Zo hebben ze hebben ze al een hele tijd geen koptelefoons op de markt gebracht. Zeker omdat ze al veel producten hebben die audio kunnen afspelen. We denken zeker dat hier in de toekomst nog verandering in komt.

Als we Samsung zelf mogen geloven, gaan ze ook vol voor 5G en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf investeert hier ongeveer 22 miljard in. Het doel van Samsung is om in 2020 een martaandeel van twintig procent krijgt op de markt van netwerkapparatuur. Nieuwe netwerken als 5G bieden volop kansen voor kunstmatige intelligentie. Samsung noemt het zelfs de zuurstof voor nieuwe technieken. Kunstmatige intelligentie heeft veel data nodig om op de juiste manier te reageren, dit kan 5G voor elkaar krijgen. Zo is de kans zeker groot dat nieuwe producties oordopjes kunstmatige intelligentie bevatten. Dit zal zich de komende tijd verder evolueren tot een internet of things in het huis met zoveel mogelijk producten van Samsung. Die naadloos op elkaar afgestemd kunnen worden.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste noise cancelling oordopjes? Of wil je alles weten over de laatste bluetooth oordopjes? Of de resultaten zien van de beste draadloze oordopjes test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
You May Also Like