Als wij op reis gaan zorgen we dat dit item altijd in onze bagage zit: noise cancelling koptelefoons. Geen last van huilende kinderen of ronkende motoren, maar enkel genieten van onze eigen muziek of podcasts. Tegenwoordig heb je veel keuze als het aankomt op noise cancelling koptelefoons. Het kan dus een behoorlijke uitdaging zijn om de voor jou juiste koptelefoon te vinden.

Met dit artikel proberen we je een handje op weg te helpen. Zo gaan we het hebben over onze favoriete noise cancelling koptelefoons en gaan we het hebben over de verschillende functies. Hiermee kun je voor jezelf bepalen wat je belangrijk vindt en waar je naar op zoek gaat.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Sony WH-1000XM3 de beste noise cancelling koptelefoon van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Sony WH-1000XM3 is de Beats Solo Pro. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde noise cancelling koptelefoons.

Beste noise cancelling koptelefoons van 2024

Sony WH-1000XM3

De koptelefoon met een van de beste actieve noise cancelling die je kunt krijgen is deze Sony WH-1000XM3. Deze koptelefoon is de derde generatie uit de 1000X-serie (een serie waar we behoorlijk fan van zijn) en ze krijgen het voor elkaar om zich maar te blijven verbeteren. Het verschil tussen de M3 en de M2 is niet zo spectaculair en significant als tussen de M1 en M2, maar verreweg genoeg om voor de nieuwe versie te gaan. Sony weet met haar speciale technieken een unieke noise cancelling ervaring te produceren, die elke versie toch weer beter wordt. Mede hierdoor klinkt het geluid binnen de koptelefoon geweldig. Hier kun je dan ook je volle aandacht aan geven. Naast het geweldig geluid en noise cancelling heeft de koptelefoon een slimme extra. Zo kun je het omgevingsgeluid met een druk op de knop weer volledig toelaten. Dit is erg handig voor als je een gesprek wilt gaan starten of een bijvoorbeeld een bestelling wilt gaan plaatsen.

Pros
  • Het is een gebruiksvriendelijke koptelefoon met een elegant design. De oorkussens zijn lekker zacht en zitten comfortabel.
Cons
  • Je kunt hem helaas niet met meerdere apparaten tegelijk verbinden. Als je hem langer draagt worden de oorkussens warm.

Beats Solo Pro

De Beats Solo Pro zorgt ervoor dat je eindelijk weer een beetje rust terug krijgt in je leven. Als je in de trein zit of je gewoon lekker een boek wilt luisteren zonder gestoord te worden biedt deze koptelefoon uitkomst. Hij beschikt over Active Noise Cancelling en de stand Transparency. In de eerste stand kun je genieten van volledige stilte terwijl hij in de tweede stand alleen storend geluid wegfiltert. Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij wel tot 22 uur mee! In de besparende stand zelfs tot 40 uur. Dankzij de siri besturing hoef je je iPhone er niet eens meer bij te pakken als je hem een opdracht geeft. Het gemak dient de mens en daar maken wij graag gebruik van. Als je deze kanjer van een koptelefoon eenmaal gewend bent zul je niet meer anders willen. Het biedt je de mogelijkheid even te ontsnappen aan het geluid om je heen en in alle rust het huishouden te doen of een boek te lezen. Heerlijk!

Pros
  • De koptelefoon is helemaal in te klappen om ruimte te besparen. Daarnaast biedt hij een hoog draagcomfort.
Cons
  • Het is niet de goedkoopste keuze. Je moet er dus het budget voor hebben. Extra functies werken alleen met Apple apparaten.

Soundcore Life Q30

Er is altijd baas boven baas. De batterij van de Soundcore Life Q30 kan wel tot 60 uur meegaan! Super praktisch dus want je hoeft hem niet om de haverklap op te laden. Dankzij de verschillende standen pas je hem aan zoals jij dat wilt. Denk aan een buiten- en binnenstand. Buiten kun je vooral geluidshinder van verkeer of wind ervaren. Binnen gaat het om het geluid van een airco of koffiezetapparaat. Dat is nu verleden tijd. Je hoort alleen nog wat je wilt horen! Of gewoon helemaal niets dus want de noise cancelling functie is zeer effectief. Als kers op de taart komt hij tegen een hele goede prijs. Daar hoef je het dus in ieder geval niet om te laten. Het is een geweldig cadeau voor jezelf want je geniet van ultieme rust en stilte. En dat kun je wel gebruiken. Als je zelf niet op zoek bent naar een koptelefoon is het bovendien een uitstekend cadeau voor iemand anders!

Pros
  • Het gaat om een over ear model waardoor de noise cancelling nog beter tot zijn recht komt. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
  • Deze koptelefoon komt met een prachtige opbergcase maar deze neemt helaas wel veel ruimte in beslag.

Sony WH-XB900N

Hij ziet eruit om door een ringetje te halen. De Sony WH-XB900N is een echt hebbeding. De prachtige nachtblauwe kleur geeft hem een stoere en hippe uitstraling. Het is net even wat minder saai dan een zwart exemplaar. Behalve van de uitstekende noise cancelling kun je ook genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Daarnaast zijn de oorschelpen kantelbaar om ruimte te besparen. Dankzij de ingebouwde microfoon voer je gewoon gesprekken met de koptelefoon. Super praktisch dus! Aan de onderkant van de schelp bedien je hem eenvoudig. Kortom, een gebruiksvriendelijke koptelefoon die je niet wilt missen. Daarnaast heeft hij een uniek design maar niet op een opvallende manier. De blauwe kleur geeft de koptelefoon een aparte uitstraling. Bovendien is het gebruiksgemak en het draagcomfort groot waardoor je bijna vergeet dat je hem draagt!

Pros
  • De oorschelpen sluiten je oren goed af. Bovendien beschikt hij over een quick charging functie waarmee je 1 uur luistert na 10 minuten opladen.
Cons
  • Een enkele gebruiker geeft aan dat de opbergcase niet zo stevig is. De bescherming had dus beter gekund.

Jabra Evolve2

Met de Jabra Evolve2 kun je voor de dag komen. Zijn eenvoudige maar zeer stijlvolle design maakt dat hij bij iedere outfit past. En eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Of je nu op kantoor bent, thuis of onderweg, soms heb je gewoon behoefte aan rust. Met deze Jabra hoef je je daar nooit meer zorgen over te maken. Je zet hem op en klaar is kees. Je kunt heerlijk van je rust genieten. Als je de stilte wilt doorbreken dan kun je uiteraard genieten van je favoriete muziek. De accu gaat na het opladen maar liefst 37 uur mee. Lekker lang dus.

Het is geen goedkope noise cancelling koptelefoon, dat geven we toe. Maar dan heb je ook wat. Het is een product dat je niet iedere week aanschaft dus beter om te investeren in een goed exemplaar. Wij willen in ieder geval niet meer zonder!

Pros
  • HIj beschikt over een handige microfoon waardoor je makkelijk kunt communiceren. Op het laadstation kun je hem netjes opbergen.
Cons
  • Het is een vrij prijzige koptelefoon dus niet voor ieder budget geschikt.

Sennheiser MOMENTUM 2.0 Wireless

De Sennheiser MOMENTUM 2.0 Wireless maakt je leven een stukje makkelijker en leuker. Deze kanjer beschikt over een uitstekende geluidskwaliteit. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk. Lage tonen klinken diep en de muziek van je favoriete band komt helemaal tot leven. Het draagcomfort is groot dankzij de vormgeving van de koptelefoon. Daarnaast is hij lekker licht zodat je nauwelijks merkt dat je hem draagt. Bovendien beschikt hij over een goede noise cancelling. Je kunt dus ten alle tijden dat irritante krijsende kind ontlopen.

Als je hem in handen hebt zie je gelijk dat hij is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het is dan ook een investering waar je lang wat aan hebt. Als je hem niet gebruikt klap je hem eenvoudig in om ruimte te besparen. Ideaal dus voor onderweg of op vakantie!

Pros
  • Wordt geleverd met een handige opbergetui. Beschikt over een ingebouwde microfoon zodat je er ook mee kunt bellen.
Cons
  • Hij is niet waterbestendig. Hij gaat helaas niet automatisch uit wanneer je hem niet gebruikt.

JBL E65BT NC

De JBL E65BT NC zorgt ervoor dat je eindelijk eens aan je rust toe komt. De accu van deze geluidskanjer gaat tot 24 uur mee. Met noise cancelling is dit echter 15 uur. Heb je altijd al eens willen mediteren? Of lekker rustig in bad zitten zonder dat je kinderen aan je kop lopen te zeuren? Dit is de oplossing. En hij is binnen handbereik! Je hoeft er niet per se je huis voor uit. De koptelefoon sluit zit geheel rond je oren. Zo wordt geluid dus daadwerkelijk helemaal weg gefilterd. Als je hem aansluit op je telefoon hoef je hem niet af te zetten als je aan het bellen bent. Wel zo handig dus!

Pros
  • De accu gaat lekker lang mee zodat je hem niet om de haverklap op hoeft te laden. Je verbindt hem makkelijk met bluetooth.
Cons
  • Hij is niet voor iedereen optimaal passend. Kan groot aanvoelen.

Jabra Elite 85H

Met hun eerste premium noise cancelling koptelefoon zet Jabra de boel gelijk op scherp. Het is een erg fijn product geworden die in nagenoeg alle behoeftes voorziet. De Jabra Elite 85H klinkt niet alleen geweldig, hij is ook nog eens erg slim. Je krijgt deze koptelefoon met een extra app, hiermee kun je de mate van noise cancelling instellen en aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Op basis van deze voorkeuren, stelt de Jabra automatisch de noise cancelling bij als het omgevingsgeluid veranderd. Met behulp van een fantastische microfoon is het mogelijk om zelfs in de meest luide omgevingen goed verstaanbaar te zijn voor diegene aan de andere kant van de lijn. Ook is de koptelefoon stof- en waterbestendig, dus je kunt er ook mee gaan sporten of buiten gebruiken, als je dat wilt. De enorm krachtige accu zorgt ervoor dat je 36 uur luisterplezier hebt met één lading. Het debuut van Jabra kunnen we niet anders dan fantastisch noemen.

Pros
  • Keuze uit meerdere hippe kleuren zodat je altijd hip voor de dag komt. Hij is stof- en waterbestendig.
Cons
  • Hij is niet inklapbaar dus neemt behoorlijk wat ruimte in. Beschikt niet over NFC verbinding.

Bose QuietComfort 35 II

Uiteraard ontbreekt de Bose QuietComfort 35 2 niet in onze lijst. Zoals je van ze gewend bent, is ook deze koptelefoon voorzien van een voortreffelijk geluid. Daarnaast bevat de QC35 2 de perfecte noise cancelling waar Bose om geroemd wordt. Dit is de tweede versie van de QC35-serie en hij verschilt weinig van de eerste versie. Het enige verschil is dat op deze tweede versie een Google Assistent zit, waardoor je hem met je stem kan besturen. De specificaties zijn voor de rest hetzelfde. De prijs is wat aan de hoge kant, maar je krijgt er wel de topkwaliteit voor terug die je van Bose kent. Wat je toch wat prijs af? Kies dan voor de eerste versie. Als je toch niet van plan bent op de Google Assistent te gaan gebruiken, kun je zo toch nog wat besparen.

AKG N60NC

Deze AKG N60 is er in de varianten met draad en draadloos. Wij gaan het hebben over diegene met draad. Omdat die toch een tikje beter klinkt en een wat meer aantrekkelijke prijs heeft. Deze noise cancelling headphone is lekker compact, wat hem erg geschikt maakt om mee te nemen. Wil je je koptelefoon vooral gebruiken om muziek te luiteren, dan is dit een hele goede optie. Het geluid uit deze AKG is zeer mooi in balans met zowel mooie hoge tonen, als een fijne diepe bass. Daarnaast ligt de koptelefoon erg prettig op je hoofd, door de fijne pasvorm. Zo kun je hem zonder problemen of ongemakken zo een hele dag op houden. 

Sennheiser HD 4.50BT NC

Ook zien we Sennheiser wel vaker terug op dergelijke lijstjes. Het bedrijf heeft dat dubbel en dwars verdiend dankzij de geweldige audioproducten die ze ons blijven geven. Vaak blinkt Sennheiser uit in een premium product met een fantastisch geluid, dit keer hebben we voor Sennheiser gekozen met een iets andere insteek. De Sennheiser HD 4.50BT NC heeft namelijk een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Deze noise cancelling koptelefoon scoort op elke belangrijke functionaliteit wel een goed of beter: geluid, accu, noise cancelling, design. Daarmee is het een geweldig allround product geworden. Wil je topkwaliteit voor een mooie prijs, dan is deze koptelefoon zeker het overwegen waard.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een noise cancelling koptelefoon aanschaft

Hoe kun je op een noise cancelling koptelefoon besparen?

De prijzen van koptelefoons met actieve noise cancelling liggen vanzelfsprekend hoger dan de koptelefoons met een passieve noise cancelling. Er zitten bij de actieve varianten meer technieken in en/of een aparte accu. Ook de mate van noise cancelling en de mogelijkheid om dit aan te passen doet wat met de prijs. Dit maakt dat de prijzen onderling behoorlijk kunnen variëren. Hoe meer opties, hoe hoger de prijs zal gaan uitvallen. Vind je noise cancelling niet het belangrijkste van een koptelefoon? Kies dan niet voor de modellen met veel opties, dit zal je geld besparen.

Wil je nog meer geld besparen, kies dan voor een onbekender merk of model. Een wat onbekender merk kan net zo goed in kwaliteit zijn als de bekende merken. Dit is ook het geval bij de wat onbekendere modellen van bekende fabrikanten. Een onbekender model van Samsung is vaak goedkoper dan de vlaggenschippen van het merk. Terwijl de kwaliteit niet per se ver van elkaar hoeven liggen. Vaak zijn de relatief onbekendere merken en modellen wat scherper geprijsd, omdat er voor een goedkoper materiaal is gekozen en er wat minder reclame voor wordt gemaakt. De kosten voor reclame en marketing worden vaak in de prijs meegenomen. Het kan je dus geld besparen als je op zoek gaat naar de onbekendere modellen of fabrikanten. Hier zul je wel wat beter voor moeten zoeken.

Nog een andere tip om geld te besparen is om op zoek te gaan naar een tweedehands model. Er zijn genoeg websites die tweedehands modellen aanbieden. Dit maakt het mogelijk om een high end noise cancelling model aan te schaffen voor een (veel) lagere prijs. Als je er moeite mee hebt om een koptelefoon te kopen die veel gebruikt is, beschikken websites als Bol.com over modellen die amper gebruikt zijn. Ze zijn om wat voor rede dan ook teruggestuurd, waardoor je een koptelefoon met een leuke korting kunt kopen.

Welke soorten koptelefoons zijn er?

Een goed voorbeeld van een onbekender model is de JBL T500BT. JBL staat toch wel bekend als een betrouwbaar merk, met goede producten. En dat is deze noise cancelling on ear koptelefoon gewoon. Hij klinkt heel goed, met een goede balans in de hoge en lage tonen. De accu houdt het met 16 uur lang genoeg vol. En het mooiste is dat de koptelefoon onder de 50 euro kost. De Pure Bass technologie van JBL zorgt ervoor dat er geen onderscheid is in geluid tussen de modellen met en zonder draad. Je kunt dus voor zowel de bewegingsvrijheid, als het goede geluid kiezen.

Welke noise cancelling koptelefoon is de beste budget keuze?

Alle bekende merken koptelefoons hebben wel een of meerder modellen die actieve of passieve noise cancelling aanbieden. Een hele tijd was Bose verreweg de beste producent als het ging om noise cancelling oordopjes of koptelefoons. De concurrentie is tegenwoordig echter veel beter aanwezig. Hiermee heb je als consument nu veel meer en diverse keuze. Elk met functionaliteiten die wel of niet bij je persoonlijke voorkeuren aansluiten. Het is aan jou waar je de meeste waarde aan hecht. Er zitten grote prijsverschillen tussen de fabrikanten en modellen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de noise control. Is die passief of actief? En hoe actief is die dan? En de mate van de extra mogelijkheden. Of je de noise cancelling wilt kunnen aanpassen en dergelijke.

Wat zijn de populairste noise cancelling koptelefoon merken?

Wat zijn noise cancelling koptelefoons en welke verschillende soorten heb je? Een belangrijk verschil tussen oordopjes en koptelefoons is de draagwijze. Oordopjes haak je in je oorschelp en stop je in je gehoorgang. Koptelefoons zet je op je hoofd en plaats je op je oor of over je oor. De koptelefoons die je over je oren plaatst, hebben een passieve vorm van noise cancelling. Je plaatst de kussens over je oren en hiermee scherm je je oren als het ware af van de omgeving. Hierdoor wordt het omgevingsgeluid gedempt. Het verschilt per koptelefoon in welke mate dit gebeurt. Zo plaatsen sommige fabrikanten een speciale isolatielaag in de koptelefoons, dit komt ten goede aan de passieve noise cancelling.

Je hebt ook een actieve vorm van noise cancelling. De actieve vorm gaat het omgevingsgeluid tegen met een speciale en ingewikkelde techniek. Simpel uitgelegd bezit een actieve noise cancelling koptelefoon een microfoon die het omgevingsgeluid meet en analyseert. Op basis van deze metingen wordt een tegengeluid geproduceerd om het omgevingsgeluid te neutraliseren. Dankzij de neutralisatie wordt het omgevingsgeluid gedempt. Het verschilt per leverancier en/of model in hoeverre en hoe uitgebreid dit gebeurt. En hoeveel je hierin kunt aanpassen.

Verder je de keuze uit noise cancelling koptelefoons die draadloos zijn of wel een draad hebben. draadloze koptelefoons maken via Bluethooth verbinding met een audio-apparaat. Je hebt geen kabel of koord nodig om te kunnen luisteren naar muziek of iets dergelijks. Dankzij de draadloze verbinding heb je volledige bewegingsvrijheid. De stroom wordt geleverd door een accu, die je apart dient op te laden. Het verschilt per fabrikant hoe sterk deze accu is. Met sommige koptelefoons kun je wel 30+ uren luisteren zonder te hoeven laden. De koptelefoons met actieve noise cancelling hebben sowieso een accu nodig. De noise cancelling techniek heeft namelijk stroom nodig om te kunnen werken. Zo kan het dus voorkomen dat een koptelefoon zowel een draad heeft, als een accu.  

Noise cancelling koptelefoon: zo doe je de beste koop

Best koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van noise cancelling koptelefoons. Bij noise cancelling koptelefoons is het extra belangrijk om te letten op de pasvorm. De koptelefoon moet goed om en over je oren te zitten om er in ieder geval van verzekerd te zijn dat de passieve noise cancelling het goed doet. Dit komt uiteindelijk ook ten goede aan de actieve noise cancelling, als je dit hebt. Er hoeft immers minder geluid van buitenaf geanalyseerd en geneutraliseerd te worden.

  1. Doel

    Bepaal daarnaast wat je doel is met de koptelefoon. Als je weet waar je hem vooral voor wilt gaan gebruiken, weet je waar je naar op zoek moet. Maak je lange reizen, dan is het handig om voor de modellen te gaan die een goede accu hebben. Dit geldt voor zowel de draadloze, als de modellen met draad. Wil je ermee gaan sporten? Ga dan voor de koptelefoons die waterdicht zijn of zweetbestendig. Wil je ook bellen met je koptelefoon? Kies dan voor een koptelefoon waar een goede microfoon in zit.

  2. Batterijduur

    Als je een koptelefoon aanschaft is het wel zo prettig dat je hem niet om de haverklap op hoeft te laden. Let dus op de batterijduur. Dat wil zeggen hoe lang de batterij van de koptelefoon meegaat als hij vol is. Veel koptelefoon beschikken over diverse standen. In de ene stand verbruikt hij meer energie dan in de andere. Daarnaast kan een quick charge functie erg handig zijn. Dit wil zeggen dat je de koptelefoon maar heel kort op hoeft te laden om vervolgens alweer een hele tijd ervan te kunnen genieten. Dit is een ideale functie als je in de groep valt die regelmatig vergeet zijn koptelefoon op te laden.

  3. Draagcomfort

    Het lijkt misschien vanzelfsprekend maar het draagcomfort van je koptelefoon is erg belangrijk. Wat je prettig vindt is uiteraard persoonlijk. De een geeft de voorkeur aan een on ear model en de ander juist aan een over ear model. Om optimaal van noise cancelling te kunnen genieten is een over ear exemplaar ideaal.

Zoals hierboven al is uitgelegd, wordt de omgevingsgeluid als het ware onschadelijk gemaakt met een tegengeluid. De techniek is echter (nog) toereikend genoeg om het geluid van buiten helemaal onschadelijk te maken. Er komt altijd nog wel iets doorheen. Het is de vraag of dit in de toekomst lukt, maar het is zeker interessant om de ontwikkelingen te blijven volgen om te zien of het een fabrikant zal gaan lukken. Ze zijn er in ieder geval volop mee bezig.

Ook wordt het interessant om te zien welk bedrijf dit zal gaan lukken of het dichtste in de buurt zal komen. Het is lang niet meer zeker dat Bose dit zal zijn. Zo hebben we in de top 5 al laten doorschemeren dat Sony hard op weg is om Bose voorbij te streven. Misschien zijn ze dit al wel. Of wordt het toch een ander bedrijf? Het is in ieder geval een interessante concurrentiestrijd, waar de consument de grote winnaar is met de diverse keuze aan sublieme noise cancelling koptelefoons. 

Samenvatting

Een koptelefoon is tegenwoordig allang niet meer alleen bedoeld voor het luisteren naar muziek. Zo kun je er ook mee naar een podcast of audioboek luisteren. Daarnaast is noise cancelling relatief nieuw op de markt. Het zorgt ervoor dat omgevingsgeluid wordt weggefilterd zodat je kunt genieten van ultieme rust. Heerlijk als je irritante buurman weer eens veel overlast geeft. Het draagcomfort wordt mede bepaald door de oorschelpen en het gewicht. Zeker wanneer je je koptelefoon langer achtereen draagt is dit van belang. Met ieder doel is bovendien rekening gehouden. Denk aan sporten of je koptelefoon dragen wanneer je aan het werk bent. De prijzen van noise cancelling koptelefoons lopen behoorlijk uiteen. Wij raden aan in een kwalitatief model te investeren. Dat wil zeggen, niet het allergoedkoopste exemplaar. Dat wil echter niet zeggen dat een duur model per se beter is. Let goed op de prijs-kwaliteitverhouding.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste draadloze koptelefoons? Of wil je alles weten over de laatste draadloze oordopjes? Of de resultaten zien van de beste bluetooth koptelefoons test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
2019 Beste CV Ketel
Lees meer

Beste CV Ketels van 2024

Iedereen wil er lekker warm bij zitten tijdens de koude dagen. Je bent net wezen schaatsen of sleeën.…
overzicht van de beste wasmiddelen van 2024
Lees meer

Beste Wasmiddel van 2024

Wasmanden vol was en een wasmachine die overuren draait…in veel huishoudens is het wassen van kleding, beddengoed en…
beste tablet
Lees meer

Beste Tablet van 2024

Je bent op zoek naar een nieuwe tablet. Want je wilt snel het laatste nieuws en de verkeersinformatie…