Ben jij in verwachting of ben je net ouder geworden en daarom op zoek naar een goede babyfoon? Of wil je een babyfoon cadeau doen aan aanstaande ouders? Het is nog niet zo makkelijk om een babyfoon uit te kiezen, want de keuze is erg groot. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt, door te gaan voor een babyfoon met allerlei technologische snufjes bijvoorbeeld. Of misschien ben jij meer het type voor een simpele, down-to-earth-babyfoon? Hieronder helpen we je in ieder geval een handje door 5 goede babyfoons onder je aandacht te brengen. We vertellen waar je eigenlijk op moet letten bij het uitzoeken van een babyfoon.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Philips Avent SCD506/01 – DECT de beste babyfoon van 2021 is. Een goedkoper alternatief voor de Philips Avent SCD506/01 – DECT is de Alecto Baby DBX-88 LIMITED Full Eco Dect. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde babyfoons.

Beste Babyfoons van 2021

Beste Babyfoons van 2021 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Beste koop: Alecto Baby DBX-88 LIMITED Full Eco Dect

Om te beginnen is de Alecto Baby DBX-88 LIMITED Full Eco Dect een lust voor het oog. Het is de perfecte babyfoon voor je kindje en voor jou. De Consumentenbond heeft hem zelfs uitgeroepen tot de beste koop. Je kunt op afstand een slaapliedje aanzetten als je kindje moeite heeft om in slaap te komen. Ook het schattige lampje kun je op afstand aan- en uitzetten. Daarnaast kun je tegen je kindje praten wanneer een slaapliedje niet voldoende is. Hij werkt ook op batterijen dus je hebt geen snoer nodig. Hij is zuinig in gebruik dus je hoeft niet om de haverklap de batterijen te verwisselen. Kortom, met deze babyfoon hoef je je nooit meer zorgen te maken!

Het gebruiksgemak is groot en als ouder kun je ‘s avonds eindelijk weer een beetje ontspannen. En dat is lang geleden. Met deze digitale kinderoppas hoef je je nergens druk om te maken. Zelfs een kop koffie of een borreltje drinken bij de buren behoort tot de mogelijkheden.

Voordelen
 • Heeft een zeer aantrekkelijk design. Zowel voor ouder als kind. Het is een gebruiksvriendelijke babyfoon met een duidelijke display.
Nadelen
 • Het opladen duurt wat lang. Daarnaast kun je hem niet opladen tijdens gebruik.

Best getest: Philips Avent SC506/01 – DECT

Het is jammer dat de Philips Avent SCD506/01 – DECT geen camera heeft, want anders zou dit de meest complete babyfoon in de Top 5 genoemd kunnen worden. De Philips Avent is betaalbaar en heeft een goede kwaliteit. Daarnaast is hij door de Consumentenbond als best getest. Een sterk helder geluid, nachtlampje, terugspreekfunctie, batterij die tot een hele dag meegaat en slaapliedjes. Het bereik van deze babyfoon is prima: tot 50 meter binnenshuis en 330 meter buitenshuis. Ideaal dus wanneer je even wilt buurten.

Bang zijn dat je niet door hebt dat je geen verbinding meer hebt met de baby-unit, dat hoeft niet bij deze babyfoon. De Philips Avent is namelijk uitgerust met een indicator die waarschuwt wanneer de verbinding is weggevallen. Een betaalbare en goede babyfoon voor de ouders die niet per se een camerafunctie willen.

Voordelen
 • Je kindje zal altijd het gevoel hebben dat je bij hem bent en dat hij niet alleen is. Hierdoor valt hij sneller in slaap.
Nadelen
 • De standby tijd is aan de korte kant. Daarnaast is de geluidskwaliteit niet heel goed.

Alecto Baby DVM-200 

De Alecto Baby DVM-200 werd door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. En wij begrijpen wel waarom. Hij biedt namelijk een groot gebruiksgemak. De camera is op afstand te bedienen. Daarnaast beschikt deze babyfoon over een terugspreekfunctie. Ideaal wanneer je kindje niet kan slapen. Soms is het horen van je stem al voldoende om hem gerust te stellen. Bovendien scoort deze Alecto hoog op geluidskwaliteit in tegenstelling tot de meeste babyfoons. Kortom, het is een prima koop voor een prima prijs waar je de mist niet mee in kan gaan!

Voordelen
 • De babyfoon beschikt over veel leuke extra’s zoals slaapliedjes en de weergave van temperatuur.
Nadelen
 • De batterijduur laat te wensen over. In een betonnen woning is het bereik matig.

Philips Avent SCD723/26

De Philips Avent SCD723/26 is betrouwbaar. Dit is toch wel het belangrijkste criterium van een babyfoon. Je moet er namelijk niet aan denken dat je ongemerkt je kindje niet meer in de gaten kunt houden. Zowel binnen- als buitenshuis heeft hij een uitstekend bereik. Het babystation werkt daarnaast ook op batterijen. De mogelijkheden zijn zeer breed. Door de Consumentenbond werd hij als best getest. Met name op de verbinding scoort hij zeer hoog. Ook op extra’s heeft deze babyfoon een hoog cijfer gekregen. Je bent verzekerd van een uitstekende kwaliteit!

Voordelen
 • Het display is lekker helder zodat je hem goed af kunt lezen en in kunt stellen. Hij is gebruiksvriendelijk.
Nadelen
 • De babyfoon beschikt niet over een camera dus je kunt je kindje niet visueel in de gaten houden.

Luvion Easy

Zowel de Luvion Easy als de Luvion Essential hebben een plaatsje gekregen in de Top 5 Beste babyfoons van 2021. De Luvion Easy is, zoals de naam al een beetje aangeeft, de simpelere versie van de twee. Toch heeft deze babyfoon alles om er te kunnen zijn voor je kindje, zoals een camera en terugspreekfunctie. Deze babyfoon kan tevens de temperatuur in de kamer meten, zodat jouw kindje niet te koud of te warm komt te liggen. Vind je het belangrijk dat jouw babyfoon in te stellen is met een app en dat hij bijvoorbeeld slaapliedjes kan spelen? Dan kun je beter voor een ander model gaan. Geen toeters en bellen bij de Luvion Easy, maar een betaalbare babyfoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen
 • Beide babyfoons beschikken over een camera met beeld zodat je je kindje ten alle tijden in de gaten kunt houden.
Nadelen
 • De babyfoons beschikken beide niet over een nachtlampje. Daarnaast hebben ze geen smart functie.

Alecto DVM-143 Panorama

De Alecto DVM-143 Panorama is een vrij prijzige babyfoon, maar dan heb je ook wat. Namelijk een groothoeklens waarvan de hoek maar liefst 170 graden is. De camera toont het beeld op een kleurendisplay van goede kwaliteit. Even een oogje in het zeil kunnen houden door te zien hoe je kindje slaapt, dat geeft nou eenmaal een heerlijk veilig gevoel. Je kunt tot vier camerabeelden tegelijk tonen. Ook kan de Alecto DVM-143 infrarood inzetten in de nacht, kan hij zoomen en verschillende slaapliedjes spelen voor je kindje. Nadeel is wel de geluidskwaliteit van deze babyfoon, die valt wat tegen in vergelijking tot andere babyfoons.

Alecto DBX-85 ECO – DECT

Een populaire babyfoon bij veel ouders is de Alecto DBX-85 ECO – DECT. Ben jij no-nonsense? Dan is dit de ideale babyfoon voor jou. Het is een simpel model dat erg gemakkelijk in het gebruik is. Geen poespas bij deze babyfoon. Je gebruikt één knop om de baby-unit en ouder-unit met elkaar te verbinden. Heb je wel eens nagedacht over de hoeveelheid straling die een babyfoon zou kunnen uitzenden en maak je je best een beetje zorgen? Dan is de Alecto DBX-85 ECO – DECT een goede keuze. In het ontwerp is rekening gehouden met zo min mogelijk straling. Het geluid is helder van deze babyfoon, wel heeft hij maar een bereik van 30 meter.

Luvion Essential

Ben jij van de technologie? Dan kun je je hart zeker ophalen bij de Luvion Essential. Dit is een echt luxe babyfoon: hij speelt slaapliedjes voor je kleintje, meet de kamertemperatuur, kan ingesteld worden met een timer, heeft een terugspreek- en zoomfunctie. Sluit vier camera’s aan om je kindje van alle hoeken te kunnen bekijken. De Luvion Essential is een babyfoon die digitaal verbinding maakt. Straling blijft hierdoor beperkt. Ook is de geluidskwaliteit zeker goed, tot 50 meter kun je zeker weten alles helder horen. Deze babyfoon heeft echter ook een klein minpuntje. In de stand-bymodus houdt hij het niet zo erg lang vol. Je loopt het risico dat hij plotseling leeg is. Dit is het gevolg van de camera die veel batterij nodig heeft.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een babyfoon aanschaft

Welke soorten babyfoons zijn er?

Babyfoons zijn er in alle soorten en maten en lijken qua functionaliteit best wel op elkaar. Toch zijn er grofweg drie categorieën.

Babyfoons met geluid
De meest basic babyfoon pikt alleen geluid op. Dit is nou eenmaal het belangrijkste om in de gaten te houden bij slapende kleintjes. Zo kun je alert reageren als je kindje huilt.

Babyfoons met camera
Babyfoons met camera zorgen ervoor dat je je kind niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien. Ideaal, je ziet bijvoorbeeld of hij misschien onhandig of verkeerd ligt. Ook in het donker kun je in de gaten houden hoe het met je baby gaat. Ook is het makkelijker om te zien waarom hij huilt. Misschien is zijn speelgoedje uit het ledikant gevallen of lekt zijn luier. Het kan ook zo zijn dat hij een beetje aan het dralen is en bijna in slaap gaat vallen. Dan kun jij lekker blijven doen waar je mee bezig was. Een babyfoon met camera heeft dus zeker voordelen boven een babyfoon met alleen geluid.

‘Smart’ babyfoons
Steeds meer apparaten worden slim. Zo ook de babyfoon. Babyfoons worden steeds vaker uitgerust met allerlei snufjes om het jou als ouder of oppas nog gemakkelijker te maken. Denk bijfvoorbeeld aan de smart babyfoon die de kamertemperatuur kan meten, de luchtkwaliteit kan meten, de ademhaling van de baby kan controleren en bewegingen kan registreren. Analyseer de slaappatronen van jouw baby en leer je kleintje zo nog beter kennen.

Welke babyfoon is de beste budget koop?

Je hebt een babyfoon nodig, om je kindje zo af en toe in de gaten te kunnen houden en te horen of hij wakker is. Je wilt alleen niet te veel betalen, terwijl de babyfoon wel kwaliteit moet leveren en betrouwbaar moet zijn. Wat nu? Het beste kun je natuurlijk in het geval van een beperkt budget gaan voor een babyfoon zonder al te veel foefjes. Denk aan het weglaten van de camera, terugspreekfuncties, slaapliedjes, nachtlampje en temperatuurmeting. Wil jij toch een babyfoon met camera hebben? Dan zijn er zeker ook opties. Je leest het hieronder.

Motorola MBP-8 Digitale DECT babyfoon
Als je een voordelige babyfoon zoekt, dan is de Motorola MBP-8 Digitale DECT babyfoon wellicht iets voor. Voor een kleine 32 euro heb je ‘m al in huis. Erg handig aan deze babyfoon is dat je zowel ouder- als kindunit direct in het stopcontact kunt steken. Het geluid is helder en je krijgt veel door van je baby. Bij geluid lichten er ook led-lampjes op. Tot 300 meter heeft hij bereik en de babyfoon is ook nog eens storingsvrij. Dit komt door de DECT-technologie. Dit is kortom een zeer complete babyfoon voor weinig geld.

Luvion Easy
De Luvion Easy is uitgebreid toegelicht in onze Top 5 Beste Babyfoons van 2021. Het is ook een zeer goede budgetkeuze. Voor 50 euro heb je ‘m in huis. Dat is geen geld voor deze babyfoon met camera, temperatuurmeter en terugspreekfunctie. Heb jij meer te besteden? Dan kun je gaan voor de Luvion Essential, die met zijn 130 euro zeker meer functies heeft.

Wat zijn de populairste babyfoon merken?

Luvion
Bij Luvion Premium Babyproducts richten ze zich op zeer veel verschillende baby- en verzorgingsproducten. Door het ontwikkelen en produceren van producten van hoge kwaliteit, wordt het leven van ouder vergemakkelijkt. Dit is de filosofie van Luvion. Het is een Nederlands bedrijf dat sinds 2005 bestaat en een snelle groei heeft doorgemaakt. De baby- en verzorgingsproducten van Luvion worden in zo’n 25 landen verkocht.

Philips
Philips kent iedereen. Dit Nederlandse bedrijf heeft een rijke geschiedenis. Het is opgericht in 1891. Het was ooit een van de belangrijkste elektronicabedrijven ter wereld. In de huidige tijden richten ze zich voornamelijks op de gezondsheidszorg en – industrie. Ook babyfoons maakt Philips en ze worden veel gebruikt en zijn in trek onder Nederlandse ouders.

Alecto
Alecto is onderdeel van Hedso B.V. Dit bedrijf is in 1973 opgericht en uitgegroeid tot toonaangevend op het gebied van cosumentenelektronica en telecommunicatieproducten. Het bedrijf is ontstaan in Spierdijk, een dorp in Noord-Holland. Nu is het met het hoofdkantoor gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Er zijn ook vestigingen te vinden in Antwerpen en HongKong. Hesdo is ook distributeur van Motorola.

Babyfoon: zo doe je de beste koop

In principe lijken alle babyfoons op elkaar. Ze vervullen allemaal in wezen dezelfde functie: je baby in de gaten houden terwijl hij slaapt. Hoe maak je dan een keuze en kies je de babyfoon die het beste bij jou past? Dat hangt van een paar dingen af, waaronder je persoonlijke behoeften en je levensstijl. Vraag je bijvoorbeeld eerst af of je er wel echt eentje nodig hebt. In een klein appartement met dunne wanden, kun je je kindje ook horen zonder babyfoon. Ga je toch tot aanschaf over? Let dan op de zaken die hieronder worden beschreven.

 1. Ontvanger

  Er zijn babyfoons met een losse ontvanger en babyfoons die het signaal naar een smart device sturen, zoals een tablet of smartphone. De meeste babyfoons hebben een losse ontvanger die een beetje op een radio lijkt. Meestal kun je dan het volume, de gevoeligheid van de microfoon en de frequentie zelf instellen. Het beste is, als je een camera zonder camera kiest, om een babyfoon met een led-indicatie te kiezen. De led-lampjes lichten dan op als je baby geluid maakt. Soms bestaan babyfoons alleen uit een zender. De camera hang je in de babykamer. Je download een app op je smart device en je krijgt beeld door. Het is maar net waar jij zelf het meeste behoefte aan hebt.

 2. Bereik

  Let bij het kopen van een babyfoon ook goed op het bereik. Het zou vervelend zijn als je een babyfoon koopt die niet genoeg bereik heeft, waardoor je alsnog niet kunt weten of je kindje rustig aan het slapen is. Hoe groot het bereik is, hangt af van hoe ver de ouder-unit en baby-unit uit elkaar geplaatst kunnen worden. Houd rekening met de muren, meubels en andere zaken die het signaal kunnen verstoren. Misschien heb je wel een langeafstandbabyfoon nodig, die meer bereik heeft dan een standaard babyfoon. Een babyfoon die verbinding maakt met internet, zal altijd bereik hebben. Dan hoef je je daar geen zorgen over te maken.

 3. Batterij

  De meeste babyfoons kun je gewoon aansluiten met een stekker in het stopcontact. Vaak is dat om de babyfoon te gebruiken, soms om op te laden. Babyfoons met een camera verbruiken de batterij sneller dan babyfoons zonder camera. Hoe meer je de babyfoon gebruikt, hoe sneller de batterij natuurlijk leeg gaat. Voor de meeste ouders is dat behoorlijk irritant, als je ‘m nodig hebt en je kunt ‘m niet gebruiken. Ga voor een babyfoon die duidelijk aangeeft dat de batterij bijna leeg is. Zo kun je zelf zorgen dat de babyfoon altijd voldoende is opgeladen. Wil jij een babyfoon met camera? Kies er dan eentje met eco-modus. Het beeld wordt alleen gebruikt zodra er beweging of geluid wordt gedetecteerd.

Babyfoons ontwikkelen zich razendsnel. Moesten onze ouders het nog met alleen geluid doen, of zonder babyfoon een goede ouder proberen te zijn, nu heb je de babyfoon met camera. Je kunt nu zelfs een babyfoon aanschaffen met een kleine tablet, zodat je je baby altijd dichtbij hebt. We krijgen het steeds drukker en proberen het ouderschap te combineren met ons eigen leven. Een babyfoon die je baby dichtbij brengt, terwijl jij van huis of onderweg bent, speelt hier handig op in.

0 Shares:
You May Also Like
beste desktop pc
Lees meer

Beste Desktop PC in 2021

Veel computergebruikers, waaronder de gamefanaten, zweren ondanks de grote populariteit van de laptop nog steeds bij een desktop…
Beste airfryer
Lees meer

Beste Airfryer van 2021

Snel en gemakkelijk koken willen we allemaal, maar vaak komen we dan uit op een ongezonde hap. Met…
beste inbouw oven
Lees meer

Beste Inbouw Oven van 2021

Het is zondagochtend. Je luie zondagochtend welteverstaan. Je hebt lekker uitgeslapen na een lange werkweek of na het…