Checko
muis

Beste Muis in 2019 – Test & Vergelijking

Het is je gelukt om een nieuwe pc of laptop uit te kiezen, maar nu wil je je gaan bezighouden met de accessoires. De draadloze muis is een niet te onderschatten accessoire en aanvulling op jouw pc of laptop. De muis bepaalt namelijk samen met het toetsenbord het dagelijks gebruiksgemak. Ook is de muis verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid waarmee je op pictogrammen of knoppen klikt. Als je dingen een beetje snel gedaan wilt krijgen kun je nou eenmaal niet zonder muis. In dit artikel zetten we de Top 5 beste Muizen voor jou op een rijtje. We richten ons op de draadloze muis en de gaming muis, zodat ook gamefanaten na het lezen van dit artikel weten waar ze op moeten letten.

5 Beste Muis in 2019

Beste Muis van 2019 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Logitech MX Master S2

De “>Logitech MX Master S2 is onze eerste aanrader. Deze muis is zeer geschikt voor de veelzijdige gebruiker en is een echt precisiemuis. Je kunt met deze muis tot drie computers tegelijk bedienen en bijvoorbeeld tekst moeiteloos heen en weer kopiëren. Het scrolwiel met zijn aanpasbare snelheid maakt het mogelijk om snel door documenten en webpagina’s te gaan. Na opladen gaat hij tot twee maanden mee en in drie minuten tijd is de muis opgeladen voor een werkdag. Ook op glas functioneert de Logitech MX Master S2 prima en de comfortabele vorm voelt goed onder je handpalm.

Logitech M720 – Draadloze Triathlon Muis

De volgende aanrader is de Logitech m720 – Draadloze triathlon muis. Deze Logitech M720 mag met recht een duurzaam ontwerp genoemd worden, de knoppen van deze muis kunnen namelijk tot 10 miljoen keer klikken aan. De muis houdt het bovendien 24 maanden uit op één AA-batterij. Met de Easy-Switch-technologie schakel je moeiteloos tussen drie verschillende apparaten. Verder heeft deze Thriathlon Muis een mooi, strak design en kun je super snel door documenten en website scrollen met het scrolwiel. De muis wordt geleverd met speciale Logitech Options™-software waarmee je het gebruik van de muis verder kunt personaliseren.

SteelSeries Rival 710 – Optische Gaming Muis

In de Top 5 mag deze SteelSeries Rival 710 – Optische Gaming Muis zeker niet ontbreken. Voor gamers is deze muis haast een must have. Hij is met zijn 100 euro wel wat prijzig, maar de prijs-kwaliteitverhouding in zeker goed te noemen. De muis ligt goed in hand en is voldoende zwaar. Het scrolwieltje is stil en handig. De SteelSeries Rival 720 gaming muis is voorzien van een 350 IPS optische sensor en heeft een ingebouwde OLED voor meldingen en personalisatie. Verder zijn er bij deze muis talloze opties om ‘m helemaal zo aan te passen als jij wenst.

Precisie is wat de klok slaat met deMicrosoft Surface Precision Mouse.

Deze muis heeft een buitengewone nauwkeurigheid en biedt veel comfort. Je kunt met deze muis wisselen tussen verschillende scrolniveaus. Je kunt drie van de vijf verschillende knoppen van deze muis ook aanpassen naar jouw wensen. Door de Bluetrack-technologie werkt deze Microsoft Surface Precision Mouse ook op glas. Met een volle batterij kun je drie maanden gebruikmaken van deze ultieme precisiemuis.

Logitech M590

De laatste aanrader is de Logitech M590. Deze Logitech M590 Multi-Device is een muis met een kek design, zo is hij verkrijgbaar in zwart, rood en grijs. Met deze muis kun je moeiteloos tussen twee schermen navigeren door de FLOW-technologie. Kopieer bijvoorbeeld stukken tekst van de ene naar de andere computer. Dit kan ook als je een pc met Windows en een Mac wilt combineren! Doordat je erg snel kunt klikken met deze muis, is hij ook geruisloos. Wel zo prettig voor je omgeving. Twee duimknoppen bieden je meer controle voor een ultieme gebruikerservaring.

Budget Muis? Dit zijn de beste goedkope Muizen

Met name een gaming muis kan prijzig zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Voor 25 euro heb je al een gaming muis die de extra functionaliteit biedt die je mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan extra programmeerbare knoppen en een betere sensor. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Sharkoon Shark Force, die zeer aantrekkelijke features heeft voor mensen met een beperkt budget.

Sharkoon Shark Force

Kijk bijvoorbeeld eens of de Sharkoon Shark Force iets voor jou is. Voor 20 euro heb je ‘m in huis. Deze gaming muis heeft zes knoppen en een instelbare DPI (Dots per Inch) van 600, 1000 of 1600. Deze muis heeft een ergonomisch ontwerp en heeft een rubberen oppervlak. Veel comfort en grip om jouw favoriete games met veel plezier en uithoudingsvermogen te kunnen spelen.

Muis Koopgids: Een goede Muis kopen?

Je gaat een muis kopen, maar waar moet je nou precies op letten? Dat hangt er met name vanaf voor welk doel je de muis nodig hebt en voor welk apparaat. Een gaming muis heeft heel andere kenmerken dan een ‘normale’ muis of een ergonomische muis. Hieronder zetten we een aantal kenmerken onder elkaar waar je je voor het kopen van een muis in kunt verdiepen. Belangrijk is de gebruikte techniek (laser of optisch), de vorm van de muis, draadloos of niet en de knoppen op de muis.

Optisch of laser

De muizen van tegenwoordig zijn bijna allemaal uitgerust met een lasersensor of optische led-sensor. De tijd waarin een muis bewoog door het rollen van een rubberen balletje, zijn voorgoed verleden tijd. Een muis met een laser werkt met een infraroodsignaal dat naar beneden wordt gestuurd. De laser weerkaatst dit signaal en de sensor vangt het signaal op. De hoek waarin het signaal binnenkomt geeft aan hoe de muis beweegt. Een optische ledsensor werkt eigenlijk hetzelfde, maar gebruikt ledlicht in plaats van een laser. Vaak is dit ledlicht rood van kleur, omdat de lichtsensor dit signaal het beste kan opvangen. Een beetje een technisch verhaal, maar welke muis is nou de beste keuze? Een ledmuis kan fijner zijn in het gebruik, omdat een ledmuis meet welke beweging je maakt, een lasermuis is daarmee gevoeliger voor het oppervlak waarop jij de muis beweegt. Een lasermuis is wel de enige muis die functioneert op een glazen oppervlak. Het is dus van belangrijk bij het kiezen op wat voor oppervlak je vaak werkt en hoe precies jij wilt dat de muis beweegt.

Tracking ball

Misschien is een trackballmuis echt iets voor jou. Dit is een muis die bestaat uit een enkele bal die je gewoon op dezelfde plek laat liggen. De bal draait rond onder jouw aanraking en de muisaanwijzer schiet de kant waar jij de bal heen beweegt. Er zijn nog steeds fabrikanten die deze muizen produceren. Je zou beter bestand zijn tegen RSI en er is minder bureauruimte nodig voor een tracking ball. Misschien kun jij er prima mee uit de voeten en is een trackballmuis helemaal jouw ding.

DPI

Wil jij weten hoe precies jouw muis is met het vastleggen van handbewegingen? Zoek jij namelijk een muis die een subtiele beweging registreert? Kijk dan goed naar de DPI (Dots per Inch). Hoe hoger dit cijfer, hoe preciezer de muis. Hoe preciezer de muis, hoe hoger het prijskaartje. Ben jij een gamer? Dan is het de moeite waard om een muis met een hoge DPI te kopen, omdat kleine bewegingen dan het verschil kunnen maken tussen winnen of verliezen. Er zijn ook gaming muizen waarop je zelf het aantal DPI kunt instellen. Dit kan handig zijn als je soms precisie nodig hebt voor het spelen van games en soms je muis voor andere doeleinden wilt gebruiken (zoals werk).

Draadloos of niet?

Het kan verleidelijk zijn om zonder blikken of blozen te kiezen voor een draadloze muis. Nooit meer een kabel die in de knoop zit of een muis die niet lekker beweegt door de kabel die ergens achter blijft hangen. Een draadloze muis kan echter ook nadelen hebben waar je nog niet aan hebt gedacht. Een goedkope draadloze muis kan bijvoorbeeld een mindere ontvanger hebben, waardoor signalen tussen muis en pc niet goed worden gecommuniceerd. Snel reageren bij een game zit er dan bijvoorbeeld niet in en bij werken op je pc kan je geïrriteerd raken door het schokkerig bewegen van de muisaanwijzer. Duurdere draadloze muizen hebben vaak goede hardware waardoor de communicatie met de pc goed verloopt. Ben jij bereid om wat meer geld neer leggen? Dan is ook voor gamen een draadloze muis een prima keuze.

Goede Muis Merken in 2019

Welk merk muis is populair en levert goede kwaliteit? Hieronder de bekendste merken computermuizen.

Logitech

Logitech is een bekende producent van muizen. Logitech is een Zwitsers bedrijf. Het doel van Logitech is om ‘producten en ervaringen te ontwerpen die een plaats verwerven in het dagelijks leven van mensen.’ Het bedrijf bestaat al sinds 1981 en breidde zich snel uit. Al kwam Logitech in Silicon Valley terecht. Primeurs van Logitech zijn ondere andere de infrarode draadloze muis, de trackball met duimbediening en de lasermuis.

SteelSeries

Steelseries is een van origine Deens bedrijf dat de laatste jaren hard aan de weg heeft getimmerd en nu geldt als wereldwijde speler op het gebied van gaminghardware en accessoires. SteelSeries is een innovatief bedrijf waaronder het eerste mechanische gaming keyboard en de eerste dedicated Word of WarCraft-muis staan op het prestatielijstje van deze producent. SteelSeries werkt hard aan producten die gamen leuker maken voor iedereen, van de die hard gamers tot beginners.

Razer

Razer is marktleider op het gebied van ontwikkelen van randapparatuur, waaronder muizen, voor gamers. Het logo van Razer, een driekoppige slang, is zeer bekend in wereldwijde game- en e-sportcommunities. Razer is verantwoordelijk voor het grootste ecosysteem van hardware, software en andere services voor gamers wereldwijd.

Wat voor type Muizen zijn er allemaal?

Misschien weet jij nog niet helemaal welk type muis het beste bij je past. Je hebt verschillende type muizen, van de mini-muis tot de ergonomische muis en gaming muis.

Mini-muizen

Ben jij veel onderweg? Dan is een mini-muis wellicht een goede keuze. Zoals de benaming al doet vermoeden, is deze muis erg klein en handzaam. Deze muis is ideaal om in je tas mee te nemen. Een mini-muis is draadloos en werkt op een USB- of Bluetooth-verbinding. Let wel op het volgende: een mini-muis is niet erg ergonomisch. Ga je veel gebruikmaken van de muis, dan is een ander model geschikter.

Normale muizen

Een normale, standaardmuis is het meest gangbaar en heeft een standaardformaat en heeft een comfortabel ontwerp. Normale muizen zijn draadloos of bedraad en zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Gebruik je een muis echt vaak, dan kun je beter voor een ergonomische muis kiezen. Ben jij een fanatieke gamer? Dan voldoet een normale muis waarschijnlijk niet en kies je voor een gaming muis.

Ergonomische muizen

Voor veelvuldig gebruik is daar de ergonomische muis. Er zijn verschillende modellen, bijvoorbeeld een verticale muis of trackballmuis. Ergonomische muizen zijn erop gericht polsklachten te verminderen en dagelijks gebruik soepel te laten verlopen. Een ergonomische muis zorgt voor een andere houding van je hand, pols en arm om zo druk op bepaalde pezen te verlichten. Zo is het gebruik van de muis ontspannen en natuurlijk. Een ergonomische muis is vaak verkrijgbaar in een linkshandige of rechtshandige variant.

Gaming muizen

Gamers zijn gebaat bij een muis met meerdere functies, die het mogelijk maken om games goed te kunnen spelen. Dit vereist flexibiliteit van een muis. Gaming muizen hebben vaak een hip design, mooie verlichting, extra knoppen en een hoog aantal DPI voor een snelle reactie. Een gaming muis maakt urenlang gebruik comfortabel en plezierig.

Muis trends

Het gebruik van de oude vertrouwde computermuis heeft flink te lijden onder het touchscreen. Steeds vaker loopt de bediening via een touchscreen, wat de muis steeds overbodiger maakt. Toch zal de computermuis niet snel verdwijnen, want bij een computer of laptop is het nog steeds een onmisbare accessoire in combinatie met het toetsenbord. Een mogelijke trend die gaat komen is een muis die te bedienen is via een touchscreen, waarbij de muis een vast onderdeel vormt. Wie weet waar het naartoe gaat met de muis, in ieder geval weet jij nu waar je op moet letten en kun je een goede keuze maken uit de modellen van 2019.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.