Je bent bezig met een lekker lange film marathon of je moet doorwerken aan die ene opdracht. Je laptop draait overuren en je kunt merken dat deze begint te protesteren. Om nog langer van je laptop te kunnen genieten is het van belang dat je er goed voor zorgt. Een laptop beschikt zelf over een ventilator. Soms kan deze echter niet genoeg hitte afvoeren en dat is zeer slecht. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om een laptopkoeler aan te schaffen. Je plaats hem makkelijk onder je laptop en het is gepiept. Waar je op moet letten bij de aanschaf ervan hebben wij voor je uitgezocht.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Cooler Master NotePal U2 de beste laptopkoeler van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Cooler Master NotePal U2 is de Gembird Notebookstandaard. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde laptopkoelers.

Beste laptopkoeler aanraders van 2024

Cooler Master NotePal U2

Met de Cooler Master NotePal U2 houd je je hoofd koel. Het is een kwestie van het ding aanzetten en klaar is kees. Je kunt direct genieten van de voordelen die hij biedt. Om te beginnen ziet hij er ontzettend stoer uit. Het zwarte design geeft hem een stijlvolle uitstraling. Niet alleen ziet deze laptop koeler er prachtig uit, hij is ook nog eens makkelijk in gebruik. Je verhoogt de levensduur van je laptop. Het komt dikwijls voor dat je laptop het niet meer aankan en oververhit dreigt te raken. Zeker wanneer je hem langere tijd achtereen gebruikt is dit een risico. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen met het gebruik van de juiste middelen. Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daar hoef je het dus niet om te laten. De ventilatoren stel je naar eigen wens in. Ideaal dus. Daarnaast gaat het om een licht en compact formaat waardoor je hem ook makkelijk mee kunt nemen. Erg handig wanneer je hem van kantoor mee wilt nemen naar huis of andersom. Kortom, als je dit handige hulpje eenmaal gewend bent dan wil je hem niet meer missen!

Pros
 • Het gaat om een duurzame aankoop waar je lang plezier van zult hebben. Het is bovendien een origineel cadeau idee.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat hij nogal luid is in gebruik. Dit kan storend zijn.

Gembird Notebookstandaard

De Gembird Notebookstandaard is een echt hebbeding. Hij ziet eruit om door een ringetje te halen. Mede de stoere verlichting aan de onderzijde laat deze cooler er cool uitzien! Hij is ideaal voor laptops van 15 inch. Maar ook andere formaten passen erop. Je hoeft niet technisch te zijn aangelegd om er gebruik van te maken. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend in blaans. Hij komt namelijk tegen een prima prijsje en bewijst dat een goede laptopkoeler niet duur hoeft te zijn. Het is een must have wanneer je een laptop hebt. Wij hebben het tijdens de hete dagen warm maar voor een laptop geldt hetzelfde. En dit is zeer slecht voor de apparatuur. Met deze kanjer voorkom je dit. Hij is zeer eenvoudig in gebruik. Het is een kwestie van inpluggen en klaar is kees. Je kunt direct genieten van de voordelen die hij biedt. Bovendien worden problemen door oververhitting voorkomen. Er zitten 2 ventilators in wat doorgaans meer dan voldoende is om je laptop te koelen. Voorkomen is beter dan genezen is ons motto. Je kunt hem in hoogte verstellen zodat je hem aanpast op jouw wensen.

Pros
 • Ziet er gaaf uit. Een leuk hebbeding. Bovendien krijg je er 1 jaar garantie op voor het geval dat.
Cons
 • Deze laptopkoeler kan als relatief groot worden ervaren waardoor je hem niet zo makkelijk meeneemt.

Conceptronic CNBCOOLPAD2F

De Conceptronic CNBCOOLPAD2F valt gelijk op door zijn zachte prijsje. Daar hoef je het dus in ieder geval niet om te laten. Hij doet overigens niet onder voor een duurder model. Hij mag dan eenvoudig zijn, hij doet wat hij moet doen. Daarnaast ziet hij er super stoer uit dankzij de blauwe verlichting aan de binnenzijde. Je sluit hem eenvoudig aan via USB. Daarnaast is hij geschikt voor vrijwel iedere laptop. Een duurzame keuze dus voor het geval je een keer een nieuwe laptop krijgt of wanneer iemand anders hem wil gebruiken. Er zitten 2 krachtige ventilators in die prima in staat zijn om je laptop effectief te koelen. Op deze manier voorkom je dat deze oververhit raakt met alle gevolgen van dien. Wij worden heel vrolijk van dit praktische apparaat dat ervoor zorgt dat de kwaliteit van je laptop behouden blijft. Erg belangrijk want dit is geen goedkope aanschaf. Het is dus van belang dat je hem goed onderhoud. Met dit apparaat is het een fluitje van een cent. Als kers op de taart komt hij inclusief duidelijke handleiding zodat het gebruik geheid een succes wordt.

Pros
 • Deze laptopkoeler heeft een elegant en neutraal design zodat je er altijd goed mee voor de dag komt.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat hij nogal wat lawaai kan maken wanneer hij aan staat.

Trust Frio – Laptop Cooling Stand

Je kent het wel. Je zit lekker te werken of gamen en je laptop maakt een lawaai alsof hij opstijgt. Dat kan nooit goed zijn. Met de Trust Frio – Laptop Cooling Stand voorkom je dit. Het geluid is namelijk afkomstig van de ventilator in je laptop die aangeeft dat hij te heet wordt. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van je laptop. En dat wil je uiteraard voorkomen! Je sluit hem eenvoudig aan met via USB. Super makkelijk dus. Bovendien helpt deze kanjer om de levensduur van je laptop te vergroten. Wij vinden het zelf immers ook niet lekker om bij hoge temperaturen hard te moeten werken.

Hij is geschikt voor laptops van 15 inch. Daarnaast zorgt de koeler voor een ergonomische houding zodat je geen last krijgt van lichamelijke klachten. Kortom, zorg goed voor je laptop met deze Trust. Als kers op de taart heeft hij een prima prijs-kwaliteitverhouding!

Pros
 • Het is een eenvoudig model laptopkoeler dat doet wat hij moet doen. Daarnaast erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Het oppervlak van de koeler is glad waardoor je laptop weg kan glijden. Je moet dus zelf voor antislip zorgen.

Professionele 2-in-1 Notebook Cooling Pad

De Professionele 2-in-1 Notebook Cooling Pad ziet er spectaculair uit. Het is haast zonde om je laptop er bovenop te zetten. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Dat zit met deze koeler wel goed. Bovendien is hij praktisch in gebruik. Je zet je laptop erop, je zet hem aan en klaar is kees. Ook als je niet zo technisch bent aangelegd is het dus een prima keuze. Je kunt hem op 5 standen neerzetten. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat dus. Het blauwe LED licht geeft hem een aparte en coole uitstraling. Met deze kanjer houd je het hoofd koel!

Hij is gemaakt van stevig materiaal dus je hoeft niet bang te zijn dat hij in elkaar zakt. Daarnaast zorgt het antislip materiaal ervoor dat je laptop niet wegglijdt. Wel zo prettig dus. Het is een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is lekker praktisch en makkelijk in gebruik.
Cons
 • Redelijk wat gebruikers geven aan dat het niet bepaald de meest stille laptopkoeler is.

Coolertek Laptop Cooling Stand

De Coolertek Laptop Cooling Stand zorgt ervoor dat je laptop zijn hoofd koel houdt. Ideaal dus wanneer het warm weer is of als je hem langere tijd achter elkaar gebruikt. Hij ziet er stoer uit en is makkelijk onder je laptop te plaatsen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat je automatisch een ergonomische houding aanneemt zodat lichamelijke klachten worden voorkomen, Je stelt zelf de snelheid van de ventilators in. Je sluit hem eenvoudig aan via USB op je laptop. Een kwestie van inpluggen en klaar is kees!

Pros
 • Hij heeft een ergonomische vormgeving zodat lichamelijke klachten worden voorkomen. Hij is makkelijk te vervoeren.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat de ventilatortjes het nogal snel begaven.

Coolertek

De Coolertek laptopventilator is uitgerust met 3 diverse ventilators zodat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast is de snelheid regelbaar. Je stelt hem in op de behoeften van jouw laptop. Met de hippe verlichting kun je goed voor de dag komen. Hij is geschikt voor laptops tot 17 inch. De koeler dwingt je om in een ergonomische houding te zitten. Mocht je dit nogal eens vergeten is hij hiervoor dus ook zeker de moeite waard. Bovendien verleng je de levensduur van je laptop doordat deze wordt gekoeld.

Pros
 • Heeft een super gaaf design en is een echt hebbeding. Hierdoor ook leuk en origineel om cadeau te geven!
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat hij de blaaskracht niet voldoende vindt.

DELTACO GAMING GAM-072

De DELTACO GAMING GAM-072 is zelfs geschikt voor een gaming laptop. Dat zegt iets over zijn capaciteit. Hij ziet er erg cool uit en is ook nog eens heel functioneel. Met de 5 aparte ventilatoren wordt je laptop uitstekend gekoeld, op iedere cm. Zeker tijdens het gamen is een goede ventilatie onmisbaar. Anders loop je het risico dat je laptop oververhit raakt met alle gevolgen van dien. Je sluit hem heel eenvoudig aan via de USB aansluiting. Je hoeft zeker geen expert te zijn, je sluit hem aan en hij is klaar voor gebruik.

Pros
 • Heeft een gaaf design en komt tegen een prima prijs. Is voorzien van coole LED verlichting.
Cons
 • Hij heeft geen rubberen voetjes. Daarnaast geeft een enkele gebruiker aan dat het snoer nogal kort is.

Tecknet laptop koeler

Naast dat de Tecknet laptop koeler voor verkoeling zorgt, is hij ook ideaal om te zorgen dat je in een comfortabele houdig zit. Zeker als je je laptop langer achter elkaar gebruikt is het wel zo prettig dat je geen last krijgt van lichamelijke klachten. Je hebt trouwens geen last van allerlei snoeren die in de weg liggen. Je hoeft hem namelijk niet aan te sluiten op een gewoon stopcontact. Je plugt hem gewoon in je laptop via een USB aansluiting. Hij heeft daarnaast een antislip functie zodat je laptop altijd stevig staat.

Esperanza Laptopkoeler Pampero

De Esperanza Laptopkoeler Pampero is eenvoudig en zonder poespas. Je hebt niet te maken met allerlei lichtjes of kleurtjes. Het is een zwart model die doet wat hij moet doen. Hij beschikt over 2 ventilatoren zodat je laptop ook tijdens langer gebruik gekoeld blijft. Laat die film marathon dus maar beginnen. Daarnaast wordt je laptop automatisch in een prettig werkhouding neergezet. Wel zo prettig als je nog even die ene opdracht af moet maken waarvan je stiekem wel weet dat je uren achter je laptop zit. Hij is gebruiksvriendelijk en ook nog eens betaalbaar!

Koopgids: dit moet je weten voordat je een laptopkoeler aanschaft

Hoe kun je op een laptopkoeler besparen?

Een laptopkoeler hoeft niet duur te zijn. Toch kan het zijn dat je er even het geld niet voor hebt. Hoe je nog voordeliger van een laptopkoeler kunt genieten hebben wij voor je uitgezocht.

Ten eerste kun je zelf een aantal maatregelen nemen waardoor je laptop niet te heet wordt. Je moet de ventilator bijvoorbeeld ruimte geven om te koelen. Zet je laptop dus nooit op een zachte ondergrond. Daarnaast kun je je laptop tussendoor uitzetten. Doe dit ongeveer 20 minuten zodat deze de kans krijgt om af te koelen.

Daarnaast kun je een laptopkoeler tweedehands kopen. Voor een leuke prijs kun je al een exemplaar op de kop tikken. Je loopt wel het risico dat hij het niet goed doet of stuk gaat. In dat geval heb je geen garantie. Houd daar rekening mee. Toch kan het een hoop geld sparen om een tweedehandse aan te schaffen. Test van te voren of de laptopkoeler het doet.

Tenslotte raden we je aan om een leuke aanbieding af te wachten. Als je een impulsieve aankoop doet is het meestal duurder dan wanneer je even geduld hebt.

Welke soorten laptopkoelers zijn er?

Je kent het wel. Je bent een tijdje aan het werk of een serie aan het kijken en je laptop begint opeens luidruchtig te blazen. Dat is een teken dat je laptop te warm wordt. Wat je zeker niet moet doen is hem op schoot neerzetten of op een zachte ondergrond. Daarnaast biedt een laptopkoeler uitkomst. Dit is een soort plateau met daarin 1 of meerdere ventilatortjes. Deze plaats je onder je laptop zodat je deze extra kunt koelen. Ook als het hartje zomer is kan je laptop gaan protesteren. Het is erg slecht voor de laptop als deze te heet wordt. Zorg dus goed voor je laptop en gebruik een laptopkoeler!

Je laptop beschikt over een ingebouwde ventilator. Zorg dus dat deze de kans krijgt om zijn werk te doen. Soms voldoet alleen deze ventilator niet en dan biedt een externe laptopkoeler uitkomst.

Bedenk je vooral voor welk doel je de koeler wilt gebruiken. Als je een fervent gamer bent en je laptop wordt te heet dan heb je een speciale laptopkoeler voor het gamen nodig. Deze heeft voldoende capaciteit om je laptop te koelen. Daarnaast ziet dit type koeler er cool uit. De vormgeving is stoer en vaak beschikt hij over extra verlichting.

Als je de koeler juist wilt gebruiken om mee te werken, kies dan een model dat hiervoor geschikt is. Zeker als je thuis werkt is het belangrijk om in een goede houding te zitten. Er zijn laptopkoelers die je laptop automatisch in een ergonomische houding neerzetten. Dit is wel zo prettig. Je voorkomt namelijk lichamelijke klachten. Niet alleen voor thuis maar ook op kantoor is dit onmisbaar. We zitten nog veel te vaak in een slechte houding met alle gevolgen van dien. Denk aan een muisarm of RSI.

Welke laptopkoeler is de beste budget keuze?

Door de Crystal laptopkoeler heeft je laptop een langere levensduur. Hij beschikt over 3 ventilators om je laptop optimaal koel te houden. Daarnaast heeft hij een heel zacht prijsje. We hebben niet alleen naar de prijs gekeken maar ook naar de kwaliteit van de koeler. Je hebt er namelijk niks aan om een goedkoop pruldingetje in huis te halen die binnen de kortste keren kapot is. Door de handige rubberen pootjes glijdt hij bovendien niet weg. Daarnaast wordt je laptop automatisch in een comfortabele werkhouding gezet. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Als kers op de taart beschikt hij over hippe en handige verlichting. Kortom, deze laptopkoeler doet wat hij moet doen en als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Wat zijn de populairste laptopkoeler merken?

De naam zegt het al. Coolertek is een expert op het gebied van laptopkoelers. Het is dan ook niet voor niets dat er 2 Coolerteks in onze top 5 staan. Hun laptopkoelers zijn van hoge kwaliteit en zullen je laptop geven wat het nodig heeft, namelijk optimale verkoeling. Het is een investering voor de levensduur van je laptop. Daarnaast zijn ze bij Cooltek altijd op de hoogte van de laatste innovaties en ontwikkelingen. En dat zie je terug in hun producten. Met een Coolertek kun je nooit de mist ingaan!

Bij Tecknet kun je terecht voor alles wat met computer- en laptopaccessoires te maken heeft. Niet alleen bieden ze allerlei gerei voor je laptop of computer, ook zijn ze gespecialiseerd in alles wat met elektronica te maken heeft. Denk aan draadloze deurbellen en bewegingssensoren. Ze hebben dus voor ieder wat wils. En voor ieder niveau. Check je alleen af en toe je mail of ben je juist een fervent gamer die veel tijd achter zijn computer doorbrengt? Bij Tecknet hebben ze voor ieder niveau wel iets in hun assortiment!

Bij het Zweedse merk Deltaco ben je aan het juiste adres voor een laptopkoeler. Maar niet alleen zijn ze expert op het gebied van laptopkoelers. Ook voor muizen en speciale reinigingssets voor je beeldscherm kun je bij hen terecht. Wat Deltaco verder kenmerkt is dat hun producten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Zo worden de producten van Deltaco voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. En dat is precies hun doel, ieders leven een stukje makkelijker en leuker maken!


Laptopkoeler: zo doe je de beste koop

De kogel is door de kerk. Er moet een laptopkoeler komen. De keuze is reuze. Hoe kies je de beste laptopkoeler voor jou? Breng om te beginnen je persoonlijk situatie in kaart. Waar zet je de laptopkoeler neer? Gebruik je je laptop om te werken, gamen of series en films te kijken? Wat wil je voor de laptopkoeler uitgeven? Hoe groot is je laptop?

 1. Formaat

  Om te beginnen is het formaat van de laptopkoeler van belang. Hoe groot is je laptop in inch? Daar stem je de keuze voor je laptopkoeler op af. Je wilt niet een te kleine laptopkoeler kopen voor je laptop en een miskoop begaan. Als je de laptopkoeler voor meerdere laptops wilt gebruiken ga dan uit van het grootste formaat zodat hij altijd past. Ook als je van plan bent in de toekomst wellicht een grotere laptop aan te schaffen zorg dan dat je voor een koeler gaat die groot genoeg is. Dan hoef je tenminste niet een nieuwe laptopkoeler aan te schaffen.

 2. Aantal ventilators

  Je hebt vast al gezien dat het aantal ventilators van een laptopkoeler erg uiteen kan lopen. Het begint met 1 ventilator, oplopend tot wel 5. 1 ventilator op zich heeft meer kracht dan meerdere exemplaren los van elkaar. Daar zit echter als nadeel aan dat de lucht minder goed wordt verdeeld. Ga bij voorkeur dus voor een type met meerdere ventilators zodat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld. Zo krijgt iedere centimeter van je laptop een goede koeling in plaats van maar op 1 plek.

 3. Doel

  Bedenk je daarnaast voor wat voor doel je je laptop meestal gebruikt. Is dit om te werken? Ga dan voor een koeler die je laptop niet alleen koelt maar ook in een goede houding zet om te werken. Twee vliegen in 1 klap dus! Als je een gamer bent dan vraag je nogal wat van je laptop. Ga dus voor een laptopkoeler met voldoende capaciteit om je laptop te koelen. Er zijn speciale laptopkoelers voor gamers op de markt die je uit de brand helpen.

 4. Extra’s

  Dan zijn er nog de extra’s die lang niet voor iedereen interessant zijn. Denk aan verlichting van de laptopkoeler. De een zal dit super handig vinden terwijl de ander er niets om geeft. Daarnaast is een laptopkoeler vaak gecombineerd met de functie als laptopstandaard. Dit zorgt ervoor dat je langere tijd achter elkaar comfortabel en ergonomisch kunt werken. Bovendien hebben sommige laptopkoelers de mogelijkheid om de snelheid van de ventilators te regelen. Je past hem dus aan op wat je laptop nodig heeft. Super handig!

Een laptopkoeler is erg handig en eigenlijk onmisbaar als je je laptop veel gebruikt. Je verlengt de levensduur van je laptop ermee. Gamen wordt steeds populairder. Er zijn mensen die er hun beroep van hebben gemaakt en professioneel gamer zijn. Daar hebben ze uiteraard wel de goede uitrusting voor nodig. Denk daarbij aan een gaming headset, gaming muis en toetsenbord en bureaustoel. Als er op een gaming laptop wordt gespeeld is een goede koeling essentieel. Daar komt de speciale gaming laptopkoeler om de hoek kijken. Dit type laptopkoeler heeft voldoende capaciteit om je laptop te koelen, ook als je uren achter elkaar gamet. Maak je game uitrusting dus compleet met een gaming laptopkoeler!

De laptopkoelers die net op de markt kwamen zijn niet te vergelijken met de modellen die nu verkrijgbaar zijn. De bestaande functies zijn ontwikkeld en er zijn snufjes toegevoegd om het gebruik nog makkelijker te maken. De blaaskracht is toegenomen zodat ook een model met weinig ventilators effectief zijn werk doet. Daarnaast maakt verlichting het praktischer om een laptop koeler te gebruiken. Uiteraard ziet dit er ook nog eens heel gaaf uit. Daarnaast is er bij de ontwikkeling van de nieuwe modellen rekening gehouden met het geluidsniveau. Je wilt niet het gevoel hebben dat je naast Schiphol zit te werken. De ventilators kunnen soms erg veel lawaai maken. Investeer dus in een goed model zodat je daar geen last van hebt. Daarnaast is de laptopkoeler die je kiest steeds beter aan te passen op het soort en formaat laptop die je hebt. Voor nog geen 2 tientjes heb je al een uitstekend model!

Samenvatting

Een laptopkoeler is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van je laptop. Als deze oververhit raakt kan dit namelijk schade opleveren. Laptopkoelers zijn er in allerlei soorten en maten. Welke het meest geschikt is voor jou hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Let op het formaat, verlichting, aansluiting, aantal ventilators en eventuele extra’s. Het formaat is van belang omdat je wilt dat de koeler je laptop optimaal koelt. Meestal wordt het aangegeven met het aantal inch hoe groot de koeler is. Vergelijk dit met het aantal inches van je laptop. Verlichting kan erg praktisch zijn in een donkere ruimte. Bovendien staat het ook nog eens mooi. Tegenwoordig kunnen weinig ventilators al een krachtig effect hebben. Toch wordt de lucht met meerdere exemplaren beter verdeeld. Er zijn laptopkoelers van goedkoop tot duur en alles wat er tussenin zit. Houd in gedachten dat je hem dagelijks gebruikt en dus wel een beetje kwaliteit aan wilt schaffen. Dat wil echter niet zeggen dat het duurste exemplaar ook het beste is.

0 Shares:
Ook zeer interessant