Checko
checko test de beste wasdrogers

Beste Wasdroger – Beste koop in 2019 vergeleken

Wasdrogers, ze staan bekend als energieslurpers en als luxe product. Maar wat als je geen ruimte hebt om al je was aan de lucht te drogen? Of simpelweg, als je het fijn vindt dat je was snel droog is en je geen rekening hoeft te houden met eventuele regen? En misschien wil je wel altijd zachte handdoeken na het douchen. Dan is een wasdroger écht een uitkomst. Wil je weten hoe je de beste kiest die ook nog eens een beetje zuinig is? Lees hieronder alles over het kiezen van de perfecte wasdroger voor jou.

Beste wasdroger – De beste koop wasdroger in 2019

Wij hebben de beste wasdrogers van 2019, op basis van reviews, voor je op een rijtje gezet.

AEG T8DE84ES – 8000 serie – AbsoluteCare

Onze eerste keus is niet de goedkoopste, maar is door Kieskeurig in februari 2018 uitgeroepen tot best reviewed. En ook in 2019 is dit een droger die niet mag ontbreken in de lijst beste drogers, de AEG T8DE84ES. Deze warmtepompdroger is met label A++ superzuinig. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat elke soort stof op de juiste manier gedroogd wordt, zodat de vorm wordt behouden. Ook herstelt het waterdichtheid van kleding waar dit handig bij is, zoals regen- of skikleding. Doordat een warmtepompdroger op een relatief lage temperatuur droogt, blijven stoffen langer mooi. Het filtersysteem is onderhoudsarm, wat maakt dat de droger altijd klaar voor gebruik is en jij er weinig tijd aan hoeft te besteden.

AEG T65170AV

Ook van AEG is deze luchtafvoerdroger. Het grote voordeel van de AEG T65170AV is dat je deze overal kunt plaatsen, zolang er stroom is. De droger voert zijn warme lucht af via een slang, en heeft dus geen afvoer nodig. Deze optie is hierdoor niet de zuinigste, maar droogt wel snel. De trommel draait twee kanten op, wat voorkomt dat was in elkaar draait. Elk programma is ingesteld om kreuk tegen te gaan, maar de wasdroger heeft ook een extra antikreuk programma waarmee strijken verleden tijd moet zijn.

Samsung DV80M5210IW

Onze derde keus is een warmtepompdroger van Samsung, de DV80M5210IW. Dit is de zuinigste droger op de markt (A+++), en ook blijft de temperatuur laag waardoor ook de meest delicate stoffen gedroogd kunnen worden in deze wasdroger. Sensoren meten hoe droog de was is, zodat het programma altijd op tijd stopt. De wasdroger geeft een seintje wanneer de filters verschoond moeten worden, zodat je dit niet vergeet. Deze wasdroger sluit je aan op de afvoer, ook daar hoef je dus niet naar om te kijken.

Bosch WTG86400NL – Serie 6

De Bosch WTG86400NL is een condensdroger. Dit betekent dat de was met warme lucht wordt gedroogd, wat snel gaat maar ook meer energie kost. In dit geval betekent dat label B. De condens wordt als water afgevoerd, dit kan middels de afvoer, maar er zit ook een opvangbak in. Als je deze gebruikt kun je de wasdroger op elke gewenste plek plaatsen, maar moet je de bak wel na elk gebruik leeggooien. Dit apparaat is verrassend stil, zorgt dat je kleding zo lang mogelijk mooi blijft en heeft trommelverlichting, zodat je ook in het donker goed de droger in en uit kunt laden.

Zanussi ZDH7300NW

Deze Zanussi ZDH7300NW is een voordelige warmtepompdroger. Het grote voordeel is dat je bovenop de standaard garantie van 2 jaar, nog eens 2 jaar extra krijgt. Zo weet je zeker dat je de eerste 4 jaar goed zit. Het energielabel is A+ en dus meer dan prima. Naast dat de wasdroger aanvoelt wanneer de was voldoende droog is en dus automatisch stopt, gaan de programma’s ook kreukels tegen, wat strijken makkelijker maakt. De trommel draait twee kanten op, wat voorkomt dat de was in elkaar draait. En de deur, die kun je ook omdraaien, zodat je altijd, op elke plek, goed bij de vulopening kunt.

Wasdroger budget rips voor een goede wasdroger

Een beetje droger kost algauw tussen de €500 en €600. Dit is een flinke uitgave. Kun of wil je dit niet uitgeven maar wil je wel een goede droger, dan kan dit gelukkig ook. De eerder genoemde Zanussi is een voordelige optie voor een warmtepompdroger en is ook nog eens zuinig, dus geen verrassingen op de energierekening.

Kijk dus niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar hoe zuinig de wasdroger is. Een machine van een A-merk is vrijwel altijd duurder, en ook een warmtepompdroger zit vaak hoger qua prijs maar is wel zuiniger. Ook het aantal opties is medebepalend voor de prijs. Wil je je was waterafstotend maken bijvoorbeeld, dan betaal je daar extra voor. Ook design, led-displays etc. zit meestal in de prijs inbegrepen. Hoe eenvoudiger de wasdroger, hoe lager de prijs zal zijn.

Een budgettip is de Indesit IDV75 (EU), deze luchtafvoerdroger kost (minder dan) de helft van een gemiddelde warmtepompdroger. Hij heeft wel iets minder capaciteit (7 kg), geen display maar een draaiknop en maakt wat meer geluid. Het energielabel B is normaal voor zo’n type droger. In april 2017 werd deze wasdroger nog uitgeroepen tot beste koop door de Consumentenbond, dus voor een beperkt budget is dit een goede keus.

Wasdroger aanschaffen? Let op deze zaken

Een wasdroger kopen is een grote uitgave, en dus is het goed om op een aantal zaken te letten voordat je daadwerkelijk tot aanschaf over gaat. Het aanbod is groot, er zijn veel merken en net zoveel verschillen.

Bepaal sowieso welk type wasdroger bij je wensen en budget past. Er zijn drie verschillende types, die hieronder verder worden uitgelegd. De ene is zuiniger dan de andere, maar ook in prijs kan hier flink verschil in zitten. Ook de plek waar de droger komt te staan, bepaalt mede welk type meer geschikt is en welke niet.

De gezinssamenstelling bepaalt vaak hoeveel was je hebt, en hoeveel er dus gedroogd moet worden. Maar ook specifieke hobby’s (veel sporten bijvoorbeeld) of beroepen kunnen zorgen voor (veel) extra was, goed om rekening mee te houden. Hoe meer je moet drogen, hoe belangrijker het is dat je een wasdroger kiest met een grote capaciteit. De meeste drogers hebben tegenwoordig een capaciteit van 8 kilo, maar meer is ook mogelijk, en de goedkopere (en/of oudere) drogers kunnen soms maar 7 kilo of minder aan.

Heb je veel delicate kleding, of kleding die veel gestreken moet worden. Dan kan het handig zijn als je wasdroger daar speciale droogprogramma’s voor heeft. Ook een (extra) kreukherstellend programma kan dan een grote wens zijn. En zo zijn er ook wasdrogers met een speciale anti-allergiefunctie. Je kunt dit allemaal van tevoren vergelijken om zo tot een goede keuze te komen.

Andere functies waar je nog op zou kunnen letten zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het uitstellen van een programma, zodat de droger draait op een moment dat het jou uitkomt. Zo kun je zorgen dat de wasdroger aangaat als het daltarief voor elektriciteit ingaat. Een deur die naar beide kanten geplaatst kan worden, kan handig zijn als het apparaat op een plek komt waar beperkte ruimte is, of als je de wasdroger verplaatst of verhuist. En als je zo weinig mogelijk aan onderhoud wil doen, is een wasdroger met een 2-in-1 filter een uitkomst, net als een afvoerdroger. Kortom, bepaal je wensen goed van tevoren!

Overzicht van best geteste wasdroger merken

Er zijn legio merken wasdrogers, de een meer populair dan de ander. Net als bij veel andere apparatuur, zijn Duitse merken in Nederland veelal populair, vanwege de duurzaamheid.

AEG

Het eerste Duitse merk van de lijst maakt al sinds 1883 huishoudelijke apparatuur. Zij willen zich onderscheiden door slimme innovaties waarmee ze het dagelijks leven makkelijker willen maken. Denk aan de slimme filters in de wasdrogers, waarmee je die bijna niet meer schoon hoeft te maken.

Samsung

Dit elektronicamerk ken je misschien van de telefoons, tablets en televisies, maar maakt ook grote stappen in huishoudelijke apparaten. Ze ontwerpen met een strak design in het achterhoofd en bedenken de nieuwste snufjes waardoor ze altijd vooroplopen.

Bosch

Het Duitse merk met als motto ‘technologie voor het leven’ is niet weg te denken in vele Nederlandse huishoudens. Hun producten zitten bomvol hoogstaande techniek, zijn makkelijk in gebruik en worden gekenmerkt door Duitse degelijkheid. Een Bosch wasdroger gaat zeker vele jaren mee.

Miele

Wederom van Duitse makelij zijn de drogers van Miele. Hun hoge klanttevredenheid maken ze waar onder het motto ‘Immer besser’. De apparatuur van Miele is standaard van de hoogste kwaliteit en kost over het algemeen ook net iets meer, maar je hebt dan ook echt jaren plezier van je aankoop.

De verschillende soorten wasdrogers op de markt

Een wasdroger lijkt aan de buitenkant nog het meest op een wasmachine, maar is bedoeld om na het wassen je wasgoed te drogen. Dit gebeurt met (warme) lucht, die rondgeblazen wordt. De condens die hierdoor ontstaat, wordt afgevoerd. Een trommel van een wasdroger is over het algemeen groter dan die van een wasmachine, zodat de kleding vrij kan rond bewegen en de lucht overal tussen kan komen. De meeste drogers zijn tegenwoordig voorzien van een sensor die voelt hoe droog de was is, zodat de wasdroger vanzelf stopt.

Er zijn drie soorten wasdrogers. Vooral de werking verschilt, qua uiterlijk lijkt ze vrijwel allemaal op elkaar.

Warmtepompdroger

De nieuwste van de drie is de warmtepompdroger. Dit is op dit moment de meest verkochte, mede vanwege de hoge energiezuinigheid. Als bijkomend voordeel wordt de lucht niet zo warm, wat beter is voor de kleding. Wel droogt dit type wasdroger wat langzamer dan de andere varianten. Dit komt omdat dezelfde lucht steeds opnieuw verwarmd en rondgepompt wordt.

Condensdroger

Een snelle manier van drogen is met een condensdroger. Door warme lucht wordt het vocht omgezet in condens en afgevoerd. Dit kan via een slang in de afvoer, of in een condensbak. Deze manier is niet heel energiezuinig.

Luchtafvoerdroger

Bij dit type droger voert de condens samen met de warme lucht af via een buis. Deze kan naar buiten gehangen worden, of in een speciale condensbak. Bij deze laatste komt er veel vocht vrij in de ruimte waar de droger staat. De lucht in de droger is behoorlijk warm, wat slecht is voor je kleding. Ook is dit niet echt energiezuinig.

Wat is er nieuw aan moderne wasdrogers in 2019

De belangrijkste trend van de afgelopen jaren als het om drogers gaat, is de enorme opkomst van de eerder genoemde warmtepompdrogers. Een trend die zich nog wel gaat voortzetten, omdat energiezuinig nu eenmaal het sleutelwoord van deze tijd is. Fabrikanten zullen dan ook proberen om de wasdroger steeds zuiniger te maken.

Daarnaast zie je een opkomst in slimme technologie, die het leven van de consument makkelijker moet maken. Een pauzeknop, heel simpel, maar handig als je iets vergeten bent in de droger te stoppen. Filters die steeds minder vaak schoon hoeven worden gemaakt, en waarbij dat steeds makkelijker en sneller kan.

En last but not least, Internet of Things heeft ook de wasdrogerwereld bereikt. Zo maken Siemens en Samsung al wasdrogers met WiFi, zodat je deze met een app op je smartphone of tablet kunt bedienen. De was wordt nog net niet voor je in- en uitgeruimd maar voor de rest kunnen je apparaten samen bijna alles voor je regelen, terwijl jij op je werk, of lekker op de bank, zit.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.