Even gauw die spijkerbroek in de droger na een flinke bui of je schone was snel drogen. Het is ideaal met een condensdroger. Wat is er fijner dan je warme kleding aantrekken, rechtstreeks uit de droger? Zeker in de koude wintermaanden is dit geen overbodige luxe. En wat te denken wanneer je een feestje hebt maar je favoriete outfit ligt in de was? Zonder droger zal deze nooit op tijd droog zijn. Met een condensdroger hoef je je daar geen zorgen over te maken. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf ervan? Wij helpen je op weg!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Bosch WTN83202NL de beste condensdroger van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Bosch WTN83202NL is de Beko DC7230BX. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde condensdrogers.

Beste Condensdroger van 2024

Beste koop: Beko DC7230BX

Wij worden heel blij van de Beko DC7230BX. Het is een eenvoudige droger die je was binnen een mum van tijd droogt! Hij beschikt over 12 verschillende droogprogramma’s zodat je deze aan kunt passen op jouw wasgoed. De kwaliteit blijft op deze manier behouden. Zelfs voor sportkleding is er een speciaal programma zodat de elasticiteit behouden blijft. Daarnaast zorgt deze Beko ervoor dat je minder strijkgoed hebt. Tenzij strijken een hobby van je is, is dit een hele fijne bijkomstigheid. Hij beschikt over een vochtigheidssensor die meet of je was al droog is. Zo droogt ‘ie nooit langer dan nodig! Bovendien is deze condensdroger door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop.

En wij begrijpen wel waarom. Hij zal je leven namelijk een stukje makkelijker en leuker maken. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk. Ook wanneer je niet zo technisch bent aangelegd kun je er dus prima mee overweg. Als kers op de taart is hij lekker goedkoop in aanschaf. Scheelt toch weer!

Pros
  • Het is een degelijke droger die zeer effectief is. Daarnaast is hij goedkoop in aanschaf dus ideaal voor een klein budget.
Cons
  • Met een energielabel B helaas niet zo zuinig in gebruik. De laadtrommel is met 7 kg aan de kleine kant.

Best getest: Bosch WTN83202NL

Een prachtige trommel met tevens 7 kg droogcapaciteit is de Bosch WTN83202NL. Je kunt er dus genoeg wasgoed voor een klein gezin in kwijt. Hij beschikt over een extra groot display waardoor hij makkelijk te bedienen en in te stellen is. Deze droogkanjer detecteert het wanneer je was droog is en stopt dan automatisch met drogen. Super praktisch dus! Daarnaast wordt je kleding niet onnodig gedroogd. Dit gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van je kleding. Met het speciale Eco programma werkt hij extra zuinig waardoor je energie bespaart. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee dus. Als kers op de taart is hij door de Consumentenbond als best getest.

Voor mensen met een allergie is het een ideale keuze. Hij beschikt namelijk over een speciaal anti-allergie programma. Met name in het hooikoorst seizoen is dit niet verkeerd. Hij wordt geleverd met een afvoerslang en een reservoir voor het condenswater. Kortom, je kunt gelijk aan de slag!

Pros
  • Beschikt over een vochtigheidssensor en een speciaal programma voor delicate stoffen. De kwaliteit blijft dus behouden.
Cons
  • Het is geen smart droger dus je kunt hem niet via een app bedienen. Beschikt helaas niet over trommelverlichting.

Siemens WT43N202NL – iQ300

De Siemens WT43N202NL – iQ300 is door de Consumentenbond als best getest. En dat is niet zonder reden. Hij droogt lekker snel. Ideaal wanneer je je favoriete outfit voor het feestje van vanavond nog even wilt drogen. En wat te denken wanneer je voor het hele gezin de was moet doen. Het is een drama wanneer je alles zonder droger moet laten drogen. Het duur namelijk eeuwen en de was zal zich ophopen. Gelukkig heb je daar met deze kanjer geen last van. Binnen 40 minuten ben je voorzien van droge was. Als je je trommel niet te vol laadt scheelt het je bovendien ook nog strijkwerk. Is de condensbak vol? Hij trekt vanzelf aan de bel. Ideaal dus. Je sluit hem direct aan op de waterafvoer. Als kers op de taart stopt de machine wanneer je was droog is. Dit scheelt enorm voor het behoud van de kwaliteit van je wasgoed. Het is zonde om deze onnodig op een hoge temperatuur te drogen!

Pros
  • Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 2 jaar garantie op voor het geval dat.
Cons
  • De draairichting van de deur is niet aanpasbaar. Bovendien maakt hij nogal veel lawaai.

Bosch WTN83272NL – Serie 4

De Bosch WTN83272NL – Serie 4 is zeker niet vervelend om tegenaan te kijken. Bovendien is het een prima keuze wanneer je niet zo technisch bent aangelegd. Hij is namelijk super makkelijk in gebruik. Daarnaast beschikt hij over een ruime keuze uit allerlei droogprogramma’s zodat je dit af kunt stemmen op je wensen en het wasgoed dat je wilt drogen. De Consumentenbond beoordeelde hem met een gemiddeld cijfer 6,4. Hij droogt je wasgoed bovendien super snel zodat je snel weer kunt genieten van je favoriete trui en jeans. Het SensitiveDrying systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit van je kleding behouden blijft. Erg belangrijk want je wilt niet dat je dure jurk te lijden heeft onder te hete temperaturen. Dankzij de ingebouwde sensoren wordt je was bovendien nooit langer gedroogd dan nodig. Kortom, deze handige huishoudelijke hulp wil je niet meer missen!

Pros
  • Wanneer de condensbak vol is dan geeft hij hier vanzelf een seintje voor.
Cons
  • Een enkele gebruiker geeft aan dat de zijkant van de droger warm wordt.

Beko DCU8235BX – Condensdroger

Met de Beko DCU8235BX – Condensdroger zit je gebakken. Hij valt om te beginnen op door zijn fijne prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt bovendien rekenen op minder strijkwerk dankzij de anti-kreuk functie. Ideaal want zo houd je meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen in het leven. En laten we eerlijk zijn, strijken is niet bepaald een hobby. Er zit een kinderbeveiliging op deze droger waardoor het veilig is voor je kroost. Zelfs in een donkere ruimte kun je er prima mee uit de voeten. Hij beschikt namelijk over trommelverlichting. Daarnaast scoort hij goed op droogtijd. Het is een kwestie van je wasgoed erin mikken, aanzetten en binnen een uur ben je voorzien van droog wasgoed. Heerlijk! Hij is geschikt voor het drogen van 8 kg was. Dit is voldoende voor een gemiddeld gezin. Wanneer de condensbak vol is krijg je vanzelf een seintje. Kind kan de was doen!

Pros
  • Hij is direct op de waterafvoer aan te sluiten voor optimaal gebruik.
Cons
  • De draairichting van de deur is helaas niet aan te passen.

Bosch WTG86492NL

Met de Bosch WTG86492NL ben je altijd voorzien van droog wasgoed. Je mikt het in de trommel en deze kanjer doet de rest. Het is binnen een mum van tijd gepiept. Ideaal wanneer je niet de tijd hebt of het geduld tot je wasgoed aan een wasrek droogt. Hij beschikt over handige trommelverlichting zodat je altijd kunt zien waar je mee bezig bent. Door de Consumentenbond werd hij als best getest. Bovendien is hij direct op de waterafvoer aan te sluiten. Als de condensbak vol is geeft hij vanzelf een seintje. Super handig!

Pros
  • Hij beschikt over een vochtsensor en een indicatielampje. Bovendien beschikt hij over een AllergiePlus functie.
Cons
  • Het is geen droger die bepaald zuinig is in zijn gebruik. De draairichting van de deur is niet aanpasbaar.

Siemens WT46G402NL – iQ500

De Siemens WT46G402NL – iQ500 heeft een lekker grote laadcapaciteit van 8 kg. Je kunt er dus lekker veel in kwijt. Ideaal wanneer je een middelgroot tot groot gezin hebt! Je hoeft niet bang te zijn voor een berg strijkgoed na gebruik. Hij droogt namelijk nagenoeg kreukvrij. Wel zo prettig dus. Heb je haast? Maakt gebruik van het snelprogramma en binnen 40 minuten is je favoriete outfit droog. Door de Consumentenbond werd hij als best getest. Met name op de nauwkeurigheid van de programma’s scoort hij hoog.

Pros
  • Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op deze Siemens. Hij heeft een ruime keuze aan programma’s. Denk aan wol, outdoor en kreukherstellend.
Cons
  • Hij verbruikt behoorlijk wat energie. Daarnaast is de draairichting van de deur niet aan te passen.

Zanussi ZDC8200NW

De Zanussi ZDC8200NW is een uitstekende keuze wanneer je snel wilt drogen. Met een droogcapaciteit van 8 kg kan hij behoorlijk wat wasgoed in één keer drogen. Doordat de trommel 2 kanten op draait, zullen je kledingstukken minder snel in elkaar gaan zitten. Wel zo handig! Je kunt hem met de startuistel bovendien laten drogen wanneer jij wilt. Deze Zanussi heeft een XXL deur zodat je het wasgoed extra makkelijk in- en uit kunt laden. Geen gepriegel met een klein deurtje waar je je wasgoed doorheen moet trekken dus. Je krijgt 4 jaar garantie op dit exemplaar.

Pros
  • Beschikt over een duurzame koolborstelloze motor. Met de startuitstel bepaal je zelf wanneer hij aan gaat.
Cons
  • Niet bepaald zuinig in gebruik. Er zit bovendien geen indicator voor de resttijd op.

Whirlpool – FTBE M10 72

De Whirlpool – FTBE M10 72 is ideaal voor een klein huishouden of voor wanneer je simpelweg niet zo heel veel in een keer droogt. Hij heeft namelijk een laadcapaciteit van 7 kg. Dit doet echter niet onder aan de kwaliteit van drogen. Het ideale van deze condensdroger is dat hij jouw wasgoed in een mum van tijd droog heeft. Daarnaast is het grote voordeel dat hij met een energielabel A++ zeer zuinig is voor een condensdroger. Op het display kun je altijd makkelijk en snel aflezen hoelang het droogprogramma nog duurt. Hij beschikt over 15 programma’s waaronder wol, jeans, sportkleding en synthetisch. Zo blijft de kwaliteit van al jouw kleding behouden. Wel zo fijn!

AEG T8DEN95CS

Deze AEG T8DEN95CS mag niet in onze top 5 ontbreken. Al is het alleen al om zijn design. Door de strakke vormgeving en kleurencombinatie heeft hij een luxe uitstraling is het geen straf om tegenaan te kijken. Vooral fijn wanneer je je droger op een veelal zichtbare plek neer wilt zetten. Met een laadvermogen van 9 kg is hij geschikt voor een groot huishouden waar er veel wasgoed te drogen valt. En je hoeft je met zijn A++ energielabel geen zorgen te maken over een hoge energierekening. Dankzij de ProSense technologie van AEG past de droger zijn temperatuur en droogtijd aan op zijn lading. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn voor verpest wasgoed.

Thomson THTD8LIGHT

De Thomson THTD8LIGHT doet wat je van een condensdroger mag verwachten. Met een droogcapaciteit van 8 kg kun je er lekker veel wasgoed in kwijt. Ideaal wanneer je een gezin hebt met kleine kinderen. Het is dan ideaal om even snel een wasje te doen en dit vervolgens ook te kunnen drogen. Deze Thomson beschikt over een anti-kreukfunctie waardoor je minder wasgoed hoeft te strijken. Het komt namelijk simpelweg al zonder kreukels de droger uit! Bespaart je toch weer een hoop tijd en moeite, die je in de leuke dingen van het leven kunt steken. Tenzij strijken je hobby is natuurlijk.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een condensdroger aanschaft

Hoe kun je op een condensdroger besparen?

Energielabel
Een condensdroger is goedkoop in aanschaf. Wel zijn ze in gebruik vaak minder zuinig dan bijvoorbeeld een warmtepompdroger. Toch zijn er tegenwoordig condensdrogers met een zuinig energielabel. Je betaalt er wat meer voor maar op de lange termijn bespaar je op je energierekening. Een duurzame investering dus!

Ouderwets drogen
Naast dat je in een goede droger kunt investeren, is het altijd een optie om je was ouderwets buiten neer te hangen. Met name in de zomer is je wasgoed binnen een mum van tijd weer droog. Gebruik je droger dus alleen wanneer je hem echt nodig hebt. Scheelt toch weer voor je energierekening.

Ga voor eenvoud
‘Less is more’. Dit gaat in ieder geval op wanneer je voor een eenvoudige condensdroger kiest zonder al te veel extra’s. Dit scheelt namelijk behoorlijk in de aanschafprijs. Denk aan een fancy display en extra functies zoals een stille droger of draairichting van de deur. En wat te denken van het design. Smaak is uiteraard heel persoonlijk. Maar ongeveer iedereen is het er wel over eens dat een blitse, strak vormgegeven zilverkleurige machine mooier staat dan een groot wit apparaat. Echter, hier betaal je ook voor. Pimp dus je droger zelf met een leuk kleedje en je bent veel goedkoper uit!

Welke soorten drogers zijn er?

De keuze is reuze. Er zijn diverse soorten drogers op de markt. Welke bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Wij leggen je graag uit welke soorten er zijn.

Condensdroger
Een condensdroger laat de vocht van je wasgoed in de trommel condenseren. Dit is simpelweg hoe een condensdroger werkt. Het vocht wordt in een condensbak opgevangen of afgevoerd naar het riool. Het grote voordeel is dat je wasgoed snel droog is en dat een condensdroger goedkoop in aanschaf is. Het nadeel is dat hij niet zuinig is in gebruik.

Warmtepompdroger
Een warmtepompdroger is eigenlijk ook een condensdroger. Hij gebruikt echter opnieuw de warmte waardoor hij veel minder stroom verbruikt. Een efficiënte werking dus. Een warmtepompdroger is wel tot 60% zuiniger in verbruik dan een gewone condensdroger. Het voordeel is duidelijk. Het nadeel is dat dit type droger prijzig in aanschaf is en er langer over doet om je wasgoed te drogen.

Gasdroger
Een gasdroger geniet niet heel veel bekendheid. Toch kan dit een hele goede en duurzame keuze zijn. Hij verwarmt namelijk sneller dan een droger die werkt op elektriciteit. Ze zijn bovendien net zo zuinig als warmtepompdrogers en zo snel als een luchtafvoerdroger. Uiteraard zijn er ook wat nadelen. Je moet bijvoorbeeld over een gasaansluiting beschikken. Daarnaast zijn ze behoorlijk prijzig in aanschaf en ze worden niet veel aangeboden.

Luchtafvoerdroger
Een luchtafvoerdroger is het type droger dat je waarschijnlijk bij je oma ziet staan. Hij zuigt als het ware de warme en vochtige lucht naar buiten. We kunnen er veel woorden aan vuil maken maar het komt simpel gezegd op het volgende neer. Je hebt ruimte nodig om de dikke onhandige slang naar buiten te leiden. Een luchtafvoerdroger is alles behalve voordelig in gebruik. Het grote voordeel is wel dat hij je wasgoed binnen een mum van tijd droogt vanwege de hoge temperatuur. Het is de vraag wat dit doet voor de kwaliteit van je wasgoed.

Welke condensdroger is de beste budget keuze?

Onze beste budget keuze is de Everglades EVCD7050. Het is een eenvoudige droger zonder poespas die doet wat hij moet doen. Met een droogcapaciteit van 7 kg is hij uitermate geschikt voor een klein huishouden. Het energielabel B is niet echt zuinig. Daarom is hij ideaal wanneer je niet zo vaak droogt.

Wat zijn de populairste condensdroger merken?

AEG
Perfect in vorm en functie. Dit is al ruim 100 jaar het gedachtengoed van AEG. AEG staat voor Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft. Zoals aan de naam al is af te lezen, is AEG een Duits merk. AEG is een van de wereldleiders als het gaat om huishoudelijke apparatuur. Hun doel is om jouw leven een stukje makkelijker te maken met hun gebruiksvriendelijke apparaten. Door constante ontwikkeling van hun producten bieden ze altijd de beste kwaliteit.

Miele
Dit tevens Duitse merk staat voor betrouwbaarheid en degelijke kwaliteit. Hierdoor gaan hun producten lang mee. Een duurzame keuze dus. Naast dat zij in kwaliteit investeren, hebben zij een mooie uitstraling van hun producten hoog in het vaandel staan. Kwaliteit met stijl dus!

Siemens
Wie kent Siemens niet? Ze hebben hun plek op de elektronica en huishoudelijke apparatuur markt meer dan verdiend. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je met een Siemens product kwaliteit in huis haalt. Gaat je condensdroger toch stuk? Siemens begrijpt dat je niet tot na het weekend kunt wachten. Ze leveren een service van 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wereldwijd heeft Siemens ongeveer 400.000 mensen in dienst. Dit merk is dan ook niet meer weg te denken.

Condensdroger: zo doe je de beste koop

Er zijn tal van soorten en maten condensdrogers op de markt. Maar welke kies jij? Het hangt helemaal af van jouw situatie en wensen. Was je veel? Hoe groot is je huishouden? Heb je gelegenheid om je wasgoed buiten te drogen? Sport je veel? Ben je graag buitenshuis bezig? Welke hobby’s heb je? Heb je kinderen of huisdieren?

  1. Laadvermogen

    Het laadvermogen of droogcapaciteit houdt simpelweg in hoeveel wasgoed je in je droger kunt proppen. Uiteraard hangt het van jouw huishouden af of dit veel moet zijn of dat een lagere capaciteit ook voldoet. Een condensdroger van 7 kg heeft minder capaciteit dan van 9 kg. Als je veel sport bijvoorbeeld dan heb je meer wasgoed. En wat te denken van je kleine koters. Je hebt er vaak een dagtaak aan om al hun wasgoed te wassen en drogen. En dan is het wel zo fijn dat je alles in één keer kunt drogen. Ook wanneer je van buitenactiviteiten houdt komt een hogere droogcapaciteit goed van pas. Stel je voor je bent in het weekend lekker in de tuin bezig geweest of je hebt een lange wandeling gemaakt met je hond in het bos. Ideaal om alles in één keer te drogen.

  2. Geluidsniveau

    Je zit in je thuiskantoor net even die laatste opdracht af te maken. Of je tiener maakt braaf zijn huiswerk. Daar kun je geen afleiding (lees: lawaaiige droger) bij gebruiken. Het geluidsniveau is dus iets om in de gaten te houden wanneer je een condensdroger aanschaft. Een condensdroger tot 65 dB wordt als stil gezien. Ter indicatie: dit is ongeveer het geluidsniveau van gemiddeld gesprek. Wanneer het geluidsniveau boven de 67 dB uitstijgt moet je je afvragen waar deze komt te staan. Als dit op je zolderkamer is of je gebruikt de droger wanneer je zelf niet thuis bent, is dit geen punt.

  3. Programma’s

    Vraag jezelf af welk wasgoed je precies wilt drogen. De meeste drogers beschikken namelijk over een behoorlijk aantal droogprogramma’s. Het is echter de vraag of er ook een droogprogramma voor jouw wasgoed tussen zit. Sommige drogers beschikken bijvoorbeeld over een sportkledingprogramma. Ideaal wanneer je je sportkleding wilt drogen zonder dat het vervormd. Dan zijn er ook programma’s voor wol en jeans. Zo krimpt je kleding niet en blijft de kwaliteit en de pasvorm van je favoriete jeans behouden.

  4. Energielabel

    Eerlijk is eerlijk, condensdrogers zijn over het algemeen niet bepaald zuinig te noemen. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer condensdrogers op de markt met een zuinig energielabel. Het zuinigste label is A+++. De meeste condensdrogers beschikken over een label A of lager. In het kader van duurzaamheid kiezen veel mensen daarom een warmtepompdroger. Een warmtepompdroger doet er echter veel langer over om je kleding te drogen. Wanneer je de tijd en het geduld hebt om hier op te wachten is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je soms snel tussendoor even wat wilt drogen biedt een condensdroger betere uitkomst. En met een A+++ label doet hij niet onder voor een warmtepompdroger!

Tegenwoordig is er van alle apparaten wel een ‘smart’ versie te vinden. Zo ook van condensdrogers. Samsung heeft bijvoorbeeld zo’n ‘smart’ condensdroger in zijn assortiment. Met de Smart Check app kun je makkelijk via je smartphone eventuele storingen opsporen. En hij spoort de storing niet alleen op maar geeft ook direct een oplossing voor je probleem. Ideaal om tijd en geld te besparen. Denk aan een monteur die langs moet komen. Daarnaast zijn er modellen op de markt die je tevens met je smartphone kunt bedienen. Op deze manier kun je op afstand je droger instellen zoals jij dat wenst. Handig wanneer je bijvoorbeeld een droogprogramma wilt plannen. Je kunt zelf de tijd en temperatuur instellen. Ideaal wanneer je vergeten bent je droger aan te zetten of wanneer je droge kleding wilt op het moment dat je thuiskomt. Of wanneer je na een lange werkdag thuiskomt en in je luie stoel ploft. Het drogen van je wasgoed is in ieder geval geen reden meer om eruit te komen.

Tegenwoordig is de warmtepompdroger helemaal in trek. En wel om een aantal redenen. Zo droogt hij je was langzamer op een lagere temperatuur waardoor de kwaliteit van je wasgoed beter gewaarborgd blijft. Bovendien bespaar je energie. Dit is beter voor het milieu én je portemonnee. Een win-win situatie zou je zeggen. Echter, een warmtepompdroger heeft ook een aantal nadelen. Zo moet je meer geduld hebben totdat je was droog is. Daarnaast is dit type droger vaak niet bepaald goedkoop in aanschaf. Het is dus maar net waar je prioriteiten liggen. Toch kan dit veel mensen er niet van weerhouden om er een aan te schaffen. Sterker nog, de populariteit neemt alleen maar meer toe. Op de lange termijn is het een uitstekende investering. En bovendien een duurzame keuze!

Samenvatting

Een condensdroger is het meest effectieve soort droger. Hij droogt je was namelijk razendsnel. Houd er wel rekening mee dat dit ten koste kan gaan van de kwaliteit van je wasgoed. Echter, de ontwikkeling van de condensdroger heeft niet stilgestaan. Er zijn bijvoorbeeld exemplaren die rekening houden met je was door middel van sensoren. Hij detecteert het wanneer je was droog is zodat hij niet onnodig doorgaat met drogen. Daarnaast zorgen verschillende programma’s ervoor dat je het drogen aan kunt passen op je wasgoed. Dit zorgt voor de beste resultaten. Condensdrogers zijn relatief goedkoop in aanschaf. Wel staan ze bekend als behoorlijke energievreters. Als je niet zo vaak een wasje draait is het dus een perfecte keuze. Voor een duurzamer model kun je beter even verder kijken, bijvoorbeeld naar een warmtepompdroger.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste wasdroger? Of wil je alles weten over de laatste warmtepompdroger? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant