Je wilt graag meegaan met de tijd maar dat valt niet altijd mee. Een smartphone is eigenlijk een klein computertje en het is niet gek dat je overdonderd wordt met alle gemogelijkheden en opties. Gelukkig is er met de oudere generatie rekening gehouden. Je hoeft niet direct van je huistelefoon over te stappen op een uitgebreide smartphone. Een senioren smartphone helpt je uit de brand. Langzaamaan kun je wennen aan de opties die het biedt. Als je op zoek bent naar een smartphone voor je vader of moeder op leeftijd is het een uitstekende keuze om voor een senioren smartphone te kiezen. Wij zochten voor je uit wat de beste exemplaren van het moment zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Samsung Senioren smartphone de beste senioren smartphone van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Samsung Senioren smartphone is de Doro 8040. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde senioren smartphones.

Beste senioren smartphones van 2024

Samsung Senioren smartphone

De Samsung Senioren smartphone is een degelijke en robuuste senioren smartphone waar je lang mee vooruit kunt. Hij biedt alle mogelijkheden die een reguliere smartphone heeft. Alleen is het veel simpeler vormgegeven. Als je zelf op zoek bent naar een eenvoudige smartphone zonder poespas stop dan maar met zoeken. Dit is de juiste keuze namelijk. Ook als je op zoek bent naar een goede smartphone voor je vader of moeder is dit een ideale keuze. Langzaamaan kan er gewend worden aan alle moderne functies. Normale smartphones zijn veel te overweldigend met alle opties en functies. De helft gebruik je sowieso bijna nooit. Met deze kanjer kun je foto’s maken, gebruik maken van de Playstore en natuurlijk gewoon sms’en en bellen.

Pros
 • Met SOS-knop zodat belangrijke contacten razendsnel bereikt kunnen worden. Groot en helder scherm zodat alles goed te lezen is.
Cons
 • Het is niet bepaald een goedkoop model. Je moet er dus het budget voor hebben.

Doro 8040

Zijn Whatsapp, het maken van selfies en gebruik maken van de Playstore een ver-van-mijn-bed-show? Met de Doro 8040 niet meer! Op je eigen tempo kun je kennis maken met de moderne gemakken die een smartphone biedt. Het is namelijk jammer dat je veel van je kinderen en kleinkinderen moet missen als je geen smartphone hebt. Met een smartphone sluit je weer aan bij hun generatie en kun je eenvoudig contact houden. Deze smartphone heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hij makkelijk in gebruik te nemen en ook in gebruik is hij erg eenvoudig. Het scherm bevat lekker grote en duidelijke knoppen en is daarnaast goed verlicht zodat je altijd kunt zien waar je mee bezig bent!

Pros
 • Het gaat om een gebruiksvriendelijke senioren smartphone waarmee je bent voorzien van alle moderne gemakken zonder dat het ingewikkeld wordt.
Cons
 • Deze telefoon beschikt niet over een vingerafdrukscanner om de veiligheid nog meer te optimaliseren.

SimPhone 4

Niet helemaal zeker van je zaak? Op de SimPhone 4 krijg je 2 jaar garantie. Het is een telefoon zoals een telefoon bedoeld is. Je kunt er namelijk makkelijk mee sms’en en bellen. Daarnaast beschikt deze SimPhone over veel moderne gemakken. Denk aan Whatsapp. Omdat er geen onnodige functies op deze smartphone zitten blijft het gebruik eenvoudig. De batterij gaat lekker lang mee dus deze hoeft niet om de haverklap opgeladen te worden. Wel zo prettig dus. Kom je er zelf even niet meer uit? De telefoon kan op afstand worden overgenomen. Ideaal dus dat een familielid of vriend het even over kan nemen en je op weg kan helpen.

Pros
 • De telefoon heeft een mooi ontwerp en is compact. Toch is het scherm groot genoeg om alles op af te kunnen lezen en hem te bedienen.
Cons
 • Er zijn goedkopere senioren smartphones op de markt. De telefoon is niet waterdicht.

BEA-FON X5

Geef je de voorkeur aan een robuuste smartphone die wel tegen een stootje kan? Bij de BEA-FON X5 ben je aan het goede adres. De smartphone oogt niet alleen robuust, hij is het ook. Ideaal dus als je een beetje klunzig bent. Hij beschikt over een zeer sterke batterij dus als je een dag weggaat hoef je niet bang te zijn dat de batterij leeg raakt. Hij beschikt over Whatsapp, foto contacten en extra luide beltonen zodat je nooit meer wat hoeft te missen. Hij beschikt zelfs over een GPS functie zodat je altijd kunt zien waar je bent. Super praktischt dus. Deze smartphone zorgt ervoor dat je in contact blijft met de buitenwereld. Als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder!

Pros
 • De smartphone heeft een stoere uitstraling. Hij beschikt over een prima camera voor het maken van foto’s waar en wanneer je maar wilt. Zacht prijsje.
Cons
 • Deze smartphone beschikt niet over de functie gezichtsherkenning voor een nog betere beveiliging.

Doro 8080 

De Doro 8080 komt niet voor niets, dat zeggen we er direct bij. Maar dan heb je ook wat. Deze prachtige senioren smartphone is gebruiksvriendelijk en helpt je altijd uit de brand. Hij beschikt over alle functies die je nodig hebt en die je graag wilt gebruiken bij een smartphone zonder dat het overdonderend is. Wat opties betreft doet hij niet onder voor een klassieke smartphone. Het verschil zit ’em in de bediening. Deze is namelijk veel eenvoudiger. Naarmate je meer ervaring krijgt met de telefoon kun je eventueel gebruik maken van meerdere apps en functies. Dit is echter niet noodzakelijk. Kortom, het is een uitstekende, duurzame aanschaf!

Pros
 • Het is een prachtige smartphone met een uitstekende camera voor het maken van kwalitatieve foto’s.
Cons
 • Het is een prijzige senioren smartphone. Hij is niet waterdicht, stof- of schokbestendig.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een senioren smartphone aanschaft

Hoe kun je op een senioren smartphone besparen?

Het grote voordeel van een senioren smartphone is dat hij eigenlijk altijd al goedkoper is dan een gewone smartphone. Dit heeft ermee te maken dat een senioren exemplaar aan minder hoge eisen moet voldoen. De toepassingen die ermee gedaan worden zijn eenvoudiger dan met een gewone smartphone. Toch zit er nog redelijk wat verschil in de prijzen van senioren smartphones. Wat als je niet zo’n groot budget hebt?

Ga voor een eenvoudig exemplaar. Laat je niet verleiden door een duurdere smartphone. Zeker als je alleen wilt appen, af en toe een keer een foto wilt maken en bellen dan voldoet het meest simpele model. En je bespaart een hoop geld!

Als je momenteel krap bij kas zit overweeg dan om een abonnement af te sluiten. Je verspreidt de kosten op deze manier over een langere periode en je hoeft dus geen groot bedrag in één keer op te hoesten. Let er wel op dat je een tijd lang een vast bedrag moet betalen en vraag jezelf af of je dit bedrag kunt missen.

Welke soorten smartphones zijn er?

Een smartphone is een mobiele telefoon met computermogelijkheden. Denk hierbij aan het gebruik van extra programma’s (apps), het sturen van een mail en het gebruik van Whatsapp en social media. Wij zetten de senioren smartphone in het zonnetje. Het is namelijk niet voor iedereen even makkelijk om met de tijd mee te gaan. Een senioren smartphone maakt dit een stuk makkelijker. Het verschil met een gewone smartphone is dat de functionaliteiten tot de basis zijn teruggebracht. Op deze manier is het niet overweldigend om een smartphone te gebruiken. Bovendien zijn de knoppen en letters vaak extra groot om het goed te kunnen zien. De beltonen zijn bovendien extra luid. Wel heeft een senioren smartphone vaak minder capaciteit in de zin van opslag en de kwaliteit van de camera is meestal wat minder dan de nieuwste smartphone.

Dan is er de budget smartphone. Dit is een smartphone tot 300 euro. In veel opzichten is deze vergelijkbaar met een senioren smartphone. Zo heeft hij minder capaciteit en is de camera vaak van mindere kwaliteit. Verder is het een ‘normale’ smartphone. Er is onderscheid te maken in het besturingssysteem. Zo is er Apple en Android. Een iPhone heeft een prachtige vormgeving maar valt wel in het hogere prijssegment. Een Android is goedkoper en je hebt meer mogelijkheden. Zo is het met een Apple beperkt wat je op je telefoon kunt installeren wat apps betreft. Bovendien moet je voor veel apps betalen. Daar staat tegenover dat Apple beter beveiligd is. Met een Android loop je immers sneller de kans dat je een app download die schade aanbrengt op je toestel.

We hebben het over de senioren smartphone gehad maar er is ook een smartphone speciaal voor kinderen. Je houdt als ouder controle op wat je kind uitspookt en waar hij toegang tot heeft. Niet iedere toepassing is voor iedere leeftijd geschikt. Bovendien stel je zelf in welke functies hij kan gebruiken. Op deze manier kan je kind op jonge leeftijd langzaam wennen aan het gebruik van een smartphone zonder dat je daar als ouder slapeloze nachten van hoeft te hebben.

Welke senioren smartphone is de beste budget keuze?

Wil je voordelig van de gemakken van een senioren smartphone genieten? Met de PowerTel M9500 ben je altijd bereikbaar. Bovendien ben je van alle moderne gemakken voorzien. Hij is makkelijk in gebruik en komt tegen een hele goede prijs! Deze budget kanjer doet niet onder voor een duurdere senioren smartphone. Daarnaast is hij heel geschikt voor hardhorenden en slechtzienden. Dankzij de alarmfunctie kun je direct iemand bereiken in geval van nood. Wel zo prettig dus. Gebruikers geven aan dat zelfs mensjes van 85 het toestel in een mum van tijd onder de knie hadden. Fijn voor je moeder of vader en ook voor je eigen gemoedstoestand dus! Kortom, een prima senioren telefoon voor een prima prijs!

Wat zijn de populairste senioren smartphone merken?

Als je senioren smartphone zegt dan zeg je Amplicomms. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel in hun assortiment. Van huistelefoons tot koptelefoons, allemaal bedoeld voor senioren. Op deze manier kun je toch met je tijd meegaan en dat begrijpen ze bij Amplicomms maar al te goed. hun producten worden gekenmerkt door een groot gebruiksgemak. Daarnaast is rekening gehouden met slecht zicht en/of gehoor. Misschien nog wel het allerfijnst: de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend!

Met een Doro kun je de mist niet ingaan. Er is rekening gehouden met alle leeftijdscategorieën. Voor slechtzienden zijn de knoppen van de telefoons van Doro extra groot. Je hoeft dus niet meer zitten te turen. Ze hebben zowel huistelefoons als smartphones in hun assortiment. De bediening is altijd super eenvoudig. Maar dat wil niet zeggen dat je niets met hun telefoons kunt. In tegendeel. Er zijn juist heel veel mogelijkheden en deze stem je af op het niveau van de gebruiker.

De producten van Bea Fon zullen je niet teleurstellen. Behalve dat ze gebruiksvriendelijk zijn hun je rekenen op een stoer design. Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Bij Bea Fon zijn ze expert op het gebied van senioren producten. Robuustheid is iets wat een Bea Fon typeert. Ze kunnen dus wel tegen een stootje. Ideaal als je een beetje klunzig bent aangelegd dus.

Senioren smartphone: zo doe je de beste koop

Er moet een senioren smartphone komen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is ontzettend veel keuze. Gelukkig helpen wij je op weg. Bespaar jezelf een hoop zoek ellende en houd rekening met de onderstaande aandachtspunten. Dan kom je namelijk een heel eind!

 1. Scherm

  Je schaft een senioren smartphone aan omdat je hem makkelijk wilt kunnen bedienen. En dat begint uiteraard met een helder en duidelijk scherm. Zeker als je slechtziend bent is dit extra belangrijk. Mocht je echt een slecht zicht hebben kun je kiezen voor spraakbesturing. Met een groot scherm kom je echter vaak al een heel eind. Let ook op dat de knoppen en toetsen extra groot zijn. Dit is een stuk prettiger en overzichtelijker dan van die kleine prutstoetsjes.

 2. Batterijduur

  Over het algemeen gaat de batterij van een senioren smartphone langer mee dan die van een gewone smartphone. Dat heeft alles te maken met de functies die je gebruikt. Je kunt zelf wel nagaan dat hoe meer functies je gebruikt, hoe sneller de batterij leeg is. Bovendien hangt het af van welke functies dit zijn. Een wifi of bluetooth verbinding vreet energie. Zet deze dan ook bij voorkeur uit wanneer je ze niet gebruikt. Kies daarnaast voor een zuinige smartphone met een krachtige batterij zodat je hem niet om de haverklap op hoeft te laden.

 3. SIM

  Als je je eigen nummer wilt behouden zul je je huidige simkaart in je nieuwe telefoon moeten doen. Let er op dat je nieuwe telefoon simlockvrij is. Anders pakt hij het kaartje namelijk niet. Je kunt je nieuwe telefoon eventueel simlockvrij laten maken bij een telefoonwinkel. Als je twee nummers wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor privé gebruik en voor je werk kies dan een dual sim. Je kunt dan twee simkaarten in je telefoon plaatsen en apart van elkaar instellen.

 4. Extra’s

  Dan zijn er nog vele extra’s die een senioren smartphone kan hebben. Deze zijn lang niet altijd van belang maar kunnen wel heel handig zijn. Stel dus voor je aankoop prioriteiten en vraag je af wat voor jou echt belangrijk is. Denk hierbij aan geavanceerde beveiliging zoals gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner. Daarnaast zijn er telefoons met een extra goede camera. Als je regelmatig foto’s maakt met je smartphone of van plan bent dit te gaan doen is het aan te raden voor een degelijke camera te kiezen.

Een senioren smartphone is op zich natuurlijk al heel hip. Je kunt op een verantwoorde en fijne manier met de tijd meegaan zonder dat je in paniek hoeft te raken van alle mogelijke opties. De senioren telefoons van tegenwoordig worden steeds geavanceerder en verder uitgebreid. Zo zit er een alarm knop op zodat iemand direct gewaarschuwd kan worden in geval van nood. Bovendien kun je contacten met een foto toevoegen zodat je precies weet wie er gebeld wordt. Aan slechthorenden en mensen die bijziend zijn is ook gedacht. Zo zijn de schermen, knoppen en toetsen van senioren smartphones vaak extra groot. Als je slechtziend bent is er soms de mogelijkheid voor spraakbesturing.

Aan slechthorenden is ook gedacht. Denk aan het volume dat extra hard kan worden ingesteld, zowel voor telefoongesprekken als beltonen. Alles bij elkaar maakt het dat het voor mensen op latere leeftijd veel makkelijker wordt om met de tijd mee te gaan en dat zij zich hier ook goed en vertrouwd mee voelen.

0 Shares:
Ook zeer interessant
beste zonnepanelen van 2024 getest
Lees meer

Beste Zonnepanelen van 2024

Zonnepanelen worden steeds voordeliger. Het wordt dan ook voor meer mensen toegankelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maar…