Stofzuigen is misschien niet je meest favoriete klusje. Snappen we. Maar de stofzuiger die je gebruikt maakt een wereld van verschil. Wist je dat een Nederlander gemiddeld een half jaar van zijn leven besteedt aan stofzuigen?

We kennen allemaal wel iemand die nog jarenlang heeft gestofzuigd met een héle oude stofzuiger die klinkt alsof er een F16 laag overvliegt.

Dat kan een stuk beter kunnen we je alvast melden. Met een goede stofzuiger wordt stofzuigen een stuk leuker en je maakt er je woning ook nog eens een stuk beter mee schoon. Best de investering waard dus!

Om het je makkelijker te maken hebben we de beste stofzuigers die er zijn voor je op een rijtje gezet. Hoef je alleen nog maar één van deze tien te kiezen en dan heb je een héle goede stofzuiger in huis!

Best Geteste Stofzuiger met zak

Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine

Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine

De Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine – Stofzuiger met zak heeft een speciale stofdeeltjes filter. Hierdoor wordt er schone lucht uit de stofzuiger geblazen en is de stofzuiger geschikt voor mensen met een stofallergie. Hij heeft een sterke zuigkracht met een max geluid van 80 decibel (erg laag). De handgreep van de stofzuiger heeft een metaaldraad zodat je geen schokken krijgt als hij statisch geladen is.

Deze stofzuiger krijgt van gebruikers een zeer hoge beoordeling, namelijk een 4.7 van de 5 sterren.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de  Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine  de beste stofzuiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine is de Philips Performer Silent FC8785/09 – Stofzuiger met zak. Kijk onderstaand voor de overige stofzuiger testresultaten.

Label Beste Koop

De Consumentenbond en Kieskeurig.nl hebben in de afgelopen jaren verschillende stofzuigers met zak geselecteerd als Beste Koop. Bekijk ze snel via de onderstaande link.

Top Beste Productvergelijking

Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine

Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine

De Miele Complete C2 Black Pearl PowerLine – Stofzuiger met zak combineert zacht geluid met de uitstekende stofdeeltjes filter. Hierdoor haal je voor een mooie prijs het totale pakket in huis.

Rowenta Compact Power XXL RO4853

De Rowenta Compact Power XXL RO4853 – Stofzuiger zonder zak is een stuk krachtiger dan zijn compacte design doet vermoeden. Het kleine formaat is gemakkelijk te manoeuvreren en het vermogen garandeert schone vloeren in een handomdraai.

Philips Performer Silent FC8785/09 – Stofzuiger met zak

Maximale prestaties. Minimaal geluid. De Philips Performer Silent FC8785/09 – Stofzuiger met zak is geschikt voor gezinnen en huisdiereigenaren. De krachtige en efficiente 750W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%*.

Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2 – Stofzuiger zonder zak

Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2, de enige stofzuiger zonder onderhoud en zonder verlies aan zuigkracht. 36 Dyson Cinetic™ uiteinden scheiden het microscopische vuil dat andere stofzuigers doet verstoppen.

Select Pet Care parket Zwart BLCL14P08A1 HFN

De Nilfisk Select Pet Care is zeer geschikt voor gebruikers met huisdieren of gebruikers die last hebben van allergieën en dus optimale luchtzuivering willen. Deze luxe stofzuiger heeft namelijk een HEPA 14 filter.

Beste Stofzuiger aanraders van 2024

Beste koop, Beste uit de test én de groenste keuze: Rowenta RO4853EA Compact Power XXL

 

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 387 reviews

De Rowenta RO4853EA Compact Power XXL is vorig jaar uitgeroepen als Beste Koop. Dat komt met name doordat hij goed beoordeeld wordt, goede functionaliteiten heeft. De stofzuiger is een zakloze stofzuiger, wat betekent dat de stof wordt opgenomen in een stofbak. Meestal zorgt dat ervoor dat hij minder en minder goed stof opzuigt, maar dat is bij deze stofzuiger niet zo. Het heeft namelijk een XXL opvangbak van 2,5 liter en je kunt er krachtig mee schoonmaken.

In de test van de Consumentenbond scoort hij dan ook ruim voldoende, zowel op harde vloeren als op tapijt. Ook het opzuigen van huisdierharen doet deze stofzuiger uitstekend.

De diep reinigende EffiTech Motor en de geavanceerde Cycloontechnologie werk zorgen er samen voor dat jouw huis in een handomdraai schoon is. En niet alleen de vloeren zijn schoon, ook de lucht is aangenaam. Hij houdt namelijk het opgezogen stof uitstekend binnen de stofzuiger.

Heb je een stofallergie, dan is deze stofzuiger dus erg geschikt voor jou. Bij deze omschrijving zal je vast verwachten dat het een grote, logge stofzuiger is, maar niets in minder waar. Het heeft namelijk een compact design, wat hem extra gebruiksvriendelijk maakt. Ben je klaar met stofzuigen? Dan kan je hem ook in een kleinere opbergruimte kwijt. De stofzuiger maakt weinig geluid en is zuinig met energie. Het heeft een motorvermogen van 550 watt, een actieradius van 8,8 meter en een geluidsvermogen van 75 dB.

Deze stofzuiger is in 2024 ook nog eens als groenste stofzuiger uit de tekst gekomen. Deze stofzuiger is dus niet alleen de beste getest, maar ook nog eens het meest duurzaam!

Pros
 • Zuigt prima huisdierenharen van tapijt, stoot weinig stof uit en is energiezuinig
 • Geschikt voor stofallergie
Cons
 • Relatief klein werkbereik

Beste uit de test: Philips Performer Silent FC8785/09

Reviews

4.4

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

 

Wie een stofzuiger zoekt, wil natuurlijk wel een stofzuiger die het heel erg goed doet. En dat is precies wat je vindt in deze Philips Performer Silent FC8785/09 – Stofzuiger met zak. Houd er wel rekening mee dat deze stofzuiger regelmatig onderhoud nodig heeft. Hierdoor kun je de maximale zuigkracht behouden. En dat is natuurlijk wel wat je graag wilt.

Daarnaast zit er een snoer van 9 meter op. Het geluid is 66 dB wat een prima geluid is voor een stofzuiger met zak. En deze stofzuiger heet natuurlijk niet voor niets Silent. Dat komt omdat ‘ie stiller is dan de gemiddelde stofzuiger. Door het allergiefilter kan tot wel 99,9% van het stof opgevangen worden. Ook handig: een aantal extra onderdelen, zoals een mondstuk en een turboborstel.

Wil je meer weten over de Philips Performer Silent FC8785/09 – Stofzuiger met zak? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Zeer geschikt voor mensen met een allergie door het allergiefilter
 • Maakt weinig geluid en zuigt toch goed
Cons
 • Werkt niet zonder snoer en heeft slechts een snoer van 9 meter

Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2 – Stofzuiger zonder zak

Reviews

4.2

Gemiddelde van 32 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Een gigantische krachtpatser. Dat is de Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2 – Stofzuiger zonder zak. Gebruikers beoordelen de stofzuiger gemiddeld met een 4.2 van de 5 sterren. Deze stofzuiger heeft geen onderhoud nodig en verliest desondanks dat gegeven geen zuigkracht. Dat komt door de bijzonder vloerzuigmond. Waar je ook stofzuigt, de mond past zich aan, aan de hoogte van het oppervlakte. Dat maakt deze stofzuiger zo ongelooflijk slim.

Daarnaast krijg je ook nog eens een flexibel handvat bij, waardoor je kunt rekenen op een rotatie die 360 graden rond gaat. In de bal zit daarnaast een handig zwaartepunt, waardoor je stofzuiger zelf rechtop blijft staan en niet omvalt. Ook uniek: je krijgt 5 jaar garantie en is er iets kapot? Dan komen ze bij je thuis om het te maken.

Wil je meer weten over de Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2 – Stofzuiger zonder zak? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudig in gebruik en van een goede kwaliteit
 • Je hoeft geen dure zakken meer aan te schaffen
 • Ook zeer geschikt als je huisdieren hebt, hij zuigt het haar namelijk goed op
Cons
 • De prijs van deze stofzuiger ligt boven het gemiddelde voor een stofzuiger.

Select Pet Care parket Zwart BLCL14P08A1 HFN

Reviews

4.3

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Je raadt het waarschijnlijk al, maar de Select Pet Care parket Zwart BLCL14P08A1 HFN is een stofzuiger dat meer dan geschikt is voor mensen met huisdieren. Denk aan honden en katten. Het kan lastig zijn om de haren van deze dieren te verwijderen. Uiteraard niet met de juiste stofzuiger. Voor veel mensen kan het lastig zijn om een huisdier te nemen wanneer ze bijvoorbeeld een allergie hebben. Of komen mensen liever niet langs wanneer er een huisdier is omdat iemand allergisch is. Door de juiste stofzuiger in huis te halen kun je meer dan genoeg haren verwijderen waardoor de lucht gezuiverd is van vervelende haren.

Ook zit er een snoer bij van maar liefst 11,2 meter waardoor je met gemak een groot gedeelte van de woning kunt stofzuigen zonder te hoeven wisselen van stopcontact.

Er zijn misschien nog weinig reviews geschreven over deze stofzuiger, maar de mensen die hem hebben aangeschaft zijn er zeer tevreden over. Wil je meer weten over de Select Pet Care parket Zwart BLCL14P08A1 HFN? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Inclusief hulpstukken waardoor stofzuigen nog gemakkelijker gaat
 • Er zit een zeer lang snoer bij
 • Goede zuigkracht en toch behoorlijk stil
Cons
 • Minder krachtig op zachte vloeren en tapijten

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 180 reviews

De AEG VX7-2-CR-A werd eind 2020 door de Consumentenbond beoordeeld als de op één na beste stofzuiger van eind 2020. Deze rode stofzuiger vangt stof op in een stofzak en scoort volgens de Consumentenbond erg hoog op de stofuitstoot, wat betekent dat het dus weinig stof uitstoot. Aan dat criterium wordt steeds meer belang gehecht, omdat fabrikanten de stofzuigers en andere apparatuur steeds schoner en gezonder voor de lucht proberen te maken.

Ook scoort de stofzuiger goed op het geluid dat hij maakt. Hij is namelijk voorzien van geoptimaliseerde geluidsisolatie in de motor wat, in combinatie met het nieuwe DustPro stille mondstuk, ervoor zorgt dat hij minder geluid maakt bij het stofzuigen. Vervolgens heeft dat geen invloed op de prestaties die de stofzuigers levert.

Op gebruiksgemak scoort de stofzuiger minder goed, maar dat zal onder andere komen doordat hij ook wordt vergeleken met het gebruiksgemak van steelstofzuigers, die natuurlijk veel gemakkelijker en flexibeler in gebruik zijn.

Wel heeft het een actieradius van maar liefst 12 meter en is het voorzien van 360 graden Motion Technologie die stofzuigen iets gemak geven. Het allergiefilter van de stofzuiger filtert de lucht die het uitblaast. Dat doet deze stofzuiger met zijn uitwasbare allergie filter erg goed. Het grootste voordeel van dit filter is dat je niet steeds een nieuwe hoeft aan te schaffen en het maakt hem bovendien heel geschikt voor baasjes van huisdieren!

Pros
 • Zuigt uitstekend huisdierharen en stof van tapijt
 • Stoot weinig stof uit en is erg stil
 • Geschikt voor mensen met allergie door speciaal filter
Cons
 • Scoort slecht op gebruiksgemak.

AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

Reviews

4.3

Gemiddelde van 480 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition is ideaal wanneer je huisdieren hebt. Je bent natuurlijk helemaal gek op je trouwe viervoeter maar er een zootje ervan maken kan hij wel. En over de haren die hij verliest nog maar niet te spreken. Gelukkig wordt het met deze AEG heel makkelijk. Je krijgt er een speciale zuigmond bij waarmee je dierenharen in een handomdraai hebt verwijderd. Je hebt nooit meer gedoe met een zak die volraakt want het gaat om een zakloze stofzuiger. Bovendien bespaart je dit veel geld aan stofzuigerzakken. Met de meegeleverde kierenzuigmond kom je zelfs makkelijk bij de kleinste kiertjes.

Het legen van het stofreservoir gaat super eenvoudig. Met een druk op de knop is het voor elkaar. Behalve de speciale zuigmond voor hierenharen krijg je er ook een parketborstel bij voor je meest kwetsbare vloeren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze beschadigen.

Pros
 • Je hoeft geen stofzuigerzakken aan te schaffen.
 • Het is een praktische en eenvoudige stofzuiger die doet wat hij moet doen.
 • Hij is stil in gebruik.
Cons
 • Het stofreservoir is met 1,4 liter aan de kleine kant waardoor je de bak wat vaker moet legen.

Bosch BGBS4PET1 ProAnimal

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 127 reviews

Ook de Bosch BGBS4PET1 ProAnimal is een mooie, rode stofzuiger die stof opvangt in een stofzak. Het grootste pluspunt van deze stofzuiger is dat er weinig stof in de uitblaaslucht zit. Die lucht is daardoor zelfs schoner dan de lucht in huis. De stof wordt door het wasbaar HEPA Hygiënefilter uit de lucht gefilterd en de AirFresh-stofzak ondersteunt dat door geuren doeltreffend te verwijderen.

De AirTurbo Plus zuigmond waar deze stofzuiger standaard mee wordt geleverd, is een turboborstel die huisdierharen goed opzuigt. Vooral van tapijt zuigt hij dit snel op. Daardoor hoef je niet steeds van mondstuk te wisselen voor de beste resultaten. Bovendien zorgen de kenmerken ervoor dat deze stofzuiger ideaal is voor huisdierbezitters en voor mensen met een stofallergie.

De Consumentenbond geeft hem een hoge score voor merktevredenheid en voor het opzuigen van vuil. Hij zuigt namelijk met name goed stof van tapijt. Met een gewicht van 5,4 kg is deze stofzuiger redelijk licht te noemen. Als laatste scoort ook deze stofzuiger slecht op het gebruik op tapijt, het stofzuigen van de trap en op harde vloeren. Dat komt met name doordat in de test ook wordt vergeleken met steelstofzuigers, die daarin natuurlijk veel gemakkelijker in gebruik zijn.

Pros
 • Zuigt goed huisdierharen en stof van tapijt.
 • Stoot zeer weinig stof uit.
Cons
 • Scoort slecht op het gebruik op tapijt, op het stofzuigen van de trap en op harde vloeren.

AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

Reviews

4.3

Gemiddelde van 180 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Tegenwoordig zijn er allerlei hippe stofzuigers op de markt die je zonder zak kunt gebruiken. De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition heeft hier geen boodschap aan. Deze stofzuiger is van ouderwetse kwaliteit en doet wat je van een stofzuiger mag verwachten. Zowel voor harde als zachte vloeren is deze AEG geschikt. Je gaat moeiteloos over van je marmeren vloer naar een zachte vloerbedekking zonder dat hij zuigkracht verliest.

Bovendien heeft hij een ingebouwde HEPA filter waardoor hij ideaal is voor mensen met een allergie. Hij filtert namelijk 99,95% van de stofdeeltjes en allergenen uit de lucht! Met zijn 4,2 kg til je hem makkelijk op en is hij niet zwaar.

Pros
 • Perfect keuze als je last hebt van allergieën.
 • De zuigkracht blijft gelijk, ongeacht het type vloer.
 • Zelfs je tapijt wordt effectief gezogen! Je kunt hem zowel horizontaal als verticaal neerzetten.
Cons
 • Je moet even gevoel krijgen voor de stofzuiger.
 • Op turbostand is hij redelijk luid.

Dyson V11 Absolute

Reviews

4.6

Gemiddelde van 232 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

 

Ondanks dat de Dyson V11 Absolute zonder zak zuigt, gaat dit zeker niet ten koste van zijn zuigkracht. Na het opladen kun je hem tot wel een uur gebruiken. Het opladen duurt maar 4,5 uur! Hij heeft een accubesparende triggerfunctie en een constant accuvermogen. Hij is dus zeker geschikt als je je hele huis wilt zuigen. Je bepaalt zelf de zuigkracht met de 3 verschillende zuigstanden. Ideaal dus want je stemt hem af op jouw zuigklus. Het stofreservoir kan hygiënisch en gericht geleegd worden met één handeling.

Bovendien tover je hem makkelijk om tot kruimeldief. Ideaal voor bijvoorbeeld je meubels of als je kind net een lekker koekje weg heeft zitten peuzelen. Je krijgt er een fluffy zuigmond bij die geschikt is voor kwetsbare vloeren zoals marmer.

Pros
 • Hij is draadloos en erg wendbaar
 • Hij is licht in gewicht
 • Je komt overal goed bij
Cons
 • Op de stand waarmee hij het hardst zuigt gaat die snel leeg

Siemens Synchropower VS06A111

Reviews

4.5

Gemiddelde van 53 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Deze stofzuiger is perfect voor wanneer je van mobiel en lichtgewicht houdt. Dit apparaat werkt natuurlijk naar behoren, maar is ook vooral makkelijk op te bergen en makkelijk op te tillen. Verder beschikt de stofzuiger over een hygiënefilter voor schone en gefilterde opblaaslucht. Wel zo fris. De stofzuiger staat erom bekend dat hij geen kracht verliest naarmate de zak in het apparaat zich vult, waardoor je altijd over voldoende zuigkracht beschikt tijdens het schoonmaken.

Philips PowerPro Compact FC8477/91

Reviews

4.2

Gemiddelde van 495 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

We kennen het allemaal: van die eigenlijk te kleine hoeken om schoon te maken. Super frustrerend! Heb je een stofzuiger, moet je alsnog op je knieën om het stof uit de hoek te halen. Dat is verleden tijd met deze stofzuiger van Philips. Dit model heeft een 3- in -1 TriActive mondstuk waarmee je de kleinste hoeken kunt schoonmaken. Je kunt hem dus in veel verschillende situaties gebruiken. Alle voorgaande stofzuigers die we beschreven hadden een stofzuigerzak, maar deze heeft dat niet. Er is een bak die het vuil opvangt en die je vervolgens kunt legen wanneer hij vol is.

Philips PowerPro FC8769/91

Reviews

4.4

Gemiddelde van 378 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Nog een stofzuiger van Philips die geen zak heeft. Dit model is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor op een harde vloer. Het model heeft namelijk door zijn TriActiveMax- mondstuk een maximale stofopname op harde vloeren.

Een voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen geld hoeft uit te geven aan nieuwe en schone stofzuigerzakken. Deze stofzuiger is ook nog eens erg zuinig, dus hij is echt goedkoop in gebruik. Bijkomend voordeel is dat hij niet inlevert op vermogen ondanks zijn zuinigheid.

AEG VX6- 1-IW-5

Reviews

4.3

Gemiddelde van 180 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dit model is weer een stofzuiger met een zak. Wat dit model kenmerkt zijn de zwenkwielen. Dat concept ken je wellicht van de winkelwagentjes in de supermarkt. Het zorgt er voor dat je met deze stofzuiger gemakkelijk om spullen heen kunt schoonmaken doordat je zo wendbaar bent met dit apparaat.

De stofzuiger heeft een DustPro mondstuk dat geschikt is voor zowel harde als zachte ondergrond. Ook is hij erg zuinig en heeft hij een filter dat je uit het apparaat kunt halen en kunt schoonmaken. Dat scheelt de aankoop van een nieuw filter.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste stofzuiger

Stofzuiger tips voor de beste koop

Stofzuiger Tips Voor De Beste Koop

Wanneer je een stofzuiger wilt aanschaffen, zal je altijd bepaalde wensen en voorkeuren hebben. Ben je bijvoorbeeld erg gevoelig voor stof of heb je een bepaald soort vloer? Houdt bij jouw keuze daar dan rekening mee. Let op de filter die stofzuiger heeft. Sommige stofzuigers zijn speciaal gemaakt voor bepaalde vloeren, zoals harde vloeren of vloerbedekking.

 1. Lengte snoer Daarnaast zijn er bepaalde punten waar je naar moet kijken die maken hoe handig het apparaat te gebruiken is. Denk aan de lengte van het snoer. Heb je een grote woonkamer en heb je geen zin om steeds van stopcontact te moeten wisselen? Kies dan voor een stofzuiger met een lang snoer.
 2. Mobiliteit Ook kun je denken aan de wieltjes die onder de stofzuiger zitten. De meeste stofzuigers kunnen alleen naar voren en naar achteren rijden, maar er zijn ook stofzuigers met zwenkwieltjes.
 3. Gewicht Als laatste is het goed om te letten op het gewicht van de stofzuiger. Kun je moeilijk zware spullen tillen, zorg er dan voor dat je een lichte stofzuiger uitkiest.

Laatste stofzuiger trends van 2024

Een grote trend op het gebied van technologie is de robotisering. Ook allerlei huishoudelijke apparaten worden gerobotiseerd, waaronder de stofzuiger: de robotstofzuiger. Het is een stofzuiger die zich zelfstandig door de ruimte heen beweegt. Je kunt een programma instellen en aangeven wanneer de robot moet starten, waarna hij zelfstandig met zijborsteltjes of een draaiende borstelkop het vuil opzuigt en in een bakje opvangt.

Ik hoor je denken: Maar kan een robotstofzuiger niet van een trap afvallen? En wat als hij tegen die ene mooie vaas aan stoot? Daar is over nagedacht. De ruimte die de robotstofzuiger moet stofzuigen kan worden afgebakend met magnetische strips of ‘virtual walls’. Dit laatste is een kastje dat een signaal uitzendt, waar de stofzuiger niet overheen gaat. Ook hebben veel stofzuigers infraroodsensoren. Hiermee detecteert het voorwerpen, maar ook dieptes. Hij zal het dus detecteren als hij bij een trap aankomt en zal dan een andere kant op manoeuvreren.

Een andere trend op het gebied van stofzuigen heeft alles te maken met gemak. De stofzuigers die nieuw op de markt komen, hebben vrijwel allemaal iets gemeen: het moet gemak bieden. We willen niet meer met een kort snoer, te korte steel of lage accuduur stofzuigen en door de mogelijkheden die worden geboden, zijn we ook steeds meer kritisch.

Daardoor zie je dat draadloze steelstofzuigers, die van zichzelf al veel gemak bieden, nu ook gemakkelijk kunnen worden opgeladen. Er zit vaak een laadstation bij die je in jouw opberghok aan de muur kunt bevestigen. Plaats je de stofzuiger erin, dan ruim je deze allereerst stevig en ruimtebesparend op, maar laadt hij ook direct op. Ideaal! Ook worden er steeds meer nieuwe ontwerpen bedacht die het gebruik van steelstofzuigers nog gemakkelijker maken. Waar je al enige tijd het gedeelte waar de motor in zit, kunt verplaatsen van de boven- naar de onderkant, zijn er nu ook steelstofzuigers die door te buigen zijn. Daardoor kan hij nog makkelijker onder een kast, stoel of bank door en hoef jij nog minder te bukken.

Samenvatting

De stofzuiger is een apparaat dat we allemaal wel in huis hebben. Hiermee zuig je stof en andere viezigheid op, zodat jouw vloeren weer mooi schoon zijn. Er zijn verschillende soorten stofzuigers: een stofzuiger met zak, een zakloze stofzuiger, een steelstofzuiger en een robotstofzuiger. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Bij het kiezen van een stofzuiger is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Let allereerst bij stofzuigers met een snoer op de snoerlengte en bij draadloze stofzuigers op de accuduur. Dit bepaalt namelijk hoe vaak je van stopcontact moet wisselen en hoe lang je met één acculading kunt stofzuigen. Let ook op de mobiliteit: heeft het bijvoorbeeld zwenkwieltjes, zodat je gemakkelijk rond kan rijden? Let als laatste op het gewicht van de stofzuiger. Moet je hem regelmatig een trap optillen, dan moet hij niet al te zwaar zijn. Ook kunnen steelstofzuigers een zware steel hebben, waardoor je op een gegeven moment een lamme arm krijgt van het stofzuigen. Dat wil je natuurlijk niet.

0 Shares:
Ook zeer interessant
checko test de beste dekbedden
Lees meer

Beste Dekbed van 2024

In de zomer moet je er niet altijd aan denken, lekker wegkruipen onder een dekbed. Maar zodra de…