Het is waarschijnlijk niet bepaald je favoriete karweitje: stofzuigen. Je kunt stofzuigen en de rest van je huishoudelijke karweitjes natuurlijk uitbesteden aan een schoonmaakster. Echter, hier heeft niet iedereen het budget voor of misschien vind je het gewoon niet prettig dat er een vreemde in jouw huis komt. Gelukkig is daar een oplossing voor. Namelijk de robotstofzuiger. Dit kekke apparaatje zuigt uit zichzelf de vloer. Ideaal dus want je kunt zelf lekker in je luie stoel blijven zitten terwijl hij het werk doet. Maar waar moet je precies rekening mee houden bij de aanschaf ervan? En wat is een goede robotstofzuiger? Wij helpen je op weg!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Lefant M501-A – Robotstofzuiger de beste robotstofzuiger van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Lefant M501-A – Robotstofzuiger is de ECOVACS 0950 DEEBOT OZMO. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde robotstofzuigers.

Beste Robotstofzuiger van 2024

Lefant M501-A – Robotstofzuiger

Het is niet bepaald een favoriet karweitje: stofzuigen. Met de Lefant M501-A – Robotstofzuiger wordt het allemaal een stuk makkelijker! Je komt thuis van je werk en alles is gezogen. Hoe fijn is dat. Het scheelt je een hoop moeite en tijd. En dat kun je wel voor wat anders gebruiken. Het apparaat zelf ziet er prachtig uit. Aan het design hoef je je dus zeker niet te storen. Bovendien is hij razendsnel en bedien je hem super eenvoudig via een app op je smartphone. Je stelt precies de route en tijden in die jij wenst. Bovendien beschikt hij niet alleen over een zuigfunctie maar kun je er ook mee dweilen. Je slaat dus 2 vliegen in één klap! Het is een fijne thuiskomst als je vloer lekker schoon is. Maar ook als je thuis bent kun je hem prima aanzetten. Hij is namelijk relatief stil in gebruik waardoor je er geen last van zult hebben. Ook je huisdieren zullen daar wel zo blij mee zijn. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend in balans. Kortom, een handig huishoudelijk hulpje dat je niet meer wilt missen als je hem eenmaal gewend bent!

Pros
 • Het is een echt hebbeding voor in je huis. Je zult meer tijd overhouden voor de dingen die er echt toe doen.
Cons
 • De taal van de handleiding is in het Engels. Je moet dus maar net Engels spreken om het te begrijpen.

ECOVACS 0950 DEEBOT OZMO 

De ECOVACS 0950 DEEBOT OZMO is om te beginnen een leuk ding om te zien. Je zult je dus niet hoeven te storen aan een lelijk apparaat dat door je huis rondrijdt. Hij heeft een neutrale zwarte kleur. Na het opladen gaat hij draadloos zo’n 200 minuten mee. doorgaans meer dan voldoende om een royaal rondje door je huis te doen dus. Wanneer de batterij leeg dreigt te raken gaat hij vanzelf terug naar zijn laadstation. Het stofreservoir is lekker ruim waardoor je hem niet om de haverklap hoeft te legen. Dankzij de systematische schoonmaakroute die hij aanhoudt zal hij geen hoekje of plekje overslaan. Het is een uitermate geschikte keuze voor mensen met allergieën. Hij beschikt namelijk over een HEPA filter. Dit is een speciaal soort filter dat 99,99% van alle allergenen, ziekteverwekkers en andere schadelijke stoffen uit de lucht filtert. De luchtkwaliteit in je huis zal er dus flink op vooruit gaan. Bediening gaat heel eenvoudig via de app op je smartphone. Super praktisch dus!

Pros
 • Je krijgt 2 jaar garantie op deze kanjer. Daarnaast beschikt hij over een dweilfunctie.
Cons
 • Het is niet bepaald een goedkope keuze. Je moet er dus het budget voor hebben.

Bagotte BG800 – Robotstofzuiger

Wij worden zo hebberig van de Bagotte BG800 – Robotstofzuiger. Het is een mooi apparaat om te zien. Je hoeft je dus zeker niet te storen aan een lelijk design. Wel zo prettig want hij tuft rond in je huis. Het tijdschema waarop hij moet zuigen kun je zelf instellen. Super praktisch dus. Wanneer je thuis komt van een lange dag werken is je vloer in ieder geval helemaal schoon! Dat is nog eens een luxe. Mocht je hem een keer extra willen laten zuigen of het schema anders in willen stellen dan is dit allemaal mogelijk via de app. Ideaal want het bedienen en aflezen was nog nooit zo makkelijk. Voor zo’n compact formaat heeft hij een super sterke zuigkracht. Ideaal wanneer hij over een vuil oppervlak zuigt. Zelfs bediening via de Google Assistant of Alexa is mogelijk. Op deze manier hoef je alleen maar mondeling een opdracht te geven en deze kanjer doet de rest. Hij zoeft moeiteloos over drempels van maximaal 2 cm. Je hele huis wordt dus geheid brandschoon!

Pros
 • Dankzij de zeer systematische werkwijze zal geen enkel hoekje of gaatje worden overgeslagen.
Cons
 • Je krijgt er maar 1 jaar garantie op wat een beetje weinig kan zijn als er iets mee aan de hand is.

iRobot Roomba s9+

De iRobot Roomba s9+ is stijlvol, praktisch en reinigt zichzelf na gebruik. Dat wil zeggen dat hij de inhoud van het stofreservoir in een wegwerpzak deponeert. Hierdoor heb je er zelf wekenlang geen omkijken naar. Je hoeft niet bang te zijn dat hij een hoekje of gaatje overslaat. Daarnaast bedien je hem heel eenvoudig via de handige app. Je kunt zelf een schoonmaakplan voor je huis maken. Hij laadt zichtzelf automatisch op en hij is ook geschikt voor tapijt. Dankzij de ronddraaiende middenborstels en de zijborstels wordt je huis effectief gestofzuigd.

Hij beschikt over een filter waarmee hij schadelijke stofjes en allergenen uit de lucht filtert. Behalve dat hij je vloer schoonmaakt heeft hij dus een reinigende werking voor de lucht in je huis. En wij vinden het helemaal niet verkeerd dat het leefklimaat in ons huis erop vooruit gaat!

Pros
 • Voor een robotstofzuiger heeft hij een royaal stofreservoir van 1 liter. Het is een kwestie van inpluggen en klaar is kees.
Cons
 • Het is geen goedkope stofzuiger dus je moet er wel even voor sparen.

iRobot Roomba 671

De iRobot Roomba 671 detecteert alle vuil moeiteloos om het vervolgens te verwijderen. Hij valt gelijk op door zijn leuke prijs-kwaliteitverhouding. Je bedient hem eenvoudig via de Google Assistant. Gemak dient de mens! Hij laadt zichtzelf automatisch op en hij beschikt over handige voorgeprogrammeerde schoonmaakroutes. Na het opladen gaat hij draadloos ongeveer 90 minuten mee. Meer dan voldoende om een verdieping schoon te zuigen dus. Het is de oplossing wanneer je zelf geen tijd hebt om je huishouden te doen. Of wanneer je gewoon geen zin hebt natuurlijk.

Hij beschikt over afgronddetectie waardoor hij zichzelf niet het diepe ingooit. Wel zo prettig dus. Ook wanneer je katten of honden hebt en geen zin hebt om de hele dag te stofzuigen is ideaal. Wat je trouwe viervoeters van dit kekke apparaatje vinden? Tja, die meningen lopen zeer uiteen.

Pros
 • Deze robotstofzuiger heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zuigt hij erg effectief.
Cons
 • Het gebruik van de app en de stofzuiger zelf is even wennen als je dit niet gewend bent.

Neato Botvac D7

Eerlijk is eerlijk, de Neato Botvac D7 heeft een behoorlijke aanschafprijs. Maar dan heb je ook wat! Je hebt zelf nog nauwelijks werk aan stofzuigen. Hij werkt op alle vloertypes en gaat vanzelf terug naar het laadstation als de accu leeg is. Als hij weer opgeladen is gaat hij door waar hij gebleven is. Super handig dus! Hij kan drempels tot 3 cm aan. Dit handige robotje is via een app te besturen. Zo bepaal je zelf wanneer je hem zijn werk wilt laten doen. Zelfs de kleinste hoekjes slaat hij niet over. Bespaar jezelf een hoop werk en tijd met deze Neato. Dit kun je besteden aan de leuke dingen in het leven.

Pros
 • Zuigt alle hoekjes en randjes nauwkeurig zodat je zelf nergens meer omkijken naar hebt. Heeft een mooi design.
Cons
 • Hij leegt zichzelf niet automatisch en bevat ook geen indicator voor het stofreservoir.

Eufy Robovac 11S

Deze zuigkanjer is een absolute must voor jouw huishouden. Hij is ongeveer 7 cm hoog waardoor hij onder de meeste kasten en banken door past. De Eufy Robovac 11S heeft een gebruiksduur van 60-90 minuten en binnen diezelfde tijd is hij ook weer opgeladen. Hij kan dus makkelijk een hele verdieping zuigen voordat de batterij leeg is. Drempeltje? Tot 1 cm is dit geen probleem. Daarnaast heeft hij een willekeurige zuigroute. Met 55 dB is hij erg stil waardoor je hem ook aan kunt zetten wanneer je thuis bent. Door de HEPA filter is deze robotstofzuiger geschikt voor mensen met een stofallergie.

Pros
 • Hij is lekker plat waardoor hij bijna overal onder past. Het is een budget vriendelijke robotstofzuiger.
Cons
 • Hij heeft een willekeurige schoonmaakroute. Beschikt niet over een mobiele app.

Blaupunkt Bluebot XEASY Robotstofzuiger

Maak je leven een stukje makkelijker door deze robotstofzuiger van Blaupunkt in huis te halen. Hij heeft een gebruiksduur van ongeveer 120 minuten waardoor hij zowel je bovenverdieping als benedenverdieping kan zuigen. Het grote voordeel is dat hij een systematische zuigroute rijdt. Zo wordt er geen enkel plekje overgeslagen en ben je ervan verzekerd dat jouw huis helemaal gezogen is aan het eind van zijn route. Voor harde vloeren draait hij zijn hand niet om maar ook laagpolig tapijt of een vloerkleed is geen probleem. En hadden we al genoemd dat hij via een app bestuurbaar is? Via je smartphone kun je zo bepalen wat hij doet.

Pros
 • Het is een leuk hebbeding met een mooi design. Je kunt hem ook prima voor tapijt gebruiken.
Cons
 • Hij beschikt niet over een dweilfunctie. Het stofreservoir leegt hij niet automatisch.

JAP Appliances RS80

Deze JAP Appliances gaat 100 minuten per zuigroute mee. En naast dat hij zuigt, dweilt hij ook! Twee vliegen in één klap dus. Hij kan drempels tot ongeveer 3  cm aan. Daarnaast gaat hij systematisch te werk waardoor er geen enkel plekje in je huis wordt overgeslagen. Het zichtbare vuil wordt zo makkelijk weggenomen. Maar ook aan het niet zichtbare vuil is gedacht. Dankzij de UVC- desinfectie worden bacteriën gedood. Een milieuvriendelijke en biologische methode om hier vanaf te komen. Met de Cliff Detect functie loop je geen risico dat dit robotje van de trap dondert. Bovendien is ook deze mini stofzuiger en dweiler te bedienen via je smartphone of tablet.

Dirt Devil Spider | M607

Deze Dirt Devil Spider mag niet in onze top 5 ontbreken. Met zijn schoonmaakkwastjes aan de voorkant van het apparaat heeft hij daadwerkelijk wel iets weg van een schoonmaakspin. Door deze borsteltjes worden alle hoeken van de kamer schoongemaakt. Het grote pluspunt van deze Dirt Devil is dat hij over een speciale schoonmaakborstel voor dierenharen beschikt. Ideaal dus wanneer je trouwe viervoeter onbedoeld overal haren achterlaat. Wanneer je dit zelf iedere dag moet stofzuigen heb je er een dagtaak aan. Kortom: deze robotstofzuiger doet wat je van een robotstofzuiger mag verwachten.

iRobot Roomba e5 – E5152

Met de iRobot Roomba e5 wordt jouw leven een stuk makkelijker. Zeker wanneer je kinderen of huisdieren hebt die er regelmatig een zooi van maken. De iRobot Roomba e5 staat aan jouw zijde om de gemaakte rotzooi op te ruimen. Deze ‘slimme’ stofzuiger keert vanzelf terug naar zijn laadstation wanneer de batterij leeg is. Daar heb je dus in ieder geval geen omkijken naar. Hij schakelt moeiteloos tussen verschillende vloersoorten zoals tegels, tapijt en laminaat. Bovendien is hij programmeerbaar zodat je huis gezogen wordt wanneer jij dat wenst. Ben je vergeten hem te programmeren? Geen punt. Via je smartphone kun je hem alsnog instellen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een robotstofzuiger aanschaft

Hoe kun je op een robotstofzuiger besparen?

Heb je niet zo’n groot budget maar wil je toch genieten van het gemak van een robotstofzuiger? Dat kan! Er zijn voordelige robotstofzuigers op de markt waardoor deze voor ieder budget toegankelijk is.

Ouderwets stoffer en blik
Uiteraard kost het gebruik van een robotstofzuiger energie. Wanneer je wilt besparen op je energierekening loont het zich dus om je af te vragen wanneer het daadwerkelijk nodig is om te stofzuigen. Met een ouderwets stoffer en blik kom je namelijk al een heel eind!

Ga voor simpel
Er zijn tal van diverse robotstofzuigers verkrijgbaar. En ook in tal van diverse prijsklasses. Uiteraard betaal je voor extra opties zoals een dweilfunctie. Het is echter de vraag of je dit echt nodig hebt. Ook zijn er robotstofzuigers die via je smartphone bedienbaar zijn, een systematische zuigroute hebben of extra stil zijn. Heel fijn maar voor deze opties betaal je vaak extra. Ga dus voor een simpel model en bespaar zo op de aanschafprijs van je nieuwe zuigertje.

Welke soorten stofzuigers zijn er?

Het was al duidelijk dat wij de robotstofzuiger in het zonnetje zetten. Maar er zijn nog tal van andere stofzuigers op de markt. Om je hier een idee van te geven hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

Sledestofzuiger
Een sledestofzuiger, ook wel cylinderstofzuiger genoemd, kent iedereen wel. Het is het type dat je met een lange slang achter je aan trekt. Hij is zowel met als zonder stofzak verkrijgbaar. Hier zitten voor- en nadelen aan. Een stofzuiger met stofzak heeft vaak meer zuigkracht. Daarnaast kun je bij het verwisselen van de zak het vuil makkelijk in je vuilnisbak deponeren. Dit is bij een zakloos exemplaar wel anders. Dan wordt het namelijk best een stoffig klusje om het stofreservoir te legen. het voordeel is echter dat je geen stofzakken meer hoeft te kopen. Makkelijk dus en het scheelt bovendien in kosten.

Steelstofzuiger
Het ouderwetse type steelstofzuiger ken je nog wel van je oma. Grote kans dat zij deze nog gebruikt. Het klassieke type heeft een ‘buikje’ aan de onderkant met daarin het stofreservoir. Maar er is tegenwoordig ook een breed aanbod aan moderne steelstofzuigers op de markt. Dit type heeft een zuigmond, vervolgens een eindeloze, lange buis en vervolgens de stofzuiger zelf waar het stofreservoir en de motor zit. Er wordt bij dit type geen gebruik gemaakt van een stofzak.

Kruimeldief
Een kruimeldief is een liefkozend naampje voor een kruimelzuiger of handstofzuiger. Dit type stofzuiger is ideaal voor kleine ongelukjes of het zuigen van je meubilair. De meeste steelstofzuigers zijn een combinatie van een steelstofzuiger en een kruimeldief. Je klikt deze er makkelijk af of je moet hem zelf even ombouwen. Uiteraard zijn er ook losse kruimeldieven te koop. Het is een perfecte keuze wanneer je kleine kinderen hebt die regelmatig hun koekjes rondkruimelen. En een perfecte aanvulling voor een robotstofzuiger aangezien je hier je meubilair mee kunt zuigen.

Welke robotstofzuiger is de beste budget keuze?

Onze beste budget keuze is de Annew Smart. Deze robotstofzuiger doet wat hij moet doen. Het is een eenvoudig model dat prima je harde vloeren en laagpolig tapijt schoon houdt.

Wat zijn de populairste robotstofzuiger merken?

Dirt Devil
Wanneer je stofzuiger zegt, zeg je Dirt Devil. Dirt Devil is al sinds 1905 de expert op het gebied van stofzuigers van ieder formaat en soort. Van kleine handmodellen zoals een kruimeldief tot steelstofzuigers. Door goed te luisteren naar wat de consument wil, passen ze hun producten zo aan dat het een genot wordt om schoon te maken met een Dirt Devil.

Miele
De slogan van Miele is: ‘Miele. Immer besser’. Het is niet voor niets dat dit oerdegelijke Duitse merk een goede en betrouwbare reputatie heeft. Al generaties lang is Miele niet meer weg te denken uit een huishouden. Zo’n beetje iedereen heeft bewust of onbewust dan ook wel een Miele in huis staan. Ook op het gebied van stofzuigers kun je altijd rekenen op de kwaliteit van dit merk.

Dyson
Net als Dirt Devil is Dyson een merk wat je automatisch verbindt aan een goede kwaliteit stofzuiger. Dyson is ontstaan uit de frustratie van de oprichter James Dyson. Doordat zijn stofzuiger niet goed werkte en hij het gevoel had dat hij het beter kon, heeft hij de daad bij het woord gevoegd. En voilà het merk Dyson was geboren. Dyson is de uitvinder van de stofzakloze stofzuiger. Daarnaast hebben zij in hun ontwikkeling niet stil gestaan. Denk aan de snoerloze stofzuiger. Met een Dyson zit je dus altijd goed!

Robotstofzuiger: zo doe je de beste koop

Het ideale van een robotstofzuiger is dat hij het werk voor je doet. Met 1 druk op de knop zuigt hij je huis schoon. Heel fijn dus wanneer je kinderen hebt die nogal eens knoeien. En wat te denken van je trouwe viervoeter die zijn sporen nalaat? In plaats van minimaal een keer per dag de stofzuiger tevoorschijn te halen zet je simpelweg je robotstofzuiger aan het werk. Maar welke robotstofzuiger er bij jou past hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Wij hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

 1. Maak niet alles schoon

  Hoewel technologie ons al in een ver stadium bedient, een robotstofzuiger kan niet vliegen. Ook is hij niet hoog genoeg om je kastjes of meubilair af te stoffen. Er blijft dus altijd nog wat werk over voor jezelf. Daarnaast moet je de ruimte die je gezogen wilt hebben voorbereiden op de komst van de robotstofzuiger. De kwaliteit van het zuigen is niet altijd opperbest. Het grote voordeel is wel dat je alle ruimtes in je huis goed bij kunt houden. Zeker als je het robotje vaker gebruikt.

 2. Ondergrond

  Let er op dat niet iedere robotstofzuiger geschikt is voor iedere ondergrond. De meeste modellen zijn geschikt voor de makkelijkste ondergronden zoals een harde vloer. Heb je echter tapijt, let er dan op dat de stofzuiger dit aan kan.

 3. Geluidsniveau

  Stel je hebt een kat of hond die al onder de bank kruipt wanneer je de stofzuiger tevoorschijn haalt. Dit gevaarte is een groot en eng ding voor je pluizige vriend. Dit zal met een robotstofzuiger niet anders zijn. Tenzij je een van die gekke beesten hebt die er bovenop gaat zitten zoals je in de grappige filmpjes wel eens ziet. Verkleed en met frisse tegenzin zit er een kat of hond zogenaamd te genieten van zijn ritje. Het voordeel is wel dat een robotstofzuiger niet zo groot is als een regulier stofzuiger. Maar hij kan wel net zo veel kabaal maken. Kies daarom voor een exemplaar met een niet al te hoog geluidsniveau. Naast dat dit fijn is voor je huisdier is het ook fijn voor jezelf.

 4. Type bediening

  De eenvoudige en vaak goedkope robotstofzuigers zijn vaak alleen te bedienen op de body van de stofzuiger. Wil je echt voor luxe gaan? Dan zijn er ook types die je met een afstandsbediening of met je smartphone kunt bedienen. Je hoeft dan niet meer uit je luie stoel te komen na een lange werkdag. Of zet je mini stofzuiger vast aan het werk wanneer je nog niet thuis bent.

 5. Dweilfunctie

  Je hebt waarschijnlijk al wat onderzoek gedaan naar robotstofzuigers. Dan heb je ook gezien dat er robotstofzuigers met dweilfunctie beschikbaar zijn. Wellicht heb je alleen tapijt en is dit voor jouw huishouden helemaal niet handig. Maar wanneer je veel harde vloeren hebt kan dit ideaal zijn en bespaart het je veel tijd.

We hebben het er al even over gehad. Robotstofzuigers die met je smartphone te bedienen zijn. Een robotstofzuiger op zich is al een trend te noemen. Maar de bediening via je smartphone of tablet maakt het wel helemaal af. Daarnaast zijn er de volautomatische exemplaren. Behalve het legen van het reservoir en het schoonmaken van de robotstofzuiger heb je er geen omkijken naar. Een voorbeeld is een type uit de serie van Miele. Hij heeft een zeer lange accuduur waardoor hij een oppervlakte van ongeveer 150 meter kan zuigen. Door het voorprogrammeren zuigt hij je huis wanneer het jou uitkomt. iRobot doet daar nog een schepje bovenop. Zij hebben een robotstofzuiger op de markt gebracht die zelf zijn stofreservoir reinigt! Met de ‘Virtual Wall’ kun je zelf afbakenen waar hij wel en niet komt. Wanneer zijn batterij leeg is keert hij vanzelf terug naar zijn oplaadstation. Kortom: je hoeft zelf geen kostbare tijd meer te verspillen aan stofzuigen. En zelfs het bedienen ervan is een handomdraai gebeurd.

De robotstofzuiger die als eerst op de markt kwam is niet te vergelijken met de modellen van tegenwoordig. De ontwikkeling ervan heeft niet stilgestaan. Dit is met name terug te zien in een langer gebruik. Op één accu gaat hij lekker lang mee zodat hij niet eerst terug hoeft te gaan naar zijn laadstation. Bovendien is het gebruik ervan veel verfijnder dan vroeger. Hij maakt zijn zuigronde veel effectiever en nauwkeuriger zodat je er later zelf niet nog eens met de stofzuiger achteraan hoeft omdat hij de helft niet heeft meegepakt. Bovendien worden robotstofzuigers betaalbaarder en zijn ze toegankelijker voor een groter publiek. En daar pluk jij de vruchten van. Je hoeft namelijk niet meer de hoofdprijs te betalen voor een leuk exemplaar. Kortom, de ontwikkeling van robotstofzuigers zit in de lift en zal alleen nog maar populairder worden!

Samenvatting

De voordelen van een robotstofzuiger zijn wel duidelijk geworden. Het bespaart je een hoop moeite en tijd. Het handige en compacte apparaatje zal je leven een stuk makkelijker maken. De kwaliteit van een robotstofzuiger hang van een aantal dingen af. Denk aan de acccutijd en wat zijn verdere mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld een dweilfunctie. In plaats van alleen stof te zuigen kan dit type ook dweilen. Ideaal dus. Daarnaast is het stofreservoir iets om rekening mee te houden. Je wilt hem niet om de haverklap hoeven te legen. Ga dus bij voorkeur voor een exemplaar met een lekker groot reservoir. Voor het ultieme gebruiksgemak is het aan te raden voor een smart robotstofzuiger te gaan. Deze bedien je eenvoudig via een app op je smartphone. Kortom, als je het gemak van een robotstofzuiger eenmaal gewend bent dan zul je het niet meer willen missen!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste bouwstofzuiger? Of wil je alles weten over de laatste stofzuiger? Of de resultaten zien van de beste hogedrukreiniger test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
pocketprinter- beste pocketprinters van 2024 getest
Lees meer

Beste pocketprinter van 2024

Iedereen is tegenwoordig een fotograaf. De kwaliteit van de camera’s op onze smartphone is flink toegenomen. Het is…