Het is de droom van ieder kind en stiekem vinden volwassenen het ook best leuk: een trampoline in de tuin. Wil je jouw kind graag een trampoline cadeau doen voor zijn of haar verjaardag of heb je het als een leuke verrassing in gedachte? Dan is de keuze reuze, want er is uit verschillende soorten, maten, vormen en merken te kiezen. Daarom zijn er al verschillende tests uitgevoerd bij heel veel trampolines. Wij leggen de testresultaten naast elkaar en vertellen je welke het beste is en waar je op moet letten bij de aankoop ervan. Je leest het in dit artikel. 

Conclusie: Verschillende tests wijzen uit dat de Salta Excellent Ground trampoline met stip op nummer 1 staat in de lijst van de beste trampolines in 2024. Deze trampoline is relatief goedkoop, heeft een mooi uiterlijk en uitstekende kenmerken. Ook heeft het hoge belastbaarheid tot 150 kg, waardoor er makkelijk meerdere kinderen tegelijkertijd op kunnen springen. 

Beste trampolines in 2024

Salta Excellent Ground 

Leg je meerdere testresultaten naast elkaar, dan zie je één trampoline veelvuldig als eerste of tweede genoemd worden: de Salta Excellent Ground. Het is één van de kleinste in-ground trampolines op de markt en is daarmee erg toegankelijk. Hij heeft een afmeting van 153 x 214 x 25 cm, waardoor je niet per se een grote tuin hoeft te hebben voor deze trampoline. Er kunnen twee kinderen of drie peuters tegelijkertijd op springen en hij is belastbaar tot 150 kg. De randkussen is gemaakt van een zware kwaliteit PVC-materiaal en heeft een dikte van 20 mm. Wil je liever een ronde of grotere trampoline? De Salta Excellent Ground is ook in een ronde vorm en in grotere maten verkrijgbaar.

Pros
 • Goede kwaliteit
 • Voldoet aan de verwachtingen
 • Toegankelijke afmetingen
Cons
 • Geen grote trampoline

EXIT Silhouette in-ground

De nummer twee trampoline van 2024 is de EXIT Silhouette in-ground trampoline. Deze trampoline is ook rechthoekig, maar heeft een groter formaat: 214 x 305 cm. De trampoline is voorzien van een aantal punten die hem extra veilig maken. Zo is het frame behandeld tegen roest, is de beschermrand 20 mm dik en zorgt die beschermrand er uitstekend voor dat voeten en handen niet bij de veren kunnen komen. Deze trampoline is belastbaar tot 120 kg, waardoor er meerdere kleine, maar ook een paar grotere kinderen tegelijkertijd op kunnen springen.

Pros
 • Meerdere eigenschappen die hem extra veilig maken
Cons
 • Belastbaar tot 120 kg, waar andere trampolines dit vaak zijn tot 150 kg

BERG Ultim Champion InGround

De BERG Ultim Champion InGround 330 komt ook erg goed uit verschillende tests en is daarom met recht één van de beste trampolines van 2024 te noemen. Het is een rechthoekige in-ground trampoline met een afmeting van 330 x 220 cm. Dankzij deze afmetingen past hij in bijna iedere middelgrote tot grote tuin. Het springcomfort is uitstekend en de Airflow springmat laat 50% meer lucht door ten opzichte van standaard springdoeken van BERG. Daardoor ervaar je minder weerstand en kan je hoger springen. De trampoline is belastbaar tot 100 kg en heeft een dikke randkussen van 30 mm.

Pros
 • Minder weerstand en meer springcomfort door de Airflow springmat
 • Grote trampoline
Cons
 • Belastbaar tot 100 kg
 • Niet geschikt voor kleinere tuinen

Salta First Class 244 x 427 cm

Wil je een trampoline aanschaffen die veilig, gemakkelijk en duurzaam is? Dan is de Salta First Class een goede keuze. Dit is een trampoline die op de grond staat. De veiligheid wordt gewaarborgd door het meegeleverde veiligheidsnet, doordat de ingang automatisch sluit zodra je begint te springen en doordat de rand met veren is bedekt met een goede beschermrand. Het frame is gepoedercoat en gegalvaniseerd, waardoor de trampoline extra goed tegen alle weersomstandigheden kan en hij dus extra duurzaam is. De beschermrand en het net verkleuren niet, doordat ze uv-bestendig zijn. De trampoline is belastbaar tot 180 kg en heeft een oppervlakte van 7,7 m2, waardoor er gemakkelijk meerdere kinderen tegelijkertijd op kunnen springen.

Pros
 • Erg veilig, dankzij het meegeleverde veiligheidsnet
 • Duurzame materialen
 • Belastbaar tot 180 kg
Cons
 • Geen ingraaf trampoline

Salta Combo 366 cm Trampoline

Als laatste is de Salta Combo trampoline met een diameter van 336 cm één van de beste trampolines van 2024. Deze trampoline scoort ook erg goed op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Enkele kenmerken die hem een erg professioneel imago geven, zoals de dikke, gelijkmatige rand met extra lange rok van hoogwaardig materiaal. De stalen frames zijn door het proces van galvaniseren bestand tegen corrosie. Die gegalvaniseerde veren hebben een gold colored springs uitvoering, waardoor ze een hele nieuwe dimensie geven aan springen. Deze trampoline is voorzien van een veiligheidsnet met een hoge kwaliteit rits bij de opening. Daardoor biedt het nog meer veiligheid voor kinderen. 

Pros
 • Scoort hoog op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid
 • Bestand tegen corrosie
 • Voorzien van een veiligheidsnet
Cons
 • Geen ingraaf trampoline

Koopgids: dit moet je weten voordat je een trampoline aanschaft

Hoe kun je op een trampoline besparen?

Trampolines zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook met verschillende prijzen. Het is best een grote uitgave die je misschien niet onnodig nog groter maakt. Er zijn verschillende manieren om op een trampoline te besparen, waarbij de kwaliteit en de veiligheid gewoon gegarandeerd blijft.

Allereerst bepaalt de grootte erg mee in de prijs van de trampoline. Dat is logisch, want hoe groter de trampoline, hoe meer materiaal ervoor nodig is.

Ook valt het op dat een in-ground trampoline goedkoper is dan een trampoline die op de grond staat en vaak voorzien is van een net. Dat zou kunnen komen doordat een trampoline op de grond van meer veiligheidsvoorzieningen is voorzien, doordat deze hoger staat. Een in-ground trampoline heeft niet per se een net nodig, want de springmat is ongeveer op dezelfde hoogte als de grond ernaast.

Reken dus uit wat de minimale grootte is die je nodig hebt voor de trampoline die je wenst en ga daar niet ver overheen. Ga daarnaast voor een in-ground trampoline in plaats van een trampoline die op de grond staat. Dan geef je niet onnodig meer geld uit.

Welke soorten trampolines zijn er?

Trampolines zijn op basis van verschillende factoren in te delen: grootte, vorm, locatie, functie en gebruikersgewicht.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde, ovalen, vierkante, achthoekige en rechthoekige trampoline. Ronde trampolines zijn het veiligst door de plaatsing van hun veren. Bij een rechthoekige trampoline heb je de meeste controle over de sprong, waardoor deze vaak als het plezierigst wordt ervaren.

Wat betreft de locatie, kun je kiezen uit een in-ground trampoline en een trampoline die op de grond staat. De in-ground trampoline wordt in de grond gebouwd en heeft daardoor maar een kleine opstap. Vooral wanneer er geen net om de trampoline heen zit, is dat natuurlijk extra veilig. Zo kan een kind niet van een hogere hoogte van de trampoline vallen. Het nadeel is wel dat je er een diep gat in de grond gegraven moet worden.

Trampolines kunnen dus ook ingedeeld worden op basis van de functie. De meeste trampolines zijn voor recreatief gebruik, maar ze zijn er ook voor fitness. Dit zijn meestal kleine trampolines die worden gebruikt voor oefeningen in de sportschool. De derde soort is de professionele trampoline, waar gymnasten en circusprofessionals gebruik van maken. Elk soort moet aan andere eisen voldoen.

Welke trampoline is de beste budget koop?

Zoals je kon lezen, zijn trampolines er in verschillende soorten en maten. Dat zorgt er ook voor dat ze voor uiteenlopende prijzen aan te schaffen zijn. Wil je er niet te veel geld aan uitgeven, maar wil je wel een kwalitatief goede trampoline hebben, dan is de Salta Combo 251 cm Antraciet een goede keuze. Deze trampoline heeft voor een groot deel dezelfde kenmerken als de Salta Combo 366 cm Trampoline, één van de vijf beste trampolines van 2024, maar is een slag kleiner. Maar geen zorgen, hij is nog steeds groot genoeg om er meerdere kinderen tegelijkertijd op te laten springen.

Wat zijn de populairste trampoline merken?

Je bent je er misschien minder bewust van dan de merken van een televisie of smartphone, maar er zijn ook een heleboel merken die trampolines maken. De merken die je het vaakst voorbij ziet komen en die het meest populair zijn, zijn Salta, BERG en EXIT. Dit zijn dan ook de drie merken van de vijf beste trampolines van 2024.

Salta is een merk dat gespecialiseerd is in trampolines en daarmee staat voor kwaliteit en veiligheid. Het merk wil kinderen inspireren om buiten te spelen en om het grootste plezier te beleven op een trampoline. Naast dat ze benadrukt hoe leuk trampolinespringen is, laat ze ook zien hoe gezond het is. Ze heeft passie voor het ontwerpen en produceren van trampolines die uiterst veilig zijn, maar er ook stijlvol uitzien en een geweldige springervaring garanderen.

Ook BERG is een merk dat zich volop inzet voor kwaliteit en veiligheid. Hun trampolines zijn zo gemaakt dat ze bij jouw tuin passen. Ze ontwerpen trampolines met het doel om kinderen er onbezorgd hun talenten op te laten ontdekken en om ouders hun kinderen met gerust hart erop te laten springen.

Als laatste is EXIT toys een merk met trampolines waar je alle kanten mee op kan. Je hebt een ruime keuze uit verschillende maten, prijzen, types, klassen en kleuren. Daardoor zit er altijd een trampoline bij die perfect bij jouw wensen, kinderen en tuin past.

Trampoline: zo doe je de beste koop

Wil je een trampoline aanschaffen, dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Door hier bij de aanschaf op te letten, zal je gegarandeerd de trampoline kiezen die het beste bij jouw wensen, kinderen en tuin past.

 1. Veiligheid

  Allereerst is de veiligheid bij het trampolinespringen erg belangrijk. Iedereen kent helaas wel een voorbeeld van een blessure die iemand opliep bij het trampolinespringen. Fabrikanten zorgen er dan ook op verschillende manieren voor dat de veiligheid wordt gegarandeerd. De beschermrand zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen voeten of handen bij de veren kunnen komen. Hoe dikker de beschermrand, hoe beter deze beschermd. Ook zorgt een net voor extra veiligheid. Vooral bij trampolines die op de grond staan, waarbij de springmat tientallen centimeters hoog is, is het aan te raden om voor een beschermnet te kiezen. Kinderen kunnen hierdoor niet van de trampoline vallen en daarbij lelijk terechtkomen.

 2. Boven of in de grond

  Bedenk van tevoren of je een in-ground trampoline wilt kopen of een trampoline die op de grond staat. De verschillen tussen deze twee soorten trampolines zijn reeds benoemd bij de verschillende soorten trampolines. Kies je voor een trampoline die op de grond staat, dan valt hij erg op in de tuin. Een in-ground trampoline daarentegen is bijna in de grond weggewerkt, waardoor hij nauwelijks opvalt wanneer je uit het raam je tuin in kijkt. Het is een geheel persoonlijk wat daarin de beste keuze is.

 3. Grootte en vorm

  Niet geheel onbelangrijk zijn de grootte en de vorm van de trampoline. Dat bepaalt namelijk ook hoeveel ruimte het van jouw tuin inneemt en hoeveel kinderen er tegelijkertijd op kunnen springen. Kies je voor een ronde, ovalen, vierkante, achthoekige en rechthoekige trampoline. Het is geheel aan jou.

 4. Bestand tegen weersomstandigheden

  Een trampoline staat continu buiten, in weer en wind. Daardoor krijgt het verschillende regen-, hagel- en soms ook sneeuwbuien over zich heen. Wanneer het ’s winters vriest, wordt de trampoline natuurlijk ook een stuk kouder. Dit alles kan de onderdelen van de trampoline, zoals de veren, beschermrand of springmat, schade aanbrengen. Veel trampolines zijn op een bepaalde manier behandeld, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende weeromstandigheden of tegen corrosie. Daardoor blijven ze langer onbeschadigd en gaan ze langer mee. Let bij de aankoop van de trampoline op wat er is gedaan om hem bestand te maken tegen weersomstandigheden.

Denk je aan trampolinespringen, dan denk je waarschijnlijk aan een activiteit die vooral leuk is voor kinderen. Het is vermaak en zorgt ervoor dat kinderen lekker buiten spelen en hun energie kwijt kunnen. Echter, het is ook een hele goede activiteit om als volwassene te doen en is een trend in 2024. Het gaat dan niet om recreatief gebruik, zoals kinderen een trampoline gebruiken, maar trampolinespringen als sport. Met trampolinespringen train je namelijk op een uitstekende en effectieve manier jouw conditie vanwege de constante beweging en train je jouw gehele onderlichaam. Je kunt er verschillende oefeningen mee doen, waarbij tien minuten trampolinespringen net zo effectief is als een half uur hardlopen. In veel sportscholen kan je ze vinden en worden er groepslessen mee gegeven.

0 Shares:
Ook zeer interessant
Alle rijstkokers van 2024 in een overzicht
Lees meer

Beste rijstkoker van 2024

Het tijdperk dat we alleen vlees, groente en aardappels eten is voorbij. In de gemiddelde Nederlandse keuken vind…