Heb jij het voornemen om meer te gaan bewegen? Twijfel je of je wel genoeg beweegt en wil je daar meer inzicht in krijgen? Een activity tracker kan je hierbij helpen. Het is namelijk een slimme sensor in de vorm van een horloge die al jouw dagelijkse activiteiten meet. Denk aan wandelen, traplopen en slapen, maar het neemt ook stress waar. Het heeft een stappenteller en kan jouw verbrande calorieën, slaap, hartslag en activiteiten meten. Dankzij ingebouwde hartslagmonitoren, GPS-systemen en volwaardige touchscreens zijn de wearables beter dan ooit tevoren. In dit artikel lees je meer over de beste activity trackers van 2024. 

Conclusie: Leg je verschillende testresultaten naast elkaar, dan is er één activity tracker die daar het beste in uit komt. Over de Fitbit Charge 3 zijn de meningen gelijk: het is een alleskunner voor een goede prijs. De Garmin Vivosport HR volgt daarop en wordt met name door hardloopliefhebbers geprezen.

Beste activity tracker in 2024

Fitbit Charge 3

Zoals in de conclusie vermeld staat, komt de Fitbit Charge 3 als beste naar voren in tests. Het is een geweldige wearable met een mooi design. Het heeft alles wat je van een activity tracker wenst: een hartslagmeter, stappenteller, afstandstracker, calorieënmeter en slaapmeter. Het scherm is relatief groot, erg helder en snel van reactie. Daardoor worden de meldingen en informatie duidelijk weergegeven. Dankzij de stappenteller, hartslag- en calorieënmeter kan je deze activity tracker ideaal gebruiken bij het hardlopen. Tot slot is de Fitbit Charge 3 waterdicht tot op 50 meter, waardoor je ermee kunt zwemmen.

Pros
 • Met hartslagfunctie, stappenteller en caloriemeter
 • Toont berichten en telefoontjes
 • Geschikt om mee te zwemmen
Cons
 • GPS in combinatie met telefoon
 • Batterijduur kan wat korter zijn dan wordt vermeld

Garmin Vivosport HR

Combineer je de functionaliteit en ondersteuning met de kwaliteit en prijs, dan zie je dat de Garmin Vivisport HR een hele goede keuze is. Allereerst heeft hij iets wat niet veel andere activity trackers hebben: een GPS. Daardoor hoef je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen niet meer jouw telefoon mee te nemen om de afstand te meten en meet hij nauwkeurig jouw snelheid. Vooral voor het hardlopen, fietsen en zwemmen is deze activity tracker dus een aanrader. Daarnaast is de hartslagsensor van hoge kwaliteit en meet het jouw hartritme zeer nauwkeurig. Bij trainingen kunnen hartslagzones worden ingesteld. Overschrijd je deze, dan gaat de wearable trillen. Ook kun je er persoonlijke records mee opslaan. Het scherm is kras- en stootbestendig en hij is waterbestendig.

Pros
 • Met ingebouwde GPS
 • Meet hartslag, stappen, slaap, calorieën, intensieve training en zelfs stress
 • Fitnessmonitoring mogelijk
Cons
 • Klein display: te klein voor de weergave van uitgebreidere berichten

Xiamoi Mi Band 4

De Xiamoi Mi Band 4 is een relatief goedkope activity tracker en heeft daarmee de beste prijs/kwaliteitsverhouding van deze vijf beste activity trackers van 2024. Met dit gebruiksvriendelijke model heb je keuze uit verschillende hippe bandjes, waardoor hij altijd mooi staat bij jouw outfit. Het heeft een mooi Amoled touch kleurenscherm waar je de informatie duidelijk op kan aflezen en bovendien is het scherm valbestendig. Deze wearable heeft een hartslagmeter, stappenteller, afstandmeter, calorieënteller en slaapmonitor. De accuduur bedraagt maar liefst 20 dagen en de activity tracker is waterdicht tot 50 meter diep. Voor de lage prijs heeft het dus veel functies die ideaal zijn voor het wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen.

Pros
 • Meet onder andere de hartslag
 • Geschikt om mee te zwemmen
 • Heef een Amoled scherm
Cons
 • Geen uitgebreid dashboard voor activiteiten

Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4 mag ook niet in het rijtje van beste activity trackers van 2024 ontbreken. Ook deze heeft een interne GPS, waardoor je jouw afstand en snelheid nauwkeurig kunt meten zonder je telefoon erbij te gebruiken. Hij heeft een optische hartslagmeter, slaapmonitor en betalingsmogelijkheid. De wearable is licht en compact en heeft een accu die lang meegaat. Dat komt onder andere doordat het een zwartwit scherm heeft, wat minder energie vraagt. Je kunt er verschillende soorten en kleuren bandjes bij kopen, waardoor je hem helemaal naar smaak kan stylen.

Pros
 • Met ingebouwde GPS
 • Geschikt om mee te zwemmen tot 50 meter diep
 • Met actieve zone minuten
Cons
 • Met veel zonlicht wordt het scherm onduidelijk

Samsung Galaxy Fit

Last but not least is de Samsung Galaxy Fit activity tracker. Deze is ideaal voor de prijsbewuste sporter, de persoon die graag een gezondere leefstijl wil ontwikkelen en voor degene die het ook belangrijk vindt dat de activity tracker een mooi design heeft. De wearable van Samsung heeft een mooi Amoled display met een duidelijk en prachtige weergaven van de informatie, een kleurenscherm en een aluminium rand dat zorgt voor een mooie afwerking. Het heeft een harstlagmeter, slaapmonitor en kan veel activiteiten bijhouden en opslaan. Het meet zelfs jouw stresslevel en geeft het aan wanneer het merkt dat deze oploopt. Vervolgens geeft het de mogelijkheid om ademhalingsoefeningen te doen, zodat je direct weer tot rust komt. Alle informatie zie je terug in de gekoppelde Samsung health app. Als laatste is ook deze activity tracker waterdicht.

Pros
 • Volledig stof- en waterdicht
 • Keuze uit 90 workouts
 • Mogelijkheid om met voorgeïnstalleerde berichten op binnenkomende berichten te reageren
Cons
 • Geen GPS

Koopgids: dit moet je weten voordat je een activity trackers aanschaft

Hoe kun je op een activity tracker besparen?

Wil je een activity tracker aanschaffen, dan kan je flink uitpakken, maar ook goed besparen op de kosten. Geef je het liefst zo min mogelijk eraan uit, dan zijn er een aantal punten waar je op moet leggen. Allereerst zorgen extra functies ervoor dat de activity tracker duurder wordt, zoals een GPS-ontvanger of dat het berichten en oproepen kan ontvangen. Die functies hebben niet veel activity trackers, waardoor de modellen die het wel hebben wel duurder zijn.
Wil jij besparen op een activity tracker, dan kan je het beste een basic model nemen met de functies die het vrijwel altijd heeft, zoals een stappenteller, hartslagmeter, slaapmeter en calorieënmeter. In principe zijn dit ook al goede functies en heb je de extra’s niet per se nodig. 

Welke soorten wearables zijn er?

Een wearable is een gadget die je om je lichaam draagt. Een activity tracker is één van de drie soorten wearables die je als een horloge draagt. Je kunt het ook zien als een soort horloge, maar het heeft veel meer functies dan dat. Andere wearables zijn smartwatches en sporthorloges. De soorten hebben elk hun eigen kenmerken, voor- en nadelen.

Een sporthorloge is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt om mee te sporten. Hiermee kan je jouw trainingen goed bijhouden en meten of je genoeg beweegt. Makers ervan zijn er niet op gericht dat je er berichten goed op kan lezen, oproepen mee kan beantwoorden of dat het een mooi en comfortabel design heeft. Het is dus vooral bedoeld voor mensen die ermee willen sporten.

Een smartwatch is een verlengstuk van jouw telefoon. Je kunt er goed berichten op lezen, oproepen mee beantwoorden en ook diverse apps downloaden. Wil je weten of je voldoende beweegt en wil je een wearable met een mooi en comfortabel design? Een smartwatch voldoet aan die eisen. Hij is minder geschikt voor het nauwkeurig bijhouden van sporttrainingen. Het is dus vooral een wearable die je in het dagelijks leven gebruikt.

Als laatste is een wearable juist zeer geschikt voor het bijhouden van sporttrainingen en het meten van je beweging. Of het een subtiel, mooi en comfortabel design heeft, is per activity tracker verschillend. Tegenwoordig wordt daar wel steeds meer belang aan gehecht. Op sommige kan je berichten goed aflezen en oproepen aannemen en sommige zijn geschikt voor het downloaden van diverse apps, zoals Strava. Een activity tracker is dus vooral bedoeld voor het bijhouden van bewegingen en trainingen, maar kan meer dan een sporthorloge ook in het dagelijks leven gebruikt worden.

Welke activity tracker is de beste budget koop?

Activity trackers zijn voor uiteenlopende prijzen te koop. Zoals gezegd wordt de prijs erg bepaald door de functies die het heeft. Wil je zo min mogelijk uitgeven voor een activity tracker, maar wel genieten van goede functies? De Xiaomi Mi Band 5 is de beste budget koop. Het heeft een lage prijs, maar is wel voorzien van de beste functies. Zo heeft het een goede hartslagsensor en de beste stappenteller, waardoor je jouw activiteit nauwkeurig kan volgen. Doordat hij waterdicht is, kan je er ook mee zwemmen. Deze gebruiksvriendelijke activity tracker heeft een kleurenscherm en een accuduur van maar liefst 20 dagen. Je ontvangt de meldingen van je smartphone erop, kan je slaap tracken en muziek ermee bedienen. Kortom, een volledige activity tracker voor een lage prijs.

Wat zijn de populairste activity tracker merken?

Er zijn verschillende merken die activity trackers op de markt brengen. Leg je de verkoopcijfers en tests naast elkaar, dan zijn er drie merken die het populairste zijn: Fitbit, Garmin, Samsung.

Fitbit is hét merk van activity trackers en is daar ook vooral in gespecialiseerd. Met hun producten zetten zijn gezondheid en fitness voorop en willen ze jou daarin ondersteunen. In de fitbit app op je telefoon kan je bovendien jouw gemeten activiteiten bijhouden, zoals jouw gelopen stappen, afstand en verdiepingen, je slaap en je trainingen. Ook kan je er je voeding in bijhouden en kan jij je aanmelden bij een community om motivatie en ervaringen met elkaar te delen.

Garmin is een toonaangevende wereldwijde fabrikant op het gebied van GPS en navigatie. Het ontwikkelt innovatieve producten dat in auto’s, in vaartuigen, zelfs in vliegtuigen en ook tijdens het sporten gebruikt kan worden. Ze richten zich op producten die aansluiten bij de passie van hun klanten.

Als laatste is Samsung natuurlijk een onwijs populair merk op het gebied van elektronica. Hun Smartphones, televisies en keukenapparatuur worden veel verkocht, maar ook hun wearables blijven niet achter. Het prachtige design dat overal terugkomt, is ook terug te vinden in de activity trackers. Dat spreekt natuurlijk erg aan.

Activity tracker: zo doe je de beste koop

Wil je een activity tracker aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je bij de aankoop op moet letten. Door hierop te letten, weet je welke activity tracker ideaal bij jou en jouw wensen past.

 1. De functies

  Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de activity tracker kan wat jij wilt dat hij kan. Bedenk dus van tevoren wat jouw doel is met deze wearable. Wil je enkel meer inzicht in hoeveel je beweegt of wil je ook jouw trainingen ermee bij kunnen houden? Bedenk welke functies de activity tracker daarvoor nodig heeft.

  Zijn er ook applicaties die je wilt gaan gebruiken, zoals Strava of de Samsung health app? Controleer bij de aankoop of de activity tracker daarvoor geschikt is. Let je er niet op en kom je er vlak voor je eerst sportsessie achter dat dit niet kan, dan is dat een flinke domper.

  In principe is het niet een belangrijke functie van een activity tracker om er jouw meldingen en oproepen op binnen te krijgen, maar sommige modellen hebben deze functie wel. Wil jij deze functie graag, let daar dan bij de aankoop op.

 2. Accu

  Je draagt de activity tracker natuurlijk constant en daardoor loopt hij continu iets meer leeg. Op een gegeven moment moet je de activity tracker dus weer opladen, maar het is irritant als je dit heel vaak moet doen. In die tijd kan je hem namelijk niet om hebben. Let daarom bij de aankoop ervan op de accuduur van het apparaat. Deze accuduur wordt natuurlijk gedurende het gebruik steeds iets minder. Controleer de reviews daarom op feedback op de accuduur.

 3. Waterdicht

  Sommige modellen waterdicht, waardoor je deze zonder zorgen kunt gebruiken bij het sporten. Je zult namelijk gaan zweten of sport misschien in de regen. Maar niet alleen daar is dit ideaal voor, je kunt met een waterdichte activity tracker ook zwemmen. De meeste waterdichte activity trackers zijn waterdicht tot 50 meter. Bij baantjes trekken verbrand je veel calorieën. Wil je daar graag inzicht in hebben? Een waterdichte activity tracker kan jou dat geven.

 4. Het scherm

  Het is als laatste belangrijk om te letten op het scherm van een activity tracker. Daar moet je de informatie op aflezen, dus je wilt wel dat je dit fijn kan doen. Let daarvoor op de grootte van het scherm, maar bedenk ook of je het belangrijk vindt dat het een kleurenscherm is. Misschien vind je een kleurenscherm fijner, maar een zwartwit scherm is batterij besparend. Ben jij onhandig en stoot jij regelmatig tegen dingen aan? Dan is het verstandig om te letten op of het scherm val- en stootbestendig is.

Het dragen van een activity tracker is in 2024 een trend op zich. Ze waren al langer op de markt, maar in 2024 zijn ze echt populair geworden. Dat zal mede komen doordat we door de maatregelen rondom het coronavirus meer thuis waren, binnen bleven en periodes ook minder mogelijkheden hadden om te sporten. Met een activity tracker konden mensen controleren of ze wel genoeg bewogen. 

0 Shares:
Ook zeer interessant
Beste tekentablets van 2024 in een overzicht
Lees meer

Beste tekentablet van 2024

Waar vroeger driftig werd getekend met potloden en kleurpotloden gaat het er tegenwoordig heel anders aan toe. Steeds…