Eén van de fijnste dingen aan de zomer vind ik dat mijn teint veranderd van lichtbruin/ af en toe wat bleek naar een warme, goudbruine tint die je instant knapper maakt. Of nouja, daar kunnen meningen over verschillen, maar ik vind mezelf er toch net wat beter uitzien wanneer ik een paar daagjes in de zon heb gezeten.

Daar komt helaas wel bij kijken dat Uv-straling allesbehalve goed is voor je gezondheid. Natuurlijk heb je een klein beetje vitamine D wel nodig, maar het zonlicht is schadelijk voor je huis n kan pigmentvlekjes en zelfs huidkanker veroorzaken. Goed oppassen dus! Het fijne aan zelfbruiners is dat je toch een mooie egale bruine look creëert, zonder dat je daarmee je huid beschadigt.

Inmiddels heb ik heel wat trucs gevonden om er zelfs in de winter zongebruind uit te zien, zonder een zonnebank te bezoeken. Benieuwd naar welke zelfbruiners in mijn top 10 staan en welk effect je precies met welke krijgt? Lees gauw verder!

1.Tan luxe – Skins Cosmetics

Ik zag deze fijne tip ooit bij Romy Boomsma (inderdaad, vrouw van) en was meteen verkocht. Tan Luxe koop je in een kleine glazen flacon en kun je met een pipetje aanbrengen. Dat doe je niet direct op het gezicht, maar meng je met je dagcrème. Zo wordt de zelfbruiner op een natuurlijke manier verdeeld over je gezicht. Ook kun je zelf kiezen hoe bruin je precies wilt worden, één druppel is een kleine tint donkerder, en met 4 druppels ervaar je extra veel effect. Het is mijn ultieme lievelings bruiningsmethode, niet alleen omdat je hem makkelijk zelf kunt opbouwen door middel van de druppels, maar ook omdat hij mega lang meegaat. Je gebruikt immers elke keer maar een paar druppes. Al fan? Tan luxe is ook beschikbaar voor het lichaam. Deze meng je dan met een bodylotion en zo krijgt je hele lichaam een prachig gebruine teint. Je koopt hem voor zo’n 50 euro bij Skins cosmetics of online.

  1. Dior Bronze – Self tanning jelly 

Dior bronze is een echte klassieke zelfbruiner. Je brengt hem aan over je gezicht een paar uur voordat je het effect wil zien of voor het slapengaan, en door de jelly structuur verdeelt hij makkelijk en egaal over het gezicht. Je brengt hem aan, ziet niet direct effect, maar na een paar uur komt je gebronzede kleur door. Doordat het wat langer duurt om de kleur op te bouwen heb je er ook langer effect van. De kleur blijft wel meer dan een week zitten. Er is ook en versie voor het gezicht beschikbaar en in tegenstelling tot de zellfbruiner van tan-luxe hoef je deze niet eerst te mengen met een crème, maar kun je hem direct aanbrengen op de huid.

  1. Dove – DerrmaSpa Summer Revived Body Lotion

De zelfbruiner van Dove is één van de allerbekendste en goedkoopste op het gebied van zelfbruiners. Hij kost je maar een paar euro en geeft een bruine look die natuurlijk blijft. Hij is ook geschikt voor de gevoelige huid en door het luxueuze gevoel van de lotion heb je direct het gevoel alsof je je in een spa bevindt. Hiermee krijg je op een goedkope wijze een zongebruinde huid zonder hem bloot te stellen aan de zon.

  1. Benefit – Zero Tanlines All Over Body Bronzer

Deze bruiner van Benefit geeft je direct een zongebruinde huid. Deze wordt du sook niet donkerder na een verloop van tijd. Dat komt omdat het een zelfbruiner is gecombineerd met een bronzer. Het goedje ziet er dus ook al direct bruin uit wanneer je hem uit de flacon drukt. Er zit een kleine glitter in verwerkt, waardoor je huid een extra mooie gouden glans heeft na het aanbrengen. Perfect wanneer je met blote benen de deur uit wil en ze een extra gebruine en glanzende look wil geven. De bruine kleur gaat zo’n 12 uur mee en geeft niet af, dus je kunt zelfs een wit jurkje dragen zonder vlekken te krijgen. Je kunt hem zelf aanbrengen met de bijbehorende spons of met je handen. Hij geeft geen strepen, dus ook voor mensen die bang zijn het product niet gelijk te kunnen verdelen is deze geschikt.

  1. Lancaster – Face Bronzer Natural SPF6 Bronzing

Deze buiningsmethode van Lancaster is eigenlijk geen zelfbruiner, maar een vloeibare bronzer. Dat betekent dat deze niet donkerder wordt na een paar uur. Daarmee denken sommige mensen dat dit hetzelfde zou zijn als wanneer je een donkere foundation over je huid aanbrengt, maar dat is het niet. In tegenstelling tot foundation zuigt je huid een vloeibare bronzer als het ware op, en daardoor ontstaat er dus geen laagje ‘op’ je gezicht. Je krijgt van een vloeibare bronzer wel een bruinere look maar het is geen make-up product, een foundation erna gebruiken is gewenst. Ook al zuigt je huid het product dus als het ware op, je wast hem er nog wel erg gemakkelijk af. Dat doe je met een washandje of tijdens het douchen

  1. Fake Bake – Flawless Self-Tan Liquid Zelfbruiner

Niet alleen doet deze zelfbruiner precies wat je van een zelfbruiner wil: je een mooie gebruine look geven, maar ook ruikt deze zelfbruiner heerlijk naar tropische bloemen. Door de intense en professionele kleurontwikkeling wordt je tint na het aanbrengen een stuk donkerder zonder dat het onnatuurlijk oogt. Dankzij de aanbreng handschoenen die je erbij geleverd krijgt is het netjes aanbrengen zo gedaan. Je kunt hem ook combineren met de 5-minute mousse van Fake Bake. Dit oogt als een soort toef slagroom en brengt extreem makkelijk aan: binnen 5 minuten zie je al resultaat.

  1. Collistar – Magic drops Self Tan Concentrate Zelfbruiner

De magic drops van Collistar hebben dezelfde manier van werken als de druppels van Tan-Luxe, maar hebben een iets ander effect. De druppels van collistar ogen iets donkerder en dat is het effect ook. Voor mensen die van zichzelf al een beetje getint zijn waarschijnlijk een geweldig product, maar pas op dat het bij mensen met een wat lichtere huidskleur niet oranje wordt. In dat geval kun je er ook voor kiezen om gewoon iets minder druppels te gebruiken. Het aanbrengen is erg makkelijk, je mengt hem met je dagcrème en hebt een paar dagen lang plezier van je bruine gloed.

0 Shares:
Ook zeer interessant
best geteste soundbars van 2024
Lees meer

Beste soundbars van 2024

Op zoek naar de beste soundbars?  Wij hebben echt overzicht gemaakt van de echte goede soundbar in 2024…
nas
Lees meer

Beste NAS van 2024

Een goede NAS (Network-Attached Storage) maakt veel mogelijk en maakt je flexibel. Een NAS zorgt dat je heel…