Er is niets zo vervelend als een kamer vol stof of zaagsel, wanneer je aan het boren of schuren bent. Wanneer je dan eindelijk klaar bent met die klus, moet je nog flink gaan schoonmaken. Naast dat het vervelend is, is het ook slecht voor jouw gezondheid. Stof dwarrelt door de lucht heen en jij ademt het in. Niet fijn voor jouw longen. Een bouwstofzuiger, ook wel een waterstofzuiger genoemd, is daarvoor de oplossing. Vooral bij het schuren in een gesloten ruimte, is het aan te raden altijd een bouwstofzuiger te gebruiken.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Dewa Akku-Sauger DCV584L de beste bouwstofzuiger van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Dewa Akku-Sauger DCV584L is de Festool Bouwstofzuiger CT 17 E. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde bouwstofzuigers.

Beste Bouwstofzuiger van 2024

Dewa Akku-Sauger DCV584L

Met de Dewa Akku-Sauger DCV584L klaar je iedere klus veel sneller en beter. Je hoeft na de tijd namelijk niet bergen stof en troep op te ruimen. Dit kun je gewoon tijdens het klussen en verbouwen doen. Wel zo prettig want daar heb je niet meer bepaald puf voor. De 2 meter lange slang zorgt ervoor dat je flexibel te werk kunt gaan. Hij is super eenvoudig in gebruik. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Zelfs als je niet veel ervaring hebt met het gebruik van een bouwstofzuiger is het een uitstekende keuze. De zuigkracht ligt hoog. Binnen no time is je huis weer stofvrij. Bovendien werkt hij krachtiger en effectiever dan een gewone stofzuiger. Dit robuuste apparaat kan wel tegen een stootje. Dankzij de HEPA filter wordt de lucht bovendien gefilterd. Dit is ideaal voor mensen met allergieën. Een HEPA filter filtert namelijk alle schadelijke stoffen uit de lucht. Twee vliegen in één klap dus. Je huis blijft stofvrij én de lucht wordt gefilterd. Wat wil je nog meer?

Pros
  • Deze stofzuiger is zowel nat als droog te gebruiken. Werkt zowel op netstroom als op accu.
Cons
  • Wordt geleverd zonder accu en lader. Houd er dus rekening mee dat je deze nog zelf aan moet schaffen.

Festool Bouwstofzuiger CT 17 E

Met een gewone stofzuiger kom je niet ver tijdens een verbouwing. Gelukkig biedt de Festool Bouwstofzuiger CT 17 E uitkomst. Deze krachtpatser is geschikt voor gebruik op kantoor, in een garage of wanneer je aan het verhuizen bent. Je hoeft geen onderscheid te maken tussen droog en nat want deze kanjer kan alles aan. Je zuigt alles op zonder het eerst te hoeven scheiden. Wel zo prettig. Eerlijk is eerlijk, het is niet de goedkoopste keuze maar dan heb je ook wat. Hij komt met een houder voor de slag en het snoer. Super handig want zo kun je hem goed opbergen. Hierdoor bespaar je ruimte en past hij goed in je kast of schuur. Door zijn grote zuigkracht is hij bovendien ook geschikt voor professioneel gebruik. Je hoeft echter geen professional te zijn om hem goed te gebruiken. Hij is namelijk heel gebruiksvriendelijk en het gebruik spreekt voor zich. Het is dus een hele geschikte keuze voor klusgroentjes maar ook voor de meer gevorderde klusser is het een prima keuze. Hij komt tegemoet aan alle niveaus!

Pros
  • Het is een echte alleskunner die alles opzuigt. Dit bespaart je een hoop moeite en werk.
Cons
  • Helaas beschikt deze stofzuiger niet over een HEPA filter. Daarnaast is hij niet goedkoop.

Nilfisk GD111 Thor – Stofzuiger

De Nilfisk GD111 Thor – Stofzuiger heeft een heerlijk lange actieradius van 13 meter. Hierdoor hoef je niet steeds van stopcontact te wisselen. Ideaal dus wanneer je aan het verbouwen bent en er een hele verdieping gezogen moet worden. Bovendien is hij net zo compact als een normale stofzuiger. Hij is dan ook super eenvoudig in gebruik. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. De stofzakinhoud bedraagt 8 kg. Dit is zeer royaal waardoor je hem niet om de haverklap hoeft te legen en je lekker door kunt werken. Het gaat om een eenvoudig model dat doet wat hij moet doen. Door zijn compacte formaat is hij niet alleen makkelijk te gebruiken, je bergt hem ook super eenvoudig op. Dankzij de telescopische buis pas je hem aan naar je eigen lengte. Wel zo prettig om rugklachten te voorkomen. Je kunt te allen tijden in een comfortabele houding werken. Als kers op de taart komt hij tegen een prima prijs. Het zal een duurzame keuze zijn en de beste investering die je tijdens je verbouwing hebt gedaan.

Pros
  • Het is een relatief stille stofzuiger. Daarnaast krijg je een garantie van 2 jaar voor het geval dat.
Cons
  • Het is een prima stofzuiger voor een gemiddelde verbouwing maar niet geschikt voor professioneel gebruik.

Kärcher WD 5 Premium

De Kärcher WD 5 Premium helpt je uit de brand. Deze krachtige stofzuiger draait zijn hand nergens voor om. Of het nu gaat om droog of nat vuil, het is een eitje voor deze krachtpatser. Om hem te verplaatsen til je hem eenvoudig op aan de ergonomisch vormgegeven beugel. Super handig dus! Over de reiniging hoef je je geen zorgen te maken. Hij beschikt over een ingebouwd reinigingssysteem dat de filter voor zijn rekening neemt. Daar heb je dus geen omkijken naar. Behalve zuigen kan hij ook blazen. Erg praktisch wanneer je ergens niet bij kunt komen.

Dankzij de handige parkeerstand zet je hem makkelijk weg. Daarnaast bespaar je op deze manier ruimte. Erg fijn wanneer je schuur al niet zo groot is. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt 2 jaar garantie op deze kanjer. Als kers op de taart is de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde.

Pros
  • Deze bouwstofzuiger is praktisch en zeer effectief. Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk dus ook geschikt als je een klus groentje bent.
Cons
  • Hij heeft een vrij kort snoer waardoor je wordt beperkt in je werkruimte.

Bosch AdvancedVac 20

De Bosch AdvancedVac 20 komt tegen een nog kleinere prijs dan zijn voorganger. Je gebruikt hem voor droog en nat vuil. Super praktisch dus. Daarnaast kun je genieten van een royale werkruimte. Hij heeft namelijk een lekker lang snoer. Daar worden we vrolijk van. Hij wordt geleverd met een handige kierenzuigmond zodat je overal makkelijk bij kunt. Het is een echte krachtpatser die doet wat hij moet doen. Bovendien berg je hem makkelijk op. Hij is lekker wendbaar zodat je jezelf niet in allerlei bochten hoeft te wringen.

Het legen van het reservoir is heel eenvoudig en binnen een mum van tijd gepiept. Zelfs als er water in de stofzuiger zit is dit een fluitje van een cent. Je draait de dop er aan de onderkant af en de rest gaat vanzelf. Wel even boven een putje doen uiteraard. Hij komt ook nog eens tegen een heel zacht prijsje!

Pros
  • Het is een degelijke bouwstofzuiger zonder poespas. De ideale keuze wanneer je op zoek bent naar een goed instapmodel.
Cons
  • Hij is nogal luidruchtig in gebruik. Voor erg intensieve klussen is hij minder geschikt.

Makita VC2512L

Je staat aan de start van je bouwproject en deze wil je zo snel en goed mogelijk afronden. Een goede bouwstofzuiger mag dus niet ontbreken. De Makita VC2512L is de perfect keuze. Om te beginnen kan hij zowel droog als nat vuil opzuigen. Ideaal dus als het heeft geregend of als je bezig bent met een verbouwing in bijvoorbeeld een badkamer. Je krijgt hem compleet met hulpstukken zodat je deze aan kunt passen op jouw zuigklus. Bovendien beschikt hij over een uitstekende zuigkracht en ook nog eens een uitstekende prijs! Deze Makita bewijst dat een goede bouwstofzuiger niet duur hoeft te zijn.

Pros
  • Hij beschikt over een handig systeem om te slang op te bergen zodat deze niet alle kanten op floept.
Cons
  • De zakken voor deze stofzuiger zijn vrij prijzig. Houd daar rekening mee voor de aankoop.

Kärcher WD 3 Alleszuiger – Blaasfunctie – 17 liter

Deze handige bouwstofzuiger is te gebruiken voor veel klussen in en rondom het huis. Naast dat het fijne en droge stoffen kan opzuigen, kan het ook kleine hoeveelheden water opzuigen. Hiervoor wordt hetzelfde filterpatroon gebruikt en hoef je de zak niet te verwisselen. Naast dat het stof en water kan opzuigen, heeft deze bouwstofzuiger ook een blaasfunctie. Het heeft een schokbestendig kunststof reservoir, waar 17 liter stof of water in kan worden opgezogen. Deze bouwstofzuiger is ook te koop met een RVS reservoir. Dat maakt hem wel 12 euro duurder dan de 65,99 die hij al is. Er wordt een kleinere zuigmond bijgeleverd en het heeft een ergonomische draagbeugel.

Pros
  • Het gaat om een bouwstofzuiger met een hoog gebruiksgemak. Bovendien is hij zeer krachtig.
Cons
  • Het reservoir is gemaakt van kunststof en doet een beetje goedkoop aan. Het snoer is kort.

Kärcher WD 2 Alleszuiger – 12 liter

Deze bouwstofzuiger is de kleinere variant van onze eerste aanrader. Het heeft namelijk een reservoir van 12 liter, in plaats van 17 liter. Dit kleinere reservoir kan een nadeel zijn, omdat het daardoor minder stof kan opzuigen. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat het apparaat compact is en makkelijk is op te bergen. Ook deze stofzuiger is geschikt voor zowel droog en fijn, als nat vuil, waarbij hetzelfde filterpatroon wordt gebruikt. De stofzuigermond die erbij geleverd wordt, is ook voor alle soorten vuil geschikt. Daarnaast wordt er een kleinere zuigmond bij de stofzuiger geleverd, waarmee je moeilijk bereikbare plekken kunt schoonmaken. Ook deze stofzuiger heeft een ergonomische draagbeugel.

Pros
  • Komt tegen een hele schappelijke prijs en is een prima instapmodel. Doet wat het moet doen.
Cons
  • Het reservoir is aan de kleine kant waardoor je hem regelmatig moet legen.

Kärcher WD 6 P Premium Alleszuiger – Blaasfunctie – RVS reservoir – 30 liter

Dit is de grootste variant van de Alleszuigers van Kärcher. In dit RVS reservoir past maar liefst 30 liter vuil. Dat reservoir heeft een afvoerschroef, waardoor het snel te legen is. De stofzuiger is voorzien van een contactdoos, waar elektrische apparaten op aangesloten kunnen worden. Ook deze Kärcher is geschikt voor zowel nat, als droog vuil. Het filter dat daarvoor gebruikt wordt, is eenvoudig uit de filtercassette te halen en is voorzien van een reinigingsfunctie. Het vermogen van de stofzuiger is handmatig in te stellen. Ook deze stofzuiger heeft een blaasfunctie, een ergonomische draagbeugel en ook hierbij wordt een extra mondstuk geleverd.

Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger – RVS reservoir – 20 liter

Deze bouwstofzuiger van Kärcher heeft een reservoir van 20 liter en daarnaast veel functies en eigenschappen die de andere drie aanraders ook hebben. Zo heeft het een RVS reservoir en is het geschikt voor droog, fijn en nat vuil. Het filter en de zuigmond zijn voor alle soorten vuil te gebruiken en het heeft een parkeerstand en ergonomische draagbeugel. Met deze draagbeugel is hij eenvoudig op te tillen, zonder dat je jezelf vertilt. Door het pull & push sluitsysteem is het reservoir eenvoudig te openen en te sluiten. Het verschil met andere Kärcher bouwstofzuigers is dat deze variant geen blaasfunctie heeft.

BOSCH PROFESSIONAL GAS 20 L SFC Alleszuiger – Blaasfunctie – 19 liter

Onze laatste aanrader is er een van een ander merk, namelijk een van Bosch Professional. Hij is veelzijdig en bedoeld voor professionals die hoge eisen stellen aan het systeem. Ook deze stofzuiger is geschikt voor fijn, droog en nat vuil en heeft een geïntegreerde blaasfunctie. Daarnaast heeft deze bouwstofzuiger verschillende praktische onderdelen en accessoires, zoals een geïntegreerde contactdoos, een semiautomatisch filterreinigingssysteem en geïntegreerde accessoirehouders. Het apparaat schakelt automatisch uit, wanneer het maximale vloeistofniveau is bereikt en is een gecertificeerde veiligheidszuiger van de stofklasse ‘L’ volgens EU-norm voor goede gebruikersbescherming. Het apparaat is dus veilig in gebruik.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een bouwstofzuiger aanschaft

Hoe kun je op een bouwstofzuiger besparen?

Bouwstofzuigers zijn te koop voor prijzen tussen 40 en 200 euro, met nog enkele uitschieters naar boven. Deze prijs wordt bepaald door de materialen waarvan het is gemaakt en de extra functies die het heeft. Om te besparen op jouw bouwstofzuiger, moet je dus op die punten letten.

Een bouwstofzuiger met een kunststof reservoir is bijvoorbeeld goedkoper dan die met een RVS reservoir. Daarnaast wordt een stofzuiger duurder, naarmate de capaciteit van het reservoir groter wordt. Functies zoals een blaasfunctie en dat het ook water kan opzuigen, maken de stofzuiger ook duurder. Als laatste is het merk bepalend voor de prijs. Sommige merken bieden hun producten met hogere prijzen aan dan andere merken. Als je een goedkope bouwstofzuiger wilt, hoef je bijvoorbeeld niet te kijken naar een merk als Bosch Professional. Dit merk heeft producten van een hogere prijs, omdat professionals vaak hogere eisen stellen aan de kwaliteit van de producten.

Welke soorten stofzuigers zijn er?

Een bouwstofzuiger wordt ook wel een alleszuiger, nat-droogzuiger of industriële stofzuiger genoemd. Het is dan ook een zuiger waarmee je fijne en droge stof en vloeistoffen mee kan opzuigen. Deze stofzuigers zijn gemaakt om grote hoeveelheden vuil op te zuigen. Zo kunnen sommige uitgerust worden met stofzakken voor 35 kg vuil. Het apparaat heeft een krachtige motor en de slang en zuigmond zijn een stuk sterker dan die van een gewone stofzuiger. Zo is de zuigmond van een bouwstofzuiger vaak voorzien van rubber, wat zorgt voor wrijving, waarmee vuil makkelijk loskomt van de oppervlakte.

De fijne, droge stoffen die bouwstofzuigers kunnen opzuigen zijn onder andere houtsnippers, zaagsel, steengruis of betonstof opzuigen. Daarnaast zuigen ze dus water of andere vloeibare stoffen op.

Bouwstofzuigers worden gebruikt bij de bouw, maar ook bij kleine klussen thuis is dit een handig apparaat. Stof dat vrijkomt bij slijpen of schuren kun je er namelijk eenvoudig mee opzuigen. Daar is een gewone stofzuiger niet altijd voor geschikt.
Naast de algemene bouwstofzuiger heb je ook een bouwstofzuiger waarmee je as uit je kachel of open haard kunt zuigen. Dit heet een aszuiger. Gewone bouwstofzuigers zijn hier niet voor geschikt, waardoor het belangrijk is dat je een aszuiger aanschaft, wanneer je dit van plan bent.

Daarnaast verschilt een professionele bouwstofzuiger ook van een algemene bouwstofzuiger. Met een professionele bouwstofzuiger kun je vaak ook gevaarlijke stoffen opzuigen. Gewone stofzuigers zijn daar niet voor gemaakt, waardoor het gevaarlijk is om die daarvoor te gebruiken.
Als laatste zijn er ook nog ketelstofzuigers, die ontworpen zijn om de ketel mee te stofzuigen. Deze ketelzuigers zijn vaak ook gewone alleszuigers, waardoor je er ook andere oppervlakken, zoals vloeren en meubilair, mee kunt stofzuigen.

Welke bouwstofzuiger is de beste budget keuze?

Onze beste budget tip is de POWE60015 Ketelstofzuiger nat/droog van Powerplus. Het apparaat kost €44,95 en wordt door de consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,1 van de 5 sterren. Het is dus relatief goedkoop, maar heeft wel een aantal fijne functies. Eigenlijk is het een ketelstofzuiger, maar kan ook als bouwstofzuiger worden gebruikt. Het kan namelijk ook fijn, droog vuil en water opzuigen. Ook deze stofzuiger heeft een blaasfunctie. Het heeft verschillende zuigmonden: een voor kiertjes en andere moeilijk bereikbare plaatsen, een voor het verwijderen van stof op meubilair en een voor het reinigen van vloeren en parket, zonder dat er krassen en strepen op komen.

Wat zijn de populairste bouwstofzuiger merken?

Wanneer je op Bol.com zoekt naar een bouwstofzuiger, dan is er één merk die eruit springt als meest gewaardeerd: Kärcher. Maar ook de merken Bosch en Powerplus worden gewaardeerd door consumenten.

Kärcher
Dit merk richt zich op het bieden van ‘de beste schoonmaakoplossingen die ervoor zorgen dat je tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven’. Zij bieden allerlei producten aan op het gebied van schoonmaken. Van algemene instapmodellen tot erg specifieke reinigers, zoals ruitenreinigers, vloerreinigers of tapijtreinigers. Hun producten zijn innovatief en geschikt voor gebruik in en om het huis.

Bosch
Dit merk is al jarenlang een leider op de wereldmarkt van elektrisch gereedschap en accessoires van elektrisch gereedschap. Zij zijn gericht op innovatie en hun innovatiekracht en -tempo maakt hen succesvol. Ieder jaar worden er honderden nieuwe producten op de markt gebracht. Ook bieden zij met het merk Bosch Professional gereedschap dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

Powerplus
Dit merk biedt een breed assortiment aan van elektrische klus- en tuingereedschap. Van sporadische tot zeer frequente klussen. Voor iedere klus rondom het huis hebben ze wel een aanbod. Ook kent hun assortiment een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook dé doe-het-zelf specialist.

Bouwstofzuiger: zo doe je de beste koop

Wanneer je een bouwstofzuiger wilt kopen, moet je op een aantal dingen letten. Veel hiervan zijn hierboven al genoemd. Hier zullen ze overzichtelijk opgesomd en nader toegelicht worden.

  1. Capaciteit

    Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de bouwstofzuiger, hoeveel liter vuil er in het reservoir past. Het is zonde om een stofzuiger te kopen met een te kleine capaciteit. Je moet het reservoir dan regelmatig legen en dat kost onnodig tijd. Andersom is het ook zonde om extra geld uit te geven aan een groot reservoir, wanneer je dit niet nodig hebt. Het hangt van jouw gebruik af, wat voor capaciteit geschikt is.

  2. Nat en droog vuil

    Veel bouwstofzuigers kunnen zowel nat als door vuil opzuigen. Hierbij kan hetzelfde filter en dezelfde zuigmond gebruikt worden. Erg makkelijk, want dan hoef je dit niet steeds te wisselen. Sommige stofzuigers zijn wel alleen geschikt voor bijvoorbeeld het opzuigen van droog vuil. Bedenk dus goed wat jouw wens is en let er bij de aankoop op waar hij geschikt voor is.

  3. Materiaal

    Natuurlijk is het materiaal ook een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aankoop van een bouwstofzuiger. Zoals benoemd zijn er stofzuigers met een kunststof en een RVS reservoir. De RVS variant is steviger en duurzamer. Dit soort zal langer meegaan, maar maakt de bouwstofzuiger ook duurder. Bedenk dus wat jij belangrijker vindt en let bij de aankoop op het materiaal dat is gebruikt.

  4. Zuigmond

    Een ander belangrijk onderdeel is de zuigmond. Veel bouwstofzuigers krijgen verschillende zuigmonden bijgeleverd, maar sommige hebben alleen een standaard zuigmond. Zal jij het apparaat ook gebruiken voor moeilijk te bereiken oppervlakken, op kwetsbare vloeren of op meubilair? Let er dan op dat de zuigmonden van de bouwstofzuiger hiervoor geschikt zijn. Een standaard zuigmond kan bijvoorbeeld krassen achterlaten op kwetsbare vloeren.

  5. Ergonomie

    Omdat het een apparaat is dat bij het klussen gebruikt wordt, is het belangrijk dat het ook ergonomisch is. Is het handvat bijvoorbeeld gemakkelijk vast te pakken of belast je er op een gegeven moment jouw hand of pols mee? En is de draagbeugel van het apparaat ergonomisch? Of kan je je hiermee vertillen? Dit zijn belangrijke punten, waar je op moet letten.

  6. Extra functies

    Als laatste is het belangrijk om te letten op extra functies die de stofzuiger heeft. Misschien heb je een speciale wens voor een functie die het moet hebben. Let er dan op dat de stofzuiger deze functie ook heeft. Veel voorkomende functies zijn de reinigingsfunctie, waarmee het filter eenvoudig te reinigen is, en de blaasfunctie. Hiermee kun je eenvoudig verf en andere vloeistoffen droogblazen en bijvoorbeeld bladeren in jouw tuin bij elkaar blazen.

Een trend die je op dit moment op veel facetten van het leven ziet, is duurzaamheid. Ook op het gebied van elektronica zijn mensen daarmee bezig. Apparaten moeten lang meegaan en niet te veel energie verspillen. De ene bouwstofzuiger is zuiniger dan de andere, waardoor het goed is om daar op te letten. Een stofzuiger zonder zak en met een lagere wattage zijn bijvoorbeeld duurzamer. Veel bouwstofzuigers hebben alleen een opvangbak die geleegd kan worden. Daar komt geen zak bij kijken, wat ze duurzamer maakt.

Stofzuigers, en dus ook bouwstofzuigers, bevatten vaak ook een energielabel. Sinds de invoering hiervan zijn stofzuigers zuiniger en beter geworden. Echter, het Europees Hof van Justitie verklaarde begin 2024 de wetgeving voor het stofzuiger-energielabel als ongeldig. Daarom mogen winkels geen informatie over energielabels meer vermelden bij stofzuigers, tot nader order.

Ook na je verbouwing heb je een stofzuiger nodig. De nieuwste trend is de robotstofzuiger. Dit is een kleine stofzuiger die uit zichzelf stofzuigt. Klinkt als muziek in de oren toch? Je programmeert hem voor een bepaalde route in huis en vervolgens zuigt hij de route die je zelf hebt aangegeven. Als de accu leeg is gaat hij vanzelf terug naar het laadstation. Super handig dus want dit scheelt je een hoop tijd! En laten we eerlijk zijn, stofzuigen is niet bepaald een favoriet karweitje. Er zijn zelfs robotstofzuigers die ook kunnen dweilen. Super fijn, zo sla je twee vliegen in één klap. Hij is meestal via een app op je smartphone in te stellen en af te lezen. Zo kun je hem op gezette tijden en dagen laten stofzuigen maar ook een keer extra wanneer dit nodig is. Het enige wat je af en toe hoeft te doen is het stofreservoir legen. Kortom, wij willen niet meer zonder dit kekke apparaatje!

Samenvatting

Een bouwstofzuiger is geen noodzakelijk goed tijdens een verbouwing. Echter, als je hem hebt zul je hem niet meer willen missen. Hij levert namelijk veel gemak op. Je hoeft de troep en stof niet met de hand op te ruimen. Even zuigen en klaar is kees. Dit voorkomt dat stof zich verspreidt en je kunt er ook nat mee zuigen. Je hoeft dus niet eerst het afval te scheiden. Je zuigt alles lekker in één keer op. Bouwstofzuigers zijn er in allerlei prijsklasses. Het verschil tussen een goedkope en dure is hoofdzakelijk dat een goedkoop exemplaar geschikt is wanneer je hem af en toe gebruikt en niet al te intensief. De modellen in de hogere prijsklasse zijn geschikt voor intensieve projecten of zelfs professioneel gebruik. Het is dus aan te raden je van te voren af te vragen waarvoor je hem precies wilt gebruiken om een miskoop te voorkomen. Tenslotte zijn de meegeleverde accessoires een punt van aandacht.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste stofzuiger? Of wil je alles weten over de laatste robotstofzuigers? Of de resultaten zien van de beste kruimeldief test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant