Loop je een parfumerie afdeling van een warenhuis binnen, of een parfumerie of drogisterij bij jou in de buurt, dan kan het je bijna gaan duizelen van alle cosmeticamerken die je daar tegen zal komen. En mocht je het online proberen, dan gaat er helemaal een wereld voor je open: zeker als je ook over de grenzen kijkt zijn er meer merken te koop dan je in een jaar zou kunnen uitproberen. De grote vraag is natuurlijk of het aan te raden valt om al deze merken met elkaar te combineren. Of kun je het maar beter bij één merk houden?

Producten kunnen elkaar versterken

Over het algemeen is het echt niet zo dat je maar één cosmeticamerk tegelijk kunt gebruiken. Wel is het zo dat de verschillende producten van één merk elkaar vaak kunnen versterken. Daarom kan het handig zijn om bijvoorbeeld voor je gezicht wel slechts één merk tegelijk te gebruiken, en de verschillende producten die passen bij wat jij nodig hebt met elkaar te kunnen combineren.

Een merk als Clinique is hier bijvoorbeeld heel sterk op gericht. Zij hebben per huidtype een complete lijn aan producten, van reiniging tot verzorging. Gebruik je deze in combinatie met elkaar, dan weet je zeker dat je huid precies krijgt wat hij nodig heeft. Verschillende merken op je gezicht combineren kan wel, maar let dan wel goed op dat ze elkaar niet tegenwerken. Een reinigingsproduct voor een droge huid combineren met een dagcrème voor een vette huid, dat is meestal geen goed idee. Laat je bij twijfel altijd goed adviseren, en kies altijd voor producten die passen bij jouw huidtype.

Let goed op de geur

Waar het bij je gezicht handig is om producten van één merk te gebruiken omdat deze goed ‘samenwerken’, kan het ook bij lichaamsverzorging een goed idee zijn. Meestal ligt hier een andere reden aan ten grondslag. Zeker wanneer je geparfumeerde producten gebruikt kan het namelijk wel zo fijn zijn als zij allemaal hetzelfde ruiken.

Een merk als Rituals staat bekend om zijn sterk geurende verzorgingsproducten. Gebruik je het in combinatie met andere producten met een sterke geur, dan kunnen deze geuren gaan ‘vloeken’ en een stuk minder lekker gaan ruiken. Om die reden zijn de lijnen zo uitgebreid: als je wilt kun je in bad met dezelfde geur als die je later als crème op je lichaam smeert en als geurende spray aanbrengt. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je je geur als het ware in laagjes aanbrengt op je huid, zodat deze extra lang en sterk aanwezig blijft.

0 Shares:
Ook zeer interessant