Ben je op zoek naar een andere telefoon, maar twijfel je om een nieuwe te kopen of een refurbished variant? Wij zetten de verschillen op een rij zodat je gemakkelijk een keus kunt maken.

Wat is het verschil tussen nieuw en refurbished?

Grote verschillen tussen een nieuw en een refurbished toestel zijn:

  • Prijs
  • Garantie
  • Meegeleverde accessoires
  • Duurzaamheid

Prijs

De prijs tussen een nieuwe en refurbished telefoon kan veel verschillen. Hoe ouder een toestel is, hoe meer voordeel het kan opleveren vergeleken met een nieuw toestel. Gemiddeld zal de besparing 40% opleveren, daardoor kun je voor hetzelfde geld een toestel kiezen met veel betere specificaties. Zeker bij de iPhone van het merk Apple zie je dat veel mensen kiezen voor een ouder toestel, dit kan ook makkelijk omdat de levensduur van een toestel erg lang is. Meer weten over de prijzen? Bekijk dan het refurbished iphone assortiment van Fixje.

Garantie

De garantie op een refurbished en een nieuw toestel verschilt niet veel. In alle gevallen wordt er minimaal 1 jaar garantie gegeven. Toch zie je dat refurbished steeds vaker wordt verkocht met 2 of 3 jaar garantie. Dat is een stuk langer dan de 1 jaar garantie die vaak door de merken wordt aangeboden bij het kopen van een nieuw toestel.

Meegeleverde accessoires

Kijk je naar Apple, dan zie je dat er bij nieuwe toestellen steeds minder accessoires worden geleverd. Kreeg je vroeger nog oordopjes, een adapter en een nieuwe oplaadkabel bij elk toestel, nu krijg je alleen nog een kabel. Bij de meeste refurbished iPhones krijg je zowel een kabel als een adapter, helaas geen oordopjes, maar wel een stuk beter dan wat je bij een nieuw toestel ontvangt.

Duurzaamheid

En dit is nogal een groot verschil vergeleken met een nieuwe iPhone. Een refurbished iPhone is namelijk een stuk duurzamer dan een nieuw toestel. Je bespaart namelijk de grondstoffen van een compleet nieuw toestel en je zorgt er ook voor dat het oude toestel niet op de gigantische afvalberg terecht komt. Ook al wordt een nieuw toestel voornamelijk gemaakt uit gerecyclede grondstoffen, het kopen van een refurbished iphone blijft nog een stuk duurzamer. Wanneer je nog duurzamer aan de slag wilt gaan is het ook mogelijk om je oude iPhone te verkopen bij het kopen van een refurbished iPhone. Dan bespaar je het milieu niet een maar twee toestellen. Je oude toestel wordt dan weer helemaal gecontroleerd en indien nodig gereviseerd zodat deze vervolgens kan worden verkocht.

0 Shares:
Ook zeer interessant
ereader
Lees meer

Beste E-reader van 2024

Het hoeft allang niet meer: met een stapel boeken in de koffer op vakantie. De introductie van de…
beste desktop pc
Lees meer

Beste Desktop PC in 2024

Veel computergebruikers, waaronder de gamefanaten, zweren ondanks de grote populariteit van de laptop nog steeds bij een desktop…