Elk jaar wordt er onderzoek gedaan naar wat de beste camper en de beste caravan voor het jaar zullen zijn. Dit onderzoek wordt gedaan door de ANWB. De titel voor de beste camper en de beste caravan wordt dan ook uitgereikt door de ANWB Kamperen. Dit geschiedt op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs te Utrecht. Het doel van het onderzoek en toewijzen van het winnend caravan en camper, heeft als doel ervoor te zorgen dat individuen die geïnteresseerd zijn in activiteiten zoals Kamperen en andere outdoor activiteiten, een duidelijk beeld krijgen van het vervoersmiddel dat het beste geschikt is voor het uitvoeren van deze activiteiten. Zo kunnen deze individuen aan de hand van het commentaar van de juryleden voor zichzelf makkelijker een besluit nemen, als het neer komt op welke kampeervoertuig zij zullen aanschaffen.

De camper van het jaar 2020

De Burstner Lyseo M Harmony Line 660. Deze camper heeft een totale lengte van 699 cm, een totale breedte van 232 cm en een totale hoogte van 299 cm. De technisch toegestane totale massa van de camper is 3500 kg. Deze camper is aardig ruim en bevat 4 zitplaatsen. Zo kun je makkelijk gebruikmaken van deze camper met het gezin. Ook zijn er genoeg slaapplaatsen. Er kunnen van 2 tot 5 slaapplekken gebruik worden gemaakt. Ook de stahoogte van deze camper is aardig ruim. Zo heb je in deze camper een stahoogte van 205 cm. Ook de inrichting van de caravan valt te bewonderen. Er is een mooie keuken aanwezig met een koelkast met inhoud van 142L en een gaskooktoestel met een 3-pist elektrisch ontsteking. Ook de sanitaire voorzieningen zijn te appreciëren. Er is een grote toiletruimte aanwezig. Je kunt door het omklappen van de aanwezige spiegelwand de ruimte veranderen naar een ruimte met een scheiding tussen toilet en douche. Zo heb je ook een centraal bedieningspaneel een mooie plek voor jou tv een aardige bergruimte. Ook kun je gebruikmaken van een 450 kg laadvermogen. Zo kun je een heleboel aan deze camper toevoegen, zonder het maximum aantal kg aan laadvermogen te passeren.

Zou je graag deze camper in jouw bezit willen hebben? Je kunt deze camper aanschaffen vanaf een bedrag van €83.350,- Denk naast de aanschafprijs ook aan je maandelijkse lasten, zoals belasting, stalling en de camperverzekering.

De caravan van het jaar 2020

De Dethleffs Nomad 490 BLF. Deze caravan heeft een totale lengte van 739 cm, een totale breedte van 230 cm en een totale hoogte van 265 cm. De caravan is een toelaatbaar gewicht van 1500 kg. De Nomad Caravan heeft een hele mooie inrichting met een mooie keuken. De keuken heeft genoeg ruimte hebt om in te werken. Ook heb je genoeg ruimte om spullen zoals boodschappen op te slaan. De keuken is bekleed met een koelkast met een inhoud van 142 liter. Ook is er een 3-pits kooktoestel aanwezig. Er is een mooi Frans bed voor twee personen aanwezig. Ook is er een ronde zitplek aanwezig waar er 4 personen omheen kunnen zitten. Zijn er meerdere mensen die in de caravan gaan slapen? Je kunt de ronde zitplek ombouwen tot een bed waar twee personen het hoofd op kunnen neerleggen. Wil je wat meer daglicht late doorschijnen? Maak dan gebruik van het 3D dakluik, deze laat veel daglicht toe en werkt ook sfeer verhogend.

Zou je graag deze caravan in jouw bezit willen hebben? Je kunt deze caravan aanschaffen vanaf een bedrag van €26.790,-. Een caravanverzekering vergelijken is erg belangrijk wanneer je deze caravan koopt. De premieverschillen zijn namelijk groot. Zo kun je al een verzekering afsluiten vanaf 3,99, maar kan de premie ook oplopen tot meer dan 100 euro per maand.

0 Shares:
Ook zeer interessant
beste geteste streamboxen van 2024
Lees meer

Beste streambox van 2024

Je kunt tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder streamen. Streamen is het bekijken van een video of het luisteren…
Lees meer

Beste buggy van 2024

Als je kinderen hebt lijkt het soms onmogelijk om nog activiteiten te ondernemen. Echter, niets is minder waar.…