Checko
ereader

Beste E-reader in 2019 – Test & Vergelijking

Het hoeft allang niet meer: met een stapel boeken in de koffer op vakantie. De introductie van de e-reader zorgde voor een revolutie onder de boekenwurmen. Op een e-reader passen duizenden boeken en leest toch prettig door het speciale E-ink-scherm. Je partner hoeft niet meer gestoord te worden in zijn slaap door jouw leesdrift. Ingebouwde verlichting zorgt dat je ook in het donker kunt doorlezen. Ben jij ook zo’n boekenwurm en op zoek naar een e-reader, dan kan het best lastig zijn om te bepalen wat de beste e-reader is voor jou. Hieronder vind je de 5 Beste E-readers van 2019 en zetten we de bekendste merken op een rij.

5 Beste E-reader in 2019

De Beste E-readers van 2019 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Kobo Klara HD

De Kobo Klara HDis een absolute topper. Deze e-reader heeft een 6 inch HD-scherm en geeft jouw favoriete teksten zeer scherp weer. Deze e-reader is uitgerust met wifi, zodat je altijd kunt zoeken naar nieuw leesvoer. De Kobo Klara HD is voorzien van de nieuwste schermverlichting, ComfortLight Pro. Op elk moment van de dag geeft deze e-reader aangepast licht, zodat je relaxt kunt lezen. Lees jij graag nog even in bed? De Kobo Clara HD past het licht aan naar een zachtere tint op basis van de bedtijd die je instelt. Zo kun je rustig in slaap vallen zonder dat er letters op je netvlies dansen. Natuurlijk kun je zelf ook altijd de lichtintensiteit bepalen. Het geheugen biedt ruimte voor 6.000 boeken, jouw privébibliotheek kun je dus zeker met je meenemen.

Tolino Vision 4 HD 8 GB

De tweede aanrader is de Tolino Vision 4 HD 8 GB. Deze e-reader biedt puur leesgenot. Deze Tolino heeft een grotere opslagcapaciteit dan zijn voorganger, namelijk 8 GB. Deze e-reader geeft een haarscherp beeld door het 300 ppi E-Ink Carta display zonder weerspiegeling. Ook bij weinig licht kun je fijn lezen op de Tolino Vison 4 HD. Bijzonder is verder het strakke en zeer dunne design én het feit dat deze Tolino waterbestendig is. Lees jij graag terwijl je in bad ligt? Dat is zeker geen probleem voor de Tolino. Ben jij dyslectisch? De Tolino Vision 4 helpt je met het speciale lettertype Dyslecticon, zodat ook jij lekker kunt lezen.

Kindle Oasis

Ook een erg fijne e-reader is de Kindle Oasis. De tekst op het beeldscherm is niet te onderscheiden van een tekst op papier bij deze e-reader. Zelfs in fel zonlicht zorgt het 7 inch-scherm met 300 ppi ervoor dat je kunt genieten van een authentieke leeservaring. De Kindle Oasis is net als de Tolino waterdicht. Deze e-reader biedt bovendien teogang tot maar liefst 200.000 luisterboeken, via Audible. De batterij van deze e-reader gaat zeer lang mee, wel wekenlang. De Kindle Oasis kan zeer veel boeken opslaan op de 8 GB beschikbare ruimte. Wil jij nog meer leesvoer opslaan? Dan kun je ook kiezen voor 32 GB. Op de Kindle Oasis kun je kiezen uit meer dan 5,5 miljoen boeken en met een premium-account heb je onbeperkte toegang tot allerlei boeken, tijdschriften, stripboeken en Kindle Singles.

Pocketbook Inkpad 3

Veel leesplezier heb je op deze Pocketbook Inkpad 3. Deze e-reader is bij veel lezers populair, die een wat anders dan een Kobo of Kindle willen proberen. Door het grote 7,8 inch Full HD-scherm biedt de PocketBook InkPad 3 veel leescomfort. De helderheid en kleur van de e-reader is precies in te stellen zoals jij dit wilt met het SMARTlight. Op deze pocketbook kun je een koptelefoon aansluiten, zodat je ook audioboeken, muziek en podcasts kunt luisteren. Gebruik de ingebouwde voorleesfunctie als je het zelf lezen even zat bent. De Pocketbook Inkpad 3 heeft een ingebouwd vertaalwoordenboek om je te helpen bij teksten in een vreemde taal.

Kobo Aura H20

De laatste e-reader die we van harte kunnen aanbevelen is de Kobo Aura H20.
In bad lezen of op het randje van het zwembad is met de Kobo Aura H20 geen enkel probleem. Deze e-reader is goed beschermd tegen water door de waterdichte coating. Het 6,8 inch Full HD E-ink-scherm maakt lekker lezen mogelijk, zonder vervelende reflecties. Deze Kobo Aura H20 heeft een speciaal blauwlichtfilter, waarmee je ook in het donker en voor het slapen gaan nog rustig wat pagina’s kunt lezen. De e-reader heeft 8 GB geheugen. Met gemak kun je dus ongeveer 7500 boeken opslaan op deze e-reader. De Kobo Aura H20 heeft een functie waarmee je de lettergrootte en het lettertype kunt aanpassen naar jouw wensen, voor nog meer leescomfort.

Budget E-reader? Dit zijn de beste goedkope E-readers

Wil jij een e-reader aanschaffen, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Er zijn merken die goede goedkope e-readers produceren, maar het is zeker aan te raden om een e-reader te kopen van een bekender, groter merk. Je kunt dan vertrouwen op goede software-ondersteuning en wereldwijd zijn er zoveel gebruikers dat je, mocht je tegen een probleem aanlopen, de oplossing kunt vinden. Kosten bespaar je vooral op de grootte van het scherm. E-readers met een 6 inch HD-scherm kosten tussen de 130 en 140 euro. Kies bijvoorbeeld voor de Kobo Clara HD, die ook een plaatsje in onze Top 5 heeft. E-readers met een groter scherm zijn duurder, de Kobo Auro H20 heeft bijvoorbeeld een 7 inch-scherm en kost zo’n 180 euro. Voor de luxe Kindle Oasis betaal je zelfs zo’n 230 euro. Wil jij een e-reader voor een zachtere prijs? Kijk dan eens naar de Icarus Omnia G2.

Icarus Omnia G2

De Icarus Omnia G2 heeft de mogelijkheid om naast boeken lezen, ook video’s en afbeeldingen te bekijken. Ook muziek luisteren is mogelijk met deze e-reader. De Icarus Omnia heeft een geheugen van 2GB, voor het opslaan van flink wat boeken. Je kunt met een extra geheugenkaartje meer opslagruimte toevoegen. Het 7 inch-scherm is goed genoeg voor het fijn lezen van jouw favoriete boeken en de meeste basisfuncties, zoals een bladwijzer, zijn aanwezig op de Icarus Omnia G2. Natuurlijk biedt deze e-reader niet de luxe die je verwacht bij de duurdere modellen, maar de prijs-kwaliteitverhouding is prima te noemen.

Een goedkope e-reader (voor zo’n 80 euro) kun je ook in huis halen door te gaan voor een refurbished model. Je kunt dan genieten van alle functies van een goede e-reader, maar voor een zachter prijsje. Ben jij nog niet overtuigd? Dan kun je natuurlijk altijd nog old school een abonnement afsluiten bij de plaatselijke bibliotheek. Goedkoper, maar wel meer gedoe. Ook de kans dat jouw favoriete boek is uitgeleend, kan de pret drukken.

E-reader koopgids: een goede E-reader kopen

Je gaat een e-reader kopen, zodat je op vakantie en onderweg toegang hebt tot lekker veel boeken. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een e-reader?

Beeldscherm

De meeste e-readers hebben beeldschermen die E-ink-technologie gebruiken. Een e-reader leest hierdoor alsof je tekst vanaf echt papier leest. Ook zorgt deze technologie ervoor dat je geen last van reflectie hebt. Hoe groter het beeldscherm, hoe meer leescomfort. Kijk dus goed wat jij zelf prettig vindt. De grootte van het scherm varieert tussen de 6 en 8 inch, hierdoor zal jouw e-reader veel compacter zijn dan een echt boek. De meeste beeldschermen bieden tegenwoordig goede kwaliteit, met 150 tot 300 pixels per inch. De meeste e-readers zorgen voor een helder en scherp beeld.

Beeldschermverlichting

Een goede e-reader zal uitgerust zijn met lichtfunctionaliteit die zich goed aanpast aan een donkere omgeving. De meeste E-ink-beeldschermen zullen uitgerust zijn met LED’s die je niet met het blote oog kunt zien. Bij een goede e-reader kun je de lichtintensiteit zelf aanpassen en zal het licht zich gelijkmatig over het beeldscherm verspreiden. Sommige e-readers zullen zowel over warme als meer koele, blauwe tinten licht beschikken, dat je kunt aanpassen naarmate de dag vordert. Het is een kwestie van uitproberen bij welke tint en helderheid jij het prettigste leest.

Design

Het design van e-readers is de laatste jaren nauwelijks veranderd: ze hebben allemaal een E-ink-scherm met een plastic behuizing. Er zijn twee dingen waar je op kunt letten, namelijk of de e-reader van jouw keuze bluetooth heeft en waterdicht is. Met bluetooth kun je namelijk genieten van audioboeken door jouw e-reader te verbinden met een draadloze koptelefoon. Dit voegt natuurlijk meer functionaliteit en een extra dimensie aan het lezen toe. Daarnaast is waterbestendigheid iets om over na te denken: wil jij in bad of aan het zwembad lezen zonder zorgen? Dan kun je het beste gaan voor een e-reader die waterproof is.

Opslag en batterij

Nog iets om op te letten is de opslagcapaciteit van jouw e-reader. Hoe groot is jouw privébibliotheek en hoeveel leesvoer wil jij kunnen meenemen op reis? Meestal kun je kiezen uit 8GB of 32GB opslagcapaciteit. Goedkopere modellen zullen slechts 4GB opslag hebben. Natuurlijk nemen E-books niet veel ruimte in beslag. maar als jij ook erg houdt van comics of audioboeken is meer opslagcapaciteit de moeite waard. De batterij van de E-reader is ook iets om op te letten. De meeste modellen zullen het meerdere weken uithouden met een volle batterij. Je hoeft je dus meestal geen zorgen te maken dat je plotseling moet opladen op een wekenlange vakantie, maar de kracht van de batterij verschil wel per model.

Wifi of 4G

De meeste e-readers zijn uitgerust met de mogelijkheid om wifi te gebruiken. Met de simpele reden dat je boeken online kunt kopen en op jouw e-reader kunt opslaan. Ook kun je je e-reader via wifi updaten zonder dat je hem hoeft te verbinden met een PC. Sommige bedrijven bieden ook een LTE-connectie oftewel verbinding met 4G aan, zodat je ook zonder wifi-verbinding, in the middle of nowhere, beschikking hebt over de nieuwste boeken. Dit is zeker iets om te overwegen voor de fervente reizigers onder ons.

Prijs

De meeste e-readers variëren qua prijs tussen de 80 en 230 euro. Hoe duurder, hoe meer opslagcapaciteit en luxe. Denk aan waterbestendigheid, de grootte van het scherm en de mogelijkheid om 4G te gebruiken. Kies de e-reader die het beste bij jouw wensen past en de komende jaren in jouw behoeften kan voorzien. De technologie van de e-reader ontwikkelt zich namelijk niet zo snel als die van bijvoorbeeld smartphones en tablets. Wanneer je een e-reader koopt, koop je dus het best een model waar je jarenlang tevreden mee bent.

Goede E-reader Merken in 2019

Welk merk e-reader is het beste? Hieronder zetten we de populaire e-readermerken op een rijtje.

Kindle

Veel lezers kiezen voor een e-reader van Kindle van Amazon. De Kindle Oasis en Kindle Whitepaper zijn populaire modellen. De modellen van Kindle hebben enkele nadelen: zo kun je geen epub-boeken lezen op een e-reader van Kindle. Je koopt je boeken bij Amazon en je kunt ze niet op een andere e-reader lezen door kopieerbeveiliging. Je kunt alleen met creditcard betalen en je kunt er geen boeken op lezen die je geleend hebt bij de bibliotheek. Leuk is wel een e-reader van Kindle compatibel is met apps van Kindle en je zo op je smartphone of tablet kunt doorlezen op het punt waar je op de e-reader gebleven was.

Kobo

Het grootste e-readmerk in Nederland is Kobo. Kobo verkoopt e-readers met een standaard 6 inch-scherm of met een groter scherm. Ook biedt Kobo waterdichte modellen en e-readers met goede schermverlichting. Staat jouw Kobo op stand-by? Dan is de omslag van het huidige boek te zien op het scherm. Je kunt boeken kopen in de winkel van Kobo of boeken van andere aanbieders op jouw e-reader van Kobo zetten.

Tolino

Een ander bekend merk is Tolino. In Nederland worden de e-readers van Tolino verkocht door Libris. Op de e-readers van Tolino staat een boekenwinkel waar je direct boeken kunt aanschaffen en op je e-reader opslaan.

Pocketbook

Ook Pocketbook biedt verschillende e-readers aan, met of zonder schermverlichting. Pocketbook heeft ook een waterdichte e-reader. De omslag van het huidige boek kan worden getoond in stand-by. Dit moet je zelf instellen.

Wat voor type E-readers zijn er allemaal?

Elke e-reader ziet er in de basis hetzelfde uit. Er zijn dan ook niet echt verschillende typen te onderscheiden. Wel verschillen ze in luxe en in functionaliteit, denk aan de schermgrootte, wifi/4G-functionaliteit en schermverlichtingsopties. Kies de e-reader die het beste bij jou en jouw leeswoonten past.

E-reader trends

De ontwikkeling van de e-reader is stabiel. De laatste trend die is ingezet is de mogelijkheid om audioboeken te kunnen luisteren via Bluetooth. Nog een trend is de mogelijkheid om bij jouw teksten op de e-reader aantekeningen te maken via een touchscreen. Deze functionaliteit is het laatste jaar sterk verbeterd.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.