Checko
wifi versterker

Beste wifi-versterker in 2019 – Test & Vergelijking

Iedereen is tegenwoordig afhankelijk van wifi, thuis, onderweg of op het werk. Het wordt steeds minder denkbaar dat we zonder kunnen. Hoe irritant is het dan ook dat een wifisignaal ons soms in de steek laat! Een storing, of een slecht signaal kan jouw Netflix-avondje tot een abrupt einde brengen, een Skypegesprek verstoren en ga zo maar door. Gelukkig kun je met een wifi-versterker dergelijk leed voorkomen. Met een wifi-versterker geef je het signaal een boost, zodat het bereik veel beter wordt. Wil jij een wifi-versterker in huis halen? Lees dan hieronder wat de beste keuze is en waar je op moet letten.

5 Beste wifi-versterkers in 2019

Beste wifi-versterker van 2019 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

AVM FRITZ! WLAN 1750E – Repeater

De eerste aanrader is de AVM FRITZ! WLAN 1750E – Repeater. Met deze wifi-versterker vergroot je de reikwijdte van jouw draadloze netwerk snel en veilig. De AVM FRITZ! WLAN 1750E gebruikt de snelle Wireless AC wifi-stadaard en kan gecombineerde draadloze snelheden halen van maximaal 1750 Mbps. Streamen in 4K, intensief gamen en grote bestanden downloaden is iets wat deze wifi-versterker dus met gemak faciliteert. Ook als je je iets verder van de AVM FRITZ! WLAN 1750E af bevindt is dat allemaal geen probleem.

TP-Link RE200

De tweede aanrader is de TP-Link RE200. Dit is een goede basis wifi-versterker, die geschikt is voor de meeste basistaken die je op het netwerk uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan streamen, browsen en bestanden downloaden. Deze range extender helpt bovendien bij het elimineren van zogenaamde dode zones. De TP-Link RE200 maakt gebruik van de Wireless AC wifi-standaard en kan hiermee gecombineerde draadloze snelheden halen tot 750 Mbps. Hiervan haalt de wifi-versterker 300 op de 2,4 Ghz-frequentiebank en 450 Mbps op de 5 GH-frequentieband. Met de slimme signaalindicator vind je automatisch het sterkste signaal.

Netgear wifi-versterker EX8000-100EUS

Op de derde plek in de Top 5 staat de Netgear wifi-versterker EX8000-100EUS. Deze wifi-versterker komt tot in de moeilijke plekken van jouw huis, zelfs tot in de garage of de tuin. De Netgear wifi-versterker Ex8000-100EUS levert tri-band snelheden tot 3000 Mbps. Voor HD-videostreaming en gaming is deze versterker uitermate geschikt. De installatie is zeer eenvoudig via de WPS-knop en met de speciale Netgear Wifi Analytics app optimaliseer je je netwerk. Deze netgear wifi-versterker is bovendien aan te sluiten op alle standaard wifi-routers.

Netgear EX2700

De Netgear EX2700 geeft een ware boost aan je bestaande netwerk. Deze wifi-versterker levert snelheden to 300 Mbps. Hij is uitgerust met externe antennes, zodat je verzekerd bent van extra goed bereik en een supersterk signaal. Toch heeft deze versterker een superstrak design en neemt hij maar de ruimte van 1 stopcontact in beslag. Stream dus nu al jouw films en muziek met de Netgear EX2700, waar dat op plekken zonder dit apparaatje niet mogelijk is. Op zolder bijvoorbeeld, dat je daar een slecht wifi-signaal hebt, is met de Net EX2700 verleden tijd.

ASUS RP-AC66

De laatste aanrader binnen deze top 5 Wifi-versterkers is de ASUS RP-AC66. De ASUS RP-AC66 is compatibel met je bestaande 2.4 GHz en 5 GHz router en apparaten. Deze wifi-versterker is zeer eenvoudig te installeren met één druk op de WPS-knop. Een ingebouwd led-signaal zorgt ervoor dat je de plek in huis vindt met het beste signaal. Met de Roaming Assist lukt dit helemaal goed. Ook een leuk extraatje is dat deze wifi-versterker een draaibare stekker heeft. Het maakt niet uit hoe het stopcontact in de muur is gezet, je plaatst de ASUS RP-AC66 in elke gewenste positie voor een optimaal bereik.

Budget wifi-versterker? Dit zijn de beste goedkope wifi-versterkers

Wifi-versterkers zijn te koop in alle soorten en maten en ze verschillen vooral in de mate waarin ze het wifi-signaal kunnen versterken. Je betaalt tussen de 15 en 200 euro voor een wifiversterker. Voordat je er eentje aanschaft, zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om het internet in jouw huishouden soepeler te laten verlopen. Kijk bijvoorbeeld eens of de trage internetsnelheid aan je provider kan liggen. Neem contact op met je provider om navraag te doen. Je kunt ook via internet jouw internetsnelheid testen. Zo raadt de Consumentenbond beta.speedtest.net aan. Kijk ook eens of je verschil merkt tussen het modem in de meterkast plaatsen of daarbuiten, of dat het verschil maakt wanneer je het modem wat hoger plaatst. Zet je het modem of de router op een centralere plek in huis of draai aan de antennes. Ook kun je natuurlijk altijd via een kabel en stopcontact internetten. Mag dit allemaal niet baten? Dan is de TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker misschien wat voor jou.

TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker

Voor 22,99 euro heb jij de TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker in huis. Deze budgetvriendelijke wifi-versterker is draadloos en hij vergroot eenvoudig het dekkingsgebied van een bestaand draadloos netwerk. Hij elimineert ‘dode zones’ en versterkt het wifisignaal moeiteloos. De TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker heeft een maximale draadloze snelheid van 300 Mbps. Tot slot heeft hij een zeer compact design en kun je ‘m gebruiken om een bedraad apparaat draadloos te maken door de TL-WA850RE te gebruiken als draadloze adapter.

Wifi-versterker Koopgids: Een goede wifi-versterker kopen?

Je wilt een goede wifi-versterker kopen, maar wat is nou de beste keuze? Welke versterker brengt het signaal op jouw zolder, verspreidt het door jouw hele kantoorruimte en brengt het naar plekken waar je normaal geen goed signaal kunt ontvangen? Dat hangt er net vanaf in wat voor huis je bijvoorbeeld woont, of dat je een wifi-versterker voor op kantoor zoekt. Wel is er een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden voordat je een definitieve keuze maakt. Hieronder lees je de belangrijkste kooptips.

Snelheid

Bij de aanschaf van een wifi-repeater is de snelheid een van de belangrijkste dingen om op te letten. De snelheid wordt aangegeven in Mbps (megabits per seconde). De snelheid wordt wel beïnvloed, bijvoorbeeld door het aantal apparaten dat is aangesloten op het netwerk.

Wifi-standaard

Bij de snelheid speelt ook de wifi-standaard een rol. Het is de moeite waard om je hierin te verdiepen.
Hoe nieuwer de standaard, hoe hoger de haalbare snelheid. Momenteel worden de volgende standaarden gebruikt:

• 802.11AC maximale snelheid 1600 Mbps
• 802.11N maximale snelheid 300 Mbps
• 802.11G maximale snelheid 54 Mbps
• 802.11A maximale snelheid 54 Mbps

De hoogste snelheid is natuurlijk het meest aantrekkelijk als het gaat om je internetverbinding, maar check of je router dit wel ondersteunt. Als dit niet zo is, kun je beter een stapje terug nemen in de snelheid.

Bandbreedte

Let ook op de bandbreedte die wordt gebruikt. Een lage bandbreedte (2.4GHz) betekent meer bereik en minder snelheid. Een hoge bandbreedte (5GHz) betekent minder bereik en meer snelheid. Het is ook goed om te realiseren dat het upgraden van je router soms meer bereik oplevert dan een wifi-versterker.

Ethernetpoort en stopcontact

Meestal heeft een wifi-extender een extra ethernet-poort. Maar dit hebben ze niet allemaal. Het kan handig zijn om een extra ethernetpoort te hebben om meerdere apparaten aan te sluiten op de wifi-versterker. Houdt er ook rekening mee dat een wifi-versterker gebruikmaakt van een stopcontact. Kijk dus goed of je een werkend stopcontact hebt in de ruimte waar je de wifi-versterker wilt installeren.

Goede wifi-versterker Merken in 2019

Wat zijn de beste merken op het gebied van wifi-versterkers? Welke merken wifi-versterkers worden het meest verkocht?

Netgear

Netgear is gevestigd in de Verenigde Staten en is wereldwijd actief. Het is een bekende fabrikant van netwerkapparatuur, waaronder thuisnetwerken, routers, firewalls, modems, netwerkadapters en nog veel meer. In Nederland worden Netgear-producten geleverd door meerdere internetproviders, waaronder UPC, Ziggo en Zeelandnet.

ASUS

ASUS ontleent zijn naam aan Pegasus, het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie dat symbool staat voor wijsheid en kennis. ASUS belichaamt de kracht, zuiverheid en avontuurlijke geest van dit fantastische schepsel, en stijgt met elk nieuw product dat het creëert naar nieuwe hoogten. ASUS is een toonaangevend technologiebedrijf dat zowel pc-componenten als randapparatuur, notebooks, tablets, servers en smartphones produceert.

TP-Link

TP-Link is opgericht in 1996. Het is een wereldwijde aanbieder van netwerkapparatuur en accessoires voor elk aspect van het dagelijks leven. TP-Link levert aan meer dan 170 landen en bedient miljarden mensen wereldwijd. Het bedrijf is opeenvolgend erkend als nummer 1 aanbieder van Wifi-apparatuur door Analysebureau IDC*, aldus de website van TP-Link. TP-Link staat bekend om stabiliteit, goede prestaties en een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Daarom haalde een TP-Link-wifi-versterker waarschijnlijk ook onze Top 5.

FRITZ!

FRITZ! is de merknaam van de Duitse firma AVM. Onder deze naam produceert AVM verschillende netwerkproducten die een klein- tot middelgroot SmartHome kunnen voorzien van een goed, snel en betrouwbaar netwerk. Aldus AVM zijn zij de enige netwerkfirma die op dit moment de “Deutsche Gründlichkeit” volledig waar kan maken. Wil jij dus een degelijke wifi-versterker waar je van op aan kunt? Dan kun je misschien dus het beste voor FRITZ! kiezen voor een stabiel en betrouwbaar apparaat.

Wat voor type wifiversterkers zijn er allemaal?

Er zijn verschillende wifi-versterkers op de markt, waarbij het onderscheid vooral gemaakt kan worden in de GHz-frequentie waarop ze functioneren. Maar eerst is het belangrijk om te weten hoe een wifi-versterker eigenlijk werkt. Eigenlijk zorgt een wifi-repeater ervoor dat jouw router een extra signaal kan uitzenden naar een door jou aangewezen plek. Waar normaal geen internetverbindingen naar toe kan worden gezonden, kan wel een wifi-signaal ontvangen worden. De wifi-versterker ontvangt een bestaand draadloos van de router op en versterkt dit. De vernieuwing van het signaal zorgt voor een groter bereik. Dit signaal functioneert op een bepaalde GHz-frequentie. Hieronder zetten we de drie belangrijkste type wifi-versterkers op basis van de frequentie op een rij.

Single-band repeater

Een Single-band repeater of versterker werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Veel apparaten zoals telefoons en andere draadloze apparatuur maken gebruik van deze frequentie, omdat het lange tijd de standaard was. Het gevolg van het veelvuldig gebruik van deze frequentie? Trager internet, door grote drukte op deze frequentie. Kijk dus goed of jij aan een Single-band repeater genoeg hebt, of dat je op zoek moet gaan naar een wifi-versterker die functioneert op meerdere frequenties.

Dual-band repeater

Een dual-band repeater kan naast de 2,4 GHz-frequentie ook de 5 GHz-frequentie gebruiken, waardoor het internet veel sneller werkt. Ideaal als je wifi ook gebruikt om bijvoorbeeld ook op een slaapkamer boven online films wilt kunnen streamen of games wilt kunnen spelen. Het is dan wel belangrijk dat de router waar je verbinding mee maakt deze frequentie ondersteunt. Kijk dus even goed of je router een upgrade nodig heeft, of dat hij nog prima voldoet.

Simultanous dual-band repeater

Een simultanous dual-band repeater kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-signaal en een 5GHz-signaal uitzenden. Nieuwere apparatuur verbindt je dan met het 5GHz-signaal, terwijl bijvoorbeeld je oude laptop zonder 5GHz het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal. Met een Simultanous dual-band repeater kies je dus voor een stukje flexibiliteit en voor compatibiliteit met nieuwere apparaten.

Wifi-versterker trends

De wifi-versterker is niet het enige apparaat waarmee je een internetsignaal kunt versterken. Tegenwoordig zijn er ook, volgens de laatste trend, homeplugs verkrijgbaar. Een homeplug zorgt voor wifi via het stopcontact. Je sluit een homeplug aan op het stopcontact en internet wordt tot stand gebracht via de bestaande bekabeling in huis of op kantoor. Een wifi-versterker en homeplug verschillen niet veel van elkaar. Homeplugs kunnen alleen wel beschikken over een extra stopcontact of meerdere ethernetpoorten, zodat je meerdere kabels kan aansluiten. Heb jij bijvoorbeeld een pc staan op zolder? Die ook op die plaats moet blijven? Dan is het dus best handig om een homeplug te gebruiken. Omdat homeplugs nog niet zo heel lang op de markt zijn, is de kwaliteit van een wifi-versterker op het moment wel nog beter dan die van de homeplug.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.