Iedereen is tegenwoordig afhankelijk van wifi, thuis, onderweg of op het werk. Het wordt steeds minder denkbaar dat we zonder kunnen. Hoe irritant is het dan ook dat een wifisignaal ons soms in de steek laat! Een storing, of een slecht signaal kan jouw Netflix-avondje tot een abrupt einde brengen, een Skypegesprek verstoren en ga zo maar door. Gelukkig kun je met een wifi-versterker dergelijk leed voorkomen. Met een wifi-versterker geef je het signaal een boost, zodat het bereik veel beter wordt. Wil jij een wifi-versterker in huis halen? Lees dan hieronder wat de beste keuze is en waar je op moet letten.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de devolo Magic 2 WiFi next de beste wifi versterker van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de devolo Magic 2 WiFi next is de WiFi versterker repeater 802.11N. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde wifi versterkers.

Beste wifi-versterkers van 2024

Beste wifi-versterker van 2024 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

devolo Magic 2 WiFi next

Ben je er ook zo klaar mee? Sloom internet is een grote ergernis. Met de devolo Magic 2 WiFi next is het zo opgelost. Ook wanneer je niet direct naast je router zit kun je genieten van een uitstekende verbinding. Het gaat om een totaalpakket van 3 connectors. Het enige wat je hoeft te doen is ze in het stopcontact steken en je geniet gelijk van de voordelen die hij biedt. Super fijn dus. Behalve dat je internet stabiel blijft kun je ook genieten van dezelfde snelheid, door je hele huis. Het is een hele geschikte keuze wanneer je ook in je thuiskantoor van goed internet wilt genieten. En wat te denken van de kamer van je puber die altijd klaagt over traag en onstabiel internet. Hij komt met een handige app waarmee je precies alle apparaten kunt aflezen en instellen. Makkelijker wordt het niet. Hierdoor is het ook een hele geschikte keuze wanneer je nog niet veel ervaring hebt met het gebruik van wifi versterkers. Je genieten van de voordelen die hij biedt op een woonoppervlakte tot maar liefst 180 vierkante meter!

Pros
 • Behalve draadloos levert hij ook met draad een super snelle en stabiele verbinding op. Je bent in één koop klaar!
Cons
 • Het is niet bepaald een goedkope keuze. Je moet er dus het budget voor (over) hebben.

WiFi versterker repeater 802.11N

De WiFi versterker repeater 802.11N ziet er super strak uit. Daarnaast komt hij in een mini formaat. Je hoeft je dus niet te storen aan een groot een lelijk apparaat in je stopcontact. Bovendien is hij gelijk klaar voor gebruik. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Ook wanneer je niet zo technisch bent aangelegd is het een prima keuze. Behalve een groot gebruiksgemak is het een prachtig apparaatje om te zien. Daarnaast komt hij tegen een prima prijs. Deze wifi versterker bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatief exemplaar. Het is een geschikt model om mee te internetten, online shoppen en e-mails te versturen. Ook voor het downloaden van bestanden is hij ideaal. Wij worden heel blij van dit apparaatje dat een hoop ergernissen zal voorkomen in de toekomst. Je hoeft je nooit meer te storen aan een slechte verbinding in je eigen huis. Wanneer je hem eenmaal gewend bent zul je hem niet meer willen missen. Als kers op de taart verbindt hij uit zichzelf makkelijk met je internet en apparaten.

Pros
 • Het is een zeer compact en makkelijk te bedienen apparaatje dat je leven een stukje eenvoudiger en leuker maakt.
Cons
 • Hij is niet geschikt voor zware toepassingen zoals gamen het het streamen van films en series.

Met de TP-Link TL-WPA8631P kun je eindelijk weer normaal internetten in je héle huis. Hij komt als setje met 2 extenders. Zelfs voor zwaardere toepassingen is hij ideaal te gebruiken en ben je verzekerd van stabiel internet. Denk aan gamen en streamen. Hij beschikt over een ingebouwd stopcontact waardoor je hem alleen maar in hoeft te pluggen en klaar is kees! Je kunt direct aan de slag. Dit zal enorm schelen voor je thuiswerkplek aan de ene kant van je huis en de slaapkamer van je kind aan de andere kant. Dankzij de handige LED indicator lees je hem makkelijk af en zie je direct hoe de vlag erbij hangt. Hij is makkelijk in gebruik en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend in orde. Het is een eenvoudig apparaat dat doet wat het moet doen. Precies waarnaar je op zoek bent in een wifi versterker. De internet kwaliteit zal overal in je huis goed en stabiel zijn. De installatie is bovendien super eenvoudig. Kind kan de was doen! Hierdoor is het ook een prima keuze voor mensen die niet zo technisch zijn aangelegd. Kortom, een duurzame investering.

Pros
 • Het is een echte alleskunner geschikt voor allerlei toepassingen. Je geniet overal in huis van de beste verbinding.
Cons
 • Je levert 2 stopcontacten in omdat je ze in moet pluggen. De apparaten zelf zijn nogal groot.

AVM FRITZ!WLAN 310

Je kent het wel. Je puber schreeuwt weer eens van boven naar beneden dat het internet niet snel genoeg is en dat dit alles behalve bevorderlijk is internetgebruik. Zelf baal je er ook regelmatig van dat het internet in huis niet overal naar behoren werkt. Gelukkig is er de AVM FRITZ!WLAN 310. Deze kanjer helpt je uit de brand. Hij is lekker klein en compact waardoor je hem altijd wel ergens kwijt kunt. Het is de ideale keuze als je eindelijk wel eens wat sneller en beter wilt mailen en online shoppen. Hij zal je leven een stukje makkelijker en leuker maken.

Aansluiten gaat heel eenvoudig. Het is een kwestie van het exemplaar in het stopcontact drukken en gaan met de banaan. Je bent gelijk voorzien van een sterk wifi signaal in je hele huis. Wel zo prettig dus. Dankzij de handige LED lampjes kun je hem makkelijk aflezen.

Pros
 • Deze wifi versterker heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast neemt hij weinig ruimte in beslag.
Cons
 • Je moet hem vlakbij je router plaatsen. Hij is niet geschikt voor streamen. Denk aan YouTube, Netflix etc.

AVM FRITZ!Repeater 3000

De AVM FRITZ!Repeater 3000 is krachtig en heeft een hoge capaciteit. Hij is dan ook geschikt voor de intensieve internetgebruiker. Zelfs als je veel streamt of een gamer bent is dit een uitstekende keuze. Die irritante haperingen zijn verleden tijd. Ook zal je game of favoriete serie veel minder snel vastlopen. Het design is aantrekkelijk. Het stoort dus zeker niet in je interieur. Daarnaast installeer je hem zelf heel makkelijk. Je kunt dus gelijk aan de slag en genieten van een goede verbinding in je hele huis!

Houd er wel rekening mee dat het niet bepaald een goedkope versterker is. Echter, hij is het geld meer dan waard. Het ontzorgt je namelijk en je hebt geen zeurende puber meer. Kortom, als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder. En je puber ook niet, dat weten we zeker!

Pros
 • Het is een krachtige wifi versterker die je makkelijk zelf kunt installeren. Heeft een zeer sterk bereik in je hele huis.
Cons
 • Hij is niet goedkoop dus niet geschikt voor ieder budget. Moet vlakbij router geplaatst worden.

De TP-Link RE450 zal je niet in de kou laten staan. Het is een bekend verhaal. Naast de router heb je een prima verbinding. Maar als je in je werkkamer nog even een belangrijke deadline wilt halen dan houdt het internet constant mee op. En je tiener loopt ook nog eens te klagen dat het internet op zijn slaapkamer het niet doet. Gun jezelf wat rust en schaf deze TP-Link aan. Zelfs voor online games draait deze versterker zijn hand niet om. Bovendien is hij geschikt voor meerdere apparaten. Geruzie om de beste wifi verbinding is dus verleden tijd.

Pros
 • Het gaat om een wifi versterker met een hoge capaciteit waardoor je er ook mee kunt streamen en online gamen.
Cons
 • Hij moet vlakbij je router geplaatst worden. Het is een behoorlijk groot apparaat in je stopcontact.

AVM FRITZ! WLAN 1750E – Repeater

De eerste aanrader is de AVM FRITZ! WLAN 1750E – Repeater. Met deze wifi-versterker vergroot je de reikwijdte van jouw draadloze netwerk snel en veilig. De AVM FRITZ! WLAN 1750E gebruikt de snelle Wireless AC wifi-stadaard en kan gecombineerde draadloze snelheden halen van maximaal 1750 Mbps. Streamen in 4K, intensief gamen en grote bestanden downloaden is iets wat deze wifi-versterker dus met gemak faciliteert. Ook als je je iets verder van de AVM FRITZ! WLAN 1750E af bevindt is dat allemaal geen probleem.

Pros
 • Een makkelijk te installeren wifi versterker met een prachtig design zodat je je niet hoeft te storen aan een lelijk apparaatje.
Cons
 • Hij beschikt niet over een aan/uit knop. Daarnaast moet hij vlakbij je router geplaatst worden.

De tweede aanrader is de TP-Link RE200. Dit is een goede basis wifi-versterker, die geschikt is voor de meeste basistaken die je op het netwerk uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan streamen, browsen en bestanden downloaden. Deze range extender helpt bovendien bij het elimineren van zogenaamde dode zones. De TP-Link RE200 maakt gebruik van de Wireless AC wifi-standaard en kan hiermee gecombineerde draadloze snelheden halen tot 750 Mbps. Hiervan haalt de wifi-versterker 300 op de 2,4 Ghz-frequentiebank en 450 Mbps op de 5 GH-frequentieband. Met de slimme signaalindicator vind je automatisch het sterkste signaal.

Pros
 • Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een mooi design. Geschikt voor gamen en streamen.
Cons
 • Niet geschikt voor meerdere apparaten tegelijk en heel intensief gebruik.

Netgear wifi-versterker EX8000-100EUS

Op de derde plek in de Top 5 staat de Netgear wifi-versterker EX8000-100EUS. Deze wifi-versterker komt tot in de moeilijke plekken van jouw huis, zelfs tot in de garage of de tuin. De Netgear wifi-versterker Ex8000-100EUS levert tri-band snelheden tot 3000 Mbps. Voor HD-videostreaming en gaming is deze versterker uitermate geschikt. De installatie is zeer eenvoudig via de WPS-knop en met de speciale Netgear Wifi Analytics app optimaliseer je je netwerk. Deze netgear wifi-versterker is bovendien aan te sluiten op alle standaard wifi-routers.

Netgear EX2700

De Netgear EX2700 geeft een ware boost aan je bestaande netwerk. Deze wifi-versterker levert snelheden to 300 Mbps. Hij is uitgerust met externe antennes, zodat je verzekerd bent van extra goed bereik en een supersterk signaal. Toch heeft deze versterker een superstrak design en neemt hij maar de ruimte van 1 stopcontact in beslag. Stream dus nu al jouw films en muziek met de Netgear EX2700, waar dat op plekken zonder dit apparaatje niet mogelijk is. Op zolder bijvoorbeeld, dat je daar een slecht wifi-signaal hebt, is met de Net EX2700 verleden tijd.

ASUS RP-AC66

De laatste aanrader binnen deze top 5 Wifi-versterkers is de ASUS RP-AC66. De ASUS RP-AC66 is compatibel met je bestaande 2.4 GHz en 5 GHz router en apparaten. Deze wifi-versterker is zeer eenvoudig te installeren met één druk op de WPS-knop. Een ingebouwd led-signaal zorgt ervoor dat je de plek in huis vindt met het beste signaal. Met de Roaming Assist lukt dit helemaal goed. Ook een leuk extraatje is dat deze wifi-versterker een draaibare stekker heeft. Het maakt niet uit hoe het stopcontact in de muur is gezet, je plaatst de ASUS RP-AC66 in elke gewenste positie voor een optimaal bereik.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een wifi-versterker aanschaft

Hoe kun je op een wifi-versterker besparen?

Wifi-versterkers zijn te koop in alle soorten en maten en ze verschillen vooral in de mate waarin ze het wifi-signaal kunnen versterken. Je betaalt tussen de 15 en 200 euro voor een wifiversterker. Voordat je er eentje aanschaft, zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om het internet in jouw huishouden soepeler te laten verlopen. Kijk bijvoorbeeld eens of de trage internetsnelheid aan je provider kan liggen. Neem contact op met je provider om navraag te doen. Je kunt ook via internet jouw internetsnelheid testen. Zo raadt de Consumentenbond beta.speedtest.net aan. Kijk ook eens of je verschil merkt tussen het modem in de meterkast plaatsen of daarbuiten, of dat het verschil maakt wanneer je het modem wat hoger plaatst. Zet je het modem of de router op een centralere plek in huis of draai aan de antennes. Ook kun je natuurlijk altijd via een kabel en stopcontact internetten. Mag dit allemaal niet baten? Dan is de TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker misschien wat voor jou.

Welke soorten wifi-versterkers zijn er?

Er zijn verschillende wifi-versterkers op de markt, waarbij het onderscheid vooral gemaakt kan worden in de GHz-frequentie waarop ze functioneren. Maar eerst is het belangrijk om te weten hoe een wifi-versterker eigenlijk werkt. Eigenlijk zorgt een wifi-repeater ervoor dat jouw router een extra signaal kan uitzenden naar een door jou aangewezen plek. Waar normaal geen internetverbindingen naar toe kan worden gezonden, kan wel een wifi-signaal ontvangen worden. De wifi-versterker ontvangt een bestaand draadloos van de router op en versterkt dit. De vernieuwing van het signaal zorgt voor een groter bereik. Dit signaal functioneert op een bepaalde GHz-frequentie. Hieronder zetten we de drie belangrijkste type wifi-versterkers op basis van de frequentie op een rij.

Single-band repeater
Een Single-band repeater of versterker werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Veel apparaten zoals telefoons en andere draadloze apparatuur maken gebruik van deze frequentie, omdat het lange tijd de standaard was. Het gevolg van het veelvuldig gebruik van deze frequentie? Trager internet, door grote drukte op deze frequentie. Kijk dus goed of jij aan een Single-band repeater genoeg hebt, of dat je op zoek moet gaan naar een wifi-versterker die functioneert op meerdere frequenties.

Dual-band repeater
Een dual-band repeater kan naast de 2,4 GHz-frequentie ook de 5 GHz-frequentie gebruiken, waardoor het internet veel sneller werkt. Ideaal als je wifi ook gebruikt om bijvoorbeeld ook op een slaapkamer boven online films wilt kunnen streamen of games wilt kunnen spelen. Het is dan wel belangrijk dat de router waar je verbinding mee maakt deze frequentie ondersteunt. Kijk dus even goed of je router een upgrade nodig heeft, of dat hij nog prima voldoet.

Simultanous dual-band repeater
Een simultanous dual-band repeater kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-signaal en een 5GHz-signaal uitzenden. Nieuwere apparatuur verbindt je dan met het 5GHz-signaal, terwijl bijvoorbeeld je oude laptop zonder 5GHz het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal. Met een Simultanous dual-band repeater kies je dus voor een stukje flexibiliteit en voor compatibiliteit met nieuwere apparaten.

Welke wifi-versterker is de beste budget keuze?

Voor 22,99 euro heb jij de TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker in huis. Deze budgetvriendelijke wifi-versterker is draadloos en hij vergroot eenvoudig het dekkingsgebied van een bestaand draadloos netwerk. Hij elimineert ‘dode zones’ en versterkt het wifisignaal moeiteloos. De TP-LINK WL-WA850RE Wifi-versterker heeft een maximale draadloze snelheid van 300 Mbps. Tot slot heeft hij een zeer compact design en kun je ‘m gebruiken om een bedraad apparaat draadloos te maken door de TL-WA850RE te gebruiken als draadloze adapter.

Wat zijn de populairste wifi-versterker merken?

Wat zijn de beste merken op het gebied van wifi-versterkers? Welke merken wifi-versterkers worden het meest verkocht?

Netgear
Netgear is gevestigd in de Verenigde Staten en is wereldwijd actief. Het is een bekende fabrikant van netwerkapparatuur, waaronder thuisnetwerken, routers, firewalls, modems, netwerkadapters en nog veel meer. In Nederland worden Netgear-producten geleverd door meerdere internetproviders, waaronder UPC, Ziggo en Zeelandnet.

ASUS
ASUS ontleent zijn naam aan Pegasus, het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie dat symbool staat voor wijsheid en kennis. ASUS belichaamt de kracht, zuiverheid en avontuurlijke geest van dit fantastische schepsel, en stijgt met elk nieuw product dat het creëert naar nieuwe hoogten. ASUS is een toonaangevend technologiebedrijf dat zowel pc-componenten als randapparatuur, notebooks, tablets, servers en smartphones produceert.

TP-Link
TP-Link is opgericht in 1996. Het is een wereldwijde aanbieder van netwerkapparatuur en accessoires voor elk aspect van het dagelijks leven. TP-Link levert aan meer dan 170 landen en bedient miljarden mensen wereldwijd. Het bedrijf is opeenvolgend erkend als nummer 1 aanbieder van Wifi-apparatuur door Analysebureau IDC*, aldus de website van TP-Link. TP-Link staat bekend om stabiliteit, goede prestaties en een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Daarom haalde een TP-Link-wifi-versterker waarschijnlijk ook onze Top 5.

FRITZ!
FRITZ! is de merknaam van de Duitse firma AVM. Onder deze naam produceert AVM verschillende netwerkproducten die een klein- tot middelgroot SmartHome kunnen voorzien van een goed, snel en betrouwbaar netwerk. Aldus AVM zijn zij de enige netwerkfirma die op dit moment de “Deutsche Gründlichkeit” volledig waar kan maken. Wil jij dus een degelijke wifi-versterker waar je van op aan kunt? Dan kun je misschien dus het beste voor FRITZ! kiezen voor een stabiel en betrouwbaar apparaat.

Wifi-versterker: zo doe je de beste koop

Je wilt een goede wifi-versterker kopen, maar wat is nou de beste keuze? Welke versterker brengt het signaal op jouw zolder, verspreidt het door jouw hele kantoorruimte en brengt het naar plekken waar je normaal geen goed signaal kunt ontvangen? Dat hangt er net vanaf in wat voor huis je bijvoorbeeld woont, of dat je een wifi-versterker voor op kantoor zoekt. Wel is er een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden voordat je een definitieve keuze maakt. Hieronder lees je de belangrijkste kooptips.

 1. Snelheid

  Bij de aanschaf van een wifi-repeater is de snelheid een van de belangrijkste dingen om op te letten. De snelheid wordt aangegeven in Mbps (megabits per seconde). De snelheid wordt wel beïnvloed, bijvoorbeeld door het aantal apparaten dat is aangesloten op het netwerk.

 2. Wifi-standaard

  Bij de snelheid speelt ook de wifi-standaard een rol. Het is de moeite waard om je hierin te verdiepen.
  Hoe nieuwer de standaard, hoe hoger de haalbare snelheid. Momenteel worden de volgende standaarden gebruikt:

  • 802.11AC maximale snelheid 1600 Mbps
  • 802.11N maximale snelheid 300 Mbps
  • 802.11G maximale snelheid 54 Mbps
  • 802.11A maximale snelheid 54 Mbps

  De hoogste snelheid is natuurlijk het meest aantrekkelijk als het gaat om je internetverbinding, maar check of je router dit wel ondersteunt. Als dit niet zo is, kun je beter een stapje terug nemen in de snelheid.

  Bandbreedte
  Let ook op de bandbreedte die wordt gebruikt. Een lage bandbreedte (2.4GHz) betekent meer bereik en minder snelheid. Een hoge bandbreedte (5GHz) betekent minder bereik en meer snelheid. Het is ook goed om te realiseren dat het upgraden van je router soms meer bereik oplevert dan een wifi-versterker.

 3. Ethernetpoort en stopcontact

  Meestal heeft een wifi-extender een extra ethernet-poort. Maar dit hebben ze niet allemaal. Het kan handig zijn om een extra ethernetpoort te hebben om meerdere apparaten aan te sluiten op de wifi-versterker. Houdt er ook rekening mee dat een wifi-versterker gebruikmaakt van een stopcontact. Kijk dus goed of je een werkend stopcontact hebt in de ruimte waar je de wifi-versterker wilt installeren.

De wifi-versterker is niet het enige apparaat waarmee je een internetsignaal kunt versterken. Tegenwoordig zijn er ook, volgens de laatste trend, homeplugs verkrijgbaar. Een homeplug zorgt voor wifi via het stopcontact. Je sluit een homeplug aan op het stopcontact en internet wordt tot stand gebracht via de bestaande bekabeling in huis of op kantoor. Een wifi-versterker en homeplug verschillen niet veel van elkaar. Homeplugs kunnen alleen wel beschikken over een extra stopcontact of meerdere ethernetpoorten, zodat je meerdere kabels kan aansluiten. Heb jij bijvoorbeeld een pc staan op zolder? Die ook op die plaats moet blijven? Dan is het dus best handig om een homeplug te gebruiken. Omdat homeplugs nog niet zo heel lang op de markt zijn, is de kwaliteit van een wifi-versterker op het moment wel nog beter dan die van de homeplug.

Bovendien neemt de kwaliteit van de wifi versterker toe. De ontwikkeling ervan staat niet stil. Zo wordt de installatie makkelijker waardoor het voor meer mensen toegankelijk is om er een aan te schaffen. Bovendien wordt het gebruik eenvoudiger gemaakt. Denk aan het gebruik van een LED indicator. Hiermee zie je hoe sterk de verbinding is. Daarnaast bieden veel exemplaren tegenwoordig de mogelijkheid om hem te verbinden via een een app op je smartphone. Je leest hem super makkelijk af en je kunt hem op deze manier ook instellen. Daarnaast vind je tegenwoordig wifi versterkers in allerlei prijsklasses. Het wordt dus voor meer mensen mogelijk om er een aan te schaffen en van de voordelen te genieten. Ook met het design wordt tegenwoordig meer rekening gehouden zodat je niet tegen een lelijk apparaat hoeft aan te kijken.

Samenvatting

Een wifi versterker is een apparaatje dat je in je stopcontact steekt en ervoor zorgt dat het signaal van je wifi wordt versterkt. Op deze manier is het mogelijk om overal in huis te genieten van een stabiele en goede internetverbinding. Ze zijn als enkel exemplaar maar ook als set verkrijgbaar. Je kunt ze dus door het huis verdelen zodat je internet overal stabiel is. Wat het bereik is is per versterker verschillend. Bovendien hangt het ook van de capaciteit van de versterker af wat je er allemaal mee kunt doen. Sommige modellen zijn ideaal om mee te internetten of online shoppen maar niet om mee te gamen of streamen. Dit is dus iets om op te letten wanneer je er een aanschaft. Daarnaast is het formaat een aandachtspuntje. Bedenk je van te voren waar je hem gebruikt en of er voldoende ruimte is bij het stopcontact.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste router? Of wil je alles weten over de laatste tablet? Of de resultaten zien van de beste gaming laptop test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
getest: beste mini pc's van 2024
Lees meer

Beste mini pc van 2024

Een computer in wat voor vorm dan ook is tegenwoordig onmisbaar. Als je een gewone pc wilt dan…