Als je je kont niet vast had zitten dan was je niet ook nog kwijt geweest. Herkenbaar? Je bent regelmatig je spullen kwijt en dat net op momenten dat je het niet kunt gebruiken. Ook je huisdier ontsnapt wel eens aan je aandacht waardoor het niet zo makkelijk is om hem terug te vinden. Gelukkig is daar de GPS tracker voor uitgevonden. Je bevestigt dit kleine apparaatje eenvoudig om vervolgens niet uren te hoeven zoeken zoals je normaal gesproken doet. Scheelt je een hoop tijd en stress dus! Via je smartphone zie je in één oogopslag waar iets zich bevindt. Wij zochten voor je uit wat de beste exemplaren van het moment zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Heavy Duty Magneet GPS Tracker de beste GPS tracker van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Heavy Duty Magneet GPS Tracker is de Trackitt GPS Tracker Auto OBD2. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde GPS trackers.

Beste GPS tracker van 2024

Heavy Duty Magneet GPS Tracker

Je hebt hard gewerkt en gespaard om die mooie auto of boot te kunnen kopen. Je wilt dan ook geen enkel risico lopen. Met de Heavy Duty Magneet GPS Tracker ben je overal op voorbereid. Dit GPS systeem doet wat hij moet doen en je hoeft nooit meer slapeloze nachten te hebben. Je krijgt namelijk een seintje wanneer hij verplaatst zodat je direct op de hoogte bent. Binnen 10 seconden ben je op de hoogt van waar hij zich bevindt via Google Maps. Het aanbrengen op je favoriete voertuig is in een mum van tijd gepiept. Hij beschikt namelijk over een sterke magneet waarmee je hem stevig plaatst zonder dat hij schade toebrengt.

Pros
 • Deze GPS tracker heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast krijg je er 5 jaar garantie op!
Cons
 • Het gebruik kan even wennen zijn. Meerdere gebruikers geven aan dat er geen duidelijke uitleg bij zit.

Trackitt GPS Tracker Auto OBD2

Met de Trackitt GPS Tracker Auto OBD2 weet je te allen tijden waar je voertuig zich bevindt. Zelfs als je op vakantie bent ziet de tracker zeer nauwkeurig waar je voertuig zich bevindt. Super handig wanneer je auto wordt gestolen maar ook voor praktische zaken. Denk aan een grote parkeerplaats waar je hem neer hebt gezet en je niet meer weet waar hij is. Je kunt de route geschiedenis tot meer dan een jaar geleden nog terugzien. Super handig dus! Je kunt rekenen op een betrouwbaar en degelijk apparaat waar je lang plezier van zult hebben. Hij is makkelijk te installeren en ook het gebruik van het apparaat zelf is eenvoudig. Prima dus als je er nog niet veel ervaring mee hebt.

Pros
 • De eerste maand van het abonnement is gratis. Daarnaast komt deze GPS tracker tegen een prima prijsje!
Cons
 • Je moet een abonnement nemen waardoor je vastzit aan maandelijkse kosten.

GPS Tracker voor inbouw Globaltrace

Er is altijd baas boven baas. De GPS Tracker voor inbouw Globaltrace zal ongewenste gasten echter altijd te slim af zijn. Stel, een stelletje schorem wil je mooie auto of boot stelen en ze zijn zich bewust van de GPS tracker. Deze wordt ontkoppeld. Geen zorgen, dankzij de reserve accu blijf hij nog 3 dagen actief en kun je gewoon zien waar hij zich bevindt. Via de handige app kun je precies live zien waar het apparaat zich bevindt. Je krijgt er een uitgebreide aansluitset bij zodat je hem eenvoudig in werking kunt stellen. Als hij zich verplaatst buiten een plek waarop je hem in hebt gesteld krijg je direct een seintje op je smartphone. Als kers op de taart krijg je er 5 jaar garantie op!

Pros
 • Het gaat om een zeer nauwkeurige GPS tracker waarop je kunt bouwen. Beschikt over een sabotage alarm.
Cons
 • Het is niet de goedkoopste GPS tracker op de markt dus je moet er het budget voor hebben.

Invoxia – Fiets GPS Tracker

Helaas heb je het maar al te vaak meegemaakt. Je komt terug bij de fietsenstalling na een gezellig avondje uit, fiets weg! Met de Invoxia – Fiets GPS Tracker is het verleden tijd. Je installeert hem zeer eenvoudig aan je fiets. Hij zal niet opvallen dankzij zijn bescheiden design. Via een app op je smartphone kun je vervolgens precies zien waar je fiets zich bevindt. Ongewenste gasten zullen raar opkijken als je opeens op de stoep staat. Onverwachte regenbui? Geen probleem. Deze topper is waterdicht. Ook wanneer je a-technisch ben aangelegd is het een prima keuze. Hij komt namelijk met een uitgebreide handleiding zodat je gelijk kunt genieten van de voordelen die hij biedt.

Pros
 • Deze GPS tracker wordt geleverd inclusief montage gereedschap. Daarnaast is de app heel gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Het is zeker geen goedkope GPS tracker. Hij is dan ook bedoeld voor duurdere fietsen.

Tracemaster 150

Met de Tracemaster 150 heb je nooit meer slapeloze nachten. Soms is het heel prettig om even te kunnen checken waar je voertuig is. Met deze kanjer is het zo gepiept. Hij kan wel 150 op één accu nadat je hem op hebt geladen. Wel zo prettig want dit hoef je dus niet om de haverklap te doen. Deze GPS tracker werkt zeer nauwkeurig en je ziet tot op 5 meter nauwkeurig waar hij zich bevindt. Het is een mooi licht apparaatje dat niet meer weeg dan een pakje boter. Daarnaast bevestig je hem heel makkelijk dankzij de sterke magneet. Het instellen en aflezen doe je eenvoudig via de app. Deze digitale security guard zorgt ervoor dat je voertuig altijd veilig is!

Pros
 • Het is een gebruiksvriendelijke GPS tracker die doet wat hij moet doen. Daarnaast krijg je er een duidelijke handleiding bij.
Cons
 • Het is een vrij prijzig apparaatje dus hij moet wel binnen je budget vallen en anders moet je doorsparen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een GPS tracker aanschaft

Hoe kun je op een GPS tracker besparen?

De prijzen van een GPS tracker lopen erg uiteen. Je kunt er je geld prima in kwijt. Bedenk je wat je doel is. Als je alleen een indicatie wilt voor wanneer je voertuig gestolen wordt is een goedkoper exemplaar prima. Het verschil met een duurder exemplaar is dat deze nauwkeuriger is en een grotere actieradius heeft. Jammer om daar veel geld aan uit te geven wanneer je het niet gebruikt dus. Houd het eenvoudig zodat je geld kunt besparen.
Let daarnaast op of er GPS trackers in de aanbieding zijn. Wees hierin geduldig en ren niet meteen naar de winkel om er een aan te schaffen. Het is niet nodig om de hoofdprijs te betalen als je de aanbiedingen in de gaten houdt. Sla je slag wanneer het moment daar is. Wacht niet tot het allerlaatste moment dat je een GPS tracker nodig hebt maar doe er je voordeel mee als je een goedkoop exemplaar tegenkomt!

Welke soorten GPS trackers zijn er?

Net als zoveel uitvindingen van defensie is ook GPS door defensie ontwikkeld. Het werd dan ook eerder alleen voor professionele doeleinden gebruikt. Tegenwoordig hebben we allemaal een GPS tracker bij ons. Denk aan je smartphone. Als je ergens bent geweest krijg je vlak daarna een melding van Google hoe veel sterren je die plek geeft. We ontkomen er dus niet aan dat GPS dat staat voor Global Positioning System een centrale rol in ons leven speelt. Ergens beangstigend maar het kan ook veel voordelen opleveren. Als je nogal chaotisch bent aangelegd is het handig om gebruik te maken van GPS. Zo zijn er kleine GPS apparaatjes die je aan je sleutel kunt bevestigen. Via je smartphone kun je vervolgens zien waar het object zich bevindt.

Niet alleen is het super handig voor je sleutels maar ook voor kinderen en huisdieren. Deze willen nogal eens aan je aandacht ontsnappen. Dat is niet alleen vervelend maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Dat wil je voorkomen. Er zijn kleine GPS trackers die je makkelijk aan de halsband van je hond of kat kunt bevestigen om te zien waar ze uithangen. Voor kinderen geldt hetzelfde. Je stopt de GPS tracker in de rugtas of broekzak van je kind en je weet vanaf nu altijd waar hij is. Wel zo prettig. De GPS tracker die wij vandaag met name in het zonnetje hebben gezet is het type dat je op je voertuig bevestigt. Dat kan zijn op je fiets, motor of auto. Het komt helaas nog regelmatig voor dat er voertuigen ontvreemd worden. Het is dan erg handig dat je via je smartphone kunt kijken waar hij zich bevindt.

Welke GPS tracker is de beste budget keuze?

Met de Reptrek® Minitrek GPS Tracker kun je tot op de 5 tot 15 meter nauwkeurig zien waar je hond of kat zich bevindt. Deze tracker mag niet ontbreken als je een avontuurlijke hond of kat hebt die er nogal eens tussenuit piept. De tracker weegt zo’n 22 gram dus het is een echt lichtgewicht. De standby tijd bedraagt op batterij besparende modus ongeveer 5 dagen. Je hoeft geen slapeloze nachten meer te hebben omdat Fiffie nog niet thuis is. Even je smartphone checken en klaar is kees. Je kunt zelf een bepaald bereik instellen en als je huisdier daarbuiten komt krijg je automatisch een signaal op je smartphone.

Wat zijn de populairste GPS tracker merken?

Bij Globaltrace kun je rekenen op kwalitatieve producten die zeer nauwkeurig localiseren waar een object zich bevindt. Al sinds jaar en dag zijn ze expert op het gebied van GPS technologie. Met een Globaltrace kun je de mist niet ingaan. Daarnaast is er oog voor detail en praktisch gebruik. Je hoeft dus niet per se technisch te zijn aangelegd om hun producten te gebruiken. Als kers op de taart is de prijs-kwaliteitverhouding altijd goed in balans. Je betaalt nooit te veel voor een Globaltrace!
De naam zegt al voldoende. Met een Trackitt heb je zo opgespoord wat van jou is. De systemen die ze bieden zijn kwalitatief en duurzaam. Daarnaast kun je rekenen op zowel een eenvoudige installatie als gebruik. Via je smartphone zie je te allen tijden waar iets zich bevindt. Dat scheelt je een hoop slapeloze nachten. Om de prijs hoef je het niet te laten want dat zit bij Trackitt wel goed.
Bij Tracemaster begrijpen ze maar al te goed dat je zuinig bent op je voertuig. Of het nu gaat om je auto. motor of fiets, ze hebben voor ieder voertuig wel een GPS tracker in hun assortiment. Eindelijk zul je dieven te slim af zijn. Het is een uitstekende manier om je voertuig op een voordelige en zeer effectieve manier te beveiligen. Het geeft een gevoel van zekerheid om een Tracemaster te installeren. Kortom, als je je Tracemaster eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder!

GPS tracker: zo doe je de beste koop

De voordelen die een GPS tracker biedt zijn wel duidelijk geworden. Maar nu moet je nog een geschikt exemplaar vinden. Dat is nog niet zo makkelijk gezien het grote aanbod. Wel kun je het makkelijker maken door prioriteiten te stellen en de keuze af te stellen op jouw situatie en wensen. Begin dus om je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Voor wat wil je de GPS tracker gebruiken? Hoe groot mag hij maximaal zijn? Wat is je budget?

 1. Bereik

  Het bereik is van wezenlijk belang voor je GPS tracker. Stel, je boot of auto wordt gestolen en op het moment dat je hem in het vizier krijgt heb je geen signaal meer omdat hij buiten bereik is. Dit wil je uiteraard voorkomen. Bedenk je dus wat het bereik minimaal moet zijn. Houd er ook rekening mee dat gestolen voertuigen vaak naar het buitenland verdwijnen. Daarnaast hangt het af van het doel waarvoor je hem aanschaft. Voertuigen zullen langere afstanden afleggen dan bijvoorbeeld een huisdier dat je op een veldje wilt zoeken.

 2. Accuduur

  Net als met het bereik van de GPS tracker is ook de accuduur van belang. Het is ook zo lullig wanneer de accu leeg is terwijl je hem net op het spoor bent. Bovendien is het gewoon erg irritant wanneer je de GPS tracker om de haverklap op moet laden. Kies dus voor een accu met voldoende capaciteit.

 3. Formaat en bevestiging

  Als je de GPS tracker op je boot of auto wilt bevestigen is dat het handigst met een sterke magneet. Je kunt hem namelijk makkelijk bevestigen zonder dat de GPS tracker beschadigingen aanbrengt. Daarnaast is de GPS tracker op deze manier ook ongezien te bevestigen. Als je de GPS tracker op een kleiner object wilt plaatsen is het wel zo prettig dat hij geen koelkast formaat heeft. Denk aan op je fiets of in de broekzak van je kind.

 4. Bediening

  Je schaft een GPS tracker aan om je leven makkelijker te maken, niet moeilijker. Kies dus voor een exemplaar dat makkelijk te installeren is maar ook makkelijk in de bediening. Dat wil zeggen, het liefst via je smartphone. Je zet er eenvoudig een appje op waarmee je de GPS tracker bedient en afleest. Vaak kun je nog tot minimaal 3 maanden of langer terug zien wat de route is geweest. Kortom, goed voor je gemoedsrust.

Een GPS tracker is een trend op zich. Het apparaatje geeft aan waar een object zich begeeft. Dit kan heel handig zijn voor mensen die chaotisch zijn. Zeker dingen zoals je sleutels en hond die regelmatig even kwijt zijn kosten veel tijd en moeite om terug te vinden. Met een GPS tracker voorkom je dat. Bovendien is het prettig dat je weet waar je kind uithangt, helemaal met dingen die tegenwoordig gebeuren. Je wilt er niet over hoeven gissen. Daarnaast is het erg handig wanneer je een nieuwe auto of boot hebt. Er ziijn tegenwoordig zogenaamde smart GPS trackers op de markt. Je verbindt deze eenvoudig via een app met je smartphone. De opties worden steeds uitgebreider en de apparaatjes steeds nauwkeuriger. Je kunt vaak nog lange tijd terug zien waar hij is geweest. Wel zo prettig dus. Dieven krijgen geen kans meer met de moderne technologie van tegenwoordig. Zelfs je fiets kan worden voorzien van een GPS tracker zodat ook deze niet meer gestolen wordt. En als dat wel gebeurt sta je zo bij de dief op de stoep!

0 Shares:
Ook zeer interessant
Beste airfryer
Lees meer

Beste Airfryer van 2024

Snel en gemakkelijk koken willen we allemaal, maar vaak komen we dan uit op een ongezonde hap. Met…
Alle rijstkokers van 2024 in een overzicht
Lees meer

Beste rijstkoker van 2024

Het tijdperk dat we alleen vlees, groente en aardappels eten is voorbij. In de gemiddelde Nederlandse keuken vind…