We slapen gemiddeld zo’n een derde van ons leven. Dat betekent dat als je 90 jaar oud wordt, je ongeveer 30 jaar ervan hebt geslapen. Het hangt van vele factoren af of je een goede nachtrust kunt genieten. De een valt sneller en makkelijker in slaap dan de ander. Sommige mensen piekeren veel of liggen te woelen. Ook externe factoren zoals een ronkende partner, de komst van een baby en de buurman die harde muziek draait kunnen de nachtrust flink verstoren. En wat dacht je van een slecht matras? Een matras dat versleten is of niet is aangepast aan jouw lichaam kan van grote invloed zijn op jouw schoonheidsslaapje. Waar moet je precies op letten bij de aanschaf van een matras? Wij helpen je op weg!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat het matras van de Lidl het beste matras van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor het matras van de Lidl is de M Line Wave Koudschuim Matras. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde matrassen.

Beste matras van 2024

Beste koop en best getest: Meradiso (Lidl) 7-zones koudschuimmatras (Hardheid 3)

Je zou het misschien niet gelijk verwachten maar het matras van de Lidl is als best getest en als beste koop uit de bus gekomen volgens de Consumentenbond. Dit matras bewijst dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten voor een goed matras. Voor 100 euro heb je er al één! Bovendien komen ze het matras voor 3 euro bij je thuisbezorgen. Dat noemen we nog eens service. Het matras biedt optimale ondersteuning voor je hele lichaam. Hij is geschikt voor alle type slapers. Daarnaast doe je een uitstekende investering. Het matras heeft namelijk een royale levensduur. En dat is wel zo prettig!

Het geeft aan dat een duur matras zeker niet altijd per se het beste is. Dit willen we wel graag geloven. Dankzij de verschillende zones die het matras heeft krijgt je lichaam overal optimale ondersteuning. Wel zo prettig dus. Hij is heel geschikt voor mensen die het ‘s nachts snel warm hebben.

Pros
  • Het is een goedkoop matras van uitstekende kwaliteit. Hij wordt ook nog eens voor een kleine prijs bij je thuis bezorgd.
Cons
  • Het is een vrij hard matras waardoor hij niet geschikt is voor mensen die van een zacht matras houden.

M Line Wave Koudschuim Matras

De M Line Wave Koudschuim Matras is het type matras waarnaar je uitkijkt na een lange dag werken. Hij is comfortabel en gemaakt van koudschuim. Hierdoor vormt het schuim zich naar je lichaam zonder dat je het warm krijgt. De Consumentenbond gaf dit matras een gemiddeld cijfer 6,9. Bij een matras is het altijd de vraag wat je in huis haalt. In de winkel kan iets lekker liggen maar het is een ander verhaal als je erop slaapt. Daar hebben ze bij M Line rekening mee gehouden. Je mag namelijk maar liefst 125 dagen proefslapen! Dat is nog eens service. De tijk kun je gewoon in de wasmachine gooien. Wel zo fris. Bovendien krijg je maar liefst 10 jaar garantie op het matras. Dat zegt wel genoeg over het vertrouwen dat M Line heeft in de matrassen die ze biedt. De 5 comfortzones in het matras zorgen ervoor dat je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Kortom, je zult slapen als doornroosje op deze kanjer.

Pros
  • Volgens de Consumentenbond scoort dit matras goed op de levensduur. Hij biedt bovendien ideale ondersteuning voor rugslapers.
Cons
  • Het is een minder geschikte keuze voor mensen die veel zweten ‘s nachts. Het matras is niet omkeerbaar.

Beka Cosmopolitan matras

De Beka Cosmopolitan matras is precies wat wij van een matras verwachten. Niet te zacht, niet te hard en voldoende ondersteunend. Je kiest zelf of je een gemiddeld of stevig matras wilt. Ook heb je keuze uit diverse maten. Er zit er dus altijd wel een voor jou bij. De Consumentenbond is tevens te spreken over dit matras. Met name op levensduur scoort het matras goed. Daarnaast is het een voordeel dat hij omkeerbaar is zodat je de belastbaarheid kunt verdelen.

De pocketvering tussen de lagen schuim maakt dat hij super comfortabel is. Door het koudschuim vormt het matras zich naar je lichaam. Bovendien is het een prima keuze voor mensen die het snel warm hebben ‘s nachts. Het koudschuim zorgt ervoor dat je je hoofd koel houdt. Het matras heeft een hoge veerkracht zonder dat hij in ondersteuning afneemt. Je ligt dus heerlijk en het is ook nog eens goed voor je lijf!

Pros
  • Het gaat om een matras met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een duurzame investering.
Cons
  • Het matras beschikt niet over handgrepen waardoor het lastig is om hem te verplaatsen.

Pullman Matras Silverline

De Pullman Matras Silverline is ideaal voor zijslapers. Als je het matras ziet heb je gelijk zin om erop te gaan liggen. Verplaatsen gaat zeer eenvoudig dankzij de handige handgrepen aan de zijkant van het matras. De Consumentenbond is zeker te spreken over deze kanjer. En dat is niet voor niets. Je kunt hem namelijk omkeren om de belastbaarheid te verdelen. Daarnaast scoort hij hoog op levensduur. Het mag dan een wat duurder matras zijn, dan heb je ook wat! Met een gemiddeld cijfer 6,7 komt hij prima uit de bus. Ook dit matras is gemaakt van koudschuim. Het is niet voor niets dat dit materiaal erg in trek is. Het matras is voldoende vochtdoorlatend. Zeker voor mensen die het snel warm hebben is dit prettig. Daarnaast zorgt het ervoor dat het schuim zich wel naar je lichaam vormt maar niet op een benauwende manier.

Pros
  • Dit matras is voor iedere slaper geschikt en voor de zijslaper in het bijzonder. Het is van degelijke kwaliteit.
Cons
  • De tijk is niet afneembaar waardoor je hem niet kunt wassen. Hij wordt niet gratis thuisbezorgd.

Mister Sandman – Premium Plus Tijk

Dit zeer comfortabele matras van Mister Sandman is gemaakt van koudschuim. Koudschuim biedt als voordeel dat het makkelijk ventileert en vocht doorlaat. Zoals de naam al zegt, het matras blijft koel. Fijn voor de ‘warme’ slaper dus. Daarnaast komt kuilvorming nagenoeg niet voor bij een koudschuimmatras. Het is een elastisch materiaal met een hoog corrigerend vermogen. De Mister Sandman Premium Plus Tijk heeft bovendien als voordeel dat hij omkeerbaar is voor de hardheid van het matras. Aan de ene kant heeft hij hardheid H2 en aan de andere kant H3. Je kunt dus zelf kiezen wat je prettiger vindt slapen.

Als je ‘s ochtends opstaat neemt het matras zijn oorspronkelijke vorm weer in. Dit maakt dat hij zijn kwaliteit behoudt. Het maakt niet uit wie er op slaapt, het matras vormt zich volledig naar je lichaam. Het is een matras van Duitse komaf en je kunt dan ook genieten van Duitse kwaliteit!

Pros
  • Geschikt voor alle typen slapers (zij, rug, buik). De matrashoes is ademend wat voorkomt dat je in je eigen zweet ligt.
Cons
  • Hij is met name geschikt voor mensen die een hard matras fijn vinden. Niet geschikt voor mensen met schouder- en nekklachten.

Bedworld Comfort Gold Matras

Het Bedworld Comfort Gold Matras biedt een perfecte ondersteuning voor je hele lichaam. Dit komt door de combinatie van pcoketvering en comfortschuim. De veren zorgen dat het gewicht van je lichaam verdeeld wordt. Het schuim vormt zich vervolgens naar je lichaam voor een ultiem comfort. Het matras is 20 cm dik. Dit is comfortabel voor het oog maar ook wanneer je er op gaat liggen. Je voelt direct dat je te maken hebt met een kwalitatief matras. Het is een matras dat niet te hard en niet te zacht wordt gevonden. Hij is precies goed.

Pros
  • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een goed matras voor iedere slaper. Hij is anti allergisch.
Cons
  • Geschikt voor personen tot 90 kg dus niet als je zwaarder bent.

Slaaploods.nl Prince de Luxe

Het Slaaploods.nl Prince de Luxe matras is lekker dik. Namelijk 25 cm. Dit koudschuimmatras is heel geschikt voor mensen die het ‘s nachts snel warm hebben. Naast koudschuim bevat het matras pocketveren waarmee je gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Wat ons over de streep trok is het 30 dagen proefslapen. Je weet namelijk van te voren nooit 100% zeker of je goed op een matras kunt slapen. Als hij niet bevalt kan hij gewoon weer terug! Het gaat om een hard matras dus geschikt voor mensen die dit prettig vinden. De hoes van het matras mik je gewoon in de wasmachine op 40 graden. Wel zo fris dus.

Pros
  • Beschikt over een luxe matrashoes die wasbaar is. Daarnaast is de hoes anti allergisch en anti-huisstofmijt.
Cons
  • Hij is niet geschikt voor mensen die van een zacht matras houden. Ook mensen met nekklachten kunnen dit matras beter mijden.

Matrascenter – Apollo Bonell

De Apollo Bonell van Matrascenter is een binnenveringsmatras, wat inhoudt dat hij zeer goed ademt. Daarnaast heeft een binnenveringsmatras de eigenschap dat hij met je meebeweegt voor een ultiem comfort. Het is een medium – hard matras geschikt voor mensen tot ongeveer 90 kg. Als je overgevoelig bent of last hebt van allergieën is dit matras een zeer goede keuze. Hij is namelijk anti-allergisch. Daarnaast is deze Apollo Bonell CFK vrij. CFK staat voor chloorfluorkoolwaterstoffen. Zonder je verder lastig te vallen met saaie uitleg, het betekent simpelweg dat deze stoffen langzaam worden afgebroken. Zo heeft het geen schadelijke gevolgen voor het milieu of voor jezelf. Wel zo fijn.

Pros
  • Het is een lekker dik en stevig matras. Daarnaast is het een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben.
Cons
  • Geschikt voor mensen tot 90 kg. Tijdens het omdraaien horen sommige gebruikers de veren.

TEMPUR Micro-Tech Hybrid 20

Deze TEMPUR Micro-Tech Hybrid 20 is een kwestie van genieten. Het matras is wat je van een matras verwacht. Zacht en comfortabel. Hij is 20 cm dik en gemaakt van pocketveren in combinatie met een laag Micro-Tech Hybrid schuim. De toplaag bestaat uit het unieke materiaal van TEMPUR. Het materiaal past zich aan aan jouw lichaam waardoor je verzekerd bent van een fijne nachtrust. Minder woelen en meer ondersteuning voor je lichaam. Door de zware kwaliteit van dit matras hoeft hij niet omgekeerd te worden. Bovendien kan je de matrashoes er makkelijk af ritsten om deze te wassen voor een optimale hygiëne.

Emma Matras

Met dit Emma Matras heb je gegarandeerd een fijne nachtrust. Hij bestaat uit 3 lagen: koudschuim, traagschuim en de toplaag Airgocell schuim en is puntelastisch. Dat wil zeggen dat je geen last meer krijgt van pijnlijke drukpunten in je lichaam. Door de flexibiliteit van het matras past hij zich aan aan jouw gewicht, vorm en lengte. Daardoor maakt het niet uit of je op je op je rug, zij of buik slaapt. Dit matras kan je maar liefst 100 dagen testen. Bevalt hij niet, dan wordt het matras gratis bij je afgehaald. Is er iets mis met het matras? Geen probleem. Je krijgt 10 jaar garantie.

Bedworld – Pocket Nasa

De Pocket Nasa is tevens een traagschuimmatras. Hij beschikt naast traagschuim over vele pocketveren om je hele lichaam goed te ondersteunen. Traagschuim heeft een drukverlagend effect waardoor je lichaam niet overbelast raakt wanneer je ligt of slaapt. De druk wordt verdeeld. Dit heeft een comfortverhogend effect en zorgt bovendien voor een betere bloedsomloop. In de tijk (omhulsel van het matras) is een Aegis Microbe Shield verwerkt. Zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën zorgt dit ‘schild’ ervoor dat bacteriën en huisstofmijt geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Met als groot voordeel dat nare geurtjes in je matras worden voorkomen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een matras aanschaft

Hoe kun je op een matras besparen?

Niet zo’n groot budget? Geen zorgen. Met deze budget tips kan je toch genieten van een goed matras.

Bedframe
Natuurlijk is een mooi bedframe leuk. Hier betaal je echter vaak ook voor. Vraag jezelf dus af wat je belangrijker vindt. Een mooi design bedframe en een kwalitatief lager en goedkoper matras of andersom? Wellicht ga je liever voor een eenvoudig bedframe met een kwalitatief beter matras. Scheelt toch weer! Ook kan je tweedehands vaak mooie en betaalbare bedframes vinden.

Koop via internet
Tsja, het is misschien niet zo netjes naar de beddenwinkels toe. Probeer een matras uit in de winkel en bestel hem online. Vaak is dit goedkoper. Zeker als je een bepaald merk matras en type matras in gedachten hebt. Ook kan je zoeken naar eventuele aanbiedingen en koopjes. Is de matras van jouw keuze alleen online te koop? Veel webshops bieden een bepaalde periode ‘proefslapen’ aan. Je kan het matras een tijdje uitproberen en als het niet bevalt mag hij gewoon terug. Meestal varieert deze proefperiode tussen de 30 en 100 dagen.

Extra’s
Is het daadwerkelijk nodig om extra’s aan te schaffen bij je matras? Denk aan een topmatras, bedbodem, kussen en dekbed. Dit brengt extra kosten met zich mee. Een topmatras kan extra comfort bieden maar is niet noodzakelijk. En het is nooit bewezen dat een bedbodem bijdraagt aan de kwaliteit van slapen op je matras.

Welke soorten matrassen zijn er?

De keuze is reuze. Welk soort matras past bij jou? Vind het uit en lees hieronder welke soorten matrassen er op de markt te krijgen zijn.

Koudschuimmatras
Koudschuim wordt ook wel HR-schuim genoemd. HR staat voor High Resilience-schuim, oftewel hoge veerkrachtigheidsschuim. Door de open celstructuur die in deze matrassen wordt gebruikt, blijft het matras koel. In de kwaliteit van koudschuim kan veel verschil zitten. Hoe weet je of je een kwalitatief goed matras aanschaft? De HR of SG waarde heeft hiermee te maken. Hoe hoger deze is, hoe hoger de kwaliteit van het matras. Daarnaast hoort er polyol in een koudschuimmatras te zitten.

Traagschuimmatras
Bij warmte wordt traagschuim zacht. Zodra je erop ligt en het matras wordt verwarmd, dan vormt het zich geheel naar je lichaam. Zo heb je minder last van drukpunten. Daarnaast bevordert het de bloedsomloop. Ideaal dus voor zijslapers en mensen met lichamelijke problemen. Zoals we eerder al noemden werd traagschuim ontwikkeld door NASA.

Binnenveringsmatras
Een binnenveringsmatras, ook wel Bonell matras, is een ouderwets type matras waar je oma waarschijnlijk nog op slaapt. Binnenin zitten veren gemaakt van staaldraad. Deze veren zijn met elkaar verbonden. Niet echt ideaal voor je lichaam dus want alle veren bewegen mee wanneer je je omdraait op het matras. Een binnenveringsmatras biedt dus geen optimale ondersteuning. De voordelen zijn dat dit type matras goed ventileert en een lange levensduur heeft.

Pocketverenmatras
Een pocketverenmatras bevat ook veren, net als een binnenveringsmatras. Het grote verschil is dat alle veren apart van elkaar verpakt zijn. Dit voorkomt dat de veren aan elkaar ‘haken’. De ondersteuning is beter dan bij een binnenveringsmatras maar zeker niet te vergelijken met het comfort en de ondersteuning van een traag- of koudschuimmatras.

Latexmatras
Latexmatrassen zijn van rubber, latex gemaakt. Nu heeft rubber het voordeel elastisch en flexibel te zijn. Door de rekbaarheid van het materiaal kan een latexmatras echter geen ideale ondersteuning voor het hele lichaam bieden. Daarnaast neemt latex geen vocht op of laat het vocht door. Hierdoor wordt dit type matras snel te warm en erg hygiënisch is het ook niet.

Watermatras
Ten slotte is er het watermatras. Je slaapt op water. Wat comfort betreft ideaal. Je kan het matras instellen op temperatuur en hardheid. Ook erg hygienisch omdat je nooit meer last zal hebben van huisstofmijt, stof of zweet in je matras. Er zijn ook nadelen. Denk aan hoge onderhoudskosten en lekken van het matras.

Welk matras is de beste budget koop?

Dit matras van Mister Sandman bevat 7 zones die ervoor zorgen dat je overal op je lichaam de juiste ondersteuning ervaart. Voor een leuke bedrag kan je toch genieten van het comfort van een koudschuimmatras. Hij is 15 cm dik en heeft een wasbare microvezel matrashoes. Ook deze Mister Sandman kan omgekeerd worden voor diverse hardheden.

Wat zijn de populairste matras merken?

TEMPUR
TEMPUR is maar wat trots dat zij hebben voortgeborduurd op een materiaal dat NASA heeft ontwikkeld. Namelijk traagschuim. NASA noemde het materiaal ‘temper foam’. Het werd op grote schaal gebruikt in onder andere vliegtuigstoelen en rolstoelen. Onder de naam Tempur-Pedic groeide het concern uit tot een wereldwijde marktleider op het gebied van traagschuim matrassen. Tot op de dag van vandaag is TEMPUR dan ook niet meer weg te denken als speler op de matrassenmarkt.

Pullman
Al in 1858 werd de basis gelegd voor dit bedrijf. Wel op een andere manier dan je zou verwachten. Pullman begon namelijk als producten van treinstellen. Maar dan wel treinstellen waarin je kon slapen. Deze waren zo gebouwd dat je er tijdens lange reizen comfortabel in kon slapen. Zelfs als de treinstellen schudden. In 1868 werden de typische bedveren van Pullman ontwikkeld. Simpel gezegd zijn dit veren met kleinere veren binnen in. Deze techniek gebruiken ze vandaag de dag nog steeds voor hun matrassen.

Kuperus
Kuperus is opgericht in 1905 te Almelo. Ze passen hun matrassen en bedden aan op de wensen van de klant. En dat zijn niet de minste. Ze mogen de koninklijke familie namelijk tot hun klantenbestand rekenen. Heel veel meer woorden hoeven we dus niet vuil te maken aan de kwaliteit die dit Twentse merk levert.

Matras: zo doe je de beste koop

Er is een zee aan keuze als het om matrassen gaat. Waar moet je precies op letten wanneer je een matras aan wilt schaffen? Het ligt aan jouw situatie. Het is dus super persoonlijk. Slaap je alleen of samen? Hoeveel weeg je? In welke houding slaap je graag? Heb je het snel warm ‘s nachts? Heb je lichamelijke problemen? Slaap je liever op een hard of zacht matras? Ben je allergisch?

  1. Materiaal

    Om te beginnen zegt de prijs niets over de kwaliteit van een matras. Wel zijn bepaalde materialen duurder dan andere. Bijvoorbeeld latex en traagschuim. Laat je dus niet foppen door matras merken met een goed verhaal en extreme prijzen. Wel is het van belang dat je gaat voor een matras gemaakt van een materiaal dat bij jou past. Als je kiest voor een matras met pocketveren dan ben je gegarandeerd van een goede ventilatie. Wanneer je het snel warm hebt ‘s nachts dan biedt koudschuim een goede uitkomst. Een traagschuim matras vormt zich geheel naar jouw lichaam. Fijn dus als je lichamelijke problemen hebt en de druk wilt verdelen over je lichaam.

  2. Gewicht en hardheid

    Je gewicht is een belangrijk aandachtspunt voor het uitzoeken van een matras. Bij de productspecificaties kan je nagenoeg altijd vinden voor welk gewicht het matras geschikt is. De hardheid van het matras staat hiermee in verband. Hoe hoger de hardheid van het matras is, hoe meer gewicht hij kan hebben. Zeker van belang voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Ga dus voor een hardheid die bij jou past. Uiteraard blijft het ook iets persoonlijks of je van een zacht of een hard matras houdt. Een hard matras voorkomt dat je er in wegzakt, bij een gemiddelde hardheid voel je nog wel wat tegendruk en bij een zacht matras zak je wat dieper weg. Deze laatste optie is met name fijn voor mensen met gevoelige gewrichten.

  3. Type slaper

    In welke houding slaap je het liefst? Ben je een zij- rug- of buikslaper? Kies het juiste matras en voorkom dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Zo kan je ‘s ochtends fris en fruitig opstaan. Als je een zijslaper bent zorg er dan voor dat je een matras kiest dat zacht genoeg is. Zo zakken je schouders en heupen diep genoeg het matras in om je ruggegraat in een rechte lijn te laten lopen. Wanneer je het liefst lekker weg dommelt wanneer je op je rug ligt dan wil je ervoor zorgen dat je ruggegraat zijn natuurlijke vorm behoud. Het matras is dan idealiter niet te hard en niet te zacht. Ten slotte zijn er de buikslapers. Deze zijn echter zeldzaam. Zo’n 5% van de bevolking geeft zijn voorkeur hieraan. Maar goed ook want dit is de meest ongezonde slaaphouding. Zeker in combinatie met een slecht matras zorgt deze houding voor rugpijn of de vorming van een holle rug. Een hard matras is het meest geschikt voor een buikslaper.

  4. Extra’s

    Dan zijn er nog de extra’s. Het is persoonlijk hoe belangrijk je dit vindt. Bijvoorbeeld of je een proefperiode op je nieuwe matras wilt slapen. Daarnaast zijn sommige matrassen anti-allergisch. Dit is dus alleen van belang wanneer je last hebt van allergieën. Veel matrassen beschikken over een afneembare tijk zodat je deze kunt wassen. Echter, daar betaal je ook voor.

    Kortom: stem de keuze van je matras af op jouw lichaam en wensen!

Er zijn tegenwoordig al apps op de markt die je slaappatroon in kaart brengen. Sleepsense gaat nog een stapje verder. Hetzelfde concept maar dan in connectie met je matras. Een smart matras dus! Je kan zo nóg nauwkeuriger bijhouden hoe je slaapt. En daarop je slaapwensen aanpassen. De Sleepsense app werkt alleen in combinatie met een Sleepsense matras. Naast dat je informatie krijgt over hoe lang je slaapt, hoe laat je in slaap viel en wat je hartslag was, kan je het matras via je smartphone instellen. De mogelijke opties zijn onder andere het instellen van de hardheid van het matras. Iedere ochtend krijg je via de Sleepsense app een score voor je slaapkwaliteit van die nacht. Zo kan je het matras aanpassen op wat voor jou de ideale hardheid is en je slaapcomfort verbeteren. Als kers op de taart beschikt de app over een massage functie. Als je deze aanzet, kan je na een lange dag genieten van een massage van je eigen matras. Wat wil je nog meer? Wij zijn om…

De ontwikkeling van matrassen heeft niet stilgestaan. Waar vroeger een matras gewoon een matras was is dat nu wel anders. Er is rekening gehouden met ieder type slaper. Koudschuim is erg in trek momenteel. Ook traagschuim doet het goed. Dit type matrassen vormen zich naar je lichaam. Wel zo prettig dus. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam optimale ondersteuning krijgt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende zones in het matras. Er zijn een aantal drukpunten die precies de goede ondersteuning krijgen. Tegenwoordig wordt daar veel meer aandacht aan geschonken dan vroeger. Het ene matras is het andere niet. Als consument pluk je er de vruchten van dat er oog is voor iedere doelgroep. Bovendien wordt een combinatie van meerdere materialen veel toegepast om een optimaal comfort te bereiken.

Samenvatting

Matrassen zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklasses. De prijs zegt niets over de kwaliteit van een matras. Welk matras het beste bij jou past is heel persoonlijk. Er zijn matrassen met bonelveren, pocketveren, koudschuim of traagschuim. Of een combinatie van diverse materialen en technieken. Ieder hebben ze hun voor- en nadelen. Daarnaast is er keuze uit de hardheid van een matras. Voor mensen met lichamelijke klachten wordt een wat zachter matras aangeraden om de drukpunten te verlichten. Het gebruik van een verkeerd matras kan lichamelijke klachten opleveren, ook als je deze nog niet had. Het is dus extra belangrijk om goed op te letten of een matras bij je lichaamstype en slaaphouding past. Als je daar niet zeker van bent kun je voor een matras met proefslapen gaan zodat je hem kunt retouneren wanneer het niet goed is. Daarnaast is een afneembare tijk handig zodat je deze kunt wassen.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste boxsprings? Of wil je alles weten over de laatste dekbed? Of de resultaten zien van de beste hoofdkussen test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
router
Lees meer

Beste Router van 2024

Om te zorgen voor een goede internetverbinding heb je waarschijnlijk een modem in huis. Het modem zorgt voor…