Als we ouder worden, gebeurt op een gegeven moment het onvermijdelijke. We gaan wat losser in ons vel zitten. Het gevolg zijn lijntjes, streepjes en uiteindelijk echte rimpels. Hoewel we positief kunnen blijven en rimpels kunnen zien als de strepen die we hebben verdiend, is het begrijpelijk dat je het verouderingsproces zo langzaam mogelijk wilt laten gaan. Door de huid te hydrateren met een goede antirimpelcrème bijvoorbeeld! Maar welke anti-rimpelcreme laat jouw huid stralen en vermindert de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels? Hieronder zetten we de beste anti-rimpelcrèmes van 2019 op een rijtje, zodat jij met een jeudige look door het leven kunt blijven gaan.

Beste Anti-rimpelcrèmes van 2020

L’Oréal Paris Revitalift Laser X3

De eerste aanrader is de L’Oréal Paris Revitalift Laser X3. Deze anti-rimpelcrème heeft een drievoudige werking. Deze crème vervlakt rimpels, verstevigt de huid en remodelleert het gezicht door de huid een vollere look te geven. Deze crème trekt snel in en is niet vettig. Hierdoor is deze anti-rimpelcrème erg fijn en gemakkelijk in het gebruik. Ook is het effect van deze crème snel merkbaar.  L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 heeft drie bijzondere bestanddelen, waaronder Adénosine en bevat gefragmenteerd hyaluronzuur  dat snel in de huid trekt. Deze bestanddelen corrigeren de rimpels en herstellen het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. In vier weken zie je dat je jouw gezicht meer straalt en minder rimpeltjes heeft, omdat je huid wat voller is geworden.

Nivea Q10 Power Anti-Rimpel Dagcrème

Nog een topper is de anti-rimpelcrème van Nivea, de Nivea Q10 Power Anti-Rimpel Dagcreme. Deze dagcrème beschermt je tegen de zon met een SPF van 30. Daarnaast bevat deze fijne anti-rimpelcrème twee bijzondere ingrediënten: Skin Identical Q10 en Creatine. Deze bestanddelen zorgen voor minder zichtbare rimpels, hydrateren de huid, en werken verstevigend. Je huid voelt steviger aan door de Nivea Q10 Power Anti-Rimpel Dagcreme. Daarnaast belooft deze crème je huid tot maar liefst 24 uur intensief te voeden. Deze anti-rimpelcrème is dermatologisch goedgekeurd. De crème zit in een handzaam potje en is daardoor makkelijk mee te nemen en gemakkelijk op het gezicht aan te brengen.

Eucerin Hyaluron-Filler Anti-Rimpelcrème

De derde in de Top 5 is een crème van Eucerin, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De Eucerin Hyaluron-Filler Anti-rimpelcrème is niet vettig en vormt daarmee een ideale basis voor make-up. Deze crème van Eucerin bevat twee bestanddelen die bijzonder zijn. Het zijn twee soorten moleculen van Hyaluronzuur die rimpels van binnenuit op vullen, waardoor ze minder zichtbaar zijn. Ook bevat de anti-rimpelcrème Saponine, dit ondersteunt de productie van hyaloronzuur. Deze crème bevat bovendien een beschermingsfactor SPF 15 en UV-a-bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. De Eucerin Hyaluron-Filler Anti-Rimpelcrème is bovendien heel zuinig in het gebruik. Je hebt iedere keer maar een klein beetje nodig om je gezichtshuid volledig te verzorgen. Voor een droge en gevoelige huid is deze crème een goede keuze.

Nivea Cellular Anti Age 45+

Nog zo’n fijne anti-rimpelcrème van NIVEA is deze Nivea Cellular Anit Age 45+. Deze crème werkt van binnenuit en zal zo je huid verjongen. Rimpels worden verminderd, de huid wordt verstevigd. Belangrijkste ingrediënten zijn Hyaluronzuur, creatine en magnolia-extract. Bij regelmatig gebruik zal deze crème celvernieuwing actief stimuleren en zal de huid gladder en strakker aanvoelen.  Celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd. Voor een gevoelige huid is deze crème vriendelijk.  De crème trekt erg snel in en is niet vet en voelt daardoor prettig aan op de huid. De Cellular Anti Age 45+ van Nivea is ook een goede basis voor het aanbrengen van make-up. Ook zijn we te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding.

Biodermal Anti Age

De hekkensluiter van de Top 5 Beste Anti-rimpelcrèmes is de Biodermal Anti Age. Biodermal begrijpt dat vanaf het 50e levensjaar de huid droger en dunner wordt. Ook heeft de huid dan minder veerkracht. Op deze problemen wordt ingespeeld met de Biodermal Anti Age crème.  Deze crème voor dagelijks gebruik hydrateert de huid gedurende de hele dag. Het vult je rimpels op en geeft je huid een meer egale look. De crème bevat SPF 15 en beschermt tegen UV-a- en UV-b-straling. Hierdoor helpt deze anti-rimpelcrème een handje bij het tegengaan van huidveroudering. Deze crème is dermatologisch getest en PH-neutraal. Na enige tijd gebruik voelt je huid soepeler, gladder en voller aan. Ook de fijne lijntjes worden een beetje weggepoetst door deze anti-rimpelcrème.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een antirimpelcrème aanschaft

Hoe kun je op antirimpelcrème besparen?

Welke anti-rimpelcrème voor jou de beste optie is, is sterk afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Niet in de eerste plaats is het ook afhankelijk van je huid. Is jouw huid erg gevoelig, droog of gemengd? Er is een ontzettend ruime keuze in de anti-rimpelcrèmes. Dit maakt het lastig om te kiezen. Er is ook veel variatie in de prijs die je betaalt voor een anti-rimpelcrème. De prijs wordt vooral bepaald door de ingrediënten en de veelzijdigheid van de crème. Biedt de crème bijvoorbeeld ook bescherming tegen de zon, naast het verminderen van rimpels en lijntjes. Ook het merk van de crème heeft invloed op de prijs. Bedenk dus eens wat je maximaal aan een anti-rimpelcrème wilt uitgeven. Bepaal waar jouw huid behoefte aan heeft en maak je keuze. Budgetvriendelijke opties uit onze Top 5, die toch een veelzijdige werking hebben zijn de Nivea Q10 Power Anti-Rimpel Dagcreme en de  Eucerin Hyaluron-Filler Anti-rimpelcrème. 

Welke soorten antirimpelcrème zijn er?

Een anti-rimpelcrème is een gezichtscrème waarmee de zichtbaarheid van bestaande rimpels en lijntjes kan worden verminderd. Ook is het idee dat het opkomen van rimpels kan worden uitgesteld. Een anti-rimpelcrème biedt echter nog veel meer. Denk aan zonbescherming en het hydrateren van de huid. Er zijn verschillende anti-rimpelcrèmes te koop, van verschillende merken. De werking van de crème verschilt, afhankelijk van de bestanddelen en ingrediënten. Als er op jouw tubetje of potje staat dat het een anti-rimpelcrème betreft, kan je ervan uitgaan dat er bestanddelen in zitten die huidveroudering tegengaan. We vertellen je hieronder meer over de verschillende soorten bestanddelen, zodat je bij het uitzoeken van een goede crème een beetje weet wat de crème voor je kan doen.

Hydraterend
Een goede anti-rimpelcrème hydrateert je huid en zorgt dat de huid niet uitdroogt. Het vochtgehalte van de huid wordt verbeterd, waardoor de huid gladder en soepeler aanvoelt. De lijntjes in het gezicht worden fijner en minder goed zichtbaar.

Occlusief
Occlusieve bestanddelen zorgen ervoor dat de capaciteit van de huid om vocht vast te houden wordt vergroot. Denk bijvoorbeeld aan vaseline, was, oliën en siliconen. Het is wel een beetje opletten met ingrediënten met occlusieve eigenschappen, want die kunnen een zwaar gevoel op de huid geven.

Verzachtend
Er zijn tot slot ook verzachtende bestanddelen, die de huid zachter maken. Deze bestanddelen zorgen er onder andere voor dat schilferige huidcellen glad worden gestreken. Vaak zijn dit oliën.

Uiteindelijk geldt anti-rimpelcrèmes verschillen qua textuur, smeerbaarheid, gevoel op de huid en geur. Welke het beste bij jou past, hangt af van je voorkeur.

Welke antirimpelcrème is de beste buget keuze?

De NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel 35+ – Nachtcrème – 50 ml is een goede optie voor een budget onder de 10 euro.  De gehele Q10-lijn van Nivea is budgetvriendelijk en is toch een erg fijne crème net creatine. De crème is voedend en verstevigend. Deze anti-rimpelcrème is erg fijn om aan te brengen voor het slapen gaan. In de nacht worden jouw rimpeltjes en fijne lijntjes effectief bestreden. Je huid voelt steviger aan en wordt gevoed door de formule met Q10.

Wat zijn de populairste antirimpelcrème merken?

Er zijn vele anti-rimpelcrèmes te koop, van verschillende merken. Maar welke merken zijn nou het grootst als het gaat om anti-rimpelcrèmes?

Nivea
Nivea-crème in in het blauwe potje met de witte letters is bij iedereen wel bekend. Miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwen dan ook op Nivea, en het merk biedt producten voor elke huid. Het hoofdkantoor van Nivea is gevestigd in Hamburg, waar onder andere onderzoek wordt gedaan in een laboratorium. In dit lab wordt onderzoek gedaan naar geschikte producten voor Azië en Zuid-Amerika, door goed te kijken naar de huidtypen en weeromstandigheden die daar voorkomen en die verschillen van de Europese omstandigheden. Nivea maakt het tot haar taak om innovatieve huidverzorgingsproducten te ontwikkelen, geschikt voor iedereen.

Biodermal
Biodermal is een merk van Nederlandse bodem en al ruim 40 jaar actief. Biodermal ontwikkelt en verbetert huidverzorgingsproducten sinds 1975. De missie is om kleine huidproblemen op te lossen, hierbij gaat Biodermal uit van de eigen kracht van elke huid. Naturel is de huid het mooist, aldus Biodermal. Daarom heeft elke huid een andere verzorging nodig. Het is de missie van Biodermal om de natuurlijke kracht van de huid te herstellen.

L’Oréal
De L’Oréal Groep is gespecialiseerd in cosmetica en schoonheidsverzorging. De nadruk ligt op het kleur van het haar, huidverzorging, bescherming tegen de zon, eau de toilette, parfums en make-up. Het Franse bedrijf heeft een beursnotering en het hoofdkantoor bevindt zich in Clichy in Frankrijk. Enkele populaire productlijnen en merken van de L’Oréal zijn: L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, SoftSheenCarson, Essie en NYX Professional Makeup.

Eucherin
Eucherin is een toonaangevend, Duits merk dat al meer dan een eeuw bestaat. Het bedrijf erachter, Beiersdorf wordt in verband gebracht met innovatieve oplossingen op het gebied van huidverzorgingsformules. Al vanaf het begin zijn onderzoek en productontwikkeling bij Eucerin onlosmakelijk verbonden met dermatologisch onderzoek. Eucherin wordt erkend als een van de meest betrouwbare merken op het gebied van huidverzorging. Eucherin heeft als uitgangspunt de huid beter te leren begrijpen om zo klanten te helpen naar efficiëntere oplossingen voor huidproblemen.

Anti-rimpelcrème: zo doe je de beste koop

  1. Ingrediënten

    Je wilt een anti-rimpelcrème kopen, maar op welke zaken moet je nou precies letten? Ten eerste is het belangrijk om goed te weten welk huidtype je hebt. Bij een droge huid is het goed om op zoek te gaan naar een goed hydraterende crème. Daarnaast is het de moeite waarde om aandacht te besteden aan de ingrediënten.Jarenlang onderzoek heeft aangetoond dat er bepaalde stoffen zijn die de zichtbaarheid van rimpels verminderen, waaronder Retinol (ook wel vitamine A-zuur genoemd), vitamine C en E, glycolzuur, hyaluronzuur en collageen. Bevat de anti-rimpelcrème van jouw voorkeur deze ingrediënten? Dan zit je dus best wel goed!

  2. Type huid en bescherming

    In de meeste anti-rimpelcrèmes zijn er vitaminen A, C en E aanwezig. De mate waarin deze vitaminen aanwezig zijn wordt bepaald door de volgorde waarin ze op de verpakking vermeld worden. Bij een gevoelige huid is het opletten geblazen dat er bijvoorbeeld geen alcohol in de anti-rimpelcrème zit, of andere ingrediënten waar een gevoelige huid snel een allergische reactie op heeft. Bepaalde geur- en kleurstoffen hebben helaas dit effect op een gevoelige huid. Meestal zijn er ook vitaminen in de crème aanwezig, zoals vitamine A, C en E. Hoe eerder ze verschijnen in de ingrediëntenlijst, hoe meer van de vitamine in de crème is verwerkt. Een ander pluspunt van veel anti-rimpelcrèmes is dat ze bescherming bieden tegen de zon, meestal met een SPF van 15 of van 30 en een UV-filter. Dit zorgt ervoor dat je geen aparte zonnebrandcrème hoeft aan te brengen, handig! De meeste anti-rimpelcrèmes worden aangeboden in potjes of flacons en zijn beschikbaar in een dag- of een nachtcrème. Het is maar net wat jij zelf het handigst vindt in het gebruik.

Hoewel een goede anti-rimpelcrème het leed van rimpels een beetje kan verzachten, is het een gegeven dat iedereen er op den duur toch echt aan moet geloven. Er is nog geen smeersel op de markt, dat rimpels echt voorkomt. Mogelijk heeft eerder dit jaar een professor uit Japan ontdekt wel stofje écht onmisbaar is voor een anti-rimpelcrème. Het draait met name om callogeen 17, een stof die huidstamellen stevig bindt aan het basaal membraan. Dit membraan is een dun stukje weefsel dat de onderste huidlagen met de opperhuid verbindt. Een jonge huid wordt constant voorzien van nieuwe opperhuidcellen vanuit de stamcellen. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder dit gebeurt. Hierdoor veroudert je huid, want er zijn steeds minder stamcellen om de huid te vernieuwen en jong te houden. De professor heeft ontdekt dat de moleculen apocynine en Y27632 het collageen aanwakkeren als je het op de huid smeert. Op dit moment wordt dit getest en wie weet, kunnen we in de toekomst echt rimpelloos door het leven.

 

0 Shares:
You May Also Like