Zonnepanelen worden steeds voordeliger. Het wordt dan ook voor meer mensen toegankelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maar loont zich dat wel in ons koude kikkerlandje? Zeker! Onze oosterburen lopen al een stukje op ons voor als het om zonnepanelen gaat. Zij ontvangen dan ook een behoorlijke subsidie. Het lijkt misschien nog ver weg, maar steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Als je ze zelf nog niet hebt dan ken je waarschijnlijk wel iemand die ze heeft. Het is de oplossing om je energierekening te verlagen. Met 10 zonnepanelen kan dit al oplopen tot een voordeel van 600 euro per jaar! En niet te vergeten, het is goed voor het milieu.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Zonnepaneel Set Compleet het beste zonnepaneel van 2024 is. Een uitstekend alternatief voor de Tespack – 7W Solar Panel is de Ring Solar Panel Zwart. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde zonnepanelen.

Beste zonnepanelen van 2024

Zonnepaneel Set Compleet 

Met de Zonnepaneel Set Compleet zit je gebakken. Het gaat namelijk om een complete set waarmee je in één koop klaar bent zodat je nergens meer omkijken naar hebt. Daarnaast zijn er geen bijkomende kosten. Het paneel is speciaal bedoeld voor op je boot, bij je tent of camper. Je kunt hem mobiel gebruiken. Dankzij zijn compacte formaat neem je hem makkelijk mee. Daarnaast komt hij tegen een prima prijs. Het is een duurzame oplossing wanneer je energie nodig hebt. Er is helaas niet altijd een stopcontact in de buurt als je op pad bent. Vergis je niet in de kracht die hij heeft door zijn formaat. Hij is namelijk zeer krachtig. Als je hem voldoende in het licht plaatst laadt hij met gemak je telefoon op en kun je ook zeker wat lampjes laten branden. Ideaal dus. Het is super duurzaam aangezien moeder natuur het werk doet. Het scheelt dus voor het milieu én voor je portemonnee. Dat noemen wij nog eens een win-win situatie.

Pros
  • Je kunt hem gewoon aansluiten op je bestaande accu. Dit scheelt dus de aanschaf voor een nieuwe accu.
Cons
  • Je moet de set zelf monteren dus als je van jezelf geen handige harry bent dan ben je er wel even zoet mee.

Ring Solar Panel Zwart

Voel je je niet altijd veilig in je huis? Een camera biedt uitkomst. Deze heeft uiteraard wel stroom nodig. Met de Ring Solar Panel Zwart is het zo gepiept. Het gaat om een compact zonnepaneel dat speciaal bedoeld is voor de Ring Spotlight Cam. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat de camera ook maar een moment uit kan vallen. Met dit handige paneeltje zal het nooit gebeuren, ook niet wanneer er een stroomstoring is. Je hangt hem eenvoudig op aan de gevel van de huis en de zon doet de rest. Je bent dus geen extra energie kosten kwijt aan het laten werken van de camera. Is het bewolkt? Geen wolkje aan de lucht. Hij laadt namelijk nog steeds gewoon op zodat de camera dag en nacht werkt. Je wilt tenslotten niets missen. Je kunt kiezen tussen een zwart en een wit exemplaar, net wat beter bij je huis past. Bovendien komt hij tegen een heel zacht prijsje. Wij worden hier heel vrolijk van.

Pros
  • Hij wordt geleverd als compleet pakket inclusief bevestigingsmateriaal en zelfs gereedschap.
Cons
  • Alleen bedoeld voor de camera en eventueel deurbel van Ring.

Compleet 180W Zonnepaneel set

De Compleet 180W Zonnepaneel set komt als totaalpakket. Bovendien wordt het geleverd met een duidelijke, Nederlandstalige handleiding. Ook wanneer je 2 linkerhanden hebt kun je er dus prima mee uit de voeten. Het is een ideale oplossing wanneer je in de middle of nowhere zit en je stroom nodig hebt om je telefoon of laptop op te laden. Daarnaast is een lampje ‘s avbnds ook geen overbodige luxe. Of je nu op je boot, camper of caravan zit, je wilt deze kanjer niet meer missen wanneer je hem eenmaal gewend bent. De installatie is heel eenvoudig zodat je gelijk van de voordelen kunt genieten die hij biedt. Het is een milieubewuste keuze aangezien je geen netstroom gebruikt. Je maakt gebruik van de bronnen die moeder natuur biedt. Behalve dat dit geld bespaart is het ook nog eens heel praktisch. Zelfs bij gewoon daglicht of wanneer het bewolkt is wordt hij perfect opgeladen. Kortom, dit is een onmisbare aanschaf voor iedere globetrotter.

Pros
  • Je krijgt een totaal pakket voor een hele schappelijke prijs. Daarnaast is hij relatief makkelijk te monteren.
Cons
  • Als je 2 linkerhanden hebt dan kom je er wel uit maar kan het wel wat tijd en moeite kosten.

Tespack – 7W Solar Panel

Je hoort steeds meer over duurzame en groene energie. Waarom zou je ook niet je steentje bijdragen? Behalve dat je dit voor het milieu doet is het ook nog eens fijn voor je portemonnee. We snappen goed dat je niet direct een groot pakket zonnepanelen aanschaft en eerst wilt kijken of het bevalt. Dat kan uitstekende met de Tespack – 7W Solar Panel. Dit zonnepaneel laadt namelijk genoeg op om jouw laptop of tablet op te kunnen laden. Het is ook nog eens heel praktisch want je hebt niet altijd en overal een stopcontact voorhanden.

Als je gaat kamperen of weggaat met je boot bijvoorbeeld. Je plaatst deze kanjer in de zon en de rest gaat vanzelf. Je zit nooit meer met je handen in het haar door een lege batterij. Super handig dus! Je neemt hem heel makkelijk mee dankzij zijn compacte formaat. Kortom, wij willen niet meer zonder!

Pros
  • Lekker makkelijk mee te nemen door het compacte formaat en lichte gewicht. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
  • Zijn opbrengst is niet heel groot. Prima voor een tablet maar niet voor grotere apparatuur.

Zonnepanelen compleet pakket 2800 Watt

Het Zonnepanelen compleet pakket 2800 Watt van Durasun komt dus wel als compleet pakket. Deze keuze is dan ook met name geschikt als je er al heel zeker van bent dat je (grotendeels) over wilt gaan op zonne energie. Dit is toch de toekomst. Zorg dus dat jij alvast goed voorbereid bent. Je krijgt 10 zonnepanelen en een omvormer met wifi monitoring. Je houdt zelf alle gegevens bij en je ziet wat de opbrengst is. Je krijgt een garantie van 10 jaar. Wel zo prettig dus want het biedt toch wat zekerheid.

Als kers op de taart krijg je er een bevestigingssysteem voor een schuin pannendak bij. Je buren zullen versteld staan van de duurzaamheid die jij in huis brengt. Je bent dan ook een voorloper op de meeste mensen. Kortom, deze zonnepanelen worden als complete set geleverd zodat je direct aan de slag kunt en genieten van de voordelen!

Pros
  • Je helpt mee aan een duurzame toekomst voor de aarde en voor jezelf. Het scheelt je aanzienlijk in de energiekosten.
Cons
  • Het is een flinke investering. Bovendien moet je zelf alles monteren.

POWERplus Python

Je komt nooit meer onverwacht zonder stroom te zitten met de POWERplus Python zonnepanelen. Naast dat hij je in stroom voorziet is hij ook nog eens heel praktisch in gebruik. Je klapt hem namelijk in als een koffer en zo is hij makkelijk overal mee naartoe te nemen. Denk aan je tuinhuis, boot of op de camping. Daarnaast krijg je er een dikke hoes bij om hem te beschermen tijdens vervoer. De panelen hebben een vermogen van 2 keer 20 watt. In totaal dus 40 watt. Het is een investering maar dan heb je ook wat. Binnen een mum van tijd zijn je apparaten weer opgeladen.

Pros
  • Super makkelijk mee te nemen doordat hij in een koffer komt. Ideaal voor op de boot of op de camping.
Cons
  • Heeft een beperkte opbrengst dus is niet geschikt voor hele grote apparatuur.

Velleman Polykristallijn Zonnepaneel

Stel je bent op vakantie met je camper. Je hebt al lang gezocht naar een geschikte camping maar alles zit vol. Je besluit het over een andere boeg te gooien. Wildcamperen. Dan doet het volgende probleem zich voor. Geen stroom! De batterij van je telefoon is bijna leeg. Dat is een probleem want je hebt je navigatie nodig. Met het Velleman Polykristallijn Zonnepaneel hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten. Dit zonnepaneel is eenvoudig te installeren en bovendien weersbestendig. Ook bij een zware onweersbui in de bergen hoef je dus niet bang te zijn dat hij het begeeft! Daarnaast heeft hij ook bij een flauw zonnetje een maximaal rendement.

Pros
  • Heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hij is heel geschikt als je wilt kijken of een zonnepaneel iets voor jou is.
Cons
  • De werking en het gebruik is even wennen als je een zonnepaneel niet gewend bent.

Trina Solar TSM-275 DD05A.05

Met deze Trina Solar panelen ben je in een keer voorzien. Deze zonnepanelen worden namelijk geleverd als complete set van 9 met bijbehorende installatiematerialen. Ideaal voor een duurzame stroomvoorziening. De panelen zijn goed voor omgerekend zo’n 2200 Kwh per jaar. Ter vergelijking: een gloeilamp van 40 Watt die 4 uur per dag brandt, verbruikt per jaar ongeveer 60 kWh. Uiteraard zijn spaar- of LED-lampen zuiniger in gebruik. Op de zonnepanelen van Trina krijg je 10 jaar garantie en op de montagematerialen maar liefst 25 jaar. De installatie wordt uitgevoerd door Zonnepanelen Centra.

Pros
  • Een complete set waardoor je in een koop klaar bent. Het is een duurzame investering die je op lange termijn dik terugverdiend.
Cons
  • Je moet het zelf installeren wat zeker even werk kost. Daarnaast moet je er het geld en de ruimte voor hebben.

HAWEEL 21W Opvouwbare zonnepaneeloplader

Ga je kamperen in een tent of houd je van lange wandeltochten? Grote kans dat er geen stopcontact in de buurt is. Toch wil je wel graag je telefoon of speaker opladen. De HAWEEL 21W Opvouwbare zonnepaneeloplader biedt uitkomst! Qua gewicht is er rekening mee gehouden dat je hem mee moet zeulen. Ook wat formaat betreft past hij makkelijk in je tas. Wanneer je hem opvouwt komt er een leuk design tevoorschijn. Bij een regen- of onweersbui hoef je je geen zorgen te maken. Het zonnepaneel is weersbestendig. Idealiter combineer je dit kekke paneeltje met een powerbank omdat hij niet over een opslagvermogenfunctie beschikt.

Victron BlueSolar 50Wp

Zonnepanelen in Nederland lijken in eerste instantie een beetje gek. Echter, onze zomers worden steeds langer en intenser. Maar zelfs als het zonnetje ons in de steek laat, dit zonnepaneel van Victron BlueSolar doet dat niet. Ook bij bewolking of een flauwe zon doet hij nog prima zijn werk. De aansluitdoos is waterbestendig en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Door het geharde glas en de weersbestendigheid heeft dit zonnepaneel weinig onderhoud nodig en een lange levensduur. Daarnaast stijgt de waarde van je woning door de installatie van deze Victron BlueSolar panelen.

Velleman SOL8 zonnepaneel 13 watt koffermodel

Een mobiel zonnepaneel. Dat is deze Velleman SOL8. Je hoeft dan ook nooit meer zonder stroom te zitten. Het grote voordeel is dat je hem makkelijk meeneemt als een koffertje. Wanneer je hem wilt gebruiken klap je hem simpelweg open. En als je klaar bent klap je hem dubbel. Door middel van een magneetsluiting blijft hij dicht. Dit zonnetje in huis is super handig wanneer je hem in je camper, op je boot of als stroomvoorziening van je mobiele kantoor wilt gebruiken. Je hoeft hem dus niet te installeren en kunt hem met gemak overal mee naartoe nemen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je zonnepanelen koopt

Hoe kun je op zonnepanelen besparen?

Dat de aanschaf van zonnepanelen een investering is, daar zullen we niet omheen draaien. Maar het levert ook veel op. Een behoorlijke aanschaf dus met op termijn een hoog rendement. Door de voortdurende ontwikkeling zijn er tegenwoordig goedkopere modellen zonnepanelen op de markt dan vroeger. Hoe kan je ervoor zorgen dat dit ook binnen jouw handbereik ligt? Wij helpen je op weg.

Er zijn zonnepanelen in diverse prijsklasses beschikbaar. Wellicht heb je niet zo’n groot budget maar wil je je stroom toch duurzaam opwekken. De goedkopere zonnepanelen hebben vaak een lagere capaciteit. Bedenk je dus waarvoor je de zonnepanelen wilt gebruiken. Hoe meer panelen je aanschaft, hoe duurder het uiteraard is. Als je niet zoveel panelen nodig hebt, schaf ze dan ook niet aan. Daarnaast hangt het af van hoeveel elektrische apparaten je gebruikt. Het maakt nogal een verschil of je hobby gamen is of kleien.

Een leuk extraatje is dat je de 21% btw op je zonnepanelen terug kunt vragen via de belasting. Soms neemt het bedrijf waar je de panelen aanschaft dit werk voor zijn rekening.
Daarnaast hebben sommige gemeentes een potje voor zonnepanelen om de aanschaf ervan te stimuleren. Soms gaat het om een eenmalig bedrag of om een lening met lage rente. Dit verschilt per gemeente. Zeker de moeite waard om even na te vragen dus.

Tja, het klinkt logisch. Gebruik minder stroom. Toch is dit de meest simpele tip om te besparen op jouw energierekening en het verbruik van de voorraad stroom van jouw zonnepanelen. Skip dat avondje Netflixen, steek gezellig de kaarsjes aan en speel een ouderwets bordspel. Super romantisch!

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Uiteraard hangt de keuze van je zonnepanelen af waarvoor je deze wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld vaak wandelen, kamperen of een dagje met de boot weg? Dan is een draagbaar zonnepaneel heel praktisch. Vaak gaat dit om een formaat en gewicht dat je makkelijk in je tas mee kunt nemen. Zo zit je nooit meer met een lege batterij! Zoek je panelen voor dagelijk gebruik dan is de plaatsing op je dak de beste optie.

Een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen die zonlicht direct kunnen transformeren naar elektriciteit. Je wilt een keuze maken in de diverse types zonnepanelen die worden aangeboden. Maar wat kies je? Wij maken je wegwijs in welke soorten er allemaal op de markt zijn en bespreken de voors en tegens. Ook hierin is het raadzaam voor een type te gaan die bij jouw situatie past. Wat voor buurman Fred het perfecte zonnepaneel is, kan voor jou het tegenovergestelde zijn en andersom.

Poly of mono
De meest gebruikte zonnepanelen zijn de polykristallijne, oftewel ‘poly’, en de monokristallijne oftewel ‘mono’. Poly zijn de bekende blauwe panelen en goedkoper in aanschaf dan de mono. De mono panelen zijn meestal zwart. Wat kwaliteit betreft zijn ze ongeveer gelijk. Het is een kwestie van smaak maar de meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze vaak wat minder opvallen.

Mobiele zonnepanelen
Een mobiel zonnepaneel is zoals de naam al zegt, mobiel. Je kunt hem meenemen. Hij beschikt over een accu waardoor hij op de laden is. Dit vaak in tegenstelling tot een draagbaar zonnepaneel. Wat zijn eigenlijk nog meer de verschillen met een draagbaar zonnepaneel? Nou, een draagbaar zonnepaneel is een stuk kleiner en vaak handig in je (rug)tas of koffer mee te nemen. Een mobiel zonnepaneel is daarentegen een stuk groter. Een mobiel zonnepaneel is ideaal wanneer je een grotere boot, caravan of camper hebt of wanneer je het zonnepaneel regelmatig wilt verplaatsen. Daarnaast is het een groot voordeel dat je het mobiele paneel altijd op de meest ideale en rendabele plek neer kunt zetten.

Draagbare zonnepanelen
Lekker de natuur in voor een lange wandeling, een dagje weg met de boot of op vakantie met de camper of tent. Ook voor deze situaties zijn er zonnepanelen op de markt. Ze varieëren in grootte zodat je altijd een draagbaar zonnepaneel vindt dat bij jouw situatie past. Je hebt ze van pocketformaat tot letterlijk kofferformaat en groter. De grotere varianten zijn opvouwbaar of inklapbaar.

Welke zonnepanelen zijn de beste budget keuze?

Onze keuze voor de beste budget koop zonnepaneel is het TopSolar paneel 60Wp Mono. Dit zonnepaneel doet wat hij moet doen en is voor een zacht prijsje verkrijgbaar.

Wat zijn de populairste zonnepanelen merken?

Trina Solar
In 1997 werd het Chineze merk Trina Solar opgericht. Ze zijn sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd concern dat een expert is op het gebied van zonnepanelen. Tot op de dag van vandaag behoort Trina Solar tot de snelst groeiende 100 bedrijven ter wereld. Ook op de Nederlandse zonnepanelenmarkt zijn zij niet meer weg te denken.

LG Solar
Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG is niet meer weg te denken uit de elektronicamarkt. Iedereen heeft wel een LG apparaat in huis staan. LG heeft innovatie en vooruitstrevenheid hoog in het vaandel staan. Het is dan ook niet voor niets dat ze een hoge kwaliteit zonnepanelen op de markt hebben gebracht. Ze zijn gevestigd in zo’n 80 landen verspreid over de wereld.

SunPower
Al sinds 1985 zet SunPower zich in voor de beste ontwikkeling van zonnepanelen. Ze leveren dan ook het hoogst beschikbare rendement. Leuk weetje: dankzij SunPower is het Solar Team Eindhoven wereldkampioen geworden bij de Bridgestone World Solar Challenge. Er is dus geen twijfel over mogelijk dat niets dan kwaliteit wordt geleverd door dit Nederlandse bedrijf.

Zonnepanelen: zo doe je de beste koop

Langzamerhand raken we steeds meer gewend aan het idee van zonnepanelen. Wat eerder nog iets ver in de toekomst leek, heeft je tante of buurman ze waarschijnlijk nu al wel op het dak liggen. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden wanneer je ze aan wilt schaffen. Wat voor soort dak heb je? Gebruik je veel elektrische apparatuur? Wat is je budget? Waar wil je de zonnepanelen gebruiken? Zijn zonnepanelen rendabel voor jouw situatie?

  1. Aantal zonnepanelen

    Wanneer je al op zoek bent geweest naar zonnepanelen heb je gezien dat deze per stuk of in sets verkrijgbaar zijn. Wat je kiest hangt af van jouw situatie. Als je een groot gezin hebt waarin veel stroom wordt verbruikt, dan wil je zoveel mogelijk zonnepanelen plaatsen. De een kijkt Netflix op zijn smart-tv of iPad, de ander is aan het gamen en je partner vergeet altijd de lamp uit te doen. Ook energieslurpende apparatuur zoals een airco, waterbed of tropisch aquarium kunnen voor een hoog verbruik zorgen. Daarnaast hangt het van het soort dak en je budget af welke panelen je kiest.

  2. Soort dak

    Ten eerste moet je je afvragen of jouw dak überhaupt wel geschikt is voor zonnepanelen. Wanneer je een plat dak hebt, heb je andere bevestigingsmaterialen dan bij een gewoon dak nodig. Let bij de aanschaf dus goed op voor welk dak de panelen geschikt zijn. In sommige gevallen komt er een bedrijf langs om te panelen te plaatsen.
    De ruimte die je op je dak hebt, is van invloed op hoeveel panelen je kunt plaatsen. Op een schuin dak kunnen de panelen dichter tegen elkaar worden geplaatst dan op een plat dak. Heb je een plat dak en wil je meer zonnepanelen plaatsen? Dat kan met een kleinere hellingshoek.

  3. Voorwaarden plaatsing

    Daarnaast is de hellingshoek van belang zodat de panelen de optimale hoeveelheid licht krijgen. Een hoek van 35 graden is het meest ideaal. Hoe beter de hellingshoek, hoe meer de panelen opbrengen.

    Je kunt je voorstellen dat panelen op het zuiden gericht het meeste rendement behalen. Panelen gericht op het (zuid)-westen of (zuid)-oosten kunnen nog steeds zorgen voor een hoog rendement. Op het noorden kan dit een stuk minder zijn. Niet erg wanneer je geen haast hebt bij het terugverdienen van de panelen maar ideaal is het niet te noemen.
    Wanneer je panelen (deels) in de schaduw geplaatst worden, biedt een micro-omvormer of een power optimizer wellicht uitkomst. Deze zorgen ervoor dat de rest van de panelen die wel in de zon liggen niet minder rendabel worden.

Een zonnepaneel op zich is natuurlijk al een trend te noemen. Hoewel dit een techniek is die al een tijdje op de markt is, wordt het pas sinds kort voor meer mensen toegankelijk. Tegenwoordig zijn we ons steeds bewuster van het milieu. En als je dan toch al zonnepanelen aanschaft, waarom zou je dan ook niet voor een zonneboiler gaan? Het principe werkt als volgt. De zonnepanelen leveren stroom en de zonneboiler levert warm water. Een uitstekende vervanger voor het gebruik van aardgas dus. Daarnaast komt er geen CO2 vrij en zonlicht is een onuitputtelijke bron. Maar kan die zonneboiler je altijd in warm water voorzien? Dat helaas niet. Tenminste, in de winter niet. In de zomer kom je een heel eind. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een combiketel of warmtepomp zodat je nooit onder een koude douche komt te staan.

Steeds meer in opkomst is het mobiele zonnepaneel. Dit is een zonnepaneel die je makkelijk mee kunt nemen. Soms komt hij in koffer vorm. Het is een ideale oplossing als je een weekend weggaat. Je gooit hem gewoon achterin de auto en klaar is kees. Bovendien kun je er bij ieder uitstapje van genieten. Denk aan een weekend weg met je boot en vervolgens neem je hem mee naar je caravan. Ideaal voor het opladen van je laptop of telefoon. Ook voor een mini koelkastje voldoet dit type zonnepaneel doorgaans prima. Hij is dus van alle markten thuis en levert veel gemak op. Bovendien ben je nooit meer gebonden aan een stopcontact. Je kunt dus gewoon de vrije natuur in. Of dit nu op het water is, door het groen of gewoon op de weg is volledig aan jezelf. Wel is duidelijk dat dit de toekomst is en dat dit voor de moderne kampeerder niet meer kan missen.

Samenvatting

Zonnepanelen zijn steeds meer in opkomst. Het is een manier om aan energie te komen zonder je stopcontact te gebruiken. Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Er zijn zonnepanelen voor diverse doelen. Denk aan op je schuur, op je boot, camper, caravan of zelfs mini zonnepaneeltjes die je kunt aansluiten op je telefoon of powerbank. Het hangt dus helemaal af van waar je hem voor wilt gebruiken welke het beste bij je past. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat ze worden aangesloten door een professional. Echter, vaak kun je ze zelf ook aansluiten. Ideaal dus. Zeker voor de handige harry zal het een eitje zijn. Maar ook wanneer je niet zo handig bent aangelegd zal er al veel mogelijk zijn door het gebruik van een goede handleiding. Kortom, het wordt voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van zonnepanelen.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste weerstations? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
Lees meer

Beste Föhns van 2024

Een snelle, soepele ochtendroutine en met een prachtig gestyled haar de deur uit gaan? Dat willen we allemaal…
nas
Lees meer

Beste NAS van 2024

Een goede NAS (Network-Attached Storage) maakt veel mogelijk en maakt je flexibel. Een NAS zorgt dat je heel…