Het is zover. Er moet gesnoeid worden. Iedere (hobby)tuinier weet hoe belangrijk het is om je tuin goed te onderhouden. Daar hoort onkruid wieden bij maar ook snoeien. Snoeien is bloeien wordt ook wel gezegd. En zo is het ook daadwerkelijk. Ga dus zeker niet te zuinig snoeien want je krijgt er genoeg voor terug! Om dat te bereiken heb je een kwalitatieve snoeischaar nodig. Dat wil zeggen een waar je voldoende kracht mee kunt zetten en bovenal scherp genoeg is. Wij zochten voor je uit wat de beste snoeischaren zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf!

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Felco 2 Snoeischaar de beste snoeischaar van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Felco 2 Snoeischaar is de Stihl Snoeischaar PG10. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde snoeischaren.

Beste snoeischaar van 2024

Beste koop: Stihl Snoeischaar PG10

De Stihl Snoeischaar PG10 is de beste koop volgens de Consumentenbond. En wij begrijpen heel goed waarom. Het is de beste goedkope snoeischaar die je zult vinden. De Consumentenbond heeft meerdere goedkope exemplaren getest en die deden niet wat ze moeten doen. Deze Stihl daarentegen is van goede kwaliteit. Hij werd beoordeeld met een 8. De snoeischaar ligt lekker in de hand en het snoeien van ongewenste takken is in een mum van tijd gebeurd. De handvatten zijn gemaakt van een anti-slip materiaal zodat hij tijdens het gebruik niet wegglijdt. Hij is goed voor takken tot een diameter van 20mm.

Pros
 • Het gaat om een duurzame koop. Daarnaast is de schaar licht zodat je geen last krijgt van je arm.
Cons
 • Op Bol.com is de snoeischaar een aanzienlijk stuk duurder dan bij andere aanbieders.

Best getest: Felco 2 Snoeischaar

Wie heeft er meer verstand van snijden en knippen dan de Zwitsers? De Felco 2 Snoeischaar helpt je uit de brand. Hij knipt net zo goed als een Zwitsers zakmes zou doen. Het gaat om een degelijke en kwalitatieve snoeischaar die geschikt is voor grote handen. Wel zo prettig dus. Hij knipt takken tot maximaal 25mm. Door de Consumentenbond werd hij als best getest. Het testoordeel was een 8,7. De reden is dat het een duurzame snoeischaar is die je hele leven lang meegaat. Behalve voor grote handen kan hij trouwens ook prima door kleine handen worden gebruikt!

Pros
 • Het gaat om een gebruiksvriendelijke snoeischaar die knipt alsof je door boter gaat.
Cons
 • De snoeischaar is alleen geschikt voor rechtshandigen. Daarnaast is hij niet echt goedkoop.

GARDENA snoeischaar B/S-XL

Met eindoordeel 7,6 is de GARDENA snoeischaar B/S-XL er helemaal niet slecht vanaf gekomen uit de test van de Consumentenbond. Het is een prima snoeischaar die doet wat hij moet doen. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er maar liefst 25 jaar garantie op! Dankzij de zeer scherpe messen knip je overal makkelijk doorheen. Daarnaast beschikt deze kanjer over een speciale beveiliging waarmee je hem na gebruik vast kunt zetten. Wel zo fijn. De hoogwaardige materialen die zijn gebruikt zorgen voor een lange levensduur van deze snoeischaar.

Pros
 • Dankzij de ergonomisch gevormde handgrepen krijg je geen last van je handen, ook niet als je hem langere tijd achtereen gebruikt.
Cons
 • De schaar kan wat aan de grote kant zijn wanneer je kleinere handen hebt.

Felco 7

De Felco 7 is goed geprijsd en duurzaam. Het is een snoeischaar die je leven lang mee zal gaan. Hij maakt iedere snoeiklus een makkie. Hij knipt zeer licht waardoor hij ook bij een lange sessie niet gaat vervelen. Deze Felco is geschikt voor normale tot grote handen. Eerlijk is eerlijk, goedkoop is hij niet. Maar dan heb je wel wat. Door de Consumentenbond wordt hij gewaardeerd met een 7,4. Meer dan voldoende dus. Voor het gebruik scoorde hij zelfs een 8,1. Snoeien wordt een stukje makkelijker en leuker met deze kanjer. Als je hem eenmaal gewend bent wil je hem niet meer missen!

Pros
 • Het is een duurzame aankoop waar je lang plezier van zult hebben. Daarnaast is de snoeischaar makkelijk in gebruik.
Cons
 • Het is een prijzige snoeischaar dus je moet er het budget voor hebben.

Garden Elite Alpha 6

De Garden Elite Alpha 6 is van alle markten thuis. Hij knipt eenvoudig dikke, levende takken tot 25mm. Hij doet zijn naam eer aan. Je kunt deze snoeischaar gerust de Porsche onder de snoeischaren noemen. Hij ziet er stoer uit en komt in een prachtige giftbox. Hierdoor is het een geweldig cadeau voor iemand die van tuinieren houdt. Maar lekker zelf houden kan natuurlijk ook. Je krijgt er een gratis mes en extra veer bij voor het geval deze vervangen moeten worden. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je een levenslange garantie op deze schaar.

Pros
 • Je krijgt gratis een e-book van 30 pagina’s vol met allerlei tips over hoe je het beste kunt snoeien.
Cons
 • Je moet je wel eerst registreren voor het e-book en de levenslange garantie.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een snoeischaar koopt

Hoe kun je op een snoeischaar besparen?

Snoeischaren zijn er in allerlei soorten en maten. En ook in allerlei prijsklasses. Je vindt altijd wel een geschikt model voor de juiste prijs. Maar wat als je krap bij kas zit en je hebt een snoeischaar nodig? Kijk gewoon even je buurman of moeder lief aan of je een snoeischaar mag lenen. Zeker als je maar af en toe snoeit kan je dit de aanschaf schelen. Toch liever zelf een exemplaar kopen? Schaf er dan een aan wanneer je een leuke aanbieding voorbij ziet komen. Het loont zich zeker om prijzen met elkaar te vergelijken. Ren dus niet meteen naar de winkel om een snoeischaar aan te schaffen. Bovendien ben je online vaak goedkoper af.
Tenslotte geven we als tip mee om te investeren in een goede snoeischaar. Goedkoop is duurkoop en daar zit je niet op te wachten. Laat je dus niet verleiden door een goedkoop prulletje dat na een paar keer gebruiken stuk of bot is.

Welke soorten snoeischaren zijn er?

Snoeien doet bloeien. Dat staat als een paal boven water. Als je nog niet veel ervaring hebt met snoeien ben je vaak te voorzichtig. Zonde want het kan juist net even dat zetje in de goede richting geven om je tuin weer tot leven te laten komen. Het belangrijkste met snoeien is de tijd waarin je het doet en het gereedschap dat je gebruikt. Voor sommige bomen en planten is de winter perfect terwijl voor andere soorten het voorjaar weer beter is. Hoe het ook zij, een goed stuk gereedschap heb je nodig. Het belangrijkste is dat je snoeischaar scherp is, welk soort je ook kiest.

De meest gebruikte soort snoeischaar is de aambeeldsnoeischaar. Hij wordt gekenmerkt door een scherp snijvlak aan de ene kant en een stomp vlak aan de andere. De naam komt van het stompe vlak dat aambeeld heet. De functie van het stompe snijvlak is dat de tak goed komt te liggen en dat je hem vast kunt houden om hem effectief af te knippen. Je krijgt op deze manier meer grip op de tak. Terwijl je grip hebt door het ene snijvlak zorgt het andere vlak ervoor dat de tak wordt afgeknipt. Houd er rekening mee dat je bij dit type snoeischaar behoorlijk wat kracht nodig hebt om de tak door te knippen.

Als je meer kracht uit wilt oefenen op een makkelijker manier is de drie- of vierfase snoeischaar wellicht iets voor jou. De werking is hetzelfde als bij een aambeeld. Het verschil is echter dat je bij een aambeeld snoeischaar veel kracht nodig hebt. Een vierfase snoeischaar werkt letterlijk in 4 fasen en knipt de tak in 4 stappen af. Je hoort tussen het knippen door dan ook steeds een klikje. Het grote voordeel is dat je geen last meer krijgt van je handen ten opzichte van een aambeeld snoeischaar.

Wil je voor een hele andere techniek kiezen dan is een schaar snoeischaar een goede keuze. Dit type snoeischaar werkt letterlijk als een schaar. De snijvlakken aan beide zijden zijn scherp. Dit type is ook wel bekend onder de naam snavelbek of papegaaienbek. Hij dankt deze naam aan de vorm van het knipgedeelte. Hij knipt makkelijker dan een aambeeld snoeischaar. Het is een prima keuze als je veel levende takken moet knippen. Kortom, stem je keuze af op je wensen en vooral ook op je vermogen. Sterke handen kunnen een aambeeld snoeischaar prima aan. Als je wat minder kracht hebt in je handen kies dan voor een ander type.

Welke snoeischaar is de beste budget keuze?

Je wilt graag een kwalitatieve snoeischaar aanschaffen maar je hebt het niet zo breed. Wat je dan moet doen? Bij de Mannsberger – Snoeischaar ben je aan het juiste adres. Het gaat om een goede snoeischaar voor een leuk prijsje. Geef je tuin dus voordelig een boost. De snoeischaar ligt lekker in de hand en beschikt over een beveiliging. Na afloop zet je hem vast zodat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren. Houd er wel rekening mee dat hij met name geschikt is voor eenvoudige snoeiwerkzaamheden. De handvatten zijn zacht en gemaakt van een anti-slip materiaal zodat hij veilig te gebruiken is.

Wat zijn de populairste snoeischaar merken?

Van kettingzaag tot snoeischaar, met Stihl houd je te allen tijden je tuin netjes bij. Het wordt een fluitje van een cent en zelfs als je niet van tuinieren houdt wordt het leuk. Dankzij de kwalitatieve producten die Stihl biedt ben je in een mum van tijd klaar met al je klusjes. Je herkent een Stihl aan de typische oranje kleur en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die hun producten hebben. Niet alleen is hun apparatuur geweldig maar kun je ook rekenen op producten om jezelf veilig te stellen. Denk aan gehoorbescherming.
Als je al meer dan 30 miljoen snoeischaren hebt geleverd heb je alle reden om erover mee te kunnen praten. Felco is niet alleen een naam in de snoeischaren wereld maar een begrip. Je kunt rekenen op de beste kwaliteit. Een snoeischaar van Felco gaat dan ook niet voor even mee maar voor je hele leven. Het gaat om een Zwitsers bedrijf dat midden jaren 40 actief werd op de snoeischaar markt. Gaat er een onderdeel kapot? Dan is deze eenvoudig te vervangen zodat je opnieuw lange tijd kunt genieten van je Felco!
De naam zegt het al. Bij Garden Elite zit je goed voor kwalitatief tuingereedschap. Er is overal rekening mee gehouden en hun producten zijn in de praktijk getest. Ook als je nog een groentje bent op het gebied van tuinieren zijn de producten van Garden Elite prima te gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Daarnaast is het geen straf om tegen een Garden Elite aan te kijken wat het ook een heel geschikt cadeau maakt voor iemand met groene vingers.

Snoeischaar: zo doe je de beste koop

Je wilt een snoeischaar kopen maar je weet niet waar je moet beginnen. Er is enorm veel keuze dus het is niet zo gek dat je er niet direct uit komt. Het is niet zo dat er een perfect snoeischaar bestaat. Het hangt namelijk helemaal af van je wensen. Voor welke planten of bomen wil je hem gebruiken? Hoeveel kracht heb je in je handen? Wat wil je voor de snoeischaar uitgeven?

 1. Doel

  Bedenk je om te beginnen waarvoor je de snoeischaar wilt gebruiken. Is dat voor struiken en bomen of voor jonge hout en kleine takken? Pas je keuze hier op aan. Het spreekt voor zich dat een snoeischaar meer capaciteit moet hebben wanneer het om dikke takken gaat. Het ligt daarnaast aan het type snoeischaar. We besparen eerder al welke soorten er op de markt zijn.

 2. Praktisch gebruik

  Je schaft een snoeischaar aan om je leven makkelijker te maken, niet moeilijker. Zorg er dan ook voor dat je voor een exemplaar kiest dat praktisch is in gebruik. Dat wil zeggen dat hij makkelijk knipt. Dat bereik je door voor een scherpe snoeischaar te gaan. Voel daarnaast hoe de schaar in de hand ligt. Zeker wanneer je een tijdje moet knippen is het wel zo prettig dat je geen last krijgt van je handen. Een soft grip of ergonomische handvatten kunnen daarbij helpen. Ook moet de schaar ver genoeg open gaan om er een tak tussen te krijgen.

 3. Veiligheid

  Safety first. Dat is ons motto. En niet voor niets want een snoeischaar kan een wapen zijn voor jezelf als je er niet goed mee omgaat. Dat wil je uiteraard voorkomen. Ook wanneer er kleine handjes aanwezig zijn is het prettig dat er met de veiligheid rekening is gehouden. Let dus op of er aan de veiligheidseisen is voldaan. Denk aan een handvat dat niet weg kan glijden tijdens gebruik. Zeker wanneer je veel kracht moet zetten is het anders makkelijk om weg te glijden. Dit wil je voorkomen. Niet alleen is veiligheid belangrijk tijdens het gebruik van de snoeischaar maar ook erna.
  Let dus op of je de snoeischaar vast kunt zetten met een schuifje of klipje. Ook wanneer het dan onbedoeld in kleine handje komt kunnen er geen vervelende ongelukken gebeuren.

De ene snoeischaar is de andere niet. Er is een wezenlijk verschil wat kwaliteit betreft. Ook de snoeischaren van vroeger zijn niet te vergelijken met die van vandaag. Er is een enorme ontwikkeling geweest op dit gebied en jij als consument plukt daar de vruchten van. Denk hierbij aan ontwikkelingen als een scherper snijblad. Hierdoor wordt het nog makkelijker en leuker om met je snoeischaar te werken. Daarnaast is er veel meer oog voor ergonomie. Dat houdt in dat er rekening is gehouden met het voorkomen van lichamelijke klachten. Je wilt niet achterblijven met pijn in je handen nadat je een snoeisessie achter de rug hebt. Dankzij deze verbeteringen is het veel eenvoudiger geworden om je tuin goed bij te houden. Daarnaast verlaagt het de drempel om zelf aan de slag te gaan in je tuin in plaats van een tuinman te laten komen.

0 Shares:
Ook zeer interessant
beste printer van 2024 volgens Checko
Lees meer

Beste Printers van 2024

Tegenwoordig gaat er zoveel digitaal dat een printer bijna overbodig lijkt. Toch kun je in sommige gevallen niet…
ereader
Lees meer

Beste E-reader van 2024

Het hoeft allang niet meer: met een stapel boeken in de koffer op vakantie. De introductie van de…