Toen de tandarts begon over flossen dacht je misschien direct aan dat witte draad dat je tussen je tanden en kiezen door kunt bewegen om vuil en tandplak te verwijderen. Met een waterflosser breng je dit flossen naar een heel nieuw niveau! Een goede waterflosser kan wel ruim 90% effectiever zijn dan gewoon flossen en verwijderd nagenoeg alle tandplak op je tanden en kiezen. Fijn voor schone tanden en voor gezond tandvlees. Sta je op het punt een goede waterflosser te kiezen? Lees dan zeker verder. In dit artikel ontdek je onze top 5 beste koop waterflosser in 2019 én geven we handige tips voor het aanschaffen van een waterflosser.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Waterpik WP-450 de beste waterflosser van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Waterpik WP-450 is de LENV Draadloze Compacte Waterflosser. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde waterflossers.

Beste Waterflosser van 2024

Waterpik WP-450

Je hebt maar een gebit. Daar moet je dus zuinig op zijn. Een goed onderhoud is er onderdeel van. De Waterpik WP-450 helpt je daarbij. Iedereen weet dat het beter is voor je tanden om niet te veel te snoepen en frisdrank te drinken. Maar ook goed tandenpoetsen en flossen zijn essentieel voor het behoud van je gebit en om gaatjes te voorkomen. Deze Waterpik is zeer effectief. Je vult hem makkelijk met water en je kunt gelijk aan de slag. Hij komt zelfs onder het tandvlees zodat tandsteen en tandplak wordt verwijderd. Wel zo fris dus.

Ook voor implantaten en kronen is hij ideaal. Hij reinigt alleen met water dus je hoeft niet bang te zijn voor schadelijke stoffen op je tanden. Het is een gebruiksvriendelijk exemplaar dus ook ideaal wanneer je nog geen of weinig ervaring hebt met een waterflosser.

Pros
 • Het gaat om een waterflosser met groot gebruiksgemak. Voor een ultiem resultaat kun je ook mondwater in plaats van water gebruiken.
Cons
 • Het is geen goedkope waterflosser dus je moet er het budget voor hebben.

LENV Draadloze Compacte Waterflosser

De LENV Draadloze Compacte Waterflosser is compact en betaalbaar. Deze kanjer is ideaal voor een ultieme reiniging van je gebit. Je kunt het zien als een douche voor je mond. Zelfs op plekken waar je met een tandenborstel niet bij kunt wordt alles optimaal gereinigd. Hij ligt lekker in de hand dus ook als je hem langere tijd achtereen gebruikt wordt je arm niet lam. Je bent niet gebonden aan een irritant snoer want hij werkt draadloos. Zo heb je veel flexibiliteit. Super handig dus! Wil je hem voor het hele gezin gebruiken? Geen punt, ook voor melktandjes is hij prima.

De krachtige straal zorgt dat alle vuil en tandplak wordt verwijderd. Zelfs met normaal flossen kun je dit effect niet gebruiken. Bovendien loop je minder kans dat je tandvlees beschadigd raakt in tegenstelling tot normaal flossen waarbij je tandvlees nogal eens gaat bloeden wanneer je te enthousiast flost.

Pros
 • Hij komt tegen een prima prijs en is daardoor een heel geschikt instapmodel. Reservoir is lekker groot.
Cons
 • Volgens sommige gebruikers gaat de accu relatief snel leeg. Daarnaast is het een vrij groot apparaat.

Waterpik – WP-660

Met de Waterpik – WP-660 is je gebit altijd stralend schoon. Een goede tandenborstel is het halve werk. Echter, deze komt niet op bepaalde plekken in je mond. Flosdraad lost helaas ook niet alles op. Zeker als het om plekken achterin je mond gaat kun je er vaak moeilijk bij komen. Deze kanjer reinigt zeer effectief. Je hoeft er maar een minuut per dag aan te besteden. Bovendien is het niet schadelijk. Het is niet nodig om in de weer te gaan met allerlei schadelijke middelen. Ook voor een langer behoud van je tandvlees en tanden is het dus een prima keuze. Hij ligt bovendien lekker in de hand en is makkelijk in gebruik. Je krijgt er 6 opzetstukken bij zodat je hem aan kunt passen op jouw wensen. Je gebit zal weer helemaal schoon aanvoelen. Het doet niet onder voor het gevoel of je naar de mondhygiënist bent geweest. Dat zal je heel wat bezoekjes aan de tandarts schelen. Je hebt maar één gebit dus zorg er goed voor en problemen in de toekomst worden voorkomen. De prijs-kwaliteitverhouding is bovendien uitstekend in balans. Wat wil je nog meer?

Pros
 • Het is nóg effectiever dan flosdraad. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Een gebruiksvriendelijk apparaat.
Cons
 • Helaas werkt hij niet draadloos waardoor je altijd aan een draad gebonden bent.

WATERPIK WP 861

Vaak beseffen we ons pas hoe belangrijk ons gebit is wanneer het al te laat is. Met de WATERPIK WP 861 voorkom je vervelende gebitsproblemen. Je staat er vaak niet bij stil maar je gebit gebruik je iedere dag. Pas op het moment dat er problemen ontstaan sta je er vaak pas bij stil. Voorkomen is beter dan genezen is ons motto. Met deze kanjer is dat dik voor elkaar. Het is een kwestie van hem aansluiten en klaar is kees. Behalve een waterflosser krijg je bovendien ook een elektrische tandenborstel. Op deze manier kun je je gebit optimaal reinigen. Hierdoor blijft ook je tandvlees schoon en fris en worden irritaties voorkomen. Het is het type reiniger dat je tandarts ook gebruikt. Het gaat om een zeer krachtig apparaat. Tegelijkertijd worden je tanden of tandvlees niet beschadigd. Hij werkt met een snoer dus je hoeft nooit bang te zijn dat je vergeet de accu op te laden. Wel zo prettig. Wij worden heel gelukkig van deze waterflosser, het is zeker een aanrader!

Pros
 • Het is een origineel en praktisch cadeau. Daarnaast is het een twee in één apparaat. Je geniet zowel van een waterflosser als tandenborstel!
Cons
 • Het is niet het goedkoopste model op de markt. Je moet er dus het budget voor hebben.

Waterpik Cordless Advanced WP 562

Met de Waterpik Cordless Advanced WP 562 kun je je gebit onderhouden zoals een tandarts dat doet. Om te beginnen komt hij in een zeer aantrekkelijke, chique kleur. Je gebruikt hem draadloos wat erg praktisch is. Je kunt namelijk flexibel te werk gaan zonder dat er een irritant snoer in de weg zit. Hij beschikt over 3 snelheden zodat je hem aan kunt passen op je eigen wensen. Daarnaast wordt hij geleverd inclusief reisplug én reisetui. Super handig dus want zo berg je hem veilig op samen met de accessoires wanneer je op reis gaat. Door zijn krachtige werking is je gebit in een mum van tijd schoon. Dit voorkomt een hoop gebitsproblemen. En dat is toch weer mooi meegenomen als je niet zo’n fan bent van de tandarts. Hij werkt puur met water dus je gebit en tanden behouden hun kwaliteit en zullen niet beschadigd raken door chemische stoffen. Je krijgt hem met 4 verschillende opzetstukjes zodat je hem naar eigen wens kunt gebruiken. Kortom, deze kanjer mag niet op je toilet tafel ontbreken!

Pros
 • Deze waterflosser is ideaal wanneer je nog niet veel ervaring hebt met een desbetreffend apparaat. Hij is namelijk makkelijk in gebruik.
Cons
 • Beschikt niet over een massagestand om de doorbloeding van het tandvlees te stimuleren.

Waterpik WP-100 Waterflosser Ultra

Met de Waterpik WP-100 heb je echt een topmodel waterflosser in handen! Dit veelzijdige apparaatje is te gebruiken om tanden, kiezen, vaste beugels, kronen, bruggen én implantaten te reinigen en maakt zelfs onder de rand van je tandvlees schoon. Bij dagelijks gebruik heb je dus schonere tanden, gezonder tandvlees en minder last van slechte adem. De Waterpik WP-100 is in te stellen in 10 verschillende standen en haalt tot 1200 pulsaties per minuut. Het 600ml reservoir is te vullen met kraanwater of mondspoelmiddel. De meegeleverde spuitstukjes kun je handig en hygiënisch opbergen in de opbergruimte in de deksel. Je hebt dus altijd alles bij de hand!

Pros
 • Je past de sterkte van de waterstraal aan op je gebit. Hierdoor is hij ook heel geschikt voor gevoelig tandvlees.
Cons
 • Hij is niet draadloos dus je werkruimte en flexibiliteit is beperkt.

Mornwell D50BS Draadloze Waterflosser

De Mornwell D50BS is een waterflosser van professionele kwaliteit! Wat de gezondheid van je tandvlees betreft is het apparaatje maar liefst tot 2x effectiever dan flosdraad. Deze waterflosser van Mornwell reinigt je gebit, maar ook een beugen, kronen, implantaten, bruggen en periodentale pockets. De nieuwe puls modulatie zorgt bovendien voor maximaal resultaat bij plakverwijdering en geeft je tandvlees een goede massage om de doorbloeding te verbeteren. De waterflosser is in 3 standen in te stellen en heeft verschillende extra opzetstukjes. Het reservoir kan gevuld worden met 150ml water of mondspoelmiddel. De waterflosser is draadloos te gebruiken en heeft een handige inductie oplader.

Pros
 • Deze waterflosser heeft een prachtig design. Hij wordt geleverd met verschillende opzetstukjes met allen een bepaald doel.
Cons
 • Het is geen goedkoop apparaatje dus niet toereikend voor ieder budget.

Oral-B Professional Care 8500 OxyJet

Met de Oral-B Professional Care 8500 Oxyjet haal je een uitstekende waterflosser in huis die jouw mond dagelijks de ultieme reinigingsbeurt geeft. Deze waterflosser combineert de kracht van een elektrische tandenborstel met een flosfunctie: lucht enw ater worden samengeperst en gaan plakbacteriën te lijf. Dankzij de speciale 3D technologie geeft deze waterflosser je schone en wittere tanden en heel gezond tandvlees. Het apparaat heeft twee standen en is gemakkelijk in gebruik. De waterflosser heeft diverse spuitdoppen en borstels en wordt geleverd met een oplaadbare batterij en een bijbehorend laadstation. Pluspunt: deze Oral-B waterflosser heeft extra lange gebruikstijd dus dagelijks opladen is niet nodig!

Pros
 • Het is een veelzijdige waterflosser die makkelijk is in gebruik. Handig dus wanneer je er weinig ervaring mee hebt.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat het geen duurzame keuze is.

Mornwell D51 Waterflosser

Ben je op zoek naar een handige waterflosser met grote watercontainer? Dan is de Mornwell D51 wellicht de waterflosser voor jou. Deze professionele countertop waterflosser is tot twee keer effectiever dan flosdraad in het verbeteren van de gezondheid van je tandvlees. Gebruik ‘m dagelijks om de tandvleesrand te reinigen en geen tandplak geen kans! De D51 waterflosser is compact en heeft een modern design. Dankzij de nieuwe puls modulatie technologie gaat deze waterflosser voor maximale plakverwidering en verbeterde tandvlees-massage en tandvlees-doorbloeding. Het apparaatje wordt geleverd met 7 opzetstukjes, waaronder ook een orthodontisch spiegeltje. Dankzij de lange flexibele buis is de floser bovendien extra handig in gebruik en behaal je goede resultaten.

Oral-B Aquacare 4 Waterflosser

De Oral-B Aquacare 4 is een waterflosser met oxyjet-technologie. Door water te verrijken met microbubbels wordt de reinigingsactie van de waterflosser versterkt en behaal je nog sneller en beter resultaat! Bovendien kun je zelf de pulsinstelling regelen, voor een extra nauwkeurige reiniging. De waterflosser kent twee intensiteiten: regelmatige en gevoelige waterdruk. Daarnaast kun je kiezen voor een gerichte of een roterende waterstraal. Met de Oral-B Aquacare 4 verstek je jouw mondverzorgingsroutine en reinig je eenvoudig en snel je gebit en tandvlees. De waterflosser is draadloos te gebruiken. Door de lange gebruikstijd kun je 15-30 keer flossen voor de waterflosser opnieuw moet worden opgeladen.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een waterflosser aanschaft

Hoe kun je op een waterflosser besparen?

De aanschafprijs van een waterflosser is natuurlijk anders dan van een pakje flosdraad. Maar dan heb je ook wat! Een waterflosser is zoveel beter in het reinigen van je gebit en je tandvlees dan een stukje draad. En dat ga je zeker merken! Dat neemt echter niet weg dat je één keer de investering moet doen. Daar wil je natuurlijk graag op bezuinigen. Daarom een paar handige budget tips:

Veel waterflossers bevinden zich in het zelfde prijsgebied. Maar het is zeker de moeite waard om waterflossers te vergelijken. Sommige apparaatjes kunnen nét wat meer, maar daar betaal je dan ook voor. Bekijk dus vooral of je misschien ook genoeg hebt aan een net wat simpeler, of wellicht net wat ouder, exemplaar, zodat je kunt besparen op de aanschafprijs.

Houd kortingacties goed in de gaten. Grote merken en bekende webshops stunten regelmatig met hun prijzen. Op die momenten kun je ook een goede goedkope waterflosser scoren. Heb je geen haast met je aankoop? Wacht dan even het juiste moment af voor je jouw beste koop waterflosser bestelt.

Welke soorten waterflossers zijn er?

Een waterflosser is een elektrisch apparaat waarmee je tandplak kunt verwijderen en je tandvlees kunt verzorgen. Simpel gezegd is het een vervanger van flosdraad, maar met een waterflosser kun je uiteraard veel betere resultaten bereiken. Onder druk wordt water of mondwater uit het opzetstukje gespoten en kun je tanden, kiezen, kronen, bruggen en beugels schoonspuiten. Een waterflosser verminderd bovendien bloedend tandvlees en stimuleert de bloedcirculatie van het tandvlees zodat het tandvlees gezond blijft. Door het gebruik van een flosser ga je een slechte adem tegen en heb je iedere dag een schoon en fris gevoel.

Kortom, een flosapparaat is de perfecte aanvulling op je (elektrische) tandenborstel. Je tandarts wordt vast enthousiast als jij met een waterflosser aan de slag gaat!
De eerste waterflosser op de markt was van het bekende merk Waterpik, een grote speler in de wereld van de mondverzorgingsproducten. Maar ook andere grote merken hebben dit product omarmd en er hun eigen draai aangegeven. Zodoende zijn er nu veel verschillende waterflossers te koop, waar jij een keuze uit kunt maken.

Echt grote verschillen tussen waterflossers zijn er eigenlijk niet. Wel is het ene flosapparaat wat uitgebreider dan de ander. Dit merk je aan de afmeting van het reservoir, het aantal instellingen dat je kunt aanpassen en de hoeveelheid opzetstukjes die meegeleverd worden. Ook nieuwe technieken, zoals de oxyjet technologie kunnen het verschil maken wanneer je een flosapparaat wil kopen. Door de relatief kleine verschillen is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur, uiteraard afgestemd op wat jouw gebit nodig heeft.

Welke waterflosser is de beste budget keuze?

Wat ons betreft is de Oral-B Aquacare 4 een goede budget keuze. Deze waterflosser gebruikt nieuwe technologieën, is van uitstekende kwaliteit en een voordelige keuze. De oxyjet technologie maakt gebruik van water, dus de aanschaf van mondwater voor in het reservoir is zeker niet nodig. Bovendien heeft de Aquacare 4 een lange gebruikstijd en is dus lekker zuinig in gebruik.

Wat zijn de populairste waterflos merken?

Waterpik
Waterpik is de uitvinder van de waterflosser en weet dus als geen ander wat dit product moet doen om jouw gebit stralend en schoon te houden. Het merk en de waterflosser zijn wereldwijd enorm populair en succesvol. Niet gek, want Waterpik is één van de meest vooruitstrevende producenten van elektrische mondverzorgingsproducten. Wil je dat tandartsschone gevoel thuis ervaren? Dat kan met de elektrische tandenborstels en waterflossers van Waterpik.

Mornwell
Mornwell is een opkomende speler uit Shenzhen in China. Het merk levert zeer goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Goede mondverzorging hoeft dus helemaal niet duur te zijn! Doordat Mornwell alleen op internet wordt verkocht en niet aan winkels levert worden prijsverhoging door tussenpersonen zoveel mogelijk vermeden. Zo houden ze de prijzen laag! De waterflossers van Mornwell staan in de top van waterflossers en mogen dus ook in onze top 5 best geteste waterflossers zeker niet ontbreken.

Oral-B
Oral-B wil jouw glimlach laten stralen! Het topmerk biedt dan ook alles wat je nodig hebt voor volledige mondverzorging. Van elektrische tandenborstels tot mondwater en van waterflossers tot tandpasta, met Oral-B zit het wel goed. Kies jouw ideale combinatie van mondverzorgingsproducten en treed de wereld weer lachend tegemoet!

Waterflosser: zo doe je de beste koop

Wil je overstappen van flosdraad naar een waterflosser, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Een waterflosser aanschaffen doe je niet zomaar, het is dus slim om je keuze weloverwogen te maken. We helpen je graag op weg:

 1. Merken

  Wat natuurlijk direct opvalt is dat er waterflossers te koop zijn van verschillende zeer goede merken. In principe zit je met de A-merken natuurlijk altijd goed. Heb je zelf voorkeur voor een bepaald merk? Kijk dan eerst eens wat dat merk te bieden heeft. Wellicht ben je erg tevreden over je elektrische tandenborstel en zou je graag een waterflosser willen die van hetzelfde merk is. Geen gekke gedachte! De kans dat je ook over de waterflosser van dat merk te spreken bent is namelijk heel groot.

 2. Reservoir

  Eén van de verschillen tussen waterflossers is de grootte van het reservoir. Er zijn reservoirs van bijvoorbeeld 150ml, maar ook van 600ml. Een groot verschil dus! Hoe vaak je de waterflosser bij moet vullen is afhankelijk van hoeveel water of mondwater je bij het flossen gebruikt en van de inhoud van het reservoir. Een groot reservoir kan prettig zijn, maar maakt de waterflosser tegelijkertijd ook minder compact. Ook dat is iets om rekening mee te houden.

 3. Opzetstukjes

  Even simpel flossen of een compleet mondverzorgingsprogramma? De ene waterflosser heeft meer standen dan de andere. Voor gevoelig tandvlees is het prettig als er ook een wat zachtere stand mogelijk is. Het kunnen instellen van de waterintensiteit is dan erg belangrijk! Naast verschillende standen heb je ook nog te maken met een variatie in het aantal meegeleverde opzetstukjes. Sommige apparaten komen enkel met een flosser als opzetstukjes, andere waterflossers hebben ook opzetjes voor het reinigen van je tong, het verwijderen van etensresten tussen je tanden of beugel en voor diepe reiniging van het tandvlees. Een enkele waterflosser heeft daarnaast ook de optie om een tandartsspiegeltje te gebruiken om je gebit mee te bekijken. Welke opzetstukjes voor jouw gebit noodzakelijk zijn en waar jij behoefte aan hebt kun jij het beste zelf bepalen, eventueel in overleg met de tandarts of de mondhygiënist.

 4. Mondwater

  Je kunt flossen met water of met mondwater, de keuze is aan jou. Let wel op dat je een waterflosser koopt die voor jouw keuze geschikt is. Niet iedere apparaatje is gemaakt om te vullen met mondwater, dus als je dat wil, is dat zeker een puntje om even op te letten.

 5. Stroomvoorziening

  Waterflossers zijn elektrische apparaten en hebben dus ook stroomvoorziening nodig. Let hier op bij de aanschaf van het apparaat. Heb je geen stopcontact in de badkamer, dan wil je op zijn minst een waterflosser die draadloos te gebruiken is. Verder kun je nog kijken welke vorm van opladen een waterflosser gebruikt, zoals bijvoorbeeld inductie. Heb je een voorkeur voor een bepaalde manier van opladen, dan is het verstandig hier bij de aanschaf op te letten. Ook de gebruiksduur verschilt per waterflosser. Thuis is dagelijks opladen waarschijnlijk geen probleem. Als je de waterflosser echter ook vaak mee op reis neemt, kan het handig zijn een exemplaar te kopen met een wat langere gebruiksduur, zodat je niet iedere dag hoeft op te laden.

De waterflosser zelf is eigenlijk echt een trend van deze tijd. We willen ons gebit graag goed verzorging om schoon en met een frisse adem voor de dag te kunnen komen. En tegenwoordig is er voor iedere verzorgingsbehoefte wel een apparaat verkrijgbaar, zo ook deze elektrische flosser.

Natuurlijk wordt er door de grote merken ook altijd gewerkt aan vernieuwingen en verbeteringen, zodat de waterflosser steeds beter voor jouw gebit kan zorgen. Oral-B Kwam daarom met de oxyjet technologie, die microbubbels gebruikt om de reinigingsactie te versterken. Een fantastische techniek waardoor je tanden en tandvlees nog beter verzorgd worden! Ook de extra opzetstukjes die voor waterflossers ontwikkeld worden zijn bedoeld om aan jouw behoeften tegemoet te komen. Ieder gebit is anders en daar spelen leveranciers maar wat graag op in. Het is dus te verwachten dat deze trend zich zal voortzetten zodat waterflossers de komende tijd steeds geavanceerder en beter worden dankzij innovatieve technologieën.

Het is wel duidelijk dat de eerste waterflosser die er op de markt kwam niet te vergelijken is met de modellen van nu. De bestaande opties zijn verbeterd en er zijn nieuwe snufjes uitgevonden om het gebruik nóg beter en makkelijker te maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gepersonaliseerd te werk te gaan. Dat wil zeggen, beter aangepast op je wensen en je gebit. Met verschillende opzetstukjes is dit bijvoorbeeld te realiseren. Tegenwoordig worden bijna alle waterflossers geleverd met verschillende opzetstukken zodat je het type kunt gebruiken dat bij jou past. Ook een timer en verschillende snelheden kunnen het verschil maken. Het ene gebit is het andere niet dus het is logisch dat ook niet iedere waterflosser voor iedereen geschikt is. Gelukkig is het steeds beter mogelijk om de goede keuze te maken voor jou. Stel dus prioriteiten en maak aan de hand daarvan de juiste keuze!

Samenvatting

Een waterflosser neemt steeds meer in populariteit toe. Dat is verklaarbaar want we hebben meer aandacht voor ons gebit en onze gezondheid. Bovendien wordt er meer ingezet op preventieve behandelingen dan het genezen van problemen. Met een waterflosser is dat mogelijk. Hij is niet schadelijk voor je tandvlees of tanden. Bovendien is het niet alleen een manier om bestaande problemen op te lossen maar ook om gebitsproblemen te voorkomen. Als je van plan bent er een aan te schaffen is het aan te raden om te letten op het waterreservoir, stroomvoorziening, opzetstukken en of je eventueel kunt flossen met mondwater als je dat wenst. Niet iedere waterflosser is geschikt voor iedereen. Breng dus je persoonlijke situatie in kaart en maak op basis daarvan een keuze. De duurste is niet per se de beste maar er zit wel verschil in kwaliteit. Kortom, ga op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding!

0 Shares:
Ook zeer interessant
beste afzuigkap
Lees meer

Beste Afzuigkap van 2024

Je kunt er niet omheen in je keuken. Een afzuigkap. Hoewel dit ding meestal behoorlijk wat ruimte inneemt…