Er zullen maar weinig mensen zijn die niet twijfelen over de vraag of het handig is om vandaag nog te beleggen in de cryptomarkt. Door de enorme rendementen zijn er namelijk veel mensen rijk geworden aan deze handel. Hoewel de meeste mensen kiezen voor het beleggen in Bitcoin zelf is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor één van de vele andere munten. Zo kan je ook kiezen voor Polygon als nieuwe investering. Omdat we zien dat niet iedereen op de hoogte is van deze munt hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt. In dit artikel geven we namelijk antwoord op de vraag: zou je moeten beleggen in Bitcoin of toch in Polygon?

Wat is Bitcoin – de bekendste crypto munt

We laten je straks meer zien over Polygon. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om toch eerst even te kijken naar Bitcoin zelf. Bitcoin is met name bekend geworden omdat het de eerste en meest bekende cryptocurrency die er op dit moment te vinden is. Het maakt peer-to-peer handel in de digitale markt mogelijk door het gebruik van een gedecentraliseerd protocol. Dit wordt gedaan door consensus te bereiken over de toestand van een periodiek bijgewerkt openbaar transactiegrootboek. Precies, dit wordt ook wel de zogenaamde “blockchain” genoemd.

Het voordeel van dit project is dat het hiermee onmogelijk is om frauduleuze transacties in te voeren. Alles is namelijk gelijk te zien op de blockchain, met als gevolg dat je voortaan veel veiliger kunt betalen via het internet. Daar komt bij dat sommige mensen hun vertrouwen in de centrale banken beginnen te verliezen. Bitcoin maakt het mogelijk om het voortaan gewoon zelf te regelen.

En wat is Polygon – een prima alternatief

Goed, nu je dit weet is het tijd om te kijken naar Polygon. Polygon stond eerst bekend als het Matic Network. Polygon is in feite aan te merken als een speciale schaaloplossing die zich richt op het bieden van meerdere tools om de snelheid te verbeteren. Daarnaast is Polygon  in staat om de complexiteit van transacties op blockchain-netwerken aanzienlijk te verminderen. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de techniek achter Ethereum. Zoals je wellicht wel weet is Ethereum een handig platform dat je in staat stelt om gedecentraliseerde applicaties op te zetten. Hiermee kan je makkelijk toetreden tot virtuele werelden en spelletjes spelen als je dit wil.

Zoveel activiteit op zijn blockchain heeft Ethereum echter bijna onbruikbaar gemaakt. Er komt teveel netwerk op het platform. Polygon zorgt ervoor dat dit probleem verholpen wordt door gebruik te maken van een speciale soort techniek. Middels deze techniek is het mogelijk om het platform op te schalen. Daarnaast heeft het project van Polygon een eigen cryptocurrency. Deze wordt ook wel MATIC genoemd en gebruikt om transacties te betalen op het Polygon-netwerk.

Dé keuze voor jouw beleggingen

We hopen dat we je dankzij de info uit dit artikel in ieder geval wat meer info hebt voor het maken van een keuze. Zoals je wel hebt kunnen zien is het niet zo dat één van de projecten echt is aan te merken als de beste optie. Dit hangt namelijk volledig af van wat jij uit je belegging wilt halen. Mocht je het nu echt op veilig willen spelen dan is het handig om te beleggen in beide munten. Blijf overigens zeker op deze site hangen als je nog veel meer te weten wilt komen. Hier vind je namelijk talloze andere blogs die je echt alles laten zien wat je maar moet weten voor het beleggen!

0 Shares:
Ook zeer interessant