Een goede NAS (Network-Attached Storage) maakt veel mogelijk en maakt je flexibel. Een NAS zorgt dat je heel veel gegevens en bestanden kunt opslaan en zorgt ervoor dat ze veilig worden bewaard. Een NAS is namelijk een device dat opslag mogelijk maakt en dat je integreert in je netwerk en kunt benaderen via ditzelfde netwerk en het internet. Een NAS zorgt ervoor dat je te allen tijde bij je bestanden kunt: muziek, films, foto’s, back-up’s en andere bestanden. Erg handig dus, zo’n NAS! Maar wat is nou de beste NAS om te kopen? Welk NAS-systeem komt als beste uit de test? We zetten alle tips en tricks hieronder voor jou op een rijtje, nadat we eerst de Top 5 beste NAS in 2024 aan je voorleggen.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Diskstation DS3617xs de beste NAS van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Diskstation DS3617xs is de QNAP TS-453D-4G. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde NAS servers.

Beste NAS van 2024

Beste Nas van 2024 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Diskstation DS3617xs

Het is tegenwoordig eerder gek dat je geen computer hebt dan dat je er wel een hebt. Met de Diskstation DS3617xs behoud je de kwaliteit van je pc of laptop. Je zult namelijk na verloop van tijd merken dat deze trager wordt. Dit komt voornamelijk door alles wat erop staat en het geheugen dat steeds voller raakt. Het is soms gewoon tijd om alles eraf te gooien en met een schone lei te beginnen. Uiteraard wil je je bestanden niet kwijt. Met deze kanjer hoeft dat ook niet. Je verplaatst het alleen. Het gaat om een zeer krachtig systeem dat zelf geschikt is voor kleine bedrijven. Behalve dat je pc lekker opgeruimd raakt staan je gegevens ook nog eens veilig. En dat is tegenwoordig een groot goed. Het komt namelijk regelmatig voor dat internetcriminelen het op je hebben voorzien. Het is dus van belang om je er bewust van te zijn dat je op het internet een doelwit bent. Ze worden steeds creatiever en weten zelfs in te breken op je pc. Met een externe opslagplaats zoals deze is dat niet meer mogelijk.

Pros
 • Deze NAS is makkelijk in gebruik. Het is een kwestie van inpluggen en klaar is kees. Je kunt gelijk aan de slag.
Cons
 • Het is geen goedkoop model dus je moet er het budget voor hebben. Bovendien vrij groot van formaat.

QNAP TS-453D-4G

De QNAP TS-453D-4G ziet er om te beginnen super strak uit. Het gelikte design maakt dat het niet erg is om er tegenaan te kijken. Ideaal, zeker wanneer hij in het zicht komt te staan. Je wilt niet dat een lelijk apparaat je mooie interieur verpest. Behalve dat hij er mooi uitziet is hij gelukkig ook nog heel praktisch in gebruik. Je kunt er lekker veel op kwijt. Je computer zal eindelijk weer een stuk sneller worden en dat is precies wat je nodig hebt. Het begint namelijk behoorlijk irritant te worden dat je soms een eeuwigheid moet wachten. Bovendien maakt dit kekke kastje het mogelijk om overal bij je bestanden te kunnen. En het vergroot je veiligheid. We doen ‘s avonds wel de deur op slot maar staan vaak niet genoeg stil bij online veiligheid. Cybercriminelen worden steeds creatiever en daar wil je liever niet het slachtoffer van worden. Met de aanschaf van deze kanjer ben je al een heel eind. De eerst weg naar een veilige werk- en leefomgeving is gelegd. Kortom, wij willen niet meer zonder!

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben.
Cons
 • Het is een behoorlijk groot apparaat. Je moet er dus wel de ruimte voor hebben.

Netgear ReadyNAS 424 

De Netgear ReadyNAS 424 is een lust voor het oog. We kunnen het niet anders zeggen. Dit prachtige kastje zal een verrijking zijn voor je computer uitrusting. Als je denkt dat je een andere pc nodig hebt omdat hij traag wordt overweeg dan eens de aanschaf van een NAS. Je probleem is voorgoed opgelost. Je belangrijke bestanden worden extern veilig opgeslagen. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 2 jaar garantie op. Ondanks zijn krachtige en snelle werking is het een compact apparaat dat je altijd wel ergens kwijt kunt. Het is je redder in nood. Je computer wordt sneller en veiliger. Bovendien kun je zelf veel praktischer te werk gaan. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat hij zijn hoofd koel houdt. Wel zo prettig. Het is een perfecte keuze voor je thuiskantoor of privé gebruik. Of een combinatie uiteraard. Deze kanjer leent zich overal voor. Het is dan ook een echte alleskunner die je leven een stukje makkelijker en leuker maakt!

Pros
 • Hij wordt geleverd inclusief duidelijke, Nederlandstalige handleiding zodat je hem makkelijk kunt installeren.
Cons
 • Deze NAS beschikt niet over ingebouwde wifi. Harde schijven zijn niet inbegrepen.

WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

Om te beginnen is de WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS een heel stijlvol kastje. Je hoeft je dus niet te storen aan een lelijk apparaat. Ideaal wanneer je NAS in het zicht komt te staan dus. Wordt jouw pc ook weer eens traag? Met deze NAS los je het op. Je zet namelijk eenvoudig je bestanden over. Dit is handig als back up maar het zorgt er ook voor dat je pc of laptop ontlast wordt. Daarnaast brengt hij als voordeel met zich mee dat je altijd en overal bij je bestanden kunt. Dit is super praktisch.

Ook wanneer je niet zo technisch bent aangelegd of wanneer je niet zo veel verstand hebt van computers en techniek is dit een prima keuze. Hij is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Het is een goede keuze wanneer je je bestanden niet zomaar op een onveilige cloud online wilt zetten. Dit is een hele veilige keuze!

Pros
 • Het is een makkelijk te installeren en gebruiken NAS. Je kiest zelf welke opslagcapaciteit het beste bij je past.
Cons
 • Het is geen goedkoop exemplaar. 8 TB kan te veel opslag zijn waardoor je te veel betaald.

Synology DS120j – NAS

Wij worden heel vrolijk van de goede prijs-kwaliteitverhouding die de Synology DS120j – NAS biedt. Hij is ideaal voor persoonlijk maar ook zakelijk gebruik. Dankzij zijn compacte formaat kun je hem makkelijk meenemen. Hij beschikt over 2 schijfstations. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 2 jaar garantie op. De QuickConnect functie zorgt ervoor dat je binnen een mum van tijd verbonden bent. Super praktisch dus. Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat hij lekker weinig stroom verbruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een hoge energierekening.

Je maakt je pc eenvoudig weer sneller. Als je gewoon een back up wilt maken van je bestanden ben je bij deze kanjer ook aan het goede adres. Het is zo gepiept. Je hoeft dus nooit meer wakker te liggen van het idee dat je computer crasht en alles weg is. Op deze Synology is alles veilig!

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hij licht en compact waardoor je hem makkelijk meeneemt.
Cons
 • Hij heeft een beperkte opslagcapaciteit waardoor hij voor een groot aantal bestanden of zware toepassingen niet geschikt is.

Synology DiskStation DS918+

De Synology DiskStation DS918+ zorgt voor een ultieme veiligheid. Je slaat al je bestanden veilig op. Daarnaast streamt hij al je favoriete films en series moeiteloos, zelf in 4K! Het zal een hoop ruimte op je pc of laptop schelen om je bestanden over te zetten. Hij is geschikt voor ware IT groentjes maar ook voor de experts. Overal ter wereld zul je makkelijk bij je bestanden kunnen. En ook niet onbelangrijk, hij is stil in gebruik. Het is een redelijke investering maar dan heb je ook wat. Als je eenmaal aan deze Synology gewend bent dan wil je niet meer zonder!

Pros
 • Het gaat om een krachtige NAS met een grote capaciteit. Daarnaast is het een duurzame keuze.
Cons
 • Het is een vrij groot apparaat dus je moet er de ruimte voor hebben. Hij is niet goedkoop.

Synology Diskstation ds218j

De eerste aanrader is het Synology Diskstation ds218j. Deze NAS heeft twee sleuven en is zeer geschikt om te integreren in jouw thuisnetwerk. Heb jij behoefte aan een compacte en betrouwbare opslagfaciliteit, waarmee je de belangrijkste gegevens kunt beveilighen en bestanden kunt delen? Het Synology Diskstation ds218j gebruikt een ‘hot-swappable drive tray’. Dit betekent dat deze NAS een ontwerp heeft, waarbinnen je de interne harde schijven kunt verwisselen. De opslagcapaciteit is hierdoor uit te breiden tot maximaal 12TB. Het beveiligen van je bestanden gaat via AES 256-bit encryptie.

Pros
 • Het is een NAS met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Hij kan wat traag zijn bij zwaardere toepassingen zoals het overzetten van grote bestanden.

TerraMaster F2-210

De tweede NAS die van harte aan te raden is, is de Terramaster F2-210. Deze NAS heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je aan twee harde schijven meer dan genoeg hebt, is de Terrasmaster F2-210 zeker een goede keuze. Het is een NAS die eenvoudig te installeren en te gebruiken is, die stil is en efficient is. In vergelijking tot wat duurdere alternatieven, zoals een NAS van Synology, kies je met deze Terramaster F2-210 voor dezelfde functionaliteit, maar dan voor een zachter prijsje. Deze NAS is prima in te zetten voor basisgebruik: het opslaan van bestanden, het maken back-ups en het managen van jouw opslag. Een simpele NAS voor thuis of een bescheiden kantoor.

Pros
 • Hij is lekker stil in gebruik zodat je niet het gevoel hebt dat je op Schiphol werkt. Makkelijk te installeren.
Cons
 • Hij wordt geleverd zonder harde schijven. Deze moet je er zelf dus nog bij kopen.

QNAP-TS-231p2

De volgende topper is de QNAP-TS-231p2. De TS-231P2 is een veelzijdige NAS die maar liefst over drie USB 3.0-poorten en dubbele Gigabit-LAN-poorten beschikt. Deze NAS is een echte multitasker en kan zorgdragen voor zowel back-up, synchronisatie van bestanden en externe toegang tot een privécloud. De QNAP-TS-231p2 kan worden geoptimaliseerd met vele apps, zoals Notes Station. Hiermee kun je veilig digitale notities maken en delen met collega’s en vrienden. Ook ondersteunt deze NAS Snapshots waarmee je TS-231P2 gemakkelijk kunt hertellen bij een storing of bij een aanval door ransomware. De QNAP-TS-231p2 is helemaal van nu, want je kunt ‘m integreren met verschillende IoT-apparaten en zelf een inrichting maken voor al je IoT-toepassingen, met de Suite van QNAP.

Drobo 5n2

Ook de Drobo 5n2 is een NAS die het overwegen waard is. De Drobo 5N2 is erg gebruiksvriendelijk en heeft veel funcitonaliteit voor het delen van data, remote connection en oplossingen voor herstel na storingen of een crash. De Drobo 5n2 is uitgerust met speciale technologie, namelijk Drobo’s gepatenteerde BeyondRAID™ technologie. Deze technologie voldoet aan veeleisende gebruikers en zorgt voor uitgebreide data-opslagmogelijkheden op deze NAS. Kleine bedrijven en mediaprofessionals kunnen echt prima uit de voeten met deze NAS. Zo is er in combinatie met deze NAS ook functionaliteit beschikbaar om goede back-ups te maken. Deze NAS is ook erg eenvoudig en daarmee vriendelijk in het gebruik.

WD My Cloud Home

De laatste NAS die we van harte kunnen aanbevelen is de WD My Cloud Home. Deze NAS biedt jou één centrale plek om al je bestanden veilig op te slaan en te ordenen. Je kunt er altijd bij, ook onderweg. Je hebt namelijk mobiele toegang tot deze NAS. Ook maakt de WD My Cloud Home automatische back-ups voor foto’s en video’s op je telefoon. Deze NAS biedt je persoonlijke cloudposlag in tegenstelling tot een openbare cloud en zorgt bovendien dat je al je video’s en muziek zorgeloos kunt streamen. Via WD Sync worden je favoriete bestanden automatisch gesynchroniseerd op al jouw computers en jouw My Cloud-apparaat. Je kunt er met deze NAS dus zeker op vertrouwen dat jouw bestanden bijgewerkt en toegankelijk zijn.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een NAS aanschaft

Hoe kun je op een NAS besparen?

Je bent op zoek naar een device voor centrale opslagruimte, maar je wilt niet de hoofdprijs betalen. Dat is goed te begrijpen en het goede nieuws is dat het ook helemaal niet hoeft! Je hoeft geen honderden euro’s neer te leggen om te kunnen beschikken over een heel fatsoenlijke NAS. Veel NAS-systemen bieden tegenwoordig niet alleen opslagruimte, maar ook allerlei andere functionaliteiten om zo een complete server te kunnen vervangen. Het is natuurlijk maar de vraag of je dat allemaal nodig hebt. Voor veel mensen zal een goedkopere basis NAS met twee harde schijven en een bescheiden processor ruim voldoende zijn. Zonder de harde schijven kun je een heel prettige NAS krijgen voor zo’n 100 tot 200 euro. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een wat ouder model. Een NAS van een tot drie jaar oud wordt door de fabrikant vaak nog geupdatet. Ga je voor een model dat ouder is dan drie jaar, dan heb je misschien niet de prestatie van een nieuwer exemplaar, maar kun je de software die erop staat nog prima gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens of de zeer betaalbare QNAP TS 228a NAS iets voor je is.

Welke soorten NAS zijn er?

Globaal is er onderscheid tussen te maken tussen een NAS met één harde schijf en een NAS met meer dan één harde schijf. Dit wordt ook wel genoemd een NAS met één slot, of met meerdere sloten. Als een NAS meerdere harde schijven heeft, is raid mogelijk. Met raid (Redundant Array of Independent Disks) worden gegevens over meerdere harde schijven verdeeld en of meer dan een harde schijf opgeslagen. Als er dan iets fout gaat, blijven je gegevens bewaard.

NAS met één harde schijf
Een NAS met een enkele harde schijf is vaak minder prijzig dan een variant met meerdere schijven. Een dergelijke NAS is direct te gebruiken, omdat de harde schijf vaak al is geïntegreerd. Data is minder veilig, omdat deze maar op één schijf is opgeslagen. Op een NAS met maar één enkele schijf is logischerwijs raid niet mogelijk.

NAS met meerdere harde schijven
Data op een NAS met meerdere harde schijven is veiliger opgeslagen. De data is verdeeld over meerdere schijven en raid is toepasbaar. Een NAS met meerdere schijve is vaak snel bij het overzetten van data, maar is wel wat duurder in de aanschaf door het nog moeten aanschaffen van de afzonderlijke schijven. Ook dien je er rekening mee te houden dat raid nog geïnstalleerd moet worden. Data is veilig opgeslagen, aangezien deze op meerdere schijven kan worden opgeslagen

Welke NAS is de beste budget koop?

De QNAP TS 228a NAS is een goedkope NAS met ruimte voor twe harde schijven. De QNAP TS 228a heeft voldoende opties om bestanden veilig op te slaan en biedt leuke opties, zoals op Snapshots gebaseerde back-up en bestandssynchronisatie. Je kunt met deze NAS ook zeker heel fijn genieten van je favoriete entertainment, want deze NAS faciliteert zonder moeite het streamen van foto’s, muziek en video’s. De TS-228a is met name geschikt voor thuisgebruik en voldoet dan prima aan de basiseisen voor het opslaan van bestanden en multimedia. Een betaalbare optie voor iedereen die op zoek is naar een goede basis NAS.

Wat zijn de populairste NAS merken?

Enkele bekende NAS-merken zijn Synology, QNAP, Netgear en Drobo. Behalve Drobo gebruiken deze fabrikanten een besturingssysteem dat op Linux is gebaseerd. Hieronder vertellen we je meer over deze merken.

Synology
De missie van Synology is ‘Jou succesvol maken’. Sinds de oprichting in 2000 is Synology hier mee bezig. Synology’s systemen werden al meer dan zes miljoen keer geïnstalleerd. Het is dan ook een bekende fabrikant van NAS-systemen. Synology heeft als doel om bedrijven te helpen bij het beheren van hun gegevens en de manier waarop ze dit doen voorgoed te veranderen. Van elegant en simpel tot veilig en betrouwbaar.

QNAP
QNAP is gevestigd in Taiwan. Het bedrijf levert een uitgebreide range aan oplossingen voor geavanceerde netwerkopslag. Naast NAS, biedt dit bedrijf ook videobewaking. Hun producten zijn gebaseerd op de principes bruikbaarheid, beveiliging en flexibele schaalbaarheid. Je kunt met een NAS van QNAP vertrouwen op kwaliteit, voor zowel thuis als zakelijk gebruik. QNAP is ook bekend door veel innovaties voor de NAS, waaronder oplossingen voor Internet of Things en kunstmatige intelligentie en machineleren op de QNAP NAS.

Netgear
Netgear fabriceert netwerkapparaatuur en is gevestigd in de Verenigde Staten. Netgear heeft een zeer ruim assortiment, waaronder routers, switches, firewalls, modems, Wireless-oplossingen, NAS-systemen en netwerkadapters. In Nederland kun je Netgear-producten vinden bij verschillende providers, waaronder UPC, Ziggo en Zeelandnet. Netgear biedt producten voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

Drobo
Drobo maakt prijswinnende data-opslagproducten voor kleine en middelgrote bedrijven en voor individuen. Drobo biedt betaalbare apparatuur met innovatieve features. Producten van Drobo zijn gebruiksvriendelijk. Het bedrijf heeft maar liefst 50 awards gewonnen en heeft laten zien dat ze expert zijn in het combineren van drie uitdagingen op het gebied van opslag in één device: databescherming, capaciteitsaanpassing en optimalisatie via applicatieservice. Drobo beschikt over de gepatenteerde BeyondRaid-technologie.

NAS: zo doe je de beste koop

Je wilt opslagruimte en je wilt je bestanden veilig kunnen opslaan. Je staat op het punt om een NAS te gaan uitzoeken. Er zijn verschillende soorten en maten te koop. Hoe koop je de juiste NAS voor jou? Waar moet je precies op letten? Wat is belangrijk bij het kopen van een NAS? We zetten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je op een rijtje.

 1. Aantal schijven

  Kijk goed hoeveel schijven er in jouw NAS passen. Dit bepaalt de hoeveelheid opslagruimte van jouw NAS. Het aantal schijven bepaalt ook of het mogelijk is om raid (Redundant Array of Independent Disks) te gebruiken. Raid beschermt jouw bestanden tegen verlies bij een eventuele crash of het overhoopt kapot gaan van een van de schijven. De tweede harde schijf bevat meestal een kopie van de eerste schijf. Voor raid zijn dus twee schijven nodig, een met de orginele gegevens en een met de back-up. Er vindt constante synchronicatie plaats, wat gevolgen heeft voor de opslagcapaciteit. Wil je niet dat die halveert, dan heb je meer dan twee schijven nodig.

 2. Uitbreidingen

  Naast het besturingssysteem dat jouw NAS ongetwijfeld zal hebben, is het van belang om je te verdiepen in de uitbreidingen of ook wel packages genoemd. Dit zijn modules die je op je NAS kunt installeren om je NAS uit te breiden met functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een mediacenter om je films te kunnen streamen naar een tablet of tv. Het aantal uitbreidingen en de kwaliteit ervan verschilt per merk en model. Kijk op de website van de fabrikant van de NAS die je op het oog hebt, om te kijken welke uitbreidingen er beschikbaar zijn en of ze aan jouw wensen voldoen.

 3. Processor er geheugen

  Zoals altijd bij een opslagapparaat, zijn de processor en het geheugen belangrijk. Kijk goed of je genoeg hebt aan een ARM-processor of dat je behoefte hebt aan een Intel-processor. Een ARM-processor is snel en energiezuinig en geschikt voor back-up en iSCI.
  De processor bepaalt de rekenkracht van de nas en voor een deel ook de functionaliteit. Het belangrijkste onderscheid is dat tussen een ARM- of een Intel-processor. ARM is snel, energiezuinig en goed in opslagfuncties zoals back-up en iSCSI. Een Intel-processor is niet zo energiezuinig als zijn broertje, maar is wel snel en goed in het weergeven van films op verschillende formaten beelschermen. Ook kan een Intel-processor zeer goed 4K-beeld rendereren en virtualiseren. Dit laatste is erg fijn bij zakelijk gebruik. Het is sowieso goed om te controleren of de processor goed genoeg is als je van plan bent om een mediaserver te gebruiken op je NAS.

 4. Poorten

  Ook de moeite waard is controleren hoeveel poorten een NAS heeft. Standaard heeft een NAS één netwerkpoort. Soms heeft een NAS meerdere poorten. Een extra netwerkpoort kan bijvoorbeeld van pas komen bij het bundelen van snelheid of om de NAS via verschillende netwerken te benaderen. USB-poorten zijn erg fijn om bijvoorbeeld een printer te kunnen aansluiten.

Een NAS wordt steeds belangrijker, door het gebruik van smart devices onderweg, denk aan tablets en smartphones. Fabrikanten proberen zich te onderscheiden door bijvoorbeeld de gebruikersinterface te verbeteren en installatie met je smartphone in de toekomst mogelijk te maken. Ook worden de back-upfaciliteiten nog steeds beter en uitgebreider. Ben jij er al uit welke NAS jij in huis gaat halen?

Bovendien wordt het gebruik ervan steeds makkelijker. Het is niet alleen meer voor bedrijven mogelijk om een NAS te gebruiken maar ook voor consumenten. Het is een kwestie van aansluiten en gaan met de banaan. Bovendien maken nieuwe snufjes het mogelijk dat het ook voor niet technisch aangelegde mensen een NAS toegankelijk wordt. Denk aan handige LED verlichting en indicators. De veiligheid van consumenten wordt steeds belangrijker. Met een NAS ben je goed voorbereid. Je zet je bestanden namelijk makkelijk over zodat deze niet meer zomaar toegankelijk zijn voor jan en alleman. Tegenwoordig proberen criminelen niet meer via de achterdeur binnen te komen maar via je pc of laptop. Dit wil je voorkomen dus wees ze een stapje voor.

Samenvatting

Een NAS heeft vele voordelen. Je kunt je bestanden veilig kwijt waardoor er meer ruimte vrijkomt op je computer. Hierdoor neemt de snelheid toe zonder dat je belangrijke bestanden hoeft weg te gooien. Als je de NAS in het zicht zet bedenk je dan hoe belangrijk je het design vindt. Bovendien moet hij wel passen. Meten is weten dus check altijd even hoe groot hij maximaal mag zijn. Het gebruik van een NAS is over het algemeen heel eenvoudig. Een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Bij de aanschaf is het van belang om te letten op het aantal schijven, ingangen, poorten, uitbreidingen, de processor en het geheugen. Om de keuze te maken die het beste bij jou past dien je eerst je persoonlijke situatie in kaart te brengen en prioriteiten te stellen. Aan de hand daarvan kun je de juiste keuze maken!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste router? Of wil je alles weten over de laatste wifi-versterker? Of de resultaten zien van de beste powerbank test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant
checko test de beste wasdrogers
Lees meer

Beste Wasdroger van 2024

Wasdrogers, ze staan bekend als energieslurpers en als luxe product. Maar wat als je geen ruimte hebt om…
beste inbouw oven
Lees meer

Beste Inbouw Oven van 2024

Het is zondagochtend. Je luie zondagochtend welteverstaan. Je hebt lekker uitgeslapen na een lange werkweek of na het…