Hoe maak je jouw huis het meest persoonlijk en uniek? Iedereen wilt natuurlijk thuiskomen in een huis dat daadwerkelijk voelt als thuis. Maar hoe kan je met meubels, zoals bijvoorbeeld een tv meubel, een bepaalde sfeer in huis creëren? En welke stijl past het meest bij jou? Er is niets zo fijn als thuiskomen in een sfeervol huis, dus lees snel verder voor alle tips hiervoor. 

Interieur

Het begint met het ondervinden welke interieurstijl het meest past bij jou. Dit zorgt er namelijk voor dat je thuiskomt in een huis waar je je daadwerkelijk ook thuis voelt. De gekozen interieurstijl zegt namelijk iets over jou als persoon en jouw smaak. Maar soms kun je nog ietwat zoekende zijn welke interieurstijl het meest past bij jou. Houd jij van simpliciteit? Dan past wellicht een Scandinavische interieurstijl het best bij jou. Deze stijl kenmerkt zich door eenvoud en lichte kleuren. Door de strakke meubels wordt er rust gecreëerd. Hierbij staan wittinten, lichte en neutrale kleuren centraal. Je kunt bijvoorbeeld met een comfortabele bank met een neutrale kleur en een zwevende tv meubel deze frisse uitstraling creëren. Heb je liever een retro uitstraling in jouw woning? Een retro uitstraling kun je creëren door tweedehands spullen in een vintage winkel te scoren. Je hoeft niet alle meubels in de kringloop aan te schaffen. Je kunt namelijk ook oud en nieuw combineren door een snufje klassiek en een vondst uit de kringloop. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een klassieke tv kast met een eettafel uit de kringloop. Je kunt hier erg creatief mee omgaan door kleuren en patronen te combineren. In tegenstelling tot de Scandinavische interieurstijl hoef je hierbij niet te kleuren binnen de lijntjes. 

Sfeer 

Daarnaast is het belangrijk om een sfeervol huis te creëren als je je ergens thuis wilt voelen. Maar hoe doe je dit precies? Met bijvoorbeeld natuurlijke materialen zorg je voor een warme en landschappelijke uitstraling. Deze natuurlijke materialen kun je ook terug laten komen in je meubels door het gebruik van hout. Bovendien is het groen in huis halen ook een eenvoudige en effectieve manier om een huis sfeervol te maken. Wist je dat groen indirect een positief effect heeft op je gemoedstoestand? Door kamerplanten en bloemen aan te schaffen, zuivert de lucht en voel je je fysiek beter. Doordat het goed is voor je fysieke gezondheid, voel je je hoog waarschijnlijk ook mentaal beter. Zuivere lucht heeft namelijk ook indirect invloed op je humeur. Door groen voel je je positiever en meer ontspannen. Ook kaarsjes in huis zorgen voor een ontspannen sfeer. Je kent het vast wel. Zodra je vrienden over de vloer hebt en je gezamenlijk wilt borrelen, is felle verlichting soms veel te intens. Kaarsen daarentegen zorgen voor een gezellige en intieme sfeer. Bovendien kun je ook geurkaarsen aanschaffen, die ook nog eens lekker ruiken. Wist je dat kleine concentraties van bepaalde geuren ook invloed hebben op je gemoedstoestand? Het kopen van (geur)kaarsen is dus een goedkope en eenvoudige manier om meer sfeer in huis te brengen. Samen met een interieurstijl die bij jou past en veel kamerplanten, voelt jouw huis in no time als thuis. 

0 Shares:
Ook zeer interessant