Wil jij een plek om heerlijk in de schaduw te zitten in de tuin? Dan kan je schaduwdoek hiervoor heel goed gebruiken. Wij geven je in dit artikel alle voordelen van schaduwdoek.

We merken het aan alles. De aarde warmt langzaam op en iedere zomer wordt het opnieuw wisselender. Zo hebben we vaak ook hele warme momenten waarop je bijna niet in de tuin kan zitten door de hitte. Schaduwdoek kan hier goed tegen helpen. Ook wanneer je bijvoorbeeld thuis werkt kan je heerlijk een schaduwdoek ophangen en daardoor ook je beeldscherm goed blijven zien in plaats van de weerkaatsing. Maar er zijn nog meer voordelen van schaduwdoek in de tuin. 

Bescherming tegen UV-straling 

Wist je dat te veel zon niet goed voor je is. Natuurlijk hebben we als mensen vitamine D nodig om gezond te blijven. Maar te veel Uv-straling kan zelfs zorgen voor huidkanker. Je ziet ook dat mensen die vaak in de zon zitten en slechtere huid hebben wanneer ze ouder zijn. Goed schaduwdoek kan hierbij helpen. 

Ventilerende werking 

Wist je dat een zonneluifel helemaal niet bevorderlijk is voor de luchtkwaliteit. Zo weerkaatst hij de zon. Dit betekent dat er dus ook geen lucht doorheen komt. Een schaduwdoek is gemaakt van vezels zoals stoffen. Deze zorgen ervoor dat er dus ook gewoon lucht doorheen kan komen. Hierdoor kan jij heerlijk in een zomerbriesje zitten in plaats van te zweten over je luifel. 

Makkelijke bevestigingen 

Ook een groot nadeel aan een zonneluifel ten opzichte van een schaduwdoek is dat de bevestiging. Zo moet je bij een zonneluifel hem aansluiten aan je woning. Dit betekent gaten in de muur op plekken die je voor altijd blijft zien. Bij een schaduwdoek kan je met gebruik van een aantal haakjes al een doek ophangen. Dus geen blijvende schade aan je woning. 

Maatwerk zonder problemen 

Omdat het doek veel minder ingewikkeld is dan een zonneluifel kan je ook gaan voor makkelijk maatwerk. Zo geef je precies aan welke maten je wil en de fabrikant maakt het voor je en je kan het binnen en paar dagen in huis hebben. Bij een zonneluifel moet hiervoor ook de behuizing worden aangepast. Hier kan soms tot wel zes weken overheen gaan. Dan is de zomer alweer bijna voorbij. 

Een heel jaar lang blijven hangen 

Wist je dat jij je schaduwdoek gewoon kan laten hangen het hele jaar door. Zo is het bestand tegen regen omdat dit er gewoon doorheen gaat. Zo wordt je doek ook nog eens gewassen zonder dat je deze in de wasmachine hoeft te doen. Dit gaat niet ten koste van de UV-protectie. 

Een plek uit de zon 

Maar het grootste voordeel is natuurlijk dat je een heerlijke plek uit de zon hebt. Maar ook dat het niet een afzichtelijke luifel is waar je naar moet kijken. Zo’n schaduwdoek geeft vaak een hele frisse uitstraling en ziet er heel mooi en clean uit. Alleen daarom wil je het al in je tuin hebben. Vooral nu de zomers steeds warmer worden. 

0 Shares:
Ook zeer interessant