Gamen is een belangrijk onderdeel van onze cultuur geworden. We spelen de games op allerlei apparaten, van de PlayStation tot de Xbox of zelfs weer Nintendo. Ook spelen op de computer blijft populair bij veel gamers. Maar is het nu beter om te spelen op een pc of een laptop en kunnen de gaming-laptops op den duur de pc laten verdwijnen? Je leest er hier alles over.

Gamen op een pc

Gamen op een pc is en blijft populair en wordt door de meeste gamers nog steeds verkozen boven spelen op een laptop. Dat komt doordat de pc veel voordelen heeft ten opzichte van een laptop om games op te spelen: zo geeft een pc beter beeld, is een pc sneller, kan je de grafische kaart na een paar jaar vervangen, is de pc beter te customizen op jouw gamegedrag, gaat de pc langer mee, is er meer opslagruimte op een pc en kun je een pc beter overklokken.Dat betekent dat je de pc op een hogere snelheid kunt laten draaien dan waarvoor hij werkelijk gemaakt is.

Verdwijnt de pc dan nooit meer?

Hoewel de pc dus nog steeds superieur is ten opzichte van de gaming-laptop, verschuift het gaming-landschap gestaag. We zien nu bijvoorbeeld al dat games in een online casino zoals  Bet777 niet meer desktop-first worden gemaakt en zelfs al helemaal afgestemd worden op mobieltjes. De grote game-providers in deze industrie doen er intussen alles aan om de games zo levendig mogelijk te maken met de mooiste graphics en de beste geluidseffecten. Hoewel de laptop natuurlijk ook een desktop is, geeft het aan hoe belangrijk mobiliteit voor gamers is geworden. We willen tegenwoordig het liefst alles overal en waar dan ook vandaan kunnen doen.

De voordelen van gamen op een laptop

Naast mobiliteit heeft gamen op een laptop nog een paar andere grote voordelen ten opzichte van gamen op een desktop. Behalve handig en mobiel is een laptop namelijk ook kleiner en stiller. Waar een pc groot, lomp en lawaaierig is. Je moet er ook maar net plaats voor hebben in je huis, zo’n grote pc. Een laptop is wat dat betreft prettiger en compacter. Bovendien worden de laptops steeds sneller en krachtiger en benaderen ze met de jaren de power van een normale pc.

Laptops worden steeds slimmer

Laptops halen langzaam maar zeker de achterstand op de logge pc is. Ze worden steeds slimmer, stiller en sneller. Er zijn zelfs al laptops die net als een pc kunnen overklokken dankzij kunstmatige intelligentie kunnen sommige nieuwe laptops uit zichzelf de beste grafische instellingen uitkiezen voor de games die jij erop speelt. Er zal dus zeker een dag komen dat er geen enkel voordeel meer is van een gewone pc ten opzichte van een gaming-laptop om de beste games op te spelen. De gaming-laptop heeft daarom zeker de toekomst. We raden je daarom zeker aan je opties goed af te wegen en niet meteen naar de eerste de beste pc te grijpen als je een gamingcomputer wilt kopen. Weeg af wat je van een computer voor games verwacht en welk apparaat hier het beste bij past?

0 Shares:
Ook zeer interessant