Als technisch directeur voetbal speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling en het succes van een voetbalclub. Je bent verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe spelers en het opzetten van een sterk team, evenals voor het ontwikkelen van de strategie en het trainingsprogramma van de club. In deze blog gaan we dieper in op de salarissen en taken van een technisch directeur voetbal.

Wat is een technisch directeur voetbal?

Een technisch directeur voetbal is een senior managementrol in een voetbalclub. Hun belangrijkste taak is om verantwoordelijk te zijn voor de technische aspecten van de club, zoals het scouten van nieuwe spelers, het trainingsprogramma van de club en het ontwikkelen van de tactische strategie van het team. De technisch directeur voetbal werkt nauw samen met de manager van het team, maar heeft vaak de uiteindelijke beslissingsbevoegdheid over welke spelers er worden aangetrokken en welke tactische strategieën er worden gebruikt. Profvoetballers die op leeftijd raken vervullen later in hun carrière vaak de functie technisch directeur zoals bijvoorbeeld bij Marc Overmars.

Taken van een technisch directeur voetbal

De taken van een technisch directeur voetbal zijn gevarieerd en uitdagend. Hieronder hebben we een aantal belangrijke taken opgesomd:

  1. Het scouten van nieuwe spelers: een technisch directeur voetbal is verantwoordelijk voor het identificeren en aantrekken van nieuwe spelers die de kwaliteit van het team kunnen verhogen. Dit betekent dat ze moeten weten waar ze moeten zoeken en welke kwaliteiten ze zoeken in een speler.
  2. Het ontwikkelen van een trainingsprogramma: een technisch directeur voetbal moet ervoor zorgen dat de spelers van de club voldoende worden getraind en voorbereid zijn op wedstrijden. Dit kan betekenen dat er nieuwe trainingsmethoden moeten worden geïntroduceerd of dat er een speciale focus moet worden gelegd op bepaalde aspecten van het spel.
  3. Het ontwikkelen van de tactische strategie van het team: een technisch directeur voetbal werkt nauw samen met de manager van het team om ervoor te zorgen dat het team op de juiste manier speelt en dat er een duidelijke tactische strategie is. Dit betekent dat ze moeten kijken naar de sterktes en zwaktes van het team en hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd.
  4. Het onderhouden van contacten met andere clubs en voetbalorganisaties: een technisch directeur voetbal moet ervoor zorgen dat de club goede relaties onderhoudt met andere clubs en voetbalorganisaties. Dit kan betekenen dat ze onderhandelen over transfers van spelers of deelnemen aan belangrijke vergaderingen binnen de voetbalwereld.

Salaris van een technisch directeur voetbal

Het salaris van een technisch directeur voetbal varieert sterk, afhankelijk van de grootte van de club en de ervaring en kwalificaties van de persoon die de rol bekleedt. In het algemeen verdienen technisch directeuren voetbal echter een zeer goed salaris, vanwege de belangrijke rol die ze spelen in het succes van de club.

Het salaris van een technisch directeur voetbal kan variëren van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden euro’s per jaar. Bij topclubs in Europa kunnen de salarissen van technisch directeuren voetbal oplopen tot meer dan een miljoen euro per jaar.

Naast het salaris kunnen technisch directeuren voetbal ook profiteren van bonussen en andere voordelen, zoals een auto van de zaak of extra vakantiedagen.

0 Shares:
Ook zeer interessant