Techreus Apple moet het gaan doen zonder hoofdontwerper Jony Ive. De geridderde Brit gaat na bijna drie decennia weg bij het bedrijf uit Cupertino en begint voor zichzelf. Ive was een van de belangrijkste ontwerpers van onder andere de iMac, iPhone en iPad.

Velen zullen hem kennen als de welbespraakte Brit met de kalme stem uit de gelikte aankondigingsvideo’s van Apple, waarin hij de nieuwste functies qua design aankondigde. Nu maakte het bedrijf bekend dat Ive zijn eigen bedrijf met de naam LoveFrom gaat opzetten Geen zorgen voor de mensen met aandelen bij Apple: het bedrijf wordt zijn eerste klant, zo zegt Apple zelf.

Samen met oprichter Steve Jobs boekte hij vanaf 2000 grote successen bij de techgigant. Zo stond hij aan de wieg van Apple’s grootste revolutie: de iPhone in 2007 en ontwierp hij Apple Park, het nieuwe megacomplex waarin Apple gevestigd is. ,,Ik ben het meest trots op het creëren van een ongeëvenaard team van designers bij Apple. Vandaag de dag zijn we sterker en creatiever dan ooit te voren in Apple’s geschiedenis’’, aldus de Brit zelf.

Tim Cook, huidige opperbaas van Apple, heeft al bekendgemaakt zin te hebben in een toekomst met Ive. ,,Jony is een uniek figuur in de designwereld en zijn rol in de opleving van Apple kan niet worden onderschat, van de baanbrekende iMac van 1998 tot de iPhone en de ongekende ambitie van Apple Park’’, aldus Cook in een verklaring. ,,Apple zal blijven profiteren van Jony’s talenten door rechtstreeks met hem samen te werken aan exclusieve projecten en door het voortdurende werk van het briljante en gepassioneerde ontwerpteam dat hij heeft neergezet.’’

Ive’s taken bij Apple worden overgenomen door de ontwerpers Evans Hankey en Alan Dye, die al werkzaam zijn voor het techbedrijf. Zij leggen verantwoording af aan topmanager Jeff Williams, die zich meer met het designteam zal bezighouden.

0 Shares:
Ook zeer interessant