Marylin Monroe zei ooit dat ze in bed enkel parfum draagt. Gevleugelde woorden die flink tot de verbeelding spreken. Parfum is verleiding. Het wordt ontworpen om de drager sensueler en aantrekkelijker te maken. Maar hoe draag je een parfum?

Een kunst die je kan leren

De kracht van parfum zit in de manier waarop je het aanbrengt. Te veel parfum en de geur overweldigt de mensen in je omgeving. Te weinig en je merkt het niet eens op. De kunst zit ‘m in juist genoeg parfum te dragen op de juiste plaatsen.  Parfum kiezen is een kunst, maar wel eentje die je kan leren. Het belangrijkste is dat je leert jezelf te vertrouwen. Een parfum moet bij jouw lichaam passen, maar ook bij jouw persoonlijkheid. Parfum verandert doorheen de dag subtiel. De basisnoten vervliegen en maken plaats voor het hart van het parfum. Om goed te weten of een parfum bij je past, moet je het dus een tijdje op je huid dragen.

Hoe test je of het bij je past?

Om een parfum te testen, spuit je een beetje op de binnenkant van je pols. Wrijf het parfum niet uit, maar dep zachtjes. Laat het enkele uren op je huid zitten en snuffel gerust een aantal keren. Ruikt het na een tijdje nog steeds lekker? Goed zo! Parfum moet ook passen bij jouw natuurlijke geur. Niet iedereen ‘staat’ even goed met dezelfde geur, net zoals sommige mensen minder goed staan met bepaalde kleuren. Koop dus nooit een parfum enkel omdat het zo heerlijk ruikt bij jouw vriendin. Veel mensen houden van een bepaald merk, zoals een Yves Saint Laurent parfum. Maar zelfs al ken je een merk goed, toch test je een nieuw parfum best voor je het koopt.

Eau de toilette of parfum

Wanneer je een parfum koopt, kijk dan goed of je eau de toilette, eau de parfum of parfum koopt. Dat zijn namelijk niet dezelfde dingen. Eau de toilette is doorgaans lichter. Eau de parfum is wat zwaarder en parfum is nog een beetje zwaarder. Eau de toilette is heel geschikt voor een werkdag. Je geurt heerlijk zonder je collega’s te overweldigen. Eau de parfum en parfum zijn dan weer meer geschikt voor een avondje uit. Om de geur van jouw parfum zo goed mogelijk te dragen, bouw je de geur best op. Koop daarvoor een set van jouw favoriete geur: het parfum, de zeep en de bodylotion. Was jezelf met de zeep, wrijf je lichaam in met de bodylotion en draag daarop jouw parfum. Zo blijft de geur het langst hangen.

Parfum is verleidelijk. Met de juiste geur maak je jouw outfit echt af. Maar parfum is bovenal iets wat je voor jezelf draagt. Je drukt er je persoonlijkheid mee uit en het geeft je zelfvertrouwen. Het geeft je het gevoel aantrekkelijk te zijn. Precies zoals je bent.

0 Shares:
Ook zeer interessant