Een deurbel is een deurbel, toch? Maar zo’n ouderwetse Triiinnnggg-deurbel kan je aardig op de zenuwen werken als er weer eens iemand voor de deur staat. Dan hoor je toch liever een leuk pingeltje waar je niet rechtop van in je bed zit als de pakketbezorger in alle vroegte voor de deur staat. En als je dan toch op zoek gaat naar een nieuw exemplaar, dan raden we je aan om een draadloze deurbel te kiezen. Waarom? Omdat je die uit kunt zetten als je even rust wil, maar ook overal in huis kunt plaatsen zodat je hem, zonder dat deze op standje oorverdovend hoeft te staan, kunt horen waar het nodig is.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de KlikAanKlikUit Draadloze Deurbel de beste draadloze deurbel van 2020 is. Een goedkoper alternatief voor de KlikAanKlikUit Draadloze Deurbel is de Bell4U. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde draadloze deurbellen.

Beste Draadloze Deurbel van 2020

We zochten de beste draadloze deurbellen voor je, op basis van reviews.

KlikAanKlikUit Draadloze Deurbel

De KlikAanKlikUit Draadloze Deurbel is precies wat je nodig hebt. Wat gelijk opvalt is zijn fijne prijs-kwaliteitverhouding. Deze kanjer bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve deurbel. Als je hem in huis krijgt is het een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Je bent binnen een mum van tijd bereikbaar in je huis! Je kunt kiezen uit 5 diverse deuntjes zodat er altijd wel een leuk voor jou bij zit. Naast dat je een deuntje hoort wanneer de bel gaat licht er ook een LED lampje op. Super praktisch dus. Voor een flinke bui hoef je niet bang te zijn. De knop is namelijk spatwaterdicht.

Hij werkt op batterijen waardoor je geen gedoe hebt met allerlei irritante snoeren die je aan moet sluiten. Zelfs als je boven in je badkamer bent of in je tuin zal deze KlikAanKlikUit je niet ontgaan. Als er visite is ben je hier altijd meteen van op de hoogte. Wel zo prettig dus!

Voordelen
 • Heel makkelijk te installeren en betaalbare draadloze deurbel. Het is een exemplaar zonder poespas dat doet wat hij moet doen.
Nadelen
 • Een nadeel is dat je helaas de batterijen af en toe moet vervangen. Deze moet je net in huis hebben of kopen.

Draadloze deurbel 

Deze draadloze bel van Bell4U is heel bijzonder. Hij werkt namelijk niet op batterijen of netstroom maar op kenetische energie. Dat houdt in dat hij voldoende energie genereert wanneer de bel wordt ingedrukt. Super praktisch natuurlijk want je hebt nergens omkijken naar. Je hangt hem op en klaar is kees. Wat daarnaast opvalt is zijn prachtige design. Je hoeft je niet te storen aan een lelijke bel. Wel zo prettig want hij hangt toch in het zicht. Hij heeft een bereik van maar liefst 50 meter. Super handig dus. Je hebt de keuze uit meer dan 50 deuntjes.

Bovendien is hij waterdicht. En dat is in het Nederlandse klimaat wel zo fijn. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en je krijgt korting als je meerdere exemplaren besteld. Scheelt toch weer! Kortom, het is een hele praktische bel waar je lang plezier van zult hebben.

Voordelen
 • Veel keuze uit verschillende deuntjes zodat je hem naar jouw smaak aan kunt passen. Hij heeft een heel mooi design.
Nadelen
 • HIj beschikt niet over een camera zodat je kunt zien wie er voor de deur staat.

Byron BY502E

De Byron BY502E beschikt uit een keuze van 8 diverse deuntjes waar je uit kunt kiezen. Daarnaast licht de deurbel op in het donker. Wel zo handig dus! Hij werkt op batterijen dus je hebt geen gedoe en gezeur met allerlei draadjes die je aan moet sluiten. Deze hippe deurbel heeft een strak en modern design. Zelfs door weer en wind staat hij voor je klaar, hij is namelijk waterdicht. Met het bereik van zo’n 125 meter kun je hem in vrijwel ieder huis gebruiken. Tenzij je in een groot kasteel woont. Hadden we al genoemd dat hij een zacht prijsje heeft? Niet alleen komt hij als deurbel maar ook als handig naamplaatje zodat je visite weet dat ze goed zitten.

Voordelen
 • Hij heeft een zeer royaal bereik waardoor hij ook heel geschikt is als je groter woont of hem achterin de tuin wilt horen.
Nadelen
 • Hij beschikt niet over een bluetooth functie. Je kunt geen eigen deuntjes toevoegen.

TeckNet Draadloze Deurbel met 2 Ontvangers WA888

De ideale deurbel als je een groter huis hebt, want er zitten twee ontvangers bij die je in het gehele huis kunt plaatsen. Naast keuze uit 52 verschillende melodieën op 4 geluidsniveaus geeft de WA888 van TeckNet ook een (blauw) lichtsignaal af als er aangebeld wordt, zodat ook doven en slechthorenden wat aan deze bel hebben. De ontvangers kunnen in elk stopcontact geplaatst worden, de bel zelf werkt op een batterij waardoor je geen stroom bij de voordeur nodig hebt. Deze draadloze deurbel set is verkrijgbaar in wit en zwart.

Voordelen
 • Het is een hele geschikte keuze voor doven en slechthorenden vanwege het visuele signaal dat hij afgeeft wanneer de bel af gaat.
Nadelen
 • Je kunt hem beter niet in weer en wind hangen. Daar is hij namelijk gevoelig voor. Niet waterdicht.

Bell4U Luxe draadloze deurbel zonder batterijen

De meeste draadloze deurbellen werken (deels) op batterijen, tenminste de bel zelf. Een andere optie is aansluiten op stroom maar dit is ook niet altijd wenselijk. De Bell4U luxe draadloze deurbelset lost dit probleem op: de bel wekt energie op wanneer de bel wordt ingedrukt en is dus zelfvoorzienend. De set wordt geleverd met twee ontvangers die op elk stopcontact in huis kunnen worden aangesloten. Zo hoor je de bel overal in huis. Met 51 melodieën en 4 geluidsvolumes is er voldoende keuze, en ook deze set werkt met led om mensen met een gehoorbeperking van visuele signalen te voorzien. Het set is verkrijgbaar in wit of zwart en er is ook een set met twee bellen en twee ontvangers, voor enkele euro’s meer.

Voordelen
 • Deze draadloze bel zal zeker niet misstaan in je huis. Hij heeft een elegant design en is heel makkelijk te installeren zodat je gelijk bereikbaar bent!
Nadelen
 • Omdat de adapter op netstroom werkt neemt hij een stopcontact in beslag. Geen bediening via een app mogelijk.

Honeywell draadloze draagbare en plug-in deurbel Serie 3

Deze set van Honeywell Serie 3 combineert een draadloze deurbel met een ontvanger die in het stopcontact gestoken kan worden én een draagbare ontvanger op batterijen. Deze laatste kun je overal in huis óf in de tuin meenemen, binnen een straal van 150 meter. Ben je even op zolder of bij de buren, neem de ontvanger dan mee en je mist niemand die aan de deur staat. De Serie 3 modellen zijn via ActivLink al met elkaar verbonden en dus direct klaar voor gebruik. De bel zelf werkt op batterijen, welke twee jaar meegaan. Het voordeel van dit set is dat je deze uit kunt breiden met andere producten uit de Serie 3 lijn van Honeywell. Het set heeft wel maar keuze uit maximaal 6 melodieën, de maximale geluidsproductie is met 84dB wel behoorlijk hard.

Honeywell DC515NHGP2

Deze Honeywell draadloze deurbel bestaat wederom uit een set met een bel, een ontvanger voor in het stopcontact en een draagbare ontvanger op batterijen. Deze kun je overal in en om huis meenemen en heeft een bereik van maximaal 150 meter. Het design van deze set is uiterst stijlvol en de ontvangers zijn voorzien van ledverlichting, zodat je ook in het donker ziet waar je loopt. Pas de kleur van de ledverlichting aan op je stijl of mood, in zeven kleuren. Ook deze draadloze deurbel heeft een maximaal volume van 84dB maar is uniek door zijn ‘niet storen’ stand. Je kunt de bel namelijk op stil zetten, of nachtstand als je wil, zodat je niet gestoord wordt.

Ring Video Deurbel 2 – Inclusief Chime

Niet alleen horen dat er iemand voor de deur staat, maar dankzij de camera ook zíen wie er aanbelt. Dat kan met de Ring Video Deurbel 2. De Ring draadloze deurbel koppel je aan een app op smartphone of tablet waarop je de video kunt zien, én je kunt via de app praten met degene die voor de deur staat als je bijvoorbeeld niet open kunt doen. De app geeft ook een melding als er aangebeld wordt. De Chime is een aparte ontvanger die je in het stopcontact kunt plaatsen en dan ook een geluidsmelding geeft. De bel zelf werkt op een oplaadbare batterij, via de app zie je de status van de batterij. De Ring-familie is overigens behoorlijk groot, met diverse soorten deurbellen, chimes maar ook losse camera’s en verlichting, die allemaal aan elkaar én de app te koppelen zijn. Het zal je misschien niet verbazen dat dit de duurste draadloze deurbel uit het lijstje is.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een deurbel koopt

Hoe kun je op een draadloze deurbel besparen?

Wil of moet je een nieuwe bel (omdat de oude het niet meer doet) maar wil je hier geen kapitalen aan uitgeven? Dat kan, er zijn ook genoeg draadloze deurbellen voor een beperkt budget verkrijgbaar. Sowieso kun je een groot deel van de bovengenoemde sets al onder de €50 krijgen, maar het is zelfs mogelijk om ze nog goedkoper aan te schaffen. Heb je bijvoorbeeld genoeg aan één ontvanger, dan scheelt dit in prijs. Ook scheelt het per set of de batterijen meegeleverd zijn of apart aangeschaft moeten worden. Dit scheelt weer in aanschafkosten.

Ook draadloze deurbellen die geen batterijen nodig hebben of op oplaadbare batterijen werken, zijn op langere termijn kostenbesparend. Dit is iets om rekening mee te houden.
Draadloze deurbellen die te koppelen zijn met een app, via WiFi, zijn ook duurder dan de eenvoudige modellen. Hetzelfde geldt voor de types met een camera, al is dit wel veiliger. En dat kan op de langere termijn dus ook weer gunstig zijn. Overweeg je bijvoorbeeld een beveiligingscamera op te hangen, dan kun je ook kiezen voor een duurdere draadloze deurbel met ingebouwde camera, zo bespaar je misschien alsnog kosten.

Welke soorten deurbellen zijn er?

Een draadloze deurbel bestaat uit een bel (voor bij de deur) die niet verbonden is aan een fysieke bel maar aan een ontvanger die een digitaal melodietje afspeelt. Niet langer die irritante ding-dong of triiiinggg die niet te veranderen is, maar een melodietje naar keuze en een volume naar wens. Bijkomend voordeel is dat je de ontvanger op elke gewenste plek in huis kunt plaatsen, mits die binnen het bereik van het draadloze signaal van de bel valt. Én er zijn draadloze ontvangers die draagbaar zijn, zodat je niet eens een stopcontact nodig hebt en de ontvanger écht overal in en om huis kunt gebruiken.

Qua bel zijn er inmiddels drie opties: op batterijen, op stroom en zonder batterijen of stroom (zelfvoorzienend). Op batterijen heeft als voordeel dat er geen kabels naar de voordeur hoeven te lopen, maar batterijen kunnen wel op gaan. Op stroom betekent dat de bel het altijd doet, maar dat er wel elektriciteit naar je voordeur moet lopen. Tenslotte zijn er tegenwoordig deurbellen die door de beweging van het indrukken al voldoende stroom opwekken en dus geen stroom of batterijen nodig hebben.

Welke draadloze deurbel is de beste budget koop?

Een budgettip is de TeckNet Draadloze Deurbel met 1 ontvanger, dezelfde als hierboven in het lijstje maar dan met één ontvanger in plaats van twee. Qua draadloze deurbellen met camera is de Looki draadloze video deurbel met camera X6 Grijs een voordelige keuze. Bij het set wordt een bel met camera, een ontvanger én de benodigde batterijen meegeleverd.

Wat zijn de populairste draadloze deurbel merken?

De wereld van draadloze deurbellen is er één waar andere spelers zitten dan bij veel andere elektronica en apparaten. Er zijn wel een paar populaire merken aan te wijzen.

Ring
Ring is op dit moment de marktleider op het gebied van slimme draadloze deurbellen. Ze werken met de beste technologie om jou een bel te leveren die meer kan dan alleen aankondigen dat er iemand aan de deur staat. Het bedrijf maakt dan ook alleen deurbellen en aanverwante producten en heeft zich hierin gespecialiseerd. Ze komen regelmatig met nieuwe, of vernieuwde, producten op de markt die nog beter zijn dan de vorige.

Honeywell
Honeywell kennen we misschien het beste van de (slimme) thermostaten, al hebben ze daar tegenwoordig ook flink concurrentie. Maar ze maken dus ook goede (draadloze) deurbellen voor schappelijke prijzen. Ze hebben flink wat keuze, en als je een product uit een serie aanschaft, kun je deze makkelijk koppelen met producten uit dezelfde lijn.

Bell4U
Bell4U komt met een redelijk uniek concept op het gebied van de draadloze deurbel: een bel die zonder stroom of batterijen werkt. Al de bellen van het merk werken op dezelfde manier. Bij het indrukken van de deurbel wordt energie opgewekt en deze wordt gebruikt om een seintje naar de ontvanger te sturen. De ontvangers gaan wel in het stopcontact en Bell4U heeft verschillende modellen in verschillende designs en kleuren, voor ieder wat wils.

Draadloze Deurbel: zo doe je de beste koop

Draadloze deurbellen zijn er in vele vormen, uitvoeringen én prijzen. Voordat je dus overgaat tot de aanschaf van een set, is het goed te bepalen welke het beste bij je wensen en voorwaarden past.

 1. Aantal ontvangers

  Zo heb je de keuze uit sets met één ontvanger, twee of zelfs nog meer. Heb je een kleiner huis, geen grote tuin of hoef je bel alleen in de woonkamer te horen? Dan heb je genoeg aan een set met één ontvanger. Ben je regelmatig op zolder, in de tuin of bijvoorbeeld bij de buren te vinden, dan kan het handig zijn als de (extra) ontvanger draagbaar is zodat je die overal mee naar toe kunt nemen.

 2. Visuele effecten

  Vooral voor ouderen en andere mensen die minder goed horen of zelfs doof zijn, is een visuele melding wenselijk. Kies dan een draadloze deurbel met ledverlichting, die bijvoorbeeld gaat knipperen als de bel gaat. Ook een slimme deurbel die gekoppeld kan worden met een app kan in dit geval een uitkomst zijn.

 3. Stroomvoorziening

  Kijk ook of je op de plek waar je de ontvanger wil hebben, een stopcontact zit. Is dat niet het geval, of is alleen een stopcontact achter de bank of kast nog vrij bijvoorbeeld, dan is een draagbare ontvanger een betere oplossing. Voor de bel zelf geldt: heb je er al stroom? Zo niet, kun je dat daar makkelijk krijgen of lopen er dan allerlei kabels door je gang? Veel draadloze deurbellen werken tegenwoordig op batterijen en dat kan heel handig zijn, mits je in de gaten houdt dat die batterijen ook leeg kunnen gaan en je bel dan niet meer werkt.

 4. Design

  Hecht je veel waarde aan design, dan kan het ontwerp van de bel en ontvanger een bepalende factor zijn. Veel draadloze bellen zijn tegenwoordig overigens in verschillende kleuren verkrijgbaar, de meest voorkomende kleuren zijn wit, zwart en zilver.

 5. Draadloze bel koppelen

  Als je een draadloze deurbel van bijvoorbeeld de Honeywell Serie 3 of Ring koopt, kun je deze altijd uitbreiden met losse componenten. Zo kun je extra bellen kopen (bijvoorbeeld als je een bel bij de achterdeur of poort wil hangen, of bij een praktijkruimte), maar ook ontvangers. Bij Ring kun je zelfs complete beveiligingspakketten inclusief lampen en camera’s kopen.

  Over de Ring gesproken, deze is standaard uitgerust met een koppeling met de app én een camera waarmee je met degene die aan de deur staat kunt praten. Ook andere merken bieden dit soort camera’s aan. Sommigen zijn ook voorzien van bewegingssensoren, dus als iemand zich verdacht ophoudt bij de voordeur krijg je ook een seintje. Veel mensen vinden dit een veilig idee dus dit is zeker een punt om te overwegen als je een draadloze deurbel gaat aanschaffen.

We hebben deze al een paar keer genoemd hier, maar de videodeurbel is een klasse apart onder de draadloze deurbellen. Door midden van een camera zie je wie er voor de deur staat, en als de bel ook bewegingssensoren heeft, hoeft diegene niet eens aan te bellen. Dit is de grootste trend van het moment en die zal nog wel even doorzetten. We willen tenslotte allemaal veilig wonen én de pakketbezorger liever niet missen!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste wifi-versterker? Of wil je alles weten over de laatste router? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
You May Also Like
checko test de beste dekbedden
Lees meer

Beste Dekbed van 2020

In de zomer moet je er niet altijd aan denken, lekker wegkruipen onder een dekbed. Maar zodra de…