Checko
beste koop broodbakmachine 2019

Beste Broodbakmachine – Beste koop in 2019 vergeleken

Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Nu kun je elke dag naar de bakker gaan om de geur op te snuiven en vers brood te kopen. Ook in veel supermarkten kun je tegenwoordig terecht voor dezelfde heerlijke geur én een vers broodje, maar wat is er nu lekkerder dan zélf zo’n heerlijk geurend brood te maken, precies zoals jij het lekker vindt? Met een broodbakmachine wordt dit een fluitje van een cent! Wij zetten de beste broodbakmachines voor je op een rijtje.

Beste Broodbakmachine – De beste koop broodbakmachines in 2019

Wij verzamelden de beste broodbakmachines voor je, gebaseerd op reviews.

Panasonic SD-ZX2522KXG Broodbakmachine 550W Zwart

Deze Panasonic broodbakmachine is door Kieskeurig uitgeroepen tot Best Reviewed, gebruikers zijn dus zeer tevreden met de SD-ZX2522KXG. Deze machine kan broden tot 600 gram bakken, daarnaast kun je hierin ook een cake en zelfs pizzadeeg bakken. Nieuw zijn de programma’s voor glutenvrije cake en pastadeeg, en voor volkoren brood. Standaard is het programma voor glutenvrij brood al inbegrepen. Naast de goede prestaties is mag deze broodbakmachine gezien worden. Het stijlvolle zwart met roestvrij stalen design is afgewerkt met een glazen, stijlvol en strak touchscreen dat bovendien makkelijk werkt.

Panasonic Broodbakmachine SD-2500WXE – Wit

Deze Panasonic SD-2500WXE kan broden van maar liefst 1200 gram bakken en is hiermee geschikt voor grotere gezinnen. Daarnaast heeft deze machine veel verschillende programma’s waarmee je brood kunt bakken van meel waar dat normaal gesproken voor de thuisbakker niet zo makkelijk is, zoals brood van speltmeel. In het totaal zijn er 10 brood- en deeginstellingen, voor 3 formaten brood, en is er een glutenvrij optie. Daarnaast bak je in een handomdraai een cake in deze broodbakmachine. En je kunt jam en compote maken in de broodbakmachine. Vers brood met eigengemaakte jam, wie wil dat nu niet?

Moulinex Home Bread Baguette OW6101 – Broodbakmachine

Wil je écht grote broden bakken maar ook de mogelijkheid hebben om stokbroden zelf te maken? Zoek dan niet de verder, in de Moulinex OW6101 kun je broden tot 1,5 kilogram bakken én is stokbrood maken een fluitje van een cent. Ook cakes, pasta en jam maak je met gemak in deze broodbakmachine. Met 16 programma’s is er voor ieder wat wils te bakken, van Frans brood, zoet brood tot zoutarm of glutenvrij brood. Mocht er iets kapot gaan aan deze machine, dan zijn de reserve-onderdelen gegarandeerd nog 10 jaar verkrijgbaar.

Panasonic SD-2511 WXE – Broodbakmachine

De Panasonic SD-2511 WXE is in de kleur wit verkrijgbaar, maar met artikelnummer SD-2511KXE ook in het zwart. Daardoor past deze in elke keuken. Met deze broodbakmachine bak je broden tot 750 gram, en hij is zo stil dat je deze prima ’s nachts kunt laten draaien zodat je in de ochtend een heerlijk vers brood hebt. De machine heeft 17 programma’s waarvan 3 nieuwe: rustiek ambachtelijk, rustiek zuurdesem en rustiek sodabrood. Daarnaast kun je middels de speciale dispenser noten en gedroogde vruchten toevoegen voor lekker krenten- of mueslibrood. Er is keuze uit drie broodformaten en korstkleuren zodat het brood altijd naar wens is. De bakduur is altijd hetzelfde, ongeacht de omgevingstemperatuur, voor een gelijkmatig resultaat.

Moulinex Pain Doré OW210130 – Broodbakmachine

Deze Moulinex OW210130 is een wat voordeligere keuze om eenvoudig het heerlijkste brood thuis te bakken. Met 12 programma’s is er nog steeds voldoende keuze om broden van maximaal 1 kilogram te bakken. Naast gewoon brood maak je in deze machine in een handomdraai het lekkerste Franse brood, zoet brood, roggebrood, volkorenbrood of glutenvrij brood. Ook cake, jam en zelfs havermoutpap maak je in deze Moulinex en voor pizzadeeg draait deze ook zijn hand niet om. De machine is intuïtief in gebruik en eenvoudig schoon te maken.

Broodbakmachine budget tips voor een goede broodbakmachine

Je kunt de aanschaf van een broodbakmachine zo gek maken als je zelf wil. Hoe meer functies en hoe hoger het mogelijke gewicht van het brood, hoe duurder zo’n machine wordt. Je geeft dan makkelijk honderden euro’s uit. Heb je dat er niet voor over en wil je simpelweg een lekker vers brood bakken, dan kan het gelukkig ook een stuk voordeliger.

En zelfs in de budgetversies van een broodbakmachine maak je met het grootste gemak een cake of zelfs jam. Wat de goedkopere varianten vaak missen zijn verschillende programma’s voor speciaal brood. Glutenvrij brood, zoet brood, Frans brood en bijvoorbeeld speltbrood, zijn lastigere broden om thuis te maken. Maar heb je dit niet nodig, dan kun je dus uit de voeten met een apparaat dat al deze extra opties niet heeft en vaak een stuk goedkoper is.

Zo is de Domo B3970 een prima broodbakmachine voor een schappelijke prijs, waarin je lekker brood bakt tot 1 kilogram, zonder al te veel poespas. En mocht je wél de extra opties zoeken, dan is de Princess 152006 een goede en voordelige optie. Broden tot 900 gram zijn geen probleem, net als speltbrood of noten/vruchtenbrood. Zelfs rijst, jam en yoghurt maken in de machine is mogelijk. Deze machine is een echte alleskunner in de keuken!

Broodbakmachine aanschaffen? Let op deze zaken

Een broodbakmachine koop je natuurlijk om zelf het lekkerste verse brood te bakken. Zonder toevoegingen die fabrieksbrood vaak wel heeft. Bovendien bepaal je zelf wat voor soort brood je lekker vindt, en kun je dit prima afwisselen natuurlijk.

Het grootste verschil in de broodbakmachines zit hem in het maximale gewicht van het brood. Hoe hoger het gewicht, hoe groter het brood. Hoeveel brood je eet is onder andere afhankelijk van de grootte van je gezin. Een stel zal over het algemeen minder brood eten dan een gezin met meerdere kinderen. Maar hoeveel brood je eet is ook afhankelijk van het soort werk dat je bijvoorbeeld doet. Heb of ben jij die man die dagelijks minimaal een half brood in de broodtrommel meeneemt, dan zul je eerder een groter exemplaar nodig hebben. Denk je: ik neem wel een kleinere machine en bak dan wel meerdere broden achter elkaar? Dat kan, maar het maken van een brood neemt wel een aantal uren in beslag.

Vervolgens kun je nadenken over wat voor soort brood je wil gaan maken. Er zijn veel verschillende mogelijkheden qua soorten brood, maar niet elke machine is geschikt voor elke soort. Zo vereist glutenvrij of speltbrood bijvoorbeeld een speciaal programma, omdat dit broden zijn die je als gewone thuisbakker niet zomaar maakt. Ook is niet elke machine geschikt voor volkorenbrood, of voor het toevoegen van bijvoorbeeld noten en/of gedroogde vruchten. Vind je dit juist lekker, dan is het goed hier op te letten.

Dan zijn er nog broodbakmachines met allerlei speciale programma’s, denk aan stokbrood, zoet brood en andere speciale broden. Wil je vooral lekker experimenteren, let daar dan eens op.

In de meeste broodbakmachines kun je ook pizzadeeg maken (niet afbakken!), pastadeeg behoort ook tot de mogelijkheden en een cake bakken is ook redelijk standaard. Verder kun je meestal heel goed jam en compote maken in de broodbakmachine, een mooie bijkomstigheid als je daarvan houdt. En er zijn zelfs machines te krijgen waarin je een lekkere verse, warme havermout maakt die ’s ochtends voor je klaarstaat, en zelfs yoghurt maken hoort tot de mogelijkheden. Ook het koken van rijst en maken van rijstwijn kan in sommige broodbakmachines. Hoe meer opties, hoe meer je kan met één machine en die kan dus andere apparaten gaan vervangen. Hier kun je dus zeker rekening mee houden bij je keuze. Bedenk daarbij ook dat automatische programma’s fijn zijn als je precies wil bakken wat de fabrikant voor ogen heeft, maar dat je daarin geen eigen ideeën kwijt kunt. Als je een programma hebt dat je zelf aan kunt passen, dan kan dat een voordeel zijn.

Verder kun je nog letten op design. Als je de broodbakmachine op de aanrecht plaatst dan wil het oog ook wat. Plaats je deze na gebruik in een keukenkast, dan is het design minder van belang maar is het vooral prettig als de machine niet te zwaar is. Machines met een kijkvenster laten je meekijken hoe het gaat met het bakproces van je brood, en dan kun je eventueel ingrijpen als het te hard gaat bijvoorbeeld. Het ene apparaat is voorzien van een touchscreen, het andere niet, wat je daarin prettig vindt is persoonlijk natuurlijk. Wel is het belangrijk dat het scherm goed af te lezen is.

Overzicht van best geteste Broodbakmachine merken

Broodbakmachines, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Welke merken maken de beste broodbakmachines?

Panasonic

Dit Japanse merk is groot op allerlei vlakken van consumentenelektronica. Van telefoons tot fotocamera’s en dus ook broodbakmachines, het merk maakt alles met het oogpunt om jouw leven makkelijker te maken. En dit doen ze ook nog eens met het oog op mens en milieu. De volgende generatie wil natuurlijk ook nog van deze aarde genieten, en het liefst ook met Panasonic producten.

Moulinex

Het Franse Moulinex is gespecialiseerd in kleinere consumentenelektronica en dan vooral voor gebruik in de keuken. Dankzij de voordelige en goede producten worden jouw klusjes bijna leuk om te doen en hou je bovendien tijd over voor de écht leuke dingen, zoals samen eten en drinken.

DOMO

DOMO vindt zijn oorsprong in België en produceert mooie producten tegen een gunstige prijs. Dit komt doordat ze het complete productieproces in eigen hand houden. DOMO denkt aan de toekomst en innoveert dus steeds door, rekening houdend met de nieuwste trends.

Princess

In vrijwel ieder huis kom je wel iets van Princess tegen. Het merk maakt producten die iedereen nodig heeft of wil hebben en dat tegen vaak schappelijke prijzen. Zo kun je naast broodbakmachines ook koffers, föhns, bakplaten en nog veel meer van het merk tegenkomen.

De verschillende soorten Broodbakmachines op de markt

Een broodbakmachine doet meer dan alleen brood bakken. Want dat zou je in een oven ook kunnen doen, al is het resultaat in een speciale machine meestal wel beter. Maar waar de broodbakmachine hét verschil maakt, is dat deze machine ook het deeg voor je kneed en laat rijzen, en dat allemaal in één machine. Heb je ook brooddeeg gemaakt, dan weet je dat dit een behoorlijk zwaar werkje is. Het is dus heel handig als een apparaat dit uit handen neemt. Bovendien weet een broodbakmachine per soort brood hoe lang er gekneed moet worden, hoe lang het deeg moet rusten en/of rijzen en hoe lang het afgebakken moet worden. En dat natuurlijk allemaal op de optimale temperatuur en vochtigheid.

Het meeste over broodbakmachines hebben we inmiddels hierboven wel benoemd. Het grote verschil zit vooral in de grootte van de machine en daarmee de capaciteit voor het te bakken brood. De kleinere varianten bakken brood tot 750 gram (soms nog minder met 600 gram bijvoorbeeld). De gemiddelde broodbakmachine heeft een capaciteit van een kilo, en de grote machines kunnen tot 1,5 kilogram gaan.

Kijk je naar het uiterlijk, dan zijn broodbakmachines er grofweg in twee materialen: plastic en RVS. Dit laatste oogt meestal meteen een stuk luxer maar is ook zwaarder. Qua inhoud zijn er verschillen in een uitneembaar bakblik of juist niet, en een timer of niet. Bij broodbakmachines is echt alles mogelijk lijkt het wel.

Wat is er nieuw aan moderne Broodbakmachines in 2019?

Consumenten worden in het algemeen steeds kritischer. Milieu en duurzaamheid krijgen een steeds prominentere plek in het maken van keuzes. Het kopen van een broodbakmachine wordt vaak vooral ingegeven door de wens puur te eten, zonder toevoegingen, en bij voorkeur ook nog van lokale producten. Met een broodbakmachine weet je zelf wat je eet doordat je de ingrediënten zelf kiest. Wel willen we steeds meer keuze hebben, en dat zie je terug in de verschillende programma’s die steeds uitgebreider worden. Naast brood bak je tegenwoordig ook cakes, broodjes, stokbrood maar zelfs ook vlees, vis en andere gerechten in de broodbakmachine. Het maken van jam en yoghurt zijn ook nieuwe trends die mogelijk zijn met de broodbakmachine. En zo neemt de machine steeds meer de functie over van een normale oven.

Posts

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.