Het korte antwoord is ja, technisch gezien kun je aluminiumfolie in de magnetron doen. Hoewel er veel discussie is over het gebruik van aluminiumfolie in magnetrons. Met een paar tips en trucs is het te doen. Laten we echter eens kijken wanneer het veilig is om dit te doen. En waarom je wel of niet aluminium folie in jouw magnetron kunt gebruiken. De experts zijn het niet eens over de veiligheid.

Aluminiumfolie kan zo handig zijn. We maken graag diners met folieverpakkingen in de oven. Het is ook een geweldige vervanging voor plasticfolie, vetvrij papier of bruine papieren zakken, vooral voor je sandwiches. Verder bespreken we hoe aluminium folie werkt in een magnetron-convectieoven.

Hoe werken magnetrons?

We moeten een duik nemen in hoe een magnetron werkt om volledig te begrijpen hoe deze aluminiumfolie beïnvloedt. Microgolven werken met behulp van elektromagnetische golven. Microgolfstraling werkt vergelijkbaar met zonnestralen.

Microgolfenergie genereert elektrische velden en deze energie dringt door voedsel en zet elektromagnetische energie om in thermische energie. Kortom, deze korte radiogolven dringen voedsel binnen en prikkelen de moleculen zoals watermoleculen waardoor ze sneller trillen. Hierdoor  wordt thermische energie gegenereerd.

Bepaalde containers reflecteren elektromagnetische energie terwijl andere deze doorlaten. Metalen bakjes weerkaatsen de elektromagnetische straling. Daarom wordt het bij verkoop meestal niet aanbevolen om aluminiumfolie in jouw magnetron samen met metaal te gebruiken. Zelfs niet voor andere dunne metalen, geen metalen kookgerei.

Dit is echter in tegenspraak met bevindingen uit tests. Het is in tegenspraak met cijfers veel experimentele studies in het verleden. De onderzoeken dateren uit de jaren 70 tot en met de jaren 90 . De conclusie was dat gebruik van aluminiumfolie bakjes in de magnetron perfect is en kan leiden tot een goede verwarming resultaten. Een recent uitgevoerd experiment bij het Fraunhofer Instituut voor Process Engineering onderstreept de eerdere resultaten.

Dingen als glas en plastic reflecteren de energie echter niet. Maar laten deze door en verwarmen je eten. Wat ook de reden is, maar deze bakjes koeler blijven tijdens het koken in de magnetron.

Hoe gebruik je aluminiumfolie in de magnetron?

Gebruik altijd gladde folie bij gebruik in de magnetron. Gebruik oude folie nooit opnieuw en kreuk het niet van tevoren op. Vermijd scherpe randen. Gebruik voor de zekerheid geen aluminiumfolie als jouw magnetron een metalen draaiplateau of metalen schappen heeft.

Sommigen waarschuwen voor  aluminium bakjes zoals aluminium dienbladen, aluminium pannen en aluminium kookgerei. Volgens het Duitse Fraunhofer Instituut is het echter veilig. Het moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Over het algemeen is een kleine hoeveelheid folie het beste. Het kan ook het beste op 1/4 van het voedsel op het oppervlak worden geplaatst. Zorg ervoor dat de folie de wanden van jouw magnetron niet raakt. In feite is het beter om het op minstens 3,5 cm afstand te houden. Controleer altijd of de folie een magnetronbestendig label of een niet magnetronbestendig label heeft. Luister ook naar de veiligheidsmaatregelen van de fabrikant. Als het een niet-magnetronbestendig label heeft, dan is het specifiek niet bedoeld voor gebruik in de magnetron.

Waarom aluminium folie in de magnetron?

Je aluminiumfolieproduct in de magnetron doen kan een handige manier zijn om eten rechtstreeks vanuit de vriezer te bereiden. Aluminiumfolie staat erom bekend een goede warmtegeleider te zijn.

Aluminium kan ook helpen om dingen krokanter te maken, zoals pizzabodems als je ze eronder legt.

Het kan ook de kooktijd versnellen en etenswaren malser maken. Sommige in de winkel gekochte producten hebben een verpakking van aluminiumfolie. Deze kunnen prima worden gebruikt om in of op te koken. Zolang je de instructies voor het opwarmen van de verpakking volgt.

Tips voor het gebruik van aluminium folie in de magnetron

Het gebruik van folie in de magnetron een verleidelijke optie zijn.  Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je eten te bereiden of op te warmen. Het is echter belangrijk om de juiste manier te kennen om folie in de magnetron te gebruiken. Om mogelijke gevaren te voorkomen.

Volg de veiligheidsmaatregelen als je van plan bent aluminiumfolie in de magnetron te gebruiken.

Alternatieven voor het gebruik van aluminium folie in de magnetron

Hier zijn enkele alternatieven voor aluminiumfolie die magnetronbestendig zijn:

• Bakpapier (beste alternatief)

• Perkament

• Sommige soorten plastic zakken

• Magnetronbestendige container

• Plastic bakjes gemaakt voor de magnetron

• Glas containers

• Siliconen bakplaten

Kan aluminiumfolie worden gebruikt in een combimagnetron met convectie?

Wat is het verschil tussen magnetrons en microgolf-convectieovens? Het grootste verschil is hoe ze het eten verwarmen. De magnetron-convectieoven gebruikt elektronen om te verwarmen. Terwijl de magnetron een magnetronbuis gebruikt om voedsel te verwarmen.

Het hebben van een dubbele combimagnetron en hete luchtmagnetron is een geweldige manier om ruimte te besparen. Wanneer je de functie gebruikt die de verwarming overschakelt van een magnetronmethode naar een heteluchtoven, werkt deze als een mini-oven. Het verwarmingselement en de ventilator werken samen om het eten gelijkmatig en snel op te warmen.

Aluminiumfolie kan veilig in een magnetron-convectieoven worden gebruikt. Maar bepaalde richtlijnen moeten worden gevolgd om schade aan de oven te voorkomen. Het volgende beschrijft het juiste gebruik van aluminiumfolie bij het bereiden in de magnetron:

• Aluminiumfolie wordt soms gebruikt om delen van een voedingsmiddel af te schermen om overkoken te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt op de pootpunten en vleugels van een kalkoen of op een lamsbout. Het moet een kleine hoeveelheid folie zijn wanneer het wordt aangebracht. En het moet ook dicht bij het voedsel worden gedrukt. Er mag geen folie omhoog of uit de buurt van het voedselproduct steken. Losse stukjes folie die boven het voedsel uitsteken, werken als antenne die vonken zouden kunnen veroorzaken.

• Dek geen etenswaren volledig af met aluminiumfolie. Laat bij het opwarmen in de magnetron geen metalen bindstrips achter. De metalen kabelbinders werken als een antenne en veroorzaken vonken en mogelijk schade aan de oven.

• Een metalen klem op een kalkoen moet tijdens het ontdooien erin blijven, omdat deze is ingevroren. De klem moet echter worden verwijderd zodra de kalkoen is ontdooid en klaar is voor de magnetron.

Kun je een Yeti beker in de magnetron doen?

Het wordt door de fabrikant afgeraden om een Yeti-beker in de magnetron te doen. Het kan vonken veroorzaken en vlam vatten. Bovendien wordt het metaal erg heet en kun je je eraan branden. De geïsoleerde beker kan exploderen. Als het deksel aan de binnenkant zit, kan er druk ontstaan door het geïsoleerde ontwerp van de container.

Tenzij een metalen beker speciaal voor de magnetron is ontworpen, mag deze niet in de magnetron worden gebruikt.

0 Shares:
Ook zeer interessant