Als je wat vaker klust, is het zeker aan te raden om zelf goed gereedschap aan te schaffen. Ben je met een grotere klus bezig dan is het kopen van een goede schuurmachine en boormachine namelijk geen overbodige luxe. Maar waar moet je op letten als je een schuurmachine gaat kopen?

Waarom zelf gereedschap kopen?

Goed gereedschap is over het algemeen prijzig. Het liefst stellen klussers de aanschaf van eigen gereedschap en apparatuur dan ook uit. Er is zoveel keuze tussen verschillende merken, uitvoeringen en ook hebben ze onderling vaak weer andere toepassingen en mogelijkheden.  Ook kan het op een gegeven moment vervelend worden als je bepaalde gereedschap of apparatuur telkens moet lenen. Als je het vaak van vrienden of familie leent, willen ze op een gegeven moment ook hun eigen spullen terug. Je kunt het vaak ook huren bij een bouwmarkt. Dit kan uiteindelijk ook prijzig worden. Het aanschaffen van je eigen schuurmachine is dan goedkoper.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een schuurmachine. Zo zit er onderling verschil in vermogen, snelheid, toerental, voeding, afzuiging, schuurpapier en de manier waarop het schuurpapier bevestigd wordt. Deze punten moet je afstemmen met de klus waar je hem voor wilt gebruiken en waar je hem gebruikt.  Daarnaast zijn er ook verschillende soorten schuurmachines. Elke soort heeft weer zijn eigen voordelen. Zo is een excentrische schuurmachine ideaal voor snel en grof schuren, net als de bandschuurmachine. Een vlakschuurmachine is perfect om snel en zorgvuldig grote vlakken te schuren en de deltaschuurmachine weer voor de kleine hoekjes. Gelukkig zijn er multischuurmachines die beschikken over verschillende opzetstukken voor alle klussen.

Wat is de beste schuurmachine?

Wat de beste schuurmachine is, verschilt per persoon en per klus. Als je veel klust, dan is het logisch dat je wat meer kunt investeren in een schuurmachine. Je gaat hem immers intensief gebruiken. Is het meer een schuurmachine die je zo nu en dan weleens gebruikt voor een klusje, dan kom je met een basismodel schuurmachine ook al een heel eind. Je moet dus ook echt kijken naar wat je er mee wilt doen en hoe intensief je hem gaat gebruiken. Ook zul je per merk moeten vergelijken wat je handige opties en mogelijkheden vindt. Dit is allemaal persoonlijke voorkeur. Er zijn genoeg vergelijkingssites beschikbaar en kun je op die manier makkelijk vergelijken en informatie inwinnen.

0 Shares:
Ook zeer interessant