Laminaat en PVC zijn twee van de meest populaire vloerbedekkingen van dit moment. Verkrijgbaar in talloze (houtkleuren) en prints. Voordeliger dan houten vloerdelen en een stuk makkelijker te leggen. Een beetje doe-het-zelver legt laminaat dus ook lekker zelf. Sta je op het punt om een zelf een laminaatvloer te leggen? Maak het jezelf dat extra gemakkelijk met het juiste gereeedschap en overweeg de aanschaf van een laminaatsnijder. Daarmee knip je ieder stuk laminaat, maar ook vinyl of pvc, precies op maat. Op die manier verspil je minder vloerdelen, voorkom je frustratie en ligt je vloer er stukken sneller in. Benieuwd naar de beste laminaatsnijders van 2024? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Laminaatknipper Edma 899 de beste laminaatsnijder van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Laminaatknipper Edma 899 is de EDMA Straticut 230. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde laminaatsnijders.

Beste Laminaatsnijders van 2024

Laminaatknipper Edma 899

Je zwager of dochter belt je, er staat weer eens een verhuizing op de planning. Uiteraard wordt er op jouw hulp gerekend. Veel zin heb je er niet in maar een andere keuze dan meehelpen ook niet echt. De Laminaatknipper Edma 899 helpt je uit de brand. Inmiddels weet je redelijk hoe je laminaat moet snijden en deze handige hulp maakt het allemaal net even wat eenvoudiger. Eerlijk is eerlijk, hij is niet voor niets. Hij is het geld echter meer dan waard. Zeker als je je bedenkt dat dit niet de laatste verhuizing wordt waarbij je hulp wordt gewaardeerd.

En wat te denken als je zelf gaat verhuizen. Ook dan wil je zo snel en effectief mogelijk te werk gaan. Het verhuizen zelf kost namelijk al genoeg tijd en werk. Deze Edma zorgt ervoor dat je door laminaat heen snijdt alsof het boter is. Kortom, als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
 • Het is een kanjer van een laminaatsnijder en een zeer duurzame aankoop die lang meegaat.
Cons
 • Het is een erg prijzig apparaat. Je moet er dus maar net het budget voor hebben of ervoor sparen.

EDMA Straticut 230

De EDMA Straticut 230 zorgt dat je laminaat niet gesneden maar geknipt wordt. Hierdoor is hij behalve voor hout ook geschikt voor PVC. Deze alleskunner zal je leven een stukje makkelijker en leuker maken. Want laten we eerlijk zijn, laminaat leggen is niet bepaald een hobby. Als er manier zijn om dit sneller te laten verlopen pak je die dus maar al te graag aan. Het apparaat is compact en makkelijk op te bergen. Ideaal tot aan de volgende verhuizing. Bovendien is hij een stuk voordeliger geprijsd dan zijn voorganger.

Het is een degelijk en stevig apparaat dat doet wat hij moet doen. Hij zorgt ervoor dat je verhuizing sneller verloopt en dat het laminaat binnen de kortste keren gelegd is. Zeker wanneer je regelmatig laminaat legt of wanneer je een heel huis moet doen loont deze investering zich zeker!

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is makkelijk op te bergen. Een prima knipper voor een prima prijs!
Cons
 • Het gebruik kan even wennen zijn als je het niet gewend bent om met een laminaat knipper te werken.

VITREX Laminaatsnijder

De VITREX Laminaatsnijder helpt je uit de brand in iedere situatie. Iemand laten komen die vloeren legt is vaak een duur grapje. Dat is met deze kanjer niet meer nodig. Je hebt dé tool bij de hand die laminaat moeiteloos op maat snijdt. Hij is geschikt voor alle soorten laminaat. Het mes snijdt er doorheen alsof het laminaat boter is. Super handig dus want je hoeft niet eens veel kracht te zetten. Wel zo prettig. Bovendien is het handvat gemaakt van rubber waardoor je een stevige grip hebt. Daarnaast glijdt je hand niet weg tijdens het werken. Hierdoor kun je veilig te werk gaan. Hadden we al gezegd dat hij tegen een prima prijsje komt? Daar hoef je het dus niet om te laten. Dankzij het handige meegeleverde hulpblok houdt je het laminaat recht wanneer je het gaat snijden. Zo past het moeiteloos in je nieuwe vloer. Ook voor PVC vloeren is hij uitstekend te gebruiken. Hij zal altijd weer van pas komen tijdens een verbouwing of verhuizing. De antislipvoetjes aan de onderkant zorgen ervoor dat hij niet weg kan glijden tijdens gebruik. Kortom, deze handige hulp wil je niet meer missen als je hem eenmaal in huis hebt!

Pros
 • Het mes is super scherp waardoor je snel en effectief te werk kunt gaan. Komt tegen een prima prijsje!
Cons
 • Hoewel het gebruik voor zich spreekt is de taal van de handleiding in het Duits.

A.A. Productions Laminaatsnijder 

Met deze Laminaatsnijder is iedere klus zo gepiept. Hij is geschikt voor alle diktes laminaat. Wel zo handig dus want je kunt hem voor meerdere klussen gebruiken. Dit maakt het een duurzame aanschaf. Sterker nog, het zal de beste investering zijn die je hebt gedaan. Je staat niet dagelijks stil bij een laminaatsnijder maar het is super handig als je hem hebt. Niet alleen voor jezelf maar ook vrienden en familieleden zullen geregeld om hulp vragen. Ben je nog niet zeker van je zaak? Je krijgt er 2 jaar garantie op voor het geval dat. Wij betwijfelen of je deze garantie ooit nodig zal hebben want het is een ijzersterk apparaat. Hij is super robuust en kan wel tegen een stootje. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding prima in balans. In deze prijsklasse vind je geen betere. Voor wat het waard is, hij heeft een super stoer design. Je kunt er dus zeker mee voor de dag komen. Dankzij zijn krachtige werking is hij zelfs geschikt voor professioneel gebruik.

Pros
 • Dit handige hulpmiddel is super gebruiksvriendelijk en ook geschikt voor mensen zonder ervaring met een laminaatsnijder.
Cons
 • Het apparaat is relatief zwaar en groot. Je moet er dus wel de ruimte voor hebben.

Actielaminaat BV

De laminaatsnijder van Actielaminaat BV maakt je leven een stuk makkelijker en leuker. Hij zorgt er namelijk voor dat je vervelende klussen zo geklaard zijn. Je hebt er niet altijd zin in maar je weet dat het moet gebeuren. Met goed gereedschap wordt het een stuk makkelijker. Daarnaast valt hij gelijk op door zijn fijne prijsje. Hij bewijst dat een kwalitatieve en degelijke laminaatsnijder niet duur hoeft te zijn. Bovendien is hij heel eenvoudig in gebruik. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met het snijden van laminaat is het een prima keuze. Maar ook aan de wensen van de echte bob de bouwer komt hij tegemoet. Het belangrijkste is een scherp mes. Hierdoor hoef je niet veel kracht te zetten om het laminaat te snijden. Het apparaat zelf is lekker licht wat gewicht betreft. Hierdoor kun je hem flexibel verplaatsen en vervoeren. Het mes is onderhoudsvrij en hoeft niet geslepen te worden. Scheelt dus weer. Ieder vloertje komt er prima uit te zien met deze kanjer van een laminaatsnijder. Wij willen niet meer zonder!

Pros
 • Uiteraard valt deze laminaatsnijder gelijk op door zijn fijne prijsje. Daarnaast is hij lekker gebruiksvriendelijk.
Cons
 • De ergonomie van het handvat had wat beter gekund. Deze ligt niet zo lekker in de hand.

7industries laminaat vinyl snijder

Het is weer eens zover. Je dochter of zoon gaat verhuizen of je hebt zelf de stap genomen om een ander stekkie te betrekken. Uiteraard moet er nog veel gebeuren. Laminaat leggen bijvoorbeed. Uit ervaring weet je dat dit veel werk is. Maak het met de 7industries laminaatsnijder een stukje makkelijker voor jezelf. Het gaat om de professionele uitvoering dus dit zegt zeker iets over de kwaliteit van deze snijder. Hij is geschikt voor intensief gebruik zonder dat de snijdkwaliteit verloren gaat. Hij snijd laminaat tot 15 mm dik en 225 mm breed. Het mes is naslijpbaar dus zelfs als deze bot begint te worden kun je hem bijwerken.

Pros
 • Het onderhoud van deze laminaat snijder is eenvoudig. Ook wat gebruik betreft is hij erg makkelijk.
Cons
 • Je moet de messen regelmatig slijpen om hetzelfde resultaat te behalen.

Wolfcraft laminaatsnijder LC600

Met de Wolfcraft laminaatsnijder LC600 snijd je laminaat tot 11 mm dik en 465 mm breed. Zelfs laminaat met geïntegreerde geluidsdemping kun je veilig snijden met dit apparaat. Hoe preciezer je kunt werken bij het leggen van laminaat, hoe strakker je vloer komt te liggen. Met deze laminaatsnijder snijd je exacte 90° sneden en hoeksneden van 0°-180°. Zodra het eerste mescontact plaatsvindt wordt het werkstuk veilig gefixeerd zodat je werkelijk nauwkeurig kunt snijden. De LC600 is uitgevoerd in aluminium en daardoor licht en stabiel. De antislipvoetjes zorgen er voor dat de laminaatsnijder tijdens het klussen niet verschuift.

Pros
 • Het is een compacte en kleine snijder die tegen een kleine prijs komt. Ideaal als je hem af en toe nodig hebt!
Cons
 • Hij is niet geschikt voor professioneel gebruik of hele intensieve klussen.

Wolfcraft Vinyl- en laminaatsnijder VLC800

De Wolfcraft Vinyl- en laminaatsnijder VLC800 is niet alleen geschikt voor het snijden van laminaat tot 11 mm dik, maar ook voor het op maat maken van zelfklevende vinyltegels en klikvinylpanelen tot 6 mm dik. Ook het snijde van flexibel vinyl van 2-4 mm dun gaat, dankzij de verstelbare snijspleet, prima met dit degelijke gereedschap van Wolfcraft. Tijdens het snijden wordt het werkstuk ondersteund en gefixeerd, zodat je zeker weet dat je een rechte snede krijgt. De werkstukaandrukfunctie zorgt voor lichtlopend en comfortabel afkorten bij extra brede delen. Geen wonder dat deze Wolfcraft laminaatsnijder zelfs door de meest ervaren klussers wordt gebruikt. Het maakt laminaat en vinyl snijden gemakkelijk en veilig en zorgt voor perfect resultaat.

Pros
 • Het gaat om een duurzaam apparaat dat veilig is in gebruik. Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk dus ideaal voor klus groentjes.
Cons
 • Voor het snijden van brede planken is hij wat minder geschikt.

Lemato Professionele Laminaatknipper / Snijder 325 mm

Ben je op zoek naar een laminaatsnijder voor professionals? Zoek dan niet verder. Met de Lemato Professionele Laminaatknipper kun je direct aan de slag. Het gereedschap knipt laminaat snel en gemakkelijk op maat, met een strakke snijrand. Belangrijk voordeel is dat je met deze laminaatsnijder ook verstek kunt knippen. Het apparaat heeft een knipcapaciteit van maximaal 15 mm. De lengte van de snijtafel is 600 mm. Het snijmes van deze laminaatknipper is naslijpbaar en gaat daardoor extra lang mee.

Roughneck laminaatsnijder

De Roughneck laminaatsnijder is een gereedschap waarmee je stof- en lawaaivrij laminaat kunt snijderen, tot wel 12 mm dik. Het snijoppervlak van deze tool is 200 mm. De Roughneck laminaatsnijder staat, dankzij de stalen uitvoering, stevig op tafel terwijl jij je kunt focussen op het leggen van het laminaat. Moet er een stuk op maat worden gesneden? Dan is deze laminaatsnijder je beste vriend voor scherpe snedes met een mooie afwerking. Jouw laminaat ligt daarmee binnen de kortste keren op de vloer. De maximale snijwaarde van deze tool is 200 cm.

Laminaat en Vinylsnijder ( Geschikt voor laminaat en PVC van max. 20 cm breed )

Ga aan de slag met de Laminaat- en Vinylsnijder van Actielaminaat en snijd laminaat, vinyl en PVC eenvoudig en zeer nauwkeurig op maat. Deze snijder is van degelijke kwaliteit en uitgevoerd met een stevige zijsteun. Dat je er diverse soorten materiaal mee kunt snijden is uiteraard een groot voordeel. De laminaatsnijder is daarmee een investering waar je de komende jaren nog vaker profijt van kunt hebben. Het apparaat is uitgevoerd in staal en is geschikt om planken tot maximaal 20 cm breed te snijden.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een laminaatsnijder aanschaft

Hoe kun je op een laminaatsnijder besparen?

Laminaatsnijders zijn er in verschillende prijsklassen, maar over het algemeen liggen de prijzen wel redelijk dicht bij elkaar. Doordat het geen elektrisch gereedschap is, vallen de kosten vaak reuze mee. Wil je toch besparen en een goedkope laminaatsnijder aanschaffen? Let dan op het volgende:

Wanneer je een laminaatsnijder wil kopen om enkel laminaat mee in te korten, dan zijn andere opties overbodig. Een laminaatsnijder die geen vinyl en PVC kan snijden komt vaak goedkoper uit de bus en maakt het gereedschap een stukje meer budgetvriendelijk. Wil je er juist nog jaren mee vooruit, ongeacht welke vloer je gaat leggen, dan kun je beter in één keer investeren in een laminaatsnijder die ook met vinyl en PVC uit de voeten kan. Op de lange termijn ben je daarmee voordeliger uit.

Houd acties en aanbiedingen in de gaten. Gereedschapsmerken hebben regelmatig leuke kortingsacties en ook grote (online) aanbieders geven zo nu en dan fijne korting. Hiermee kun je flink besparen op de aanschafprijs van een laminaatsnijder. Vergelijk zeker ook prijzen van diverse winkels om de laminaatsnijder van je keuze tegen een zo gunstig mogelijke prijs te kopen. 

Welke soorten laminaatsnijders zijn er?

Een laminaatsnijder is een mechanische tool. Het apparaat heeft dus geen motor en is daardoor direct ook lekker stil in gebruik. Je kunt een laminaatsnijder gebruiken om laminaat, vinyl of PVC op maat te snijden. Leg de plank die je wil verkorten op het grondvlak van de laminaatsnijder en laat de hefboom zakken. De arm van de hefboom drukt vervolgens het laminaat tegen het grondvlak en het mes snijdt het oppervlak door midden. Het is dus wel oppassen geblazen dat je vingers er niet tussen komen te zitten!
Door laminaat te snijden met een laminaatsnijder krijg je allereerst veel rechtere zaagsnedes. Waar je met een gewone zaag een gekartelde rand krijgt, heb je met een laminaatsnijder een mooi strakke rand. Hierdoor is de plank ook veel makkelijker strak tegen de vorige plank aan te leggen en is het ook makkelijker om precies op maat te snijden.
Je gebruikt een laminaatsnijder om planken in de breedte of in de lengte te snijden. Voor een langer snijvlak zul je de plank wel telkens opnieuw moeten neerleggen. Het mes van de laminaatsnijder is helaas niet lang genoeg om een grotere plank in één keer in de lengte te snijden. 

Zoals je hierboven al wel hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten laminaatsnijders op de markt. De belangrijkste verschillen zitten hem in het soort materiaal dat bewerkt kan worden en de dikte die gesneden kan worden. Zo zijn er laminaatsnijders die vooral geschikt zijn voor laminaat, maar er zijn er ook die je kunt gebruiken voor materialen als vinyl en PVC. Eenvoudige, vaak wat goedkopere, laminaatsnijders kun je gebruiken voor laminaat met een dikte van 8mm. Wil je aan de slag met dikker materiaal, dan zul je dus ook een laminaatsnijder moeten aanschaffen die daar doorheen kan snijden.

Welke laminaatsnijder is de beste budget keuze?

Tip: De Wolfcraft laminaatsnijder LC600 is een goede budgetkeuze. Deze tool is alleen geschikt voor het snijden van laminaat, maar voert deze taak wel uitstekend uit. Veel mogelijkheden voor hoeksneden en met een zuiver snijbeeld aan de decorkant knip je hiermee iedere laminaatplank keurig op maat.

Wat zijn de populairste laminaatsnijder merken?

Laminaatsnijders zijn er in diverse soorten en maten, van verschillende fabrikanten. We vertellen je hieronder meer over de meest populaire laminaatsnijder merken:

Wolfcraft
Wolfcraft is expert op het gebied van klussen. Met tal van gereedschappen kunnen beginners en ervaren klussers in en om het huis aan de slag. Functionaliteit en ergonomie staan daarbij voorop, maar ook aan het design wordt de nodige aandacht besteed. Van veiligheidsmes tot complete werkbank en van schroevendraaier tot laminaatsnijder, bij Wolfcraft ben je voor goed gereedschap aan het juiste adres.

Lemato
Lemato is sinds 2014 actief als online- en beursverkoper van speciale gereedschappen. Daarbij kun je denken aan laminaatsnijders, maar ook aan meetgereedschap, motorheftafels, boren, compressoren en veel andere producten. Professionele klussers voelen zich dan ook erg thuis bij het assortiment van deze Europese leverancier. Lemato biedt gereedschap van goede kwaliteit en voorziet je daarbij graag van persoonlijk en vakkundig advies.

Roughneck
Het merk Roughneck is de parel van het Britse Olympia Tools en staat voor kwaliteit en technische innovatie. Het aanbod van gereedschap richt zich zowel op beginnende doe-het-zelvers als op doorgewinterde professionals. Dankzij de hoogstaande kwaliteit kunnen zij beiden zeer tevreden houden met hun ruime collectie gereedschap.

Laminaatsnijder: zo doe je de beste koop

Een laminaatsnijder aanschaffen is geen hogere wiskunde, maar wel iets waar je je vooraf in moet verdiepen om de beste koop te doen. Wat die beste koop is verschilt per persoon, maar er zijn wel een aantal basiszaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste laminaatsnijder:

 1. Materiaal

  Bij het aanschaffen van een laminaatsnijder let je allereerst op het soort materiaal dat je ermee kunt snijden. Koop je het gereedschap voor het snijden van laminaat dan zit het meestal wel goed. Maar wil je er ook PVC of vinyl mee kunnen snijden, dan is het goed om er op te letten of het apparaat hier geschikt voor is. Ook met oog op toekomstige klussen kan het raadzaam zijn een laminaatsnijder te kopen waarmee je meerdere soorten materiaal kunt bewerken. Dit keer wil je de tool misschien gebruiken voor laminaat, maar wie weet kun je de laminaatsnijder binnenkort ook inzetten voor het snijden van PVC vloerdelen of een vloer van vinyl. 

 2. Dikte en breedte

  Ook de dikte en de breedte van het materiaal dat je wil snijden speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de beste laminaatsnijder. In sommige gevallen is het genoeg wanneer de laminaatsnijder tot een dikte van 8mm kan snijden. Vaak wil je iets dikker materiaal kunnen inkorten. Koop een laminaatsnijder dus pas nadat je exact bepaald hebt welke vloer je gaat leggen. Je kunt dan zowel met het materiaal als met de dikte van de planken rekening houden tijdens het maken van je keuze.

 3. Gewicht

  Wie de laminaatsnijder gebruikt om op verschillende locaties, bij vrienden of klanten, laminaat te snijden, kiest het best voor een lichtgewicht laminaatsnijder.  Laminaatsnijders van aluminium zijn vaak een stuk lichter dan de stalen uitvoering en daardoor makkelijker mee te nemen.Gebruik je de laminaatsnijder voornamelijk op één locatie, bijvoorbeeld thuis, dan is het gewicht minder belangrijk. Een stalen laminaatsnijder voelt wel een stuk steviger en dat kan bij het klussen wel prettig zijn.

 4. Ergonomie

  Grof gezegd kunnen de meeste laminaatsnijders hetzelfde kunstje: laminaat (en eventueel PVC en vinyl) snijden. De verschillen zitten hem dan ook vooral in de details. Zo zijn er laminaatsnijders met werkstukondersteuning of een werkstukaandrukfunctie om de klus nog eenvoudiger te maken. Een goede indicatie van de kwaliteit van een laminaatsnijder is of het mes wel of niet naslijpbaar is. Die mogelijkheid maakt het apparaat een stuk duurzamer. Daar heb je gegarandeerd lang plezier van! Daarnaast kun je ook nog letten op het ergonomische aspect van de laminaatsnijder. Zeker wanneer je veel laminaat op maat moet maken, moet het gereedschap echt een verlengde van jezelf kunnen zijn. Als je een onnatuurlijke beweging moet maken om het te bedienen, dan zal dit je later nog bezuren. Zorg dus voor een ergonomisch goede laminaatsnijder en plaats deze op de juiste hoogte bij het klussen.

  Een laminaatsnijder koop je meestal maar één keer. Het is dus belangrijk dat je je vooraf goed in bovengenoemde eigenschappen verdiept en deze naast jouw behoeften neerlegt. Zorg dat je weet wat je wil en bestel de laminaatsnijder die daar het best aan voldoet. 

We willen anno 2020 graag dingen zelf doen, maar maken het onszelf ook het liefst zo makkelijk mogelijk. Gemak dient immers de mens. Deze trend zie je ook bij het leggen van vloeren. De populariteit van laminaatvloeren wordt deels veroorzaakt door de eenvoud waarmee je dit materiaal zelf kunt plaatsen. Daarbij kún je zonder laminaatsnijder, maar steeds meer mensen hebben juist interesse in dit gereedschap. Het doe-het-zelven wordt er makkelijker door en het resultaat extra goed. Wij staan er dus ook niet gek van te kijken dat het kopen van een laminaatsnijder onder klussers een echte trend is en verwachten dat dit de komende tijd nog door zal zetten. 

Om het apparaat vaker in te kunnen zetten is de verwachting dat ook de mogelijkheden van dit gereedschap verder zullen worden uitgebreid. Laminaatsnijders die meerdere materialen en meerdere diktes en breedtes aan kunnen, om een zo groot mogelijk publiek te bedienen. Voor de gebruiker ook gunstig, want die heeft meer kans om de aangeschafte laminaatsnijder later weer voor andere klussen te kunnen gebruiken. Als je geen zin hebt in al dat gedoe kun je natuurlijk ook voor een geavanceerd model kiezen. De ontwikkeling van de laminaatsnijder heeft niet stilgestaan. De bestaande opties zijn verbeterd en extra snufjes maken het mogelijk om nog beter te kunnen werken en het laminaat naar je eigen wensen te snijden. Ideaal dus. Dit maakt een laminaatsnijder een echte alleskunner. Het is een kwestie van de plank eronder leggen en snijden maar. Zeker wanneer je je laminaatsnijder regelmatig gebruikt raden we aan om te investeren in een goed model. Dat werpt zeker zijn vruchten af. Je hoeft je niet te storen aan een apparaat dat niet goed werkt.

Samenvatting

Een laminaatsnijder is zoals de naam al zegt, bedoeld om laminaat mee te snijden. Als je er een aan wilt schaffen zijn er een aantal aandachtspunten. Om te beginnen het gewicht en formaat. Bedenk je waar je hem neer wilt zetten en of je hem vaak verplaatst of niet. Bovendien moet hij wel het laminaat naar keuze kunnen snijden. De dikte het het formaat die hij kan snijden zijn dus ook van belang. Je wilt geen miskoop doen dus check dit van de te voren. Als je behalve laminaat ook PVC en vinyl wilt snijden let dan op dat hij hiervoor geschikt is. Daarnaast wil je nog een beetje comfortabel kunnen werken. Dit bereik je door een ergonomische werkhouding. Mede het handvat bepaalt dit. Last but not least is de veiligheid. Let op dat het apparaat over een rubberen handgreep beschikt zodat je hand niet weg kan glijden tijdens gebruik. Ook helpen de antislipvoetjes aan de onderkant van het apparaat.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste zaagtafel? Of wil je alles weten over de laatste invalszaag? Of de resultaten zien van de beste bovenfrees test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant