Een invalzaag is een echte powertool en is eigenlijk een speciaal soort cirkelzaag. Het is niet bepaalt een machine waar je dagelijks naar op zoek gaat. Als je wel op zoek bent dan heb je waarschijnlijk een specialistische klus te klaren. Bijvoorbeeld een gat maken in een aanrechtblad of een ander voorwerp. Je wilt dan uiteraard niet eerst in het blad zelf hoeven te zagen om bij de plek uit te komen waar je dat gat wilt plaatsen. Daar komt de invalzaag om de hoek kijken. Maar waar let je precies op bij de aanschaf van zo’n zaag? En wat zijn de beste invalzagen? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Makita SP6000J Invalzaag de beste invalzaag van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Makita SP6000J Invalzaag is de Bosch Professional GKT. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde invalzagen.

Beste Invalzagen van 2024

Makita SP6000J Invalzaag

Het is de basisuitrusting van iedere klusser. Een invalzaag is onmisbaar bij bepaalde klussen. Met de Makita SP6000J Invalzaag ben je overal op voorbereid. Deze krachtige invalzaag maakt dat iedere klus een eitje is. Het apparaat is makkelijk in gebruik. Hierdoor is het ook een hele geschikte keuze voor iemand die nog niet veel ervaring heeft met een invalzaag. Bovendien is hij met zijn 1300 watt een echte krachtpatser. Daar zal het dus niet aan liggen. Dankzij de voorzaagfunctie krijg je altijd rechte lijnen. En dat is uiteraard erg van belang. Deze zaag werkt op netstroom. Wel zo prettig want je hoeft nooit te denken aan het opladen van een accu. Hij komt met een duidelijke handleiding zodat je precies weet hoe de vork in de steel zit. Ook aan de eisen van de meer gevorderde klusser komt hij tegemoet. Kortom, het is een duurzame aankoop waar je lang plezier van zult hebben!

Pros
 • Deze Makita komt tegemoet aan alle klusniveaus en is daarom een apparaat waar je lang plezier van hebt.
Cons
 • Hij wordt geleverd zonder geleiderrail. Deze moet je er dus nog apart bij aanschaffen.

Bosch Professional GKT

De Bosch Professional GKT is krachtig, gebruiksvriendelijk en helpt je uit de brand bij iedere klus. Hij wordt geleverd in een prachtige, robuuste kist. Hierdoor kun je hem na gebruik makkelijk opbergen. Bovendien maakt dit het makkelijk om hem mee te nemen naar een klus op afstand. Denk aan een vriend of familielid dat wel wat extra hulp kan gebruiken tijdens een verbouwing of verhuizing. Hout, aluminium of spaanplaat, niets is te gek voor deze kanjer. Soms heb je gewoon helemaal geen zin om te klussen of verbouwen maar moet je er toch even doorheen. Dit wordt een stuk makkelijker wanneer je bent uitgerust met de juiste gereedschappen. Laat je niet foppen door zijn compacte formaat. Ondanks dat hij klein van stuk is gaat het om een zeer krachtig apparaat. Hij is zowel geschikt voor de doorgewinterde klusser als het klusgroentje. Op de eco-stand gaat hij maar liefst 20% zuiniger mee. Wel zo prettig voor je energierekening. Hij werkt op accu waardoor je hem overal flexibel kunt gebruiken. Ideaal dus want tijdens het klussen heb je niet altijd een stopcontact in de buurt!

Pros
 • Je kunt hem gebruiken in combinatie met stofzakken en het Click & Clean systeem zodat de troep en stof niet in de rondte vliegt.
Cons
 • Hij wordt geleverd zonder accu en lader. Deze moet je zelf dus nog aanschaffen.

Graphite invalzaag

De Graphite invalzaag werkt op netstroom. Je komt dus nooit met een lege accu te zitten. Wel zo prettig want tijdens je projecten wil je gewoon lekker door kunnen werken. Met zijn 1200 watt is hij super krachtig. Hij zal door iedere houtsoort zagen alsof het boter is. Hij is te gebruiken in combinatie met een geleiderrail. Hierdoor kun je extra nauwkeurig te werk gaan. Daarnaast heb je de optie om hem te gebruiken in combinatie met een stofafzuiging. Ideaal want zo vliegt de stof niet rond. Je hebt na een klus allerminst zin in een grote schoonmaak dus wij willen zeker niet zonder deze stofafzuiging werken. Het bespaart je later een hoop werk. De zaag is zeer scherp en werkt zonder splinters. Hij komt tegen een opvallend goede prijs. Deze kanjer bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve en degelijke invalzaag. Daar worden wij heel vrolijk van. De kabellengte bedraagt 3 meter. Dit is doorgaans meer dan voldoende om hem op de gewenste plek neer te kunnen zetten.

Pros
 • Hij past ook op Makita en Festool waardoor je niet per se aan één merk gebonden bent.
Cons
 • Hij werkt niet op accu wat als nadeel heeft dat je hem minder flexibel kunt gebruiken.

Powerplus POWE30040

Met de Powerplus POWE30040 kun je gelijk aan de slag. Het gaat om een praktische invalzaag die iedere klus tot een goed einde brengt. Dankzij de precisielaser en zijgeleider zaagt hij zeer recht en nauwkeurig. Bij sommige klussen is dit een must. Hij komt tegen een prima prijs en is daardoor heel geschikt als instapmodel. Maar ook aan de wensen van de ware bob de bouwers onder ons komt hij ruimschoots tegemoet. Behalve dat hij als invalzaag te gebruiken is, kun je hem ook als cirkelzaag gebruiken. Hij wordt geleverd in een complete set.

Hierdoor kun je er gelijk mee aan de slag. Ben je klaar met je werkzaamheden? Je bergt hem makkelijk op in de meegeleverde koffer. Tevens kun je hem hierdoor eenvoudig meenemen als je een klus op locatie hebt. Je krijgt 2 jaar garantie op deze kanjer. Voor het geval dat je nog niet overtuigd bent.

Pros
 • Deze invalzaag wordt als complete set geleverd zodat je in een koop klaar bent. Dit is praktisch en voordelig.
Cons
 • Hij is minder geschikt voor hele zware en intensieve klussen.

Scheppach PL75 invalzaag

De Scheppach PL75 invalzaag is bedoeld voor het echte werk. Hij beschikt over een systeem voor het afzuigen van stof. Ideaal dus. Niet alleen is hij te gebruiken als invalzaag. Hij leent zich ook prima als laminaatzaag en draagbare handzaag. Super praktisch wanneer je regelmatig klust dus. Bovendien hoef je deze zagen niet los van elkaar aan te schaffen. Dit scheelt een hoop ruimte en geld. De handgreep ligt lekker in de hand. Hierdoor is hij ook geschikt om langere tijd achtereen te gebruiken. Ideaal dus voor je project!

Het design is stoer en robuust. Hij zal dus zeker niet misstaan in je werkschuur. Met veiligheid is ook rekening gehouden. Met de handige veiligheidsstop kunnen er geen ongelukken gebeuren. HIj werkt op netstroom zodat je nooit met een lege accu komt te zitten. Wel zo prettig dus.

Pros
 • Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op deze kanjer. Hij beschikt over de optie voor het afzuigen van stof. Dit scheelt je schoonmaakwerk!
Cons
 • De geleiderrail wordt niet meegeleverd, net als een stofafzuigingssysteem. Deze moet je er dus nog apart bij aanschaffen.

Powerplus POWX1425

De Powerplus POWX1425 is een super praktische invalzaag die niet in je gereedschapskist mag ontbreken. Hij is compact van formaat en ligt lekker in de hand. Je hebt tijdens gebruik nauwelijks in de gaten dat je hem vasthoudt. Dit gaat echter niet ten koste van zijn kracht. Je krijgt hem met 3 verschillende zaagbladen zodat je door ieder materiaal kunt zagen. Deze invalzaag behoort tot de gele lijn van Powerplus wat inhoudt dat hij geschikt is voor regelmatig gebruik. Je krijgt er 3 jaar garantie op. Bovendien is hij erg gebruiksvriendelijk.

Pros
 • Je bepaalt zelf hoe diep je wilt zagen. Het is een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben.
Cons
 • Hij wordt geleverd zonder lasergeleider. Het is een redelijk luidruchtig apparaat.

Powerplus POWX1365MB Invalzaag

Deze Powerplus POWX1365MB invalzaag heeft zijn eerste plaats in onze top 5 dubbel en dwars verdiend. Door zijn compacte formaat kun je hem makkelijk met 1 hand bedienen. Daarnaast zaagt hij erg nauwkeurig en wordt hij geleverd met 3 type zaagbladen. Of je nu hout, aluminium buizen of keramische tegels wilt zagen, deze Powerplus heeft het binnen een mum van tijd gepiept. Hij is ideaal voor het zagen van een uitsparing van een stopcontact of het op maat maken van kozijnen en plinten. Bovendien krijg je er een verstekbak bij wat inhoudt dat je onder een bepaalde hoek kunt zagen. Met de geleiderrail kun je in een rechte lijn zagen. Wel zo fijn!

Pros
 • Hij zaagt zeer nauwkeurig. De laser is een uitstekende hulp die zorgt voor een succesvol resultaat.
Cons
 • Hij wordt geleverd zonder opbergkoffer. Dit is lastig als je hem op wilt bergen of vervoeren.

Scheppach PL55 Invalzaag

Met deze Scheppach PL55 invalzaag ben je uitstekend voorbereid op die ene zaagklus. Hij is zeer geschikt voor plaatwerk en massief hout van bijvoorbeeld deuren. Met zijn 1200 watt is het een echte krachtpatser. Door het zaagblad met 24 tanden heeft hij een fijne afwerking. Dat is wel zo prettig wanneer je bijvoorbeeld je laminaat ermee zaagt. Het veiligheidssysteem zuigt zo’n 90% van alle stof weg tijdens gebruik. Ideaal dus want je wilt geen stoflong overhouden aan je zaagklus. De afstand tussen de muur en zaag is maar 16 mm waardoor je super precies te werk kunt gaan.

Pros
 • Beschikt over een veiligheidsstop. Het is een krachtige invalzaag die doet wat hij moet doen.
Cons
 • De kwaliteit van de bodemplaat laat te wensen over. Wordt geleverd zonder railklemmen.

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag

Naast dat deze Festool TS 55 gebruiksvriendelijk is, is hij ook nog eens extra veilig om mee te werken. En dat is geen overbodige luxe als je al je vingers wilt behouden. Zo beschikt hij over een snelrem, splinterbescherming en FastFix. Door de meegeleverde geleiderrail kun je precies te werk gaan. Deze invalzaag doet wat je van een invalzaag mag verwachten zonder poespas. De vlakke behuizing zorgt ervoor dat je flexibel bent. Hij heeft een zeer goede afzuiging door de vorm van het spanenkanaal. Het zichtvenster is verstelbaar waardoor je aftekenlijnen goed zichtbaar zijn.

Makita DSP600PT2J Accu invalzaag LXT

Een Makita mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 5. Deze DSP600PT2J Accu invalzaag LXT wordt geleverd met 2 accu’s. Super handig dus want je kunt genieten van het gemak van een snoerloze invalzaag en je komt niet met een lege accu te zitten. Je krijgt hem in een stevige, stapelbare koffer waardoor je hem overal veilig op kunt bergen. Deze Makita beschikt over een koolborstelloze motor wat simpel gezegd inhoudt dat hij minder snel warm wordt en langer meegaat. Daarnaast heeft de accu een langere gebruikstijd. Een duurzame aankoop dus!

DeWALT DCS520T2R FlexVolt Invalzaag

Tja, we zullen het niet ontkennen. De DeWALT DCS520T2R FlexVolt Invalzaag is niet voor iedere portemonnee weggelegd. Maar wat krijg je daar precies voor? Dit exemplaar is geschikt voor de professionele zager. Of voor zeer intensief gebruik. Hij werkt op accu maar verliest hierbij niet aan zaagkracht. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je met een lege accu komt te zitten want je krijgt er 2 stuks bij. Zo kun je je accu makkelijk verwisselen als deze tijdens het zagen leeg raakt. Je kunt er makkelijk zwaardere zaagwerkzaamheden mee uitvoeren zonder dat het snoer steeds in de weg zit.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een invalzaag aanschaft

Hoe kun je op een invalzaag besparen?

Voor een beetje invalzaag ben je vaak een behoorlijk bedrag kwijt. Dat wil echter zeker niet zeggen dat het duurste model ook de beste kwaliteit levert. Hoe kun je met een kleine beurs toch genieten van het gemak van een invalzaag? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Leen een invalzaag
Waarom zou je een invalzaag kopen als je er ook een kunt lenen? Het is normaal gesproken niet bepaalt een machine die je dagelijks gebruikt. Zeker wanneer je een invalzaag voor 1 project nodig hebt is dit een ideale oplossing. Denk aan een verhuizing waar je laminaat moet zagen of een uitsparing voor een stopcontact.

Delen of huren
Als je je invalzaag af en toe nodig hebt dan vind je het misschien wat te veel gevraagd om deze steeds te lenen. Een tussenoplossing kan zijn om samen met je buren of vrienden een invalzaag aan te schaffen. Daarnaast bieden veel bedrijven de mogelijkheid om er een te huren. Al voor een leuke bedrag beschik je tijdelijk over het gemak ervan. Dit hangt helemaal van je zaagbehoefte af.

Schaf een tweedehands exemplaar aan
Je hoeft natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen voor een splinternieuwe invalzaag. Tegenwoordig zijn er online veel tweedehands invalzagen te vinden. Voordat je tot de koop over gaat is het wel handig even te testen of hij naar behoren werkt en of hij compleet is.

Welke soorten zagen zijn er?

Wij hebben de invalzaag in het zonnetje gezet. Maar welke zagen zijn er allemaal nog meer? En waar zijn deze voor bedoeld? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Cirkelzaag
Een invalzaag is eigenlijk ook een type cirkelzaag. Zoals de naam al doet vermoeden beschikt een cirkelzaag over een rond zaagblad. Als je rechte lijnen wilt zagen dan is deze zaag ideaal. Met behulp van een geleider zaag je kaarsrecht door je gewenste materiaal heen. Als je dingen af wilt korten of in ronde lijnen wilt zagen dan is dit type niet zo geschikt. Wel is een cirkelzaag over het algemeen licht en compact wat zijn gebruiksvriendelijkheid vergroot.

Afkortzaag
De afkortzaag is het meest gebruikte type zaag. Hij is ervoor om, je raadt het al, dingen af te korten. Denk hierbij aan staafvormige voorwerpen. Ook de afkortzaag heeft net als zijn bovenstaande broertje een rond zaagblad. Het is een behoorlijke alleskunner als je nagaat dat hij met gemak metaal, hout of kunststof kan zagen.

Decoupeerzaag of reciprozaag
Een decoupeerzaag en reciprozaag lijken qua werking veel op elkaar. Daarom hebben we ze onder 1 kopje gezet. Het verschil tussen deze twee is dat een reciprozaag een krachtiger motor heeft en over meer toeren beschikt. Wat ze gemeen hebben is dat ze beide een elektische motor hebben en het zaagblad heen en weer beweegt. Een reciprozaag kan eigenlijk alles zagen en is ideaal wanneer er bijvoorbeeld een buis uit de muur steekt. Een decoupeerzaag is handig wanneer je een willekeurige vorm wilt zagen.

Zaagtafel
Als je loopt te hannesen met grote voorwerpen die je in de lengte door wilt zagen dan biedt een zaagtafel uitkomst. Een zaagtafel is te herkennen doot de cirkelvormige zaag die boven het tafelblad uitsteekt. Hij is snel en makkelijk in gebruik waardoor je klus zo geklaard is. Belangrijk is dat je ten alle tijden een beschermkap gebruikt bij het gebruik van deze zaag.

Welke invalzaag is de beste budget keuze?

Mocht je toch een nieuwe invalzaag willen aanschaffen dan is de Powerplus POWX1425 invalzaag onze beste budget keuze. Het is een eenvoudig model die doet wat hij moet doen. Hij beschikt over een ergonomische ‘smart grip’ waardoor hij lekker in de hand ligt en je veilig kunt zagen zonder dan hij wegglijdt.

Wat zijn de populairste invalzaag merken?

DeWALT
Met stipt op nummer 1 in ons merkenoverzicht staat DeWALT. Ze richten zich voornamelijk op de professionele gereedsschapsmarkt maar ook voor de minder ervaren klusser zijn ze de uitkomst. Je kunt je hele klusassortiment bij DeWALT aanschaffen. Van machines, hulpstukken tot gereedschap, ze hebben het allemaal in huis. Al sinds 1923 is dit merk niet meer weg te denken op de klusmarkt. Je zult dan ook niet teleurgesteld worden als je voor een DeWALT gaat.

Makita
De kwaliteit van Makita’s producten is een gevolg van Japanse precisie. Sinds 1915 zijn ze expert op het gebied van gereedschap en power tools. Inmiddels is het concern uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in zijn categorie. Daarnaast zijn ze een zeer innovatief bedrijf dat voorop loopt als het om de lithium-ion-batterijtechnologie gaat. Dit houdt eenvoudig gezegd in dat de kwaliteit van deze accu’s beter is en ze langer meegaan dan normale types.

Festool
Een beetje klusser is wel bekend met het Duitse merk Festool. In 1925 werd dit bedrijf onder de naam Fezer & Stoll opgericht. Ze zijn verantwoordelijk voor het produceren van de eerste draagbare kettingzaag. Al meer dan 90 jaar doen ze hun best gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Door constante ontwikkeling en innovatie leveren ze de beste kwaliteit.

Invalzaag: zo doe je de beste koop

Het is zover. Je wilt overgaan tot het kopen van een invalzaag. Maar welke moet je in godsnaam kiezen? Nou, dat hangt af van jouw situatie. Wat voor je een de beste keuze kan zijn is voor jou wellicht de slechtste. Hoe bepaal je dit? Wij hebben alle aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Vraag jezelf om te beginnen de volgende dingen af. Voor welk materiaal wil je de invalzaag gebruiken? Voor welke klus heb je hem nodig? Wil je hem af en toe, regelmatig of voor intensief gebruik aanschaffen? Wat is je budget?

 1. De klus

  Welke invalzaag voor jou geschikt is hangt helemaal af van het soort klus die je uit wilt voeren. Als je sporadisch een zaagklusje in of om het huis wilt doen dan voldoet een eenvoudig model. Ben je echter een ervaren Bob de Bouwer dan is een professioneel model aan te raden. Denk aan het laatste model in onze top 5. Dit type is ook geschikt voor professioneel gebruik. Het is zonde om veel geld aan een dure invalzaag uit te geven als een simpel exemplaar ook voldoende is voor jouw klus.

 2. Zaagbladen

  Wellicht heb je bij het zoeken naar invalzagen wel zien staan dat sommige modellen met meerdere zaagbladen worden geleverd. Dit is niet zonder reden. Niet ieder zaagblad is namelijk geschikt voor ieder materiaal. Voor hout heb je een ander zaagblad nodig dan voor steen. Soms krijg je verschillende zaagbladen bij je invalzaag geleverd. Dit is ideaal wanneer je er meerdere bewerkingen mee wilt uitvoeren. Ook als je een bepaalt type materiaal wilt zagen let er dan van te voren op dat het meegeleverde blad geschikt is. Anders moet je er wellicht zelf nog een bij kopen en dat kan aardig in de papieren lopen.

 3. Zaagdiepte en zaagtanden

  Het zou lullig zijn als je net een paar centimeter te kort komt bij de zaagdiepte van die ene klus die je graag wilt voltooien. Check daarom voor de aanschaf van je invalzaag even wat zijn maximale zaagdiepte is. Daarnaast wil je wel een beetje netjes en fijn kunnen zagen zonder dat er een dikke rafelrand achter blijft aan het uiteinde van je laminaat. In de regel geldt: hoe meer zaagtanden een invalzaag heeft, hoe fijner hij kan zagen.

 4. Wattage

  Dat een invalzaag een echte krachtpatser is staat voorop. Hij moet immers het vermogen hebben om door dikke en stugge materialen te zagen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in wattage. Hoe hoger het wattage, hoe meer kracht hij heeft. Rond de 1000 watt heb je het over een basis instapmodel. Alles rond de 1200 watt is al behoorlijk krachtig en met 1400 watt en daarboven ben je verzekerd van een zeer krachtige werking.

 5. Extra’s

  De ene invalzaag wordt zeer minimaal geleverd waar de ander een compleet pakket is. Denk hierbij aan accessoires zoals zaagbladen, verstekbak en geleiderrail. Waar de diverse zaagbladen voor dienen hebben we net besproken. Vraag jezelf af of je deze werkelijk nodig hebt want je betaalt er wel extra voor. Een verstekbak is een soort van U-vorimige ”bak” waarmee je materialen in een bepaalde hoek af kunt zagen. Super praktisch dus wanneer je precies te werk wilt gaan. De geleiderrail is ervoor om in een rechte lijn te zagen.

We doen steeds meer zelf in huis. Niet alleen de kleine klusjes maar ook de grote klussen. Omdat we het een uitdaging vinden of geld willen besparen. Wat de reden ook is, je zult goed gereedschap nodig hebben. Zeker als je regelmatig klust is dit geen overbodige luxe. Met de ontwikkelingen van tegenwoordig is de beste kwaliteit verkrijgbaar. En dit ontwikkelt zich nog steeds. Denk aan de lithium-ion-batterijtechnologie. Het voordeel wat je hier nu al van hebt is dat dit type accu’s langer meegaat. Daarnaast zijn ze kwalitatief beter. Ze hebben een langere levensduur waardoor dit een duurzame aankoop is. Ook beschikt een accu met lithium-ion-batterijtechnologie over meer vermogen dan een normaal exemplaar. Kortom, genoeg reden om hiervoor te kiezen! We wensen je alle klusplezier en succes toe.

Behalve dat de nieuwste technologie ervoor zorgt dat accu’s langer meegaan heb je er ook nog een hoop ander gemak van. Zo kun je je invalzaag gebruiken waar je maar wilt. Het apparaat is flexibel te verplaatsen. Ideaal dus. Zeker wanneer je hem niet alleen thuis maar ook buiten de deur wilt gebruiken. Denk aan een verbouwing bij een vriend die je hulp wel kan gebruiken. De nieuwste snufjes maken het bovendien een stuk makkelijker om een invalzaag te gebruiken. Bijvoorbeeld een lasergeleider. In plaats van een klassieke geleider wordt er gebruik gemaakt van een laser. Super praktisch dus. Ook wordt er tegenwoordig meer rekening gehouden met de stof en troep die een invalzaag afgeeft. Met een effectieve stofafzuiging heb je daar niet langer last van. Scheelt dus een hoop troep en stof! Wel zo prettig wanneer je alle tijd goed kunt gebruiken voor je klusproject.

Samenvatting

Een invalzaag is perfect voor de meeste klussen met hout. Als hobbyklusser heb je er waarschijnlijk al een in de schuur staan. Bij de aanschaf is het van belang om te letten op een aantal dingen. Het formaat en gewicht zijn met name belangrijk wanneer je hem regelmatig wilt vervoeren. Als je ultieme flexibiliteit wilt wat werken betreft kies dan voor een exemplaar dat op accu werkt. Zo ben je niet gebonden aan een irritant snoer. Wel heeft dit als nadeel dat je de accu altijd op moet laden. Bedenk je dus van te voren waar je hem wilt gebruiken en stel prioriteiten. Wat de perfecte invalzaag is voor je buurman kan voor jou een miskoop zijn. Het hangt dus af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Let daarnaast op de zaagdiepte en de zaagtanden. Dit bepaalt welke klussen je ermee uit kunt voeren.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste zaagtafel? Of wil je alles weten over de laatste afkortzaag? Of de resultaten zien van de beste reciprozaag test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
Ook zeer interessant