Vorig jaar schreven we al een uitgebreide review over de Photofast i-FlashDrive EVO, die onlangs is opgevolgd door de PhotoFast i-FlashDrive MAX. Net als de EVO is de MAX een zeer geavanceerde flash drive waarmee niet alleen een backup van je iPhone of iPad bestanden kan maken maar je kan hem ook gebruiken voor opslag van multimedia bestanden. Via de gratis i-FlashDrive ONE iOS app beheer je eenvoudig muziek, video, foto’s en documenten.

De PhotoFast i-FlashDrive Max is verkrijgbaar met 32GB, 64GB, en 128GB flash geheugen. De i-FlashDrive zit verpakt in een blisterverpakking van hard plastic met een rood hangertje wat te verwijderen is. Als je het doosje opent zit de i-FlashDrive in karton verpakt en onder die verpakking zit een gebruiksaanwijzing. De i-FlashDrive MAX is compatibel met iOS 7, 8 en 9, Mac OS X en Windows 7, 8 en XP. Vanwege de Apple Lightning connector is de i-FlashDrive MAX allen te gebruiken met een iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, iPad Air, Air 2 en de iPad mini.

Het design van de PhotoFast i-FlashDrive Max is elegant en zeer minimalistisch. De afmetingen zijn 51.2 x 22.5 x 7.6 mm en de flash drive weegt slechts 7,5 gram. De USB en de Lightning connector zijn afgeschermd door plastic kapjes. Bij de Lightning connector trek en draai je het dopje wat daarna blijft vastzitten aan de FlashDrive. Het dopje aan de USB kant is geheel te verwijderen. Via de USB 3.0 connector zijn lees en schrijfsnelheden te halen van meer dan 80MB/s. De Lightning Connector haalt een schrijfsnelheid van 10MB/s en een leessnelheid van 15MB/s.

Je kan de PhotoFast i-FlashDrive Max ook gebruiken om je iDevice op te laden en dat is vooral voor eigenaren van een MacBook/ Air of Pro erg handig. De PhotoFast Max is niet alleen handig voor opslag van je multimedia bestanden maar ook om bijvoorbeeld foto’s van je iPhone over te zetten op de flash drive zodat je op je iPhone weer ruimte hebt. Handig op vakantie door het minimale gewicht en formaat.

Waarom is de PhotoFast MAX zo duur?

De prijs van de PhotoFast MAX moet in Nederland nog vastgesteld worden maar we kunnen nu alvast verklappen dat hij niet goedkoop zal zijn. De PhotoFast MAX is niet zomaar een USB stickie maar een geavanceerde flash drive. Het geheugen onderscheidt zich vooral door een zeer hoge lees- en schrijfsnelheid. PhotoFast is met dit portable flash geheugen pionier maar nog steeds niet bekend bij de meerderheid van de iPhone en iPad gebruikers. Daar gaan we in de review wat aan doen. De eerste PhotoFast i-FlashDrive verscheen in 2011 op de markt. De flash drive was toen ook al niet goedkoop en een groot deel van de kosten komen door de certificering voor het MFi programma van Apple. PhotoFast moet aan de normen van Apple voldoen zodat niet alleen de bijbehorende iOS software voor de PhotoFast flash drives goedgekeurd kan worden maar ook de hardware. Het gebruik van de Apple Lightning connector op de PhotoFast MAX flash drive brengt overigens ook royalties met zich mee. Allemaal elementen die een extra belasting zijn van de prijs van de flash drive. PhotoFast bestaat al sinds 1980 en weet hoe belangrijk veilige en betrouwbare opslag moet zijn. Warren Wang, CEO van PhotoFast:

“We take the user experience very seriously at PhotoFast and while we are users ourselves, we appreciate the importance of having our most treasured moments being safe and secure. We believe that memories are priceless and that they can never be replaced”.

PhotoFast i-FlashDrive iOS ONE App

De PhotoFast i-FlashDrive iOS ONE applicatie heeft onlangs een grote update gehad met een geheel nieuwe User Interface, verbeterde beveiliging inclusief Touch ID en de software is nu ook voorzien van een media player die je in staat stelt om vrijwel alle media zoals video’s en muziek direct via de PhotoFast ONE iOS app af te spelen.

Zo zijn de bovenstaande video bestanden meteen via de PhotoFast ONE iOS applicatie af te spelen op je iPhone of iPad zonder tussenkomst van andere players zoals de VLC player. Dat werkt handig en snel en omdat de leessnelheid van de PhotoFast i-FlashDrive MAX extreem snel is kan je ook video bestanden met een hoge resolutie afspelen.

De ingebouwde video interface van de FotoFast ONE app werkt handig en alles wat je nodig hebt om een video te kijken is eenvoudig te bedienen.

Een iPhone 6 Plus in een Twelve South BookBook case met techts de i-FlashDrive MAX. Als je een video gaat afspelen knipperen aan het begin een rood en een blauw lampje op de flash drive. Dit is alleen even aan het begin om een buffer op te bouwen zodat de video tijdens weergave niet gaat haperen of stotteren. Scrollen in een video kan ook maar het duurt lang voordat de video dan op het nieuwe punt start.

Via de app zijn de bestanden op je iPhone of iPad eenvoudig te beheren en te managen. Zo kan je snel een back-up maken of bestanden delen via sociale netwerken of uploaden maar DropBox, Google Drive, FaceBook of bijvoorbeeld Flickr.

Een zeer uitgebreide omschrijving van de mogelijkheden van de PhotoFast iOS app hebben we al eerder geschreven bij onze review over de PhotoFast EVO. Alle bestanden op de i-FlashDrive zijn nu ook te beveiligen Via Touch ID maar het is ook mogelijk om alleen geselecteerde bestanden te vergrendelen. Via de app is het nu ook mogelijk om bestanden van de flash drive MAX te streamen naar een Apple TV. Cloud documenten van Google Drive en DropBox kunnen ook bewaard worden op de iFlashDrive MAX en voorzien worden van een wachtwoord met een veilige data-encryptie. De bestanden zijn ook te openen met Touch ID.

Conclusie

De PhotoFast i-FlashDrive Max is erg handig voor je multimedia bestanden en de overdracht van gegevens gaat lekker snel via de USB 3.0 of de Lightning connector. De verbeterde software werkt goed en de geïntegreerde mediaspeler in de software is erg handig. Het beveiligen van bestanden op de flash drive gaat eenvoudig en hij is ook beschikt om snel een back-up te maken van je belangrijkste gegevens.

Nadelen? 

De i-FlashDrive is in combinatie met de meeste iPhone cases niet te gebruiken. Hiervoor moet je eerst je iPhone uit de case halen. Dit heeft te maken met de Lightning connector die te kort is. Geen ramp maar wel handig om te weten. De i-FlashDrive is ook vrij kostbaar. Dit heeft te maken met het duurdere flash geheugen wat een stuk betrouwbaarder is dan goedkoper geheugen.

Meer informatie over PhotoFast is te vinden op www.photofast.com en via de Nederlandse importeur. De PhotoFast i-FlashDrive Max met USB 3.0 aansluiting is verkrijgbaar vanaf € 99,95 (32GB). De 64GB kost € 129,95 en de 128GB versie kost € 229,00. De i-FlashDrive MAX USB 2.0 versie van 32GB kost €  79,95 (incl BTW) en 64GB € 119,00

0 Shares:
Ook zeer interessant