Een massief houten vloer is een houten vloer in zijn puurste vorm. Zoals de naam al zegt bestaat deze vloer uit massief hout en geeft het de meest authentieke beleving van een echte houten vloer. Voor echte houtliefhebbers is deze vloer dus perfect, het is een levendige vloer met veel karakter en brengt veel sfeer in je woonruimte. Ben je nog aan het twijfelen? Of op zoek naar inspiratie? We zetten graag alle voordelen voor je op een rij. Lees snel verder voor alle wooninspiratie.

 

Karakteristieke en sfeervolle uitstraling

Een massief houten vloer heeft een waanzinnige, robuuste uitstraling. Doordat het een echte houten vloer is, krijgt je woonruimte een warme en toegankelijke uitstraling waar iedereen van kan genieten. Behalve het prachtige uiterlijk van een echte houten vloer, worden ook je andere zintuigen geprikkeld. Denk hierbij aan het zachte gekraak als je over de vloer heenloopt. Bij de Paal Parket hebben ze een uitgebreid assortiment, je vindt dus altijd een variant die past bij jouw interieurstijl. Met een houten vloer kun je werkelijk alle kanten op.

Een vloer die generaties meegaat

Een massief houten vloer heeft een lange levensduur en is daarom ook een erg duurzaam product. Zo gaat een echte houten vloer generaties mee in woningen, waarbij de kwaliteit nauwelijks achteruitgaat. Door enkel de vloer opnieuw te schuren en af te werken verdwijnen krassen en kun je weer langere tijd van je houten vloer genieten. De afwerking van je houten vloer is afhankelijk van de afwerking van je vloer met olie of lak. Gebruik je olie, dan is het raadzaam om je houten vloer eens per jaar te oliën en om de 10 tot 15 jaar te schuren. Is je vloer afgewerkt met lak dan bestaat het onderhoud enkel uit stofzuigen en dweilen en een grote onderhoudsbeurt van schuren om de 10 tot 15 jaar. Dan wordt er meteen een nieuwe laklaag aangebracht. Al met al is een vloer van massief hout in bijna iedere ruimte te plaatsen, vermijd wel vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Unieke patronen

Geen enkel houten vloer is hetzelfde, je hebt dus altijd een unieke vloer. Dit komt doordat iedere boom zijn eigen structuur, nerven, tekening of noesten heeft. Kies je voor een massief houten vloer dan haal je dus een uniek product in huis.

Hebben bovenstaande voordelen jouw interesse gewekt en ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en persoonlijk advies? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met De Paal Parket. Ze denken graag met je mee en kijken er naar uit jouw droomvloer te verwezenlijken.

0 Shares:
Ook zeer interessant
checko test de beste wasdrogers
Lees meer

Beste Wasdroger van 2024

Wasdrogers, ze staan bekend als energieslurpers en als luxe product. Maar wat als je geen ruimte hebt om…