Alles in 1 vergelijken

Alles in 1, alles in één of internet tv en bellen pakket, zijn allemaal benamingen voor hetzelfde telecom product wat door meerdere telecomproviders wordt aangeboden. Omdat dit product vaak bestaat uit drie deelproducten (internet, tv kijken en bellen) en soms zelfs uit 4 (quad play), wordt het voor veel mensen als lastig ervaren om het juiste, best passende alles in 1 pakket te kiezen. Daarom zullen we hier door middel van een aantal veel gestelde vragen (FAQ) duidelijkheid proberen te brengen in de wereld van het alles in 1 vergelijken.

Zijn alle alles in één pakketten hetzelfde?

Nee niet alle alles in een producten zijn hetzelfde. Vaak is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een product weg te laten of om maar één product aan te schaffen. De vraag is dus wat je wilt. Wil je alleen tv kijken of juist alleen goedkoop bellen of gewoon alleen internet? Of gaat je voorkeur toch uit naar een combinatie van deze drie diensten. Wanneer je een alles in 1 pakket aanschaft dan heb je namelijk een aantal voordelen. Op de voordelen van een alles in één pakket komen we zo meteen terug, eerst de mogelijke internet, tv, bellen combinaties maar eens op een rijtje zetten.

Dit zijn de meest voorkomende aangeboden abonnementen die onder dit product vallen:

 • Internet
 • Internet + Bellen
 • Internet + TV
 • Internet + TV + Bellen (alles-in-1 pakket)
 • Internet + TV + Bellen + Mobiel (quad play)
 • Digitale televisie

Keuze genoeg zoals je ziet. De reden dat er combinaties worden aangeboden ligt onder andere verscholen in de trend van afnemende vaste telefonie en de opkomst van digitale TV.

Wat zijn de voordelen van een alles in 1 pakket?

De voordelen van alles-in-1 zijn natuurlijk afhankelijk van de situatie, maar kunnen in het algemeen als volgt worden omschreven:

 • Korting omdat je alle producten bij dezelfde internet of tv provider afneemt;
 • Voordelige extra opties, zoals extra TV zenders etc.;
 • Welkomstcadeau zoals bijvoorbeeld een tablet;
 • Vaak gratis apparatuur zoals een wifi-modem;
 • Eén aanspreekpunt en één factuur;
 • Gratis installatie;
 • Snel internet.

Kortom, er zijn genoeg redenen die spreken voor de aanschaf van een alles in 1 pakket in plaats van alle producten los bij verschillende providers te bestellen.

Zijn er ook nadelen van een alles in 1 pakket?

Ja, als er bijvoorbeeld bij jouw alles-in-één pakket aanbieder een grote storing is kunnen al je diensten (dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn) tegelijkertijd uitvallen.

Alles in 1 vergelijken, wat levert dat op?

Voordat we tips gaan geven over het alles in 1 vergelijken, is het belangrijk om te weten of het zin heeft. Wij denken van wel. Behalve de vele voordelen zoals hierboven beschreven, kun je ook nog eens flink besparen op het tv of internet abonnement wanneer je je huidige abonnement (of abonnementen) vervangt door een alles in één pakket. Het kan dan zelfs gaan om een bedrag van rond de 250 euro per jaar, elk jaar weer!

Alles in 1 pakketten vergelijken, hoe werkt dat?

Simpeler dan je denkt en ook sneller. Omdat niet elke internetprovider overal zijn producten aanbiedt, wordt er eerst op postcode en huisnummer gezocht naar de tv en internet aanbieders die op dat specifieke adres kunnen leveren. Met andere woorden, je hoeft je niet meer af te vragen of het gekozen pakket eigenlijk wel geleverd kan worden.

Daarna kun je door middel van het aanklikken van een aantal filters het internet, tv en bellen product vinden dat het beste bij jouw wensen past. Dit kiezen wordt nog verder vergemakkelijkt doordat je ook nog eens de mogelijkheid hebt om drie alles in een pakketten met elkaar te vergelijken. Zo zie je in één oogopslag de verschillen en wordt kiezen wel heel erg gemakkelijk. Internet vergelijken waarbij je gelijk goedkoop bellen en interactieve tv meeneemt, met onze alles in 1 pakket vergelijker wordt het een koud kunstje.

En de speciale aanbiedingen dan? Deze vind je keurig weergegeven onder elk pakket. Je hoeft dus niet nog eens naar de site van de internet of tv aanbieder om te kijken of er nog een betere deal mogelijk is.

Voor de volledigheid geven we hier nog een overzicht van alle aanbieders van alles in 1 pakketten.
De belangrijkste aanbieders zijn:

 • KPN
 • Telfort
 • Tele2
 • Online
 • Vodafone
 • XS4ALL
 • Ziggo
 • UPC
 • Fiber
 • Concepts

Wil je weten welke aanbieders bij jou thuis kunnen leveren, start dan de internet tv bellen vergelijker op en vul je postcode in. Je ziet dan meteen welke het zijn en welke prijzen ze voor hun verschillende alles-in-één pakketten vragen.

Checko heeft met zorg de beste alles in 1 vergelijker uitgekozen en staat volledig achter de weergegeven content. De vergelijker is betrouwbaar en maakt een eerlijke keuze mogelijk. Dus alles in 1 vergelijken, doe het en bespaar snel veel geld!

Alles-in-1 pakket afsluiten

Wanneer je eenmaal de keuze voor een specifiek pakket hebt gemaakt, kun je dit pakket ook meteen afsluiten. Klik op bestellen en je wordt door een eenvoudig menu geleid om de bestelling af te ronden. Durf je dit niet aan omdat je bang  bent er meteen vast aan te zitten? Geen probleem, elke bestelling kan kosteloos en zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen wettelijk gecanceld worden. Met andere woorden, je kun er binnen twee weken nog gewoon zonder problemen er vanaf, mocht je dat willen.

Ok, ik weet nu hoe het werkt, maar hoe bepaal ik wat ik nodig heb?

Goede en relevante vraag. We zullen hier kort op in gaan waarbij je telkens in je achterhoofd moet houden dat ieder zijn situatie weer anders is. Hieronder vind je een aantal overwegingen (tips voor alles in 1 overgelijken) die je helpen om te bepalen wat voor jou het beste internet, tv en bellen pakket is.

Internet
Eerst moet je nadenken wat voor soort internet verbinding (ADSL, glasvezel, kabel) het beste bij je past en ook hoeveel je upload en download. De downloadsnelheid is de snelheid (de hoeveelheid bytes per seconde (Mbit)) waarmee je gegevens binnenhaalt en uploadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens het internet opstuurt. Een eenvoudige verbinding heeft een snelheid van enkele Mb’s. Vanaf 10  Mb spreken we van een gemiddelde snelheid welke voor de meeste mensen voldoende is. Echter, stream je veel video’s of muziek, download je veel en grote bestanden, dan adviseren we een verbinding van minimaal 20 Mb.

TV kijken
Hoeveel tv-ontvangers heb je nodig? Wil je kunnen opnemen en/of extra zenders? Welke zenders krijg je in HD-kwaliteit? Zitten er interactieve diensten bij het tv-pakket en waar bestaan die diensten uit? Zaken als een online videotheek en Uitzending Gemist kunnen erg handig zijn. Dat zijn allemaal dingen die je moet laten meewegen voordat je pas echt goed kunt gaan vergelijken. Het vergelijken van alles-in-één pakketten werkt namelijk het beste als je van te voren al weet wat je wilt.

Recensies van providers
Het is ook altijd aan te raden om, wanneer je een tv en/of internetprovider in gedachten hebt, recensies van andere mensen op te zoeken. Zo is het handig om te weten of de beloofde download- en uploadsnelheid van je internetverbinding ook echt wordt gehaald. Bij sommige internetdiensten deel je een verbinding met de mensen in je wijk en kan de werkelijk gehaalde snelheid lager liggen dan beloofd. Internet via glasvezel biedt vaak de snelste verbinding, maar is vaak ook het duurst. Afhankelijk van wat je met internet doet kun je bepalen of een dergelijke razendsnelle verbinding ook het extra geld waard is. De klantenservice is ook erg belangrijk, dus kijk ook of mensen daar ook wat over vertellen in hun recensies.

Ok, maar moet ik nu glasvezel, kabel of ADSL kiezen?

ADSL
ADSL is een techniek om internet via de koperen telefoonlijn aan te bieden. Het telefoneren gaat dan ook digitaal. De leveranciers van Internet ADSL worden ADSL providers genoemd. De snelheid van ADSL is veelal niet zo hoog als internet via de kabel of internet via glasvezel. Dit heeft met name te maken met de afstand tussen waar je woont en de wijkcentrale van de ADSL provider. Sommige aanbieders bieden ook TV via ADSL aan, dit wordt ook wel IP-tv genoemd.
Bij de ADSL abonnementen met de hoogste snelheden gaat het TV kijken ten koste van de te behalen Internet snelheid. Een HD-tv kanaal verbruikt zo’n 8 Mbit/s per kanaal wat ten koste van je internet snelheid kan gaan. Daar staat weer tegenover dat een ADSL alles in één pakket vaak de goedkoopste oplossing is. Vergelijk de alles in 1 abonnementen voor jouw adres om te bepalen welke provider de hoogste bandbreedtes aanbiedt en welke de laagste prijs.

Internet via de kabel
UPC en Ziggo zijn de twee grootste kabelaanbieders van Nederland, enkele regionale aanbieders zijn Caiway en Zeelandnet. De kabelmaatschappijen zijn van oorsprong de analoge tv aanbieders. TV is dus het standaard product wat je sowieso moet afnemen. De meesten bieden daarom nu ook nog, naast hun digitale tv zenders, de oude analoge zenders aan.
Zowel de kwaliteit van de digitale televisie als de te behalen internet snelheden zijn meestal dik in orde, de snelheden komen vaak dicht in de buurt van wat ze beloven. De snelste kabelabonnementen zijn op dit moment meer dan 100 Mbit/s. De kabelmaatschappijen bieden hun diensten echter alleen binnen een bepaald gebied aan. Gebruik de postcode check van de internet tv en bellen vergelijker om te bepalen welke aanbieder op jouw adres levert.

Internet over glasvezel
Dit is een techniek die echt in opkomst is. Glasvezel biedt de hoogste internet snelheid tot wel honderden Mbit/s!. Internet via glasvezel is echter nog lang niet op elk adres beschikbaar dus check via de Checko alles-in-1 vergelijker of glasvezel op jouw huisadres beschikbaar is. Glasvezel kan dus honderden mega bits per seconde leveren en uploaden gaat even snel als downloaden.

Vergelijk alle aanbieders en maak de beste keuze

Alles in 1 vergelijken doe je met Checko. Checko zet alle aanbieders voor je op een rijtje zodat je een goede keuze kunt maken en tegen het laagste maandbedrag kunt genieten van comfortabel internetten, tv-kijken en bellen. Vergelijk nu alle aanbieders en kies voor jou het beste abonnement met behulp van Checko. Klik op direct vergelijken, vul je gegevens in en bespaar vele euro’s door slechts een paar minuten van je tijd te investeren!

Conclusie

Er zijn veel verschillende alles-in-1 pakketten en leveranciers, waarbij prijzen en kwaliteit nogal kunnen variëren. Bedenk van tevoren wat je nodig hebt qua tv aanbod, telefonie en internet snelheid en start het alles in 1 vergelijken eenvoudig en snel op Checko.nl.

Daarnaast kan het ook interessant zijn om je eens te verdiepen in Quad Play (internet, tv, bellen en mobiel). Dit zit vooralsnog niet in onze online vergelijker maar je kunt al wel vast meer informatie vinden op Checko.nl door op deze link te klikken.

alles in 1 vergelijkenalles-in-één pakket

Internet, TV & bellen begrippen

3-in-1-pakket (Triple Play)

Totaalpakket van tv, internet en bellen, bij een provider waarbij alle drie deze diensten over dezelfde gemeenschappelijke breedbandverbinding worden aangeboden.

Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL)

Techniek die digitaal dataverkeer (zoals internet) mogelijk maakt over een standaard telefoonlijn. Met asymmetrisch wordt bedoeld dat de download snelheid groter is dan de snelheid waarmee data verstuurd kan worden.

ADSL2

Opvolger van ADSL met een grotere doorvoersnelheid van informatie.

ADSL2+

Verbeterde versie van ADSL2 waarbij de snelheid wordt vergroot door een vergroting van het (frequentie)spectrum.

Asynchronous Transfer Mode (ATM)

DSL techniek voor snelle netwerken. Hierbij worden informatie-eenheden met een vaste lengte verstuurd waardoor een vaste bandbreedte per gebruiker mogelijk is.

Breedband

Snelle (internet) netwerk verbinding waarbij de minimale download snelheid 256 Kbit/s is.

Bandbreedte

Doorgeefcapaciteit internetverbinding uitgedrukt in Mbit/s.

Browser

Programma waarmee je internetpagina’s kunt bekijken.

Decoder

USB-stick met simkaart die je toegang geeft tot mobiel internet.

Downloaden

Binnenhalen van gegevens/bestanden/data/informatie door de consument.

Digital Subscriber Line (DSL)

Internet Datacommunicatietechniek dat gebruik maakt van een dubbeldraadse koperdraadverbinding.

Effectieve downloadsnelheid

Deze ligt vaak lager dan de maximale snelheid die je op het internet kan behalen. Dit komt door de afstand die het signaal moet overbruggen en de fysieke gesteldheid van de gebruikte lijnen.

FFTB

Fiber-To-The-Building, wat zich laat vertalen naar het glasvezelnetwerk tot aan het gebouw. Er worden veel verschillende FFT* afkortingen gebruikt, maar allen gaan over het glasvezelnetwerk tot aan het pand.

Firewall (software)

Beschermt het eigen interne netwerk tegen misbruik/inbreuk van buitenaf.

Full Duplex

DSL communicatietechniek waarbij de upload en download snelheid gelijk zijn (gelijke doorvoersnelheden).

Full-HD

Platte televisies met een schermresolutie van minimaal 1920 * 1080 pixels.

Glasvezel (fiber)

Vezel van optisch helder glas waardoor informatie via licht(pulsen) razendsnel kan worden verstuurd over grote afstanden.

Glasvezelaansluiting

Glasvezelverbinding tussen de meterkast en het glasvezelnetwerk van de internetprovider.

High Definition television (HD-TV)

Scherper, meer gedetailleerd beeld op de televisie door een groter aantal pixels (beeldpunten).

High Data Rate Digital Subscriber Line (HDSL – HDSL2)

DSL technologie welke symmetrische snelheden levert door gebruik te maken van getwiste paren.

Hotspot

Plek waar je via WIFI toegang hebt tot internet.

Internetprovider

Aanbieder van internetdiensten.

Integrated Services Digital Network

Maakt gebruik van een digitaal signaal via de standaard telefoonkabels.

Liquid Crystal Display (Lcd)

Technologie die gebruikt wordt voor platte tv’s en gebruik maakt van vloeibare kristallen.

Mbit/s (Kbit/s)

De gebruikte eenheden van snelheid (capaciteit) voor informatieoverdracht.

Organic Light Emitting Diode (Oled)

Laatste ontwikkeling in beeldschermtechnologie.

PiP

Picture in Picture.

Rate Adaptive DSL (RADSL)

ADSL variant. Snelheid afhankelijk van de fysieke kwaliteit van de beschikbare telefoonlijn.

Schotelantenne

Vangt signalen van satellieten op.

Skype

Programma waarmee over het internet gebeld kan worden.

Smartcard

Kaart voor in een decoder waarop de ontvangstrechten staan.

Twisted Pair (dubbeldraad)

Kabel waarbij de kernen om elkaar heen zijn gedraaid.

Uploaden

Versturen van informatie.

Upstream

De hoeveelheid informatie die per tijdseenheid naar het internet verstuurd kan worden.

Voice over Broadband (VoBB)

Telefonie, bellen via breedband.

Voice over IP (VoIP)

Bellen via het internet.

WIFI

Technologie om op korte afstand draadloos te communiceren tussen apparaten.

Klanten over Checko

Voordelen

 • Geen kosten
 • Geen verplichtingen
 • Overzichtelijk
 • Grootste aanbod
 • Alle actuele prijzen
 • De beste aanbiedingen
 • Overstap- en opzegservice
 • Maximaal besparen
 • Mijn Checko bespaar- & beheerprogramma
 • In één oogopslag al je vaste lasten
 • Gedetailleerd besparingsoverzicht
 • Optimaal vergelijk gemak

 

 

 

 

Lees hier meer over hoe wij vergelijken.