Steeds meer mensen kiezen voor een mobiel abonnement zonder toestel, oftewel een sim only abonnement. Niet zo gek, want de telefoons gaan steeds langer mee en de ontwikkelingen lijken niet meer zo snel te gaan als een aantal jaren geleden. En dan is een sim only abonnement een voordelige oplossing. Maar welke is de beste? Lees snel verder en ontdek wat het beste sim only abonnement van 2024 is!

De beste Sim Only van 2024 is…

De beste Sim Only van 2024 is de Simyo Sim Only. De provider wordt het best beoordeeld op bereik, klantenservice en storingen. En dat voor een goede prijs. Nee, Simyo is niet de goedkoopste aanbieder, maar het is ook wat waard om gewoon altijd bereikbaar te zijn, toch? Bovendien is het ook niet de duurste provider, verre van zelfs.

Simyo valt nog steeds onder de noemer budgetprovider. Maar dan wel één die op eigenlijk alle vlakken die er toe doen het beste scoort in het tweede kwartaal van 2024:

  • Slechts 0,9% van de klanten geeft aan problemen te ervaren met mobiel internet, het gemiddelde bij alle providers is 2,6% en de provider die het slechtst scoort is wel een duurde: Vodafone/Ziggo met 9,6%.
  • Maar 0,4% geeft aan problemen te hebben met bellen en sms’en bij Simyo, het laagste van alle providers. Ook hier scoort Vodafone/Ziggo het slechtst: 2,6% van de klanten ervaarde problemen met bellen en smsen.
  • Ook wat betreft administratieve problemen scoort Simyo het beste: 0,6% gaf aan hier problemen mee gehad te hebben. Vodafone/Ziggo heeft ook hier de eer onderaan te staan, samen met Youfone: 1,8% had administratieve problemen.

Nadelen

Zijn er dan geen nadelen te benoemen bij de beste sim only provider van 2024? Natuurlijk wel. Waar Simyo minder op scoort zijn de algemene voorwaarden. Vooral de kosten voor internet zijn met 15 cent per MB behoorlijk hoog.

Daar scoort Vodafone/Ziggo dankzij hun Blox weer een stuk beter, net als andere providers. Er zijn ook aanbieders die geen extra kosten rekenen buiten de bundel, maar de snelheid verlagen als je ver je bundel gaat.

Hoe kies je de beste sim only voor jou?

Of Simyo ook het beste sim only abonnement heeft dat bij jou past? Dat ligt eraan. Als je namelijk een grootverbruiker van mobiel internet bent, of juist heel veel belt, dan kan het zijn dat de abonnementen niet goed aansluiten. Vooral door de extra kosten mocht je over je bundel heen gaan.

Na Simyo scoren Simpel en KPN het beste. Ook bij Simpel ervaren klanten weinig problemen en zijn ze over het algemeen zeer tevreden. Maar ook hier betaal je 15 cent per MB dat je over je bundel heen gaat. KPN is een premium merk, met dito prijzen. Daarmee is het zeker niet de goedkoopste, maar qua voorwaarden scoort de provider als allerbeste.

Het is vooral opvallend dat KPN zelf minder goed scoort op het gebied van mobiel internet: 8,3% van de klanten meldde problemen hiermee. En dat is vooral opvallend omdat Simyo gebruik maakt van het netwerk van KPN…

Kijk je naar het allergoedkoopste sim only abonnement met de meeste belminuten en MB’s, dan kom je bij Budget Mobiel met onbeperkt bellen/smsen én internetten uit. Ook deze provider maakt gebruik van het KPN netwerk.

0 Shares:
Ook zeer interessant