Het verven van meubels, schuttingen of muren is vaak een flinke klus. Het te verven object moet worden voorbereid en afgeplakt en je moet zorgen voor de juiste materialen. Bij voorbaat kun je er alvast tegenop zien dat je naderhand alles moet schoonmaken. En dan maar hopen dat het resultaat naar wens is! Hoeveel ervaring je ook hebt, met verven is het toch even afwachten hoe het geworden is nadat het object gedroogd is. Met een verfspuit geef je jezelf een hoop extra gemak! Voorbereiden is gemakkelijk. Verven gaat met een verfspuit zeer gelijkmatig en beheerst, waardoor het resultaat vaak uitmuntend is. En de meeste verfspuiten zijn gemakkelijk te reinigen. Een goede koop dus, voor iedereen die af en toe (of heel vaak) met verf aan de slag wil.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Airless Latex Spuitpistool de beste verfspuit van 2021 is. Een goedkoper alternatief voor de Airless Latex Spuitpistool is de Wagner W 890 FLEXiO verfspuit. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde verfspuiten.

Beste verfspuiten van 2021

Airless Latex Spuitpistool 

Het Airless Latex Spuitpistool maakt je leven een stukje makkelijker en leuker. Je kent het wel, een kameraad gaat weer eens verhuizen of je bent zelf aan de beurt. Schilderen is altijd een vervelend werkje en er gaat veel tijd in zitten. Bovendien is het zo makkelijk nog niet om mooi te schilderen. Wie weet wil je je oude meubeltjes nieuw leven inblazen. Je kunt natuurlijk aan de haal gaan met kwasten en verf of je kiest voor de makkelijke optie. Namelijk een verfspuit. Het grote voordeel van dit spuitpistool is dat hij heel gelijktmatig spuit.

Je krijgt dus overal een mooi resultaat. Het scheelt ook nog eens in het gebruik van verf. Je brengt namelijk minder verf aan met een beter resultaat. Last van druipers heb je nooit meer. Het gaat om een professioneel spuitpistool waarmee je iedere klus tot een goed einde brengt!

Voordelen
 • Het spuitpistool ligt lekker in de hand zodat je ook bij langere klussen geen last krijgt van kramp.
Nadelen
 • Het is alleen het pistool dus je moet er zelf nog andere benodigdheden bij kopen.

Wagner W 890 FLEXiO verfspuit

De Wagner W 890 FLEXiO verfspuit is krachtig, praktisch en wordt geleverd als complete set. Het mag dan een investering zijn, als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder! Of het nu gaat om hout of muren, meubelstukken of trappen, hij draait zijn hand nergens voor om. Je zult een hoop tijd besparen. In plaats van uren te besteden aan het verfen van een object ben je binnen een mum van tijd klaar met deze Wagner. Zeker wanneer je een grote klus voor de boeg hebt zoals een verhuizing waarbij veel moet gebeuren loont deze investering zich zeker.

Het gebruiks is heel eenvoudig. Hierdoor is hij ook geschikt als je nog geen ervaring hebt met een verfspuit. Maar ook voor de doorgewinterde bob de bouwer is het een hele geschikte keuze. Hij spuit de verf erg nauwkeurig. Als kers op de taart krijg je 4 jaar garantie op dit appraat.

Voordelen
 • Hij wordt geleverd als complete set waardoor je gelijk aan de slag kunt en geen extra kosten hoeft te maken.
Nadelen
 • Het is een vrij groot apparaat waardoor je wel ruimte moet hebben om hem op te bergen.

Wagner Control Pro Verfspuit 250 R

Je weet waarschijnlijk wel van jezelf dat je geen ster bent in schilderen. Daar is gelukkig een alternatief voor. De Wagner Control Pro Verfspuit 250 R helpt je uit de brand. Je schildert tot wel 5 keer sneller dan met een roller en kwast. Bovendien is de dekking vele malen beter. Ook voor het aanbrengen van verf op bijvoorbeeld plafonds is deze methode ideaal. Het maakt niet of je een klus groentje of een ware bob de bouwer bent, deze verfspuit is voor iedereen geschikt. er zit een handige handgreep aan zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. De meeste verfsoorten zijn onverdund te gebruiken. Kwestie van verf erin mikken en gaan met de banaan dus!

Voordelen
 • Het is een zeer effectieve verfspuit waarmee je super snel en egaal een muur of ander object kunt schilderen.
Nadelen
 • Het schoonmaken van het apparaat is vrij lastig dus kost extra moeite en tijd.

Wagner Wood&Metal Verfspuit W 300

Met een verfspuit van Wagner zit je zeker goed. De Wagner Wood&Metal Verfspuit W 300 kun je gebruiken voor het verwerken van lak, vernis, houtbeschermingsmiddelen, olie of beits. Deze middelen kunnen met deze verfspuit zowel op waterbasis als op solventbasis worden gespoten. De machine is gemakkelijk te vullen, te wisselen en te reinigen en de te spuiten verfhoeveelheid is goed af te stellen. De verstelbare spuitknop heeft bovendien drie standen: horizontaal, verticaal en rond. Het verstuivingsvermogen van deze verfspuit is 105 W en daarmee spuit je maximaal 125 ml/min. Dankzij de High Volume Low Pressure technologie wordt nevelvorming tot een minimum beperkt. Perfect dus voor al het schilderwerk in en om het huis.

Voordelen
 • Het verfgebruik is naar wens in te stellen en hij is vrij zuinig van zichzelf zodat je verf en daarmee kosten bespaard.
Nadelen
 • Het schoonmaken van het apparaat vergt wat geduld.

Wagner Wood&Metal Verfspuit W 100

De Wagner Wood&Metal Verfspuit W 100 is heel geschikt voor het gebruik van hout- en metaalverven (op waterbasis en op solventbasis). Je kunt met deze machine dus zeker aan de slag om houten schuttingen, trappen, meubelstukken, tuinhuisjes en houten plafonds van een nieuw kleurtje te voorzien. Het eenvoudige CLICK&PAINT systeem zorgt dat je snel met het apparaat aan de slag kunt. De spuitcapaciteit is maximaal 110ml/min en gemakkelijk af te stemmen op de klus en je eigen werktempo. Nevelvorming is bij deze verfspuit minimaal en de spuitstraal kan worden ingesteld in drie verschillende standen: horizontaal, rond en verticaal. 

Voordelen
 • Het is een gebruiksvriendelijke verfspuit die weinig nevel afgeeft. Hij is makkelijk op te bergen door zijn compacte formaat.
Nadelen
 • Hij maakt relatief veel lawaai. Het schoonmaken is wat lastig.

Einhell Verfspuitsysteem TC-SY 400 P

Gebruik de Einhell TC-SY 400 P voor het spuiten van lak of beits op kleine en middelgrote oppervlaktes. Het apparaat heeft een verwijderbare sproeikop en de verfstraal kan vooraf worden ingesteld op horizontaal, rond of verticaal. Dat maakt de verfspuit geschikt voor veel verschillende verfklussen. Om een lange werkduur te garanderen heeft het Einhell verfspuitsysteem een reservoir van maar liefst 800 milliliter. De spuitcapaciteit van deze verfspuit is 500ml/min. Bij het apparaat worden verschillende handige accessoires meegeleverd, waaronder twee sproeiers, een reinigingsborstel, een reinigingsnaald en een verfcontainer met schaalverdeling. Bovendien kun je de spuit makkelijk opbergen door middel van het meegeleverde ophangsysteem.

Powerplus POWX354 Verfpistool – 500 W

De Powerplus POWX354 is hét verfpistool dat keer op keer een net en egaal resultaat biedt. Dankzij de HVLP-technologie (high volume, low pressure) wordt de verf namelijk op gelijke en regelmatige wijze verstoven. Hierdoor verspil je weinig verf en vermijd je nevel in de lucht. De Powerplus verfspuit is geschikt voor verf, vernis of lak en kun je gebruiken om tal van objecten te verven of lakken. Het instelbare spuitpatroon spuit verticaal, horizontaal of rond. Ook het verfdebiet is met deze verfspuit zelf in te stellen. Goed om te weten: Dit verfpistool is niet geschikt voor latex, muurverf, alkalische- en zure verven.

Bosch PFS 3000-2 Verfspuit

Voor het spuiten van lak, beits of muurverf draaid de Bosch PFS 3000-2 verfspuit zijn hand niet om. Dt veelzijdige spuitsysteem is bijzonder gebruiksvriendelijk en gemaakt om muren en meubelstukken en nog veel meer van een nieuwe lak- of verflaag te voorzien. Dankzij de ALLPaint-technologie kan de machine ieder verftype verwerken. Werk je boven je hoofd of dichtbij de grond? Dan zorgt de ConstantFeed verfcontainer er voor dat de verftoevoer gelijk blijft voor uitstekend resultaat. Bovendien is de Bosch verfspuit eenvoudig bij te vullen en te reinigen. De draagbare verfspuit wordt geleverd met een stevige schouderriem, zodat je flexibel en comfortabel aan de slag kunt. Er past een liter verf in het reservoir en de spuitcapaciteit is 300 ml/min.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een verfspuit aanschaft

Hoe kun je op een verfspuit besparen?

Qua prijzen valt er op het gebied van verfspuiten best veel te kiezen. Ben je op zoek naar een goedkope verfspuit, dan komt dat dus zeker goed. Belangrijk is om na te denken over hoe vaak je de verfspuit gaat gebruiken. Heb je hem nodig voor één specifieke klus of voor sporadisch gebruik, dan kun je prima uit de voeten met een wat goedkopere verfspuit. Wil je de verfspuit vaak gebruiken, dan is het slim om een iets duurder model te kiezen. Dat kost je eenmalig wel meer, maar dat haal je er op termijn zeker wel uit.

Het aanschaffen van een verfspuit voor regelmatig gebruik is sowieso een goede investering voor wie qua budget ook op de lange termijn wil besparen. Wie verf aanbrengt met een verfspuit verspilt over het algemeen veel minder verf. Hierdoor kunnen je uitgaven aan verf dus ook verminderen en ook dat is prettig voor je portemonnee. Bovendien hoef je ook niet voor iedere klus te investeren in een bijpassende kwast of roller.

Voor een budget verfspuit is het ook slim om na te denken over de verf die je met het gereedschap wil spuiten. Niet iedere verfspuit kan alle soorten verf verwerken. Het is dus zonde om meer geld te betalen voor een apparaat dat geschikt is voor alle verfsoorten, terwijl jij er misschien enkel beits mee wil spuiten. Zorg dus dat je niet meer betaald voor opties die je niet gaat gebruiken. Daarmee kun je besparen op het aankoopbedrag.

Welke soorten verfspuiten zijn er?

Een verfspuit is elektrisch gereedschap waarmee je op snelle en eenvoudige manier verf kunt spuiten in plaats van dit handmatig aan te brengen met een kwast of roller. Iedere verfspuit heeft een reservoir dat je vult met de lak, beits of verf die je wil gebruiken. Je kunt de spuitmond naar wens instellen en vervolgens snel aan de slag. Het is een zeer efficiënte manier van verven en zorgt voor goede egale dekking, waardoor je een klus snel en naar tevredenheid kunt afronden. 

Verfspuiten komen in verschillende soorten en maten, maar in beginsel werken ze allemaal op een soortgelijke manier. Wel zijn er verschillen in maat van het reservoir en ook in de hoeveelheid verf die je met de verfspuit in een minuut kunt aanbrengen. Of je dit verschil in aantal milliliter ook werkelijk merkt is de vraag, maar voor grotere oppervlaktes kan dit uiteraard wel verschil maken.

Er zijn verfspuiten die geschikt zijn voor lak en beits, maar ook verfspuiten die gebruikt kunnen worden voor het aanbrengen van muurverf. Voor de aanschaf van een verfspuit moet je dus altijd goed kijken naar de mogelijkheden van een apparaat en deze afzetten tegen wat jij nodig hebt voor een klus.

Overige verschillen zitten vooral in de details, zoals de manier waarop je het apparaat gebruiksklaar moet maken en hoe eenvoudig het is om de verfspuit te reinigen. Sommige verfspuiten zijn perfect voor professionele klussers die het apparaat vaak gebruiken, doe-het-zelvers die zo nu en dan een verfklusje in huis opknappen kunnen veelal met een iets simpelere/goedkopere versie uit de voeten.

Welke verfspuit is de beste budget keuze?

De beste budget keuze van dit moment is de Powerplus POWX354. Een handzaam apparaat met veel toepassingsmogelijkheden voor een voordelige prijs. Powerplus heeft zich als producent van elektrisch gereedschap zeker bewezen en dat zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat zijn de populairste verfspuit merken?

Wagner
Wagner is een Duits bedrijf dat zich met trots wereldmarktleider mag noemen op het gebied van verfspuittechnologie. Zij produceren producten voor doe-het-zelvers, maar ook voor de bouwindustrie. Al meer dan 60 jaar is Wagner hét bedrijf dat zorgt voor innovaties in de verfspuittechnologie. En met groot succes, want het merk is bij veel klussers erg populair.

PowerPlus
Powerplus is een doe-het-zelf-specialist en formaat en biedt een groot aanbod aan tuingereedschap en elektrisch klusgereedschap. Met verschillende lijnen gereedschap voor incidenteel-, regelmatig- of intensief gebruik is er voor iedere klusser goed gereedschap verkrijgbaar. De prijs-kwaliteitverhouding van Powerplus gereedschap is uitstekend en het elektrische gereedschap wordt altijd geleverd met goede garantie.

Bosch
Wat elektrisch gereedschap betreft staat Bosch wereldwijd aan de top. Het tempo en de kracht waarmee dit bedrijf innovatieve technieken en gereedschappen ontwikkelen maken het bedrijf enorm succesvol. Jaarlijks ontwikkelt Bosch maar liefst 100 nieuwigheden! Geen wonder dat het assortiment elektrisch gereedschap, tuingereedschap en meetgereedschap van Bosch zo uitgebreid is. Met gereedschap van dit merk zit je dan ook vrijwel altijd goed voor jarenlang klus-plezier.

Einhell
Het Duitse merk Einhell heeft al meer dan 50 jaar ervaring met het ontwikkelen van kwaliteitsgereedschap voor in en om het huis. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding vind je Einhell gereedschap ook veel terug in Nederlandse huishoudens. 

Verfspuit: zo doe je de beste koop

 1. Soort verf

  Het allerbelangrijkste bij het verfspuit aankopen is het soort verf waarvoor de verfspuit geschikt is. Natuurlijk is iedere klus anders. Dus houd in eerste instantie vooral rekening met de klus waar je op dit moment de verfspuit voor wilt aanschaffen. Verwacht je de komende jaar nog (veel) meer verfklussen met ander materiaal? Dan is het natuurlijk slim om daar nu alvast op de anticiperen. Veel verfspuiten zijn heel geschikt voor lak en beits, maar lang niet ieder verfpistool kan gebruikt worden in combinatie met muurverf. Dat is dus zeker een aandachtspunt! 

 2. Spuitcapaciteit

  De spuitcapaciteit van een verfspuit verschilt onderling nogal. Voor het lakken of verven van kleinere objecten wellicht geen probleem. Maar ga je aan de slag met het spuiten van grotere obecten zoals een schutting of een muur, dan is het fijn om een goede spuitcapaciteit te hebben. In dat geval wil je ook zeker even bekijken hoe groot het verfreservoir is. Je kunt niet altijd voorspellen hoeveel verf je nodig zult hebben, maar als je tijdens grote klussen minder vaak hoeft bij te vullen is dat wel mooi meegenomen.

 3. Spuitkop

  De meeste verfspuiten hebben een spuitkop die in te stellen is in drie verschillende standen: horizontaal, verticaal en rond. Mocht je voor een specifiek project een bepaalde stand nodig hebben, check dan voor het aanschaffen van de verfspuit of dit inderdaad mogelijk is met de machine die je op het oog hebt. Die check is waarschijnlijk overbodig, maar een kleine moeite waarmee je teleurstelling achteraf kunt voorkomen. 

 4. Schoonmaken

  Houd je er van om snel en moeiteloos aan een klus te beginnen, kijk dan naar de manier waarop je een verfspuit gebruiksklaar moet maken. Een aantal verfspuiten is uitgerust met een systeem dat het vullen en gereedmaken van een verfspuit extra eenvoudig maakt. Hiermee kun je tijd en moeite besparen. Dit zijn vaak ook de apparaten die je het makkelijkst schoonmaakt, al hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Er zijn ook verfspuiten waarbij een handig setje schoonmaaktools wordt meegeleverd. Daarmee weet je zeker dat je de verfspuit op de beste en meest efficiënte manier kunt reinigen. Wel zo fijn, want wanneer het apparaat goed schoon is, kun je ‘m ook voor een volgende klus weer snel in gebruik nemen.

 5. Extra’s

  Bij het kiezen van de beste verfspuit voor jouw klus komt uiteraard ook persoonlijke voorkeur kijken. Wellicht heb je al een neiging om te kiezen voor gereedschap van een bepaald merk. Niets mis mee. Toch is ieder gereedschap anders. Het is daarom goed om producten van diverse merken te bekijken om tot de beste keuze te komen. In dit artikel vind je onze top 5 beste koop verfspuiten om je op weg te helpen. De mogelijkheden qua verf verschillen en ook qua prijs valt er wat te kiezen. Andere eigenschappen waar je bij de aankoop van een verfspuit op kunt letten zijn: het vermogen, de lengte van de slang en het gewicht. Dit laatste lijkt onbelangrijk, maar als je veel met de verfspuit werkt of bijvoorbeeld boven je hoofd moet werken, kan gewicht ineens mee gaan tellen. Sommige verfspuiten worden geleverd met een comfortabele draagband, zodat je het gereedschap op een ergonomisch meer verantwoorde manier kunt gebruiken. Een aanrader als je veel of langere tijd achter elkaar met het gereedschap gaat werken.

‘Gemak dient de mens’ en dat is ook te merken aan de innovaties bij elektrisch gereedschap. De verfspuit an sich is daar een goed voorbeeld van. Het werkt immers een stuk gemakkelijker dan verven met een kwast of roller. Toch zie je dat deze trend van gemak zich blijft voortzetten in de doorontwikkeling van de verfspuit. Er worden technologieën ontwikkeld waardoor de verfspuit gemakkelijker gebruiksklaar kan worden gemaakt en ook over snelle reiniging van het gereedschap wordt nagedacht. Verder worden er technieken bedacht waardoor verfspuiten meer soorten verf kunnen verwerken. Ook dat zullen we in steeds meer verfspuiten gaan terugzien. De verfspuit is een goed product, maar verbetering is altijd mogelijk. Nieuwe technieken zorgen voor minder verspilling van verf en betere spuitcapaciteit. Bij de ontwikkeling van verfspuiten wordt ook steeds meer nagedacht aan de ergonomie, zodat je het apparaat op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Dit zie je terug in de vorm, het gewicht en bijvoorbeeld de mogelijkheden om de machine met een draagband te dragen.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar het beste schuurpapier? Of wil je alles weten over de laatste schuurmachine? Of de resultaten zien van de beste bandschuurmachine test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

0 Shares:
You May Also Like