Uitgever WingedChariot stuurde ons De verjaardag een Nederlands digitaal prentenboek voor de iPad, iPhone en iPod touch. De verjaardag is gemaakt door Sylvia van Ommen en Maurice van de Bij. Het prentenboek is speciaal ontworpen en getekend voor de iPad, iPhone en iPod touch.

Op de iPad ziet dat er prachtig uit in combinatie met het deels gesproken verhaal wat tevens is voorzien van tekst. Het is een verhaal voor alle leeftijden dat beluisterd en gelezen kan worden in drie talen (Engels, Nederlands en Japans). Volg het verhaal van Postmuis tijdens een verassende werkdag: help haar met het posten van brieven, ontmoet haar groep vrienden en maak plezier. Door de interactieve elementen is het digitale prentenboek voor kinderen erg leuk om te luisteren of te lezen.

Naast het verhaal van Postmuis zit er ook een digitale sticker applicatie in het prentenboek, waarmee kinderen plaatjes kunnen maken die vervolgens te bewaren zijn of ze kunnen ze doorsturen naar vrienden. Naast deze creatieve functie leren kinderen ook nieuwe woorden in verschillende talen.

Volgens Sylvia van Ommen en Maurice van de Bij was het een uitdaging om een prentenboek te maken waarbij je gebruik kan maken van meerdere lagen. Je vertelt een verhaal niet alleen met afbeeldingen en tekst maar kan nu ook gebruik maken van geluid, interactieve elementen en bewegingen.

Wij hebben de applicatie laten testen door Hector (5 jaar) die al een en ander gewend is op de iPad. Wat opviel is dat hij meer interactieve elementen had verwacht in het prentenboek. Kinderen vinden het leuk om dingen te ontdekken in applicaties en dat is bij het digitale prentenboek De verjaardag minimaal. Wellicht een tip voor de auteurs om hier in het volgende boek meer gebruik van te maken. Volgens Hector is het een erg mooi en leuk boek en daar willen wij nog aan toevoegen dat de illustraties erg mooi gemaakt zijn, de gesproken tekst goed is voor kinderen en dat dit pas het begin is van de evolutie van de digitale prentenboeken.

De verjaardag van Sylvia van Ommen en Maurice van de Bij is te koop in de App Store voor €2.39 en is geschikt voor de iPad, iPhone en de iPod touch.

0 Shares:
Ook zeer interessant