De juiste temperatuur voor de voeding van je kindje is erg belangrijk. Je kunt dit natuurlijk op de ouderwetse manier met een pannetje doen maar een flessenwarmer biedt veel meer gemak. Daarnaast bereik je beter de gewenste temperatuur. Als ouder heb je al genoeg aan je hoofd en je tijd is kostbaar. Dat wil je niet verspillen aan onnodige klusjes. Met een goede flessenwarmer bespaar je tijd. Bovendien hoef je zelf niet te gissen naar de temperatuur. Benieuwd naar de beste flessenwarmers van het moment? Wij zochten voor je uit welke exemplaren dit zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Baby Brezza Formula Pro de beste flessenwarmer van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Baby Brezza Formula Pro is de Tommee Tippee. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde flessenwarmers.

Beste flessenwarmer van 2024

Baby Brezza Formula Pro

Als jonge ouder heb je het al druk genoeg. De Baby Brezza Formula Pro maakt je leven een stukje makkelijker en leuker. Om hem een flessenwarmer te noemen gaat te ver. We zouden dit prachtige apparaat namelijk tekort doen. Dit alles in één apparaat zorgt ervoor dat je je kunt richten op de dingen die er écht toe doen met een baby. Met een druk op de knop maakt hij namelijk perfecte flesvoeding klaar. Dat wil zeggen, hij mengt melkpoeder met water en dat ook nog op de perfecte temperatuur! Je stelt zelf de temperatuur in tussen de 20 en 40 graden. Het is net zo eenvoudig als een kopje Senseo zetten. Super makkelijk dus. Het apparaat mengt het poeder zeer effectief met water zodat er geen klontjes achterblijven. Op het apparaat bevindt zich een duidelijke display waarop je hem in één oogopslag kunt aflezen en instellen. Hij is geschikt voor vrijwel alle maten babyflesjes en soorten en merken poeders. Een echte alleskunner dus. Noodzakelijk? Wellicht niet maar als je hem eenmaal gewend bent dan wil je deze luxe absoluut niet meer missen. Je zult zeer dankbaar zijn wanneer je je kroost ‘s nachts moet voeden en je geen zin hebt om met een pannetje in de weer te gaan.

Pros
 • Het is een super gebruiksvriendelijk apparaat. Voorkomt luchtbellen in de voeding waardoor je kindje geen last krijgt van winderigheid.
Cons
 • Het is geen goedkoop apparaat. Je moet er dus wel het budget voor hebben. Daarnaast is hij relatief groot.

Tommee Tippee

Als jonge ouder weet je dat je niet altijd een flessenwarmer in de buurt hebt. Tenzij je je huis nooit meer verlaat. Met de Tommee Tippee word je veel mobieler. Het is namelijk een flessenwarmer speciaal voor onderweg. Ideaal dus. Je kunt eindelijk weer een langere autorit maken of een dagje weg zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de voeding van je kindje. Hij komt tegen een hele goede prijs. Daar hoef je het dus niet om te laten. Erg prettig want als jonge ouder maak je al genoeg kosten. Het principe is heel eenvoudig. Je zult hem met warm water en dit kun je gebruiken op het moment dat je het nodig hebt. Even de fles erin en klaar is kees. De isolerende werking is voldoende. Het is een geschikt model voor alle type flessen. Hij blijft bovendien zeer lang warm en is erg gebruiksvriendelijk. Wij worden heel vrolijk van deze handige tool. Het maakt namelijk mogelijk dat je eindelijk weer wat dingen buiten de deur kunt doen. En daar heb je soms echt behoefte aan. Het hoeft niet meer aan de flesvoeding te liggen. Niet alleen is hij ideaal voor onderweg maar ook thuis is hij uitstekend te gebruiken!

Pros
 • Hij warmt flesjes zeer snel en effectief op. Daarnaast is hij zeer gebruiksvriendelijk. Een ideale tool voor onderweg!
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat het nogal een groot ding is om mee te nemen ergens naartoe.

Philips Avent SCF358/00 

De Philips Avent SCF358/00 is onmisbaar als je net ouder bent geworden. Dit handige apparaat warmt babyvoeding zeer snel op. Binnen 3 minuten zelfs! En dat is wel zo prettig, zeker wanneer je je kindje ‘s nachts moet voeden. Je stelt zelf de temperatuur in zoals jij dat wenst. Daarnaast houdt hij de temperatuur tot 60 minuten vast. Hij is geschikt voor vrijwel alle flesjes. Hij is zeer praktisch in gebruik en komt tegen een prima prijs. Daar hoef je het dus niet om te laten. Het gemak dat hij biedt is groot. Bevroren melk? Geen punt, hij warmt het effectief op zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan. Na gebruik maak je hem eenvoudig schoon. De temperatuur is altijd constant. Weer een zorg minder dus. Je kunt je nu tenminste richten op de dingen die er toe doen zonder de temperatuur constant te moeten controleren. Het apparaat zelf is helemaal niet onaardig om te zien en zal zeker niet misstaan op je aanrechtblad. Zowel jij als je kindje plukken de vruchten van deze Philips. Het is een kwestie van een druk op de knop en je bent super snel van warme voeding voorzien. Ideaal voor kindjes die niet kunnen wachten om te eten.

Pros
 • Het is een gebruiksvriendelijk apparaat. Het is een kwestie van een druk op de knop en gaan met de banaan.
Cons
 • Er wordt geen flesje bij geleverd. Deze moet je zelf nog aanschaffen. Houd daar dus rekening mee.

Flessen warmer Life Basic

Met de flessenwarmer Life Basic ben je altijd goed voorbereid. Hij warmt maximaal 2 flesjes op. Daarnaast beschikt hij over een warmhoudstand zodat je ze kunt gebruiken wanneer je wilt. Ideaal wanneer je koter ‘s nachts honger heeft en je op dat moment geen zin hebt om een flesje op te warmen. Dankzij het handige LED touch screen kun je hem makkelijk instellen en aflezen. De deksel zorgt ervoor dat de flesjes effectief worden opgewarmd. Bovendien blijft de stoom door het apparaat circuleren waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Naast opwarmen kun je er ook mee ontdooien en zelfs eieren koken. Kortom, deze alleskunner mag niet ontbreken.

Pros
 • Je kunt zelf de temperatuur naar wens instellen. Daarnaast kun je er producten mee steriliseren.
Cons
 • Hij werkt op netstroom waardoor je een stopcontact in de buurt moet hebben om hem te kunnen gebruiken.

Alecto BW-512 CAR+

Over de Alecto BW-512 CAR+ is nog eens nagedacht. Deze flessenwarmer is heel geschikt voor onderweg omdat je hem gewoon kunt inpluggen in je auto. Ideaal! Ten alle tijden kun je het flesje van je kindje opwarmen, of je nu op weg bent naar de camping in Boekelo of de bergen van Zwitserland. Hij warmt het flesje geleidelijk en veilig op zodat je baby op tijd zijn voeding krijgt. Alle vitaminen en voedingsstoffen blijven bovendien behouden. Het apparaat is BPA vrij. Dit wil zeggen dat deze giftige stof er niet in zit. Deze Alecto wordt gekenmerkt door zijn gebruiksgemak en zijn compacte formaat. Kortom, hij mag niet op je autovakantie ontbreken!

Pros
 • Je krijgt er een duidelijke, Nederlandstalige handleiding bij geleverd. Zowel via de sigarettenaansteker als op netstroom te gebruiken.
Cons
 • Hij is niet vaatwasserbestendig. Je moet zelf de beste tijd voor de fles inschatten.

Philips Avent SCF355/00

De Philips Avent SCF355/00 biedt het gemak dat je wel kunt gebruiken wanneer je net vader of moeder bent geworden. Je bent al druk genoeg met van alles en nog wat. Deze Philips maakt je leven een stukje makkelijker. Het is een kwestie van aanzetten en gaan met de banaan. Je hoeft er trouwens niet diep voor in de buidel te tasten wat ook erg fijn is als je net ouders bent geworden. Het kost namelijk allemaal al genoeg geld. Deze kanjer werkt er niet minder om. De begintemperatuur is naar wens in te stellen en hij beschikt over een warmhoudstand zodat je ‘s nachts niet aan de haal hoeft met je flessenwarmer. Kortom, een onmisbaar apparaat voor jonge ouders!

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Doet wat het moet doen. Een eenvoudige opwarmer zonder poespas.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat het opwarmen nogal lang duurt en het schoonmaken ook wat moeite vergt.

Dr. Brown’s Flessenwarmer

Dr. Brown’s Flessenwarmer is je redder in nood. Met het LCD bedieningspaneel stel je hem in zoals jij dat wenst. Hij is erg veilig in gebruik aangezien hij na 10 minuten van zelf uitschakelt. Ideaal dus als je onverwacht telefoon krijgt. De eerste keer dat je een flessenverwarmer gebruikt? Geen probleem. Met de handige gebruiksaanwijzing wordt alles snel duidelijk. Om het design hoef je het trouwens niet te laten. Deze is namelijk neutraal en zal altijd in je interieur passen. Deze kanjer is een must voor ieder ouder en zal je leven een stukje makkelijker maken. Als kers op de taart beschikt hij over een handige warmhoudstand zodat je ‘s nachts niet aan de haal hoeft met het opwarmen van flesjes.

Pros
 • Hij beschikt over een timer zodat je zelf kunt bepalen wanneer het flesje klaar moet zijn. Biedt veel gebruiksgemak.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat hij een beetje lekt bij het verplaatsen. Het is geen goedkoop apparaat.

Tigex Flessenverwarmer Express

Als je op vakantie gaat is er een grote kans dat je je laat tegenhouden door het opwarmen van de fles. Dit is namelijk lang niet altijd mogelijk en je moet er gedurende je autoreis rekening mee houden. Met de Tigex Flessenverwarmer Express is dat verleden tijd. Je plugt hem namelijk gewoon in bij je sigarettenaansteker en op ieder gewenst moment is het mogelijk om een flesje op te warmen. Super praktisch dus wanneer je onderweg bent maar ook tijdens een picknick. Daar hoef je het dus in ieder geval niet meer om te laten. Kortom, laat die vakantie maar beginnen. Hij is ook nog eens goed betaalbaar.

Pros
 • Het is een compacte en stijlvolle flessenwarmer die je flesje binnen een mum van tijd opwarmt. Daarnaast is dit exemplaar erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Onderweg is het wel wat onhandiger om een flesje op te warmen dan wanneer je dit in je eigen keuken doet.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een flessenwarmer aanschaft

Hoe kun je op een flessenwarmer besparen?

Het verzorgen van een kind is al duur genoeg. Je hebt allerlei prijzige artikelen nodig zoals luiers. Het budget is dus een keer op en je wilt niet te veel geld uitgeven aan een degelijke flessenwarmer. Dat begrijpen we maar al te goed. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel betaalbare exemplaren op de markt. Hoe je nog meer op een flessenwarmer kunt besparen lees je hier.

Als je echt voor low budget wilt kiezen vraag je dan af of je daadwerkelijk een flessenwarmer nodig hebt. Je kunt het flesje namelijk ook gewoon in een pannetje of in de magnetron opwarmen. Op de ouderwetse manier dus. Uiteraard heb je dan niet het gemak van een flessenwarmer die het flesje exact op de juiste temperatuur brengt binnen een bepaalde tijd. Bovendien beschikt een flessenwarmer vaak over een warmhoudfunctie zodat je ‘s nachts niet in de weer hoeft met het opwarmen in de magnetron. Het is dus maar net waar je prioriteit ligt.

Wanneer je direct een flessenwarmer aan wilt schaffen betaal je geheid te veel. Als het goed is weet je ruim van te voren dat er een baby op komst is. Let in deze periode dus vast op leuke aanbiedingen zodat je je slag kunt slaan als het moment daar is. Dat scheelt je een hoop in je portemonnee!

Welke soorten flessenwarmers zijn er?

Een flessenwarmer is een apparaatje waarmee je het flesje met daarin voeding opwarmt voor je baby. Je kunt zelf exact de tijd en de temperatuur instellen. Super handig dus! Er kan gebruik worden gemaakt van diverse technieken om het flesje op te warmen. Een hele bekende is au-bain-marie. Dit is een techniek die veel in de keuken wordt gebruikt om dingen gelijkmatig op te warmen. Je kent het waarschijnlijk wel van het opwarmen van chocolade. Het direct blootstellen aan de warmtebron is soms te intens voor een product. Met au-bain-marie plaats je het flesje in warm water waardoor het de temperatuur van het water aanneemt. Het grote voordeel van deze manier van opwarmen is dus dat het heel gelijkmatig gebeurd. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Het nadeel is echter dat het wel even kan duren tot het flesje op temperatuur is.

Nog een bekende techniek is het gebruik van stoom. Je plaatst het flesje in de flessenwarmer en je plaatst het deksel erop. In een apart reservoir wordt water aan de kook gebracht zodat er stoom ontstaat. Dit is een hele snelle manier van opwarmen. Ideaal dus wanneer je haast hebt. Bovendien is het geheel veilig omdat er alleen gebruik wordt gemaakt van water. Zitten er nadelen aan? Helaas wel. De voeding wordt snel opgewarmd waardoor er voedingsstoffen verloren gaan. Bovendien is de voeding niet zo gelijkmatig opgewarmd als met de au-bain-marie techniek. Let dus op dat niet de ene helft van de voeding warm is en de andere koud. Wanneer je het flesje uit de warmer haalt kan deze erg heet zijn door de stoom. Houd daar rekening mee.

Dan is er nog het warmtekussen. Dit is een soort dekentje dat je om het flesje heen doet. Je kunt je voorstellen dat dit de langzaamste manier van verwarmen is. Wel brengt dit als voordeel met zich mee dat alle voedingsstoffen behouden blijven. Bovendien neem je dit type flessenwarmer overal makkelijk mee naartoe. Het is dan ook de ideale keuze voor onderweg of op vakantie. Bovendien neemt hij maar weinig ruimte in beslag.

Welke flessenwarmer is de beste budget keuze?

We snappen goed dat je als jonge ouders niet zo’n breed budget hebt. De Topcom – Flessenwarmer bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve flessenwarmer. Bovendien is deze alleskunner niet alleen als flessenwarmer te gebruiken maar ook als citruspers. Je krijgt dus twee apparaten voor de prijs van een! Handig voor jezelf maar ook wanneer je kindje wat ouder is en fruitsap kan drinken. Dankzij de sterilisatiefunctie kun je de flesjes voor een na veilig reinigen. Het apparaat heeft een aantrekkelijk design en is makkelijk te bedienen. Bovendien is hij lekker compact zodat niet je hele aanrecht direct in beslag wordt genomen.

Wat zijn de populairste flessenwarmer merken?

Of je nu een walkie talkie of een flessenwarmer nodig hebt, bij Topcom zijn ze van alle markten thuis. In het assortiment van Topcom vind je betaalbare en kwalitatieve producten. Daarnaast is er oog geweest voor detail en design bij het ontwerp. Dit maakt dat stijlvolle en praktische flessenwarmers voor iedereen toegankelijk worden. Bij Topcom begrijpen ze namelijk maar al te goed dat het allemaal al genoeg kost!

Als je op zoek bent naar het beste voor je baby dan ben je bij Dr. Brown aan het goede adres. Innovatie staat hoog in het vaandel. Dat bewijzen de ‘natural flow’ flesjes. Dankzij het speciale ontluchtingssysteem blijven belangrijke vitamines behouden. En juist dit is zo van belang voor je kindje. In de medische wereld zullen deze flesjes regelmatig worden aangeprezen. En dat is niet voor niets. Ook aan de ouder is gedacht. De producten van Dr. Brown zijn namelijk elegant en bieden een groot gebruiksgemak.

Als je een jonge ouder bent dan ben je zeker bekend met de producten van Alecto. Ze staan met name bekend om hun kwalitatieve babyfoons. Maar ook voor flessenwarmers kun je uitstekend bij hen terecht. Bij Alecto wordt altijd gestreefd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo betaal je dus nooit te veel. Je kunt voor je hele elektronische baby uitzet slagen bij Alecto. En dat ook nog voor een leuke prijs. Maak het jezelf dus niet onnodig moeilijk!

Flessenwarmer: zo doe je de beste koop

Je wilt graag een flessenwarmer aanschaffen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Breng om te beginnen je persoonlijke situatie in kaart. Wat is je budget? Naar wat voor soort flessenwarmer ben je op zoek? Welke extra functies vind je belangrijk? Waar wil je de flessenwarmer gebruiken?

 1. Manier van opwarmen

  We stipten eerder al even aan dat er verschillende soorten flessenwarmers op de markt zijn. Bedenk je goed van te voren waar je hem wilt gebruiken. Voor onderweg heb je een ander type nodig dan wanneer je hem alleen thuis gebruikt. Voor onderweg is bijvoorbeeld een warmtekussen ideaal. Daarnaast zijn er flessenopwarmers die je gewoon in de auto kunt gebruiken door hem in te pluggen in de sigarettenaansteker.

 2. Formaat

  Als je een grote keuken hebt en de flessenwarmer krijgt een vaste plek dan is er niets aan de hand en hoef je geen aandacht te besteden aan het formaat ervan. Heb je echter een kleine keuken bedenk dan eerst waar je hem neer wilt zetten en of het past. In tegenstelling tot veel andere apparaten zul je een flessenwarmer niet zo snel opbergen omdat je hem constant nodig hebt. Houd er dus rekening mee dat je deze bruikbare ruimte kwijt bent. Wil je toch ruimte besparen kies dan voor een warmtekussen. Ook voor onderweg is een klein exemplaar ideaal.

 3. Extra functies

  Dan zijn er nog tal van extra functies die een flessenwarmer kan hebben. Handig? Ja. Noodzakelijk? Nee. Denk aan het koken van eieren of het steriliseren van flesjes. Bovendien lijken deze opties soms erg handig maar gebruik je ze lang niet altijd. De conclusie is dus: denk na of deze functie echt voor je van belang zijn. Als je toevallig toch al van plan was om een eierkoker te kopen dan heb je twee apparaten voor de prijs van een. Scheelt toch weer. De ervaring leert echter dat je deze extra functie vaak niet eens zal gebruiken. Een sterilisatie functie is in de meeste gevallen wel aan te raden aangezien je anders waarschijnlijk een sterilisator koopt.

Gelukkig wordt het steeds makkelijk om ouders te worden of zijn. In de praktische zin van het woord in ieder geval. Veel apparaten worden namelijk zo ontwikkeld dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Het gemak dient de mens. Zo ook met flessenwarmers. Op de meeste exemplaren vind je tegenwoordig een timer zodat je zelf geen omkijken meer hebt naar het opwarmen van een flesje. Ideaal want deze tijd kun je gebruiken voor andere dingen. Bovendien zorgt een warmhoudfunctie ervoor dat je het flesje kunt pakken wanneer je hem nodig hebt zonder dat je er ‘s nachts aan de haal moet. Zo kom je zelf tenminste ook nog een beetje aan je rust toe. De digitale instellingen maken dat je de tijd en temperatuur zeer nauwkeurig in kunt stellen. Kortom, als je de flessenwarmer eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder!

Tegenwoordig willen we als ouder flexibel en mobiel zijn. De hele dag thuis zitten met je kind is niet wat. Erop uitgaan lijkt een hele opgave met een baby. Uiteraard vergt het wat meer voorbereiding. Maar wat als je kindje moet eten? Dat kan nogal eens problemen opleveren als er geen stopcontact in de buurt is en je de voeding niet op kunt warmen. Gelukkig is er de flessenwarmer voor onderweg. Je vult deze met heet water en je kunt het flesje er op ieder moment in plaatsen om op te warmen. Het water blijft verbazingwekkend lang warm. Ideaal dus voor ieder moment van de dag. Je kunt met een gerust hart een dagje weg zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de voeding van je kindje. Het is dan ook niet voor niets dan de populariteit van dit type flessenwarmer steeds meer in populariteit toeneemt. Het is een must have voor iedere ouder!

Samenvatting

Een flessenwarmer is een apparaat waarmee je het flesje van je kind doorgaans op een au bain marie manier klaarmaakt. Je plaatst het flesje in het apparaat zodat deze van buiten wordt verwarmd. Het grote voordeel hiervan is dat je geen gedoe meer hebt met het bepalen van de juiste temperatuur. Het is een kwestie van het apparaat instellen en de rest gaat vanzelf. Dat scheelt je dus heel wat gedoe. Zeker wanneer je je kindje op momenten moet voeden dat het niet zo uitkomt, bijvoorbeeld ‘s nachts is het geen overbodige luxe. Als je een flessenwarmer koopt let dan op de volgende dingen: de manier van opwarmen, het formaat en extra functies. Extra functies kunnen zijn dat je ook eieren kunt koken in het apparaat of dat je er heet water voor thee uit kunt halen. Ook het steriliseren van flesjes behoort soms tot de mogelijkheden. Bij al deze functies geldt dat het gaat om je persoonlijke voorkeur en wensen.

0 Shares:
Ook zeer interessant
nas
Lees meer

Beste NAS van 2024

Een goede NAS (Network-Attached Storage) maakt veel mogelijk en maakt je flexibel. Een NAS zorgt dat je heel…