Heb jij sportieve voornemens om waar te gaan maken? Dan kan een smartwatch met hartslagmeter misschien wel een verschil gaan maken in jouw succes. Door het sporten op te bouwen aan de hand van je hartslag, kun je uiteindelijk efficiënter trainen en gemakkelijker je doelen behalen. Want in plaats van te hard en te zwaar of juist te licht te trainen, helpt een hartslagmeter bij het bepalen van de juiste intensiteit. Bovendien is het ook gewoon leuk toch, zo’n kek horloge om je pols? Of ga jij ouderwets voor een hartslagband? Wat zijn de beste modellen en waar moet je op letten?

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat de Garmin Forerunner 935 de beste hartslagmeter van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor de Garmin Forerunner 935 is de Garmin Forerunner 735XT Run bundel. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde hartslagmeters.

Beste Hartslagmeters in 2024

Beste Hartslagmeters van 2024 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Garmin Forerunner 935

Met de Garmin Forerunner 935 heb je altijd een handig hulpje om je pols. Op ieder moment kun je zien wat je hartslag is. Maar dat is niet alles. Je kunt ook appjes en telefoontjes ontvangen. Zo hoef je nooit meer wat te missen. Je connect hem eenvoudig met je smartphone. Behalve dat je je hartslag kunt meten telt hij ook je stappen en is hij swimproof. Welke sport je er ook mee uit wilt oefenen, deze Garmin is er ideaal voor. Het design is krachtig en stoer. Je komt er dus ook nog eens heel hip mee voor de dag. Niet alleen tijdens het sporten is hij ideaal maar ook voor in het dagelijks leven!

Het horloge heeft een lekker lange batterijduur. Je hoeft hem dus niet om de haverklap op te laden. Wel zo prettig. Dankzij de ingebouwde GPS raak je nooit verdwaald. Ook je slaap kun je altijd monitoren. Het is ideaal wanneer je je eigen lichamelijke patronen wilt bijhouden en ontdekken.

Pros
 • Het is een veelzijdig horloge waarmee je je hartslag behoorlijk accuraat kunt meten. Geschikt voor iedere sport.
Cons
 • Hij heeft geen touch screen. Daarnaast beschikt hij niet over een ingebouwde muziekspeler.

Garmin Forerunner 735XT Run bundel

De Garmin Forerunner 735XT Run bundel bezorgt je veel informatie. Het is ideaal wanneer je je lichamelijke prestaties wilt toetsen. Het is niet voor niets dat ook onze tweede favoriet een Garmin is. Hij wordt geleverd inclusief armband zodat je hartslag zeer nauwkeurig wordt gemeten. Dit doet hij door een meting op je pols. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Het is nog geen goedkoop horloge, dat geven we toe. Maar zeker de beste in zijn prijsklasse en voordeliger dan veel andere modellen. Hij heeft een prachtig design.

Het gebruik is heel eenvoudig en spreekt eigenlijk voor zich. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met een smartwatch is dit een ideale keuze. Het display is lekker groot en licht zodat hij makkelijk af te lezen is. Zelfs tijdens het zwemmen wordt je hartslag accuraat gemeten. Wat wil je nog meer?

Pros
 • Hij beschikt over een bluetooth verbinding zodat je hem eenvoudig kunt verbinden met je smartphone.
Cons
 • HIj beschikt niet over een hoogte- of barometer. Hierdoor is hij minder geschikt wanneer je op wintersport gaat.

Medisana PM 100 – Saturatiemeter

Meten is weten. Met de Medisana PM 100 – Saturatiemeter weet je altijd waar je aan toe bent. Het is altijd fijn om te weten wat je hartslag is. Wanneer je gewoon gezond bent of als je gezondheidsproblemen hebt, een vinger aan de pols is altijd fijn. Deze kanjer meet zeer nauwkeurig zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ook wanneer je veel sport is dit een toegevoegde waarde. Hij wordt geleverd inclusief 2 batterijen zodat je gelijk aan de slag kunt met dit apparaatje. Bovendien kun je hem op deze manier makkelijk meenemen en flexibel gebruiken. Ideaal wanneer je op vakantie bent of een weekend weg. Het is ook dan van belang om je hartslag in de gaten te houden. Zeker wanneer je een zwak hart hebt of gezondheidsproblemen. Er zijn 6 verschillende weergavemogelijkheden. Je past hem dus aan op je eigen smaak. De display is draaibaar zodat je hem vanuit iedere hoek goed af kunt lezen. Het fijne van alles is dat hij tegen een prima prijsje komt. De batterijstatus is op het display af te lezen zodat je weet hoe de vlag erbij hangt.

Pros
 • Het gaat om een zeer gebruiksvriendelijke hartslagmeter. Hij meet daarnaast zeer accuraat zodat je precies weet wat je hartslag is.
Cons
 • Hij beschikt niet over een smartfunctie waarmee je hem kunt verbinden met je smartphone.

Garmin HRM-Pro Hartslag monitor

De Garmin HRM-Pro Hartslag monitor biedt veel gebruiksgemak. Het gaat om een band die je om je lichaam bevestigd. Vervolgens meet hij precies je hartslag. Super handig dus. Het is een betrouwbaar apparaat waar je op kunt bouwen. Je verbindt hem eenvoudig met je Garmin smartwatch. Je krijgt alle gegevens op het display te zien. Maar ook met andere smartwatches of apparaten werkt hij uitstekend. De band zit zeer comfortabel waardoor je nauwelijks merkt dat je hem draagt. Behalve je hartslag meet hij ook het aantal stappen dat je zet en meet hij het aantal calorieën dat je verbrandt. Hij werkt op een batterij die zeer zuinig werkt en je maar eens per jaar hoeft te vervangen. Ideaal dus want je hebt er voorlopig geen omkijken naar. Hij is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Eerlijk is eerlijk, goedkoop is hij niet. Maar dan heb je ook wat. Je krijgt er heel wat voor terug. In tegenstelling tot veel andere apparaten meet hij zeer accuraat. Hij is zeer gebruiksvriendelijk waardoor ervaring met een hartslagmeter niet vereist is.

Pros
 • Het gaat om een degelijke, kwalitatieve hartslagmeter waar je lang plezier van zult hebben. Het is een duurzame keuze.
Cons
 • Je moet hem verbinden met een apparaat en hij is dus niet los te gebruiken.

Beurer PO60

Onderschat de Beurer PO60 niet vanwege zijn formaat. Het gaat om een kleine en compacte hartslagmeter. Het enige wat je hoeft te doen is je vinger erin en het apparaatje doet de rest. Hij wordt geleverd inclusief heuptas en riem. Op deze manier heb je hem altijd bij de hand. Omdat het om zo’n klein en compact apparaatje gaat neem je hem makkelijk mee in je tas of zelfs broekzak. Je kunt te allen tijden even vlug je hartslag meten. Erg prettig dus dat je dit altijd achter de hand hebt. Hij schakelt na gebruik automatisch uit. De 3 benodigde AAA batterijen worden meegeleverd. Je kunt er dus direct mee aan de slag. Je krijgt er 3 jaar garantie op zodat je zeker weet dat je er een tijdje mee vooruit kunt. Bovendien kan hij wel tegen een stootje. Het display is lekker duidelijk en helder en is in één oogopslag af te lezen. Met name als je gezondheidsklachten hebt zoals bronchitus of hartfalen is het prettig dat je altijd even kunt checken wat je hartslag is. Ook bij sport op grote hoogte is dit geen overbodige luxe. Met dit apparaatje ben je zuinig op je gezondheid.

Pros
 • Hij is heel eenvoudig in gebruik. Ook wanneer je niet technisch bent aangelegd is het een prima keuze.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat de verbinding met een apparaat soms nogal moeizaam verloopt.

Garmin 245

Wij zijn een groot fan van de Garmin 245. Dit sporthorloge stuwt jouw sportprestaties naar ongekende hoogte, door te analyseren of je lichaam al voldoende hersteld is voor de volgende training, of dat je nog even moet wachten. De Garmin 245 geeft jou een indicatie van de hersteltijd, zodat je je trainingen effectiever kunt laten zijn. Dit horloge is jouw maatje tijdens de hardlooptraining met een persoonlijke hardloopcoach en met je hartslag altijd duidelijk in beeld. De Garmin 245 evalueert meerdere gegevens, zoals stressbelasting, je hartslag en je variatie hierin, slaap en activiteiten. Hij is compatibel met Android, iOS en Bluetooth. Je kunt ook het water in met dit sporthorloge.

Pros
 • Hij is geschikt voor onder water en de metingen lopen dan gewoon door. Je ontvangt er berichten op zodat je niets hoeft te missen.
Cons
 • Je kunt er niet mee betalen. Sommige gebruikers geven aan dat het gebruiksgemak beter kan.

Polar Vantage V

Misschien wil jij wel de trotse eigenaar zijn van de Polar Vantage V. Ten eerste valt het toffe design van deze smartwatch op. Welk kleur bandje heeft jouw voorkeur? Oranje, blauw, zwart of wit? Leuke pluspunt is dat deze Polar Vantage V een extreem lange batterijduur heeft van wel 40 uur in trainingsmodus. Dit maakt dit horloge zeer geschikt voor thriathlon- en marathontrainingen.  Combineer de Polar Vantage V met de Polar Flow app voor een nog persoonlijker advies. Deze smartwatch geeft je feedback zodat jij de juiste balans tussen rust en training kunt vinden. Ook waarschuwt het horloge als overbelasting roet in het eten dreigt te gooien.

Pros
 • Het is een horloge met een prachtig design waarvan de batterij lekker lang meegaat. Keuze uit veel sportprofielen.
Cons
 • Hij beschikt niet over een ingebouwde muziekspeler zodat je hier nog een tweede apparaat voor nodig hebt.

Garmin Forerunner 945

De derde plaats in de Top 5 is voor de Garmin Forerunner 945. Deze smartwatch van Garmin heeft heel wat mooie functies, zoals het kunnen synchroniseren van muziek. Je kunt tot wel 1000 nummers op je sporthorloge opslaan. Het bewaken van je prestaties gaat inclusief warmteaanpassing, hoogte- en acclimatisatiestatus, trainingsbelasting, hersteltijd en aerobe en anaerobe trainingseffecten. Je kunt met de Garmin Forerunner 945 ook nog eens contactloos betalen. Mocht je tijdens het sporten dus een hongerkick krijgen, dan is snel iets afrekenen bij een tankstation geen enkel probleem. Ook verdwaal je niet zo snel, want je kunt je routes terugzien tijdens het hardlopen.

Pros
 • Een hip horloge met een duidelijk en helder af te lezen display. Je hebt de mogelijkheid om ermee te betalen.
Cons
 • Hij heeft geen touch screen. Het is geen goedkoop exemplaar dus niet voor ieder budget geschikt.

Polar M430

De Polar M430 is een zeer betaalbaar sporthorloge en toch is hij compleet te noemen. Hij is waterdicht en heeft GPS. Ook heeft hij een activity tracker en hoef je door de ingebouwde hartslagmeter geen borstband meer te dragen. Polar heeft zelf een optische hartslagmeting ontwikkeld, op basis van een algoritme dat nog altijd verbeterd wordt. Je weet dus zeker met de Polar M430 dat de hartslaggegevens die je door krijgt, van goede kwaliteit zijn. Ook kun je kiezen voor een persoonlijk hardloopprogramma en kan de Polar M430 gekoppeld worden met de Polar Flow-app om je gegevens te syncen en analyseren. Met dit sporthorloge kies je voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Garmin Vivoactive 4

Wellicht valt de keuze voor jou wel op de Garmin Vivoactive 4. Deze Garmin kan naast berichten versturen, ook contactloos betalen en muziek afspelen zonder telefoon. Hij heeft een hartslagmeter, ingebouwde GPS en monitor, die Pulse Ox heet. Deze monitor meet het zuurstofgehalte in je bloed. Gebruik dit sporthorloge onder water en zwem effectiever op je hartslag. Ook yoga, cardio of pilates wordt door de Garmin Vivoactive 4 ondersteund. De batterijduur is zeker weten goed, hij gaat acht dagen mee in de smartwatchmodus. Maak je gebruik van GPS en luister je muziek? Dan gaat de batterij zo’n vijf uur mee. Zeg nou zelf, dat is toch ruim voldoende voor een paar flinke work-outs?

Koopgids: dit moet je weten voordat je een hartslagmeter aanschaft

Hoe kun je op een hartslagmeter besparen?

Heb jij geen zin om honderden euro’s over de balk te smijten voor een sporthorloge? Dat begrijpen we heel goed. Je kunt je sportprestaties misschien ook met een activity tracker verbeteren. Vaak mis je dan toch wel functionaliteit die het sporten aangenamer kan maken. In onze Top 5 staat de Polar M430 die heel betaalbaar is en toch alles kan wat je van een sporthorloge verlangt. Denk aan het meten van je hartslag, snelheid, tempo en afgelegde afstand. Soms kun je ook geld besparen door te gaan voor het model van het jaar ervoor. Wil je nog goedkoper uit zijn? Ga dan voor de allerlaatste trend: de Bluetooth hartslagmeter. Heb jij geen smartphone en wil je nog goedkoper uit zijn? Dan is een hartslagband wellicht iets voor jou.

Welke hartslagmeter is de best budget koop?

Een hartslagband geldt dan misschien als ouderwets en wat onhandig vergeleken met een horloge, hij doet prima waar hij voor bedoeld is. Je hartslag wordt gemeten en zo kun je je trainingen effectiever maken. Dit doet ook de Garmin HRM-Run voor je. Je maakt hem even vochtig, doet hem om je middel en de gegevens kun je vervolgens bijvoorbeeld aflezen van je fietscomputer. Voor zo’n 72 euro heb je ‘m al in huis. Je kunt er ook mee zwemmen, want onder water doet hij het ook. Je kunt hem ook met een sporthorloge combineren.

Wat zijn de populairste hartslagmeter merken?

Steeds meer mensen trainen met behulp van een hartslagmeter. Er zijn veel verschillende soorten hartslagmeters en er zijn zeker weten veel verschillende sporthorloges. Wat zijn de favoriete type hartslagmeters onder veel sporters? Je leest het hieronder.

Hartslagband
De meest traditionele manier om je hartslag te meten is met een hartslagband die om je middel gaat. De band stuurt gegevens door naar een apparaat waarop je je hartslag kunt aflezen. Denk bijvoorbeeld aan een fietscomputer. De hartslagband geldt ook nog steeds als de meest betrouwbare hartslagmeter die er is.

Sport-bh met hartslagmeter
Voor alle dames is er ook de sport-bh met hartslagmeter. Een voorbeeld is de Shock Absorber Ultimate Run Bra. Deze bh is comfortabel en meet nog je hartslag ook. Het is eigenlijk een hartslagband die omgebouwd is tot bh. Het meten van de hartslag wordt uitstekend gedaan en je hebt tegelijkertijd ook profijt van de steun van deze sportbh. Geniet van dubbel voordeel en dubbele functionaliteit tijdens je driewekelijkse hardlooprondje. Wat wil je nog meer?

Sporthorloge
Dan nu de ster van deze blog: het sporthorloge. Hartslagmeters die zijn geïntegreerd in sporthorloges winnen steeds meer aan nauwkeurigheid. Hoewel de hartslagband het meest betrouwbaar blijft voor nu, kun je bouwen op de resultaten van een sporthorloge. Het leuke aan een sporthorloge is natuurlijk ook dat je er vaak nog veel meer dingen mee kunt dan alleen je hartslag meten. Heel veel handigheidjes maken jouw leven aangenamer of maken je bewuster van processen die in je lichaam spelen. Zoals je slaapritme, je herstelperiode, de variatie in je hartslag en nog veel meer.

Hartslagmeter: zo doe je de beste koop

Waar moet je nou precies op letten als je een sporthorloge met hartslagmeter gaat aanschaffen? Belangrijk is vooral wat bij jouw sportleven past en dat het horloge lekker zit natuurlijk! Lees hieronder waar je nog meer op moet letten bij het uitzoeken van een hartslagmeter en/of sporthorloge.

 1. Functies

  Kijk goed naar het doel van de aanschaf van jouw sporthorloge. Waar ga je hem voor gebruiken? Je hartslag meten, dat doen ze eigenlijk allemaal wel. Maar is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat er specifieke programma’s op het horloge zitten? Dan moet je daar even op letten. Wil je ermee kunnen zwemmen? Dan zul je toch echt voor een model moeten gaan dat tegen water bestand is en tegen waterdruk. Als je een smartwatch of sporthorloge ook veel op je werk gebruikt, is het goed om te letten op de smartfuncties.

 2. Accuduur

  Je hebt jezelf van de bank getrokken en je hebt je sportschoenen aan. Je kijkt op het schermpje van je sporthorloge en nee he, de batterij is blijkbaar leeg. Een dergelijke situatie wil je natuurlijk voorkomen. Kijk daarom even goed naar de accuduur van het sporthorloge. Hoe langer je hem om kunt houden, hoe meer activiteiten hij kan meten. De accu van de meeste sporthorloges heeft een gemiddelde duur van zo’n 21 dagen, maar dit kan eventueel ook langer zijn.

De allerlaatste trend op hartslagmetergebied is de Bluetooth Hartslagmeter. Ze zijn lichter en makkelijker in gebruik dan smartwatches en hartslagbanden. Gebruik een gratis app op je smartphone voor jouw favoriete sport en analyseer je gegevens achteraf in de app. Tijdens het trainen zie je en hoor je je hartslag. Je hoeft geen horloge meer om je pols te dragen tijdens het trainen, wat soms kan irriteren. Voordeel is ook zeker dat je goedkoper uit bent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Bluetooth Hartslagmeter als je nog niet zeker dat op hartslag trainen voor jou werkt. Welke hartslagmeter je uiteindelijk ook mag kiezen, veel plezier met trainen gewenst!

De ontwikkeling van hartslagmeters heeft niet stilgestaan. Zo zijn ze veel betrouwbaarder en nauwkeuriger dan de eerste exemplaren op de markt. Wel zo prettig want je weet veel beter waar je aan toe bent. Zeker de betere exemplaren komen tegemoet aan je wensen. Het ligt niet ver af van de kwaliteit die bijvoorbeeld in het ziekenhuis wordt gebruikt. Bovendien is het veel makkelijker om de hartslagmeter te personaliseren. Bijvoorbeeld door het gebruik van profielen of het opslaan van de laatste metingen. Hierdoor is het makkelijker om patronen te ontdekken. Als je het gebruik van een hartslagmeter eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Het is een soort doktersassistent die je altijd bij je hebt. Het geeft een gevoel van zekerheid en dat is wel zo prettig. Je kunt zelfverzekerd op pad. Kortom, een hartslagmeter verrijkt je leven.

Samenvatting

Hartslagmeters zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt op diverse manier meten. Denk aan een band om je lichaam, met je vinger, of via je pols met een smartwatch. De ene methode is wat nauwkeuriger dan de ander. Daarnaast hangt de nauwkeurigheid af van de kwaliteit van het apparaat. Als je er een aan wilt schaffen let dan op de accuduur. Je wilt hem immers niet om te haverklap op hoeven te laden of de batterijen vervangen. Extra functies kunnen het gebruik makkelijker maken. Denk aan het verbinden met je smartphone. Je leest de resultaten via een app af op je smartphone. Op deze manier wordt het nog makkelijker alle gegevens bij te houden en eventuele patronen te ontdekken. De perfecte hartslagmeter bestaat niet. Het hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen. Breng dus eerst je prioriteiten in kaart en maak op basis daarvan een keuze.

0 Shares:
Ook zeer interessant
pocketprinter- beste pocketprinters van 2024 getest
Lees meer

Beste pocketprinter van 2024

Iedereen is tegenwoordig een fotograaf. De kwaliteit van de camera’s op onze smartphone is flink toegenomen. Het is…