Heb jij sportieve voornemens om waar te gaan maken? Dan kan een smartwatch met hartslagmeter misschien wel een verschil gaan maken in jouw succes. Door het sporten op te bouwen aan de hand van je hartslag, kun je uiteindelijk efficiënter trainen en gemakkelijker je doelen behalen. Want in plaats van te hard en te zwaar of juist te licht te trainen, helpt een hartslagmeter bij het bepalen van de juiste intensiteit. Bovendien is het ook gewoon leuk toch, zo’n kek horloge om je pols? Of ga jij ouderwets voor een hartslagband? Wat zijn de beste modellen en waar moet je op letten?

Beste Hartslagmeters in 2020

Beste Hartslagmeters van 2020 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Garmin 245

De eerste topper in de top 5 is de Garmin 245. Dit sporthorloge stuwt jouw sportprestaties naar ongekende hoogte, door te analyseren of je lichaam al voldoende hersteld is voor de volgende training, of dat je nog even moet wachten. De Garmin 245 geeft jou een indicatie van de hersteltijd, zodat je je trainingen effectiever kunt laten zijn. Dit horloge is jouw maatje tijdens de hardlooptraining met een persoonlijke hardloopcoach en met je hartslag altijd duidelijk in beeld. De Garmin 245 evalueert meerdere gegevens, zoals stressbelasting, je hartslag en je variatie hierin, slaap en activiteiten. Hij is compatibel met Android, iOS en Bluetooth. Je kunt ook het water in met dit sporthorloge.

Polar Vantage V

Misschien wil jij wel de trotse eigenaar zijn van de Polar Vantage V. Ten eerste valt het toffe design van deze smartwatch op. Welk kleur bandje heeft jouw voorkeur? Oranje, blauw, zwart of wit? Leuke pluspunt is dat deze Polar Vantage V een extreem lange batterijduur heeft van wel 40 uur in trainingsmodus. Dit maakt dit horloge zeer geschikt voor thriathlon- en marathontrainingen.  Combineer de Polar Vantage V met de Polar Flow app voor een nog persoonlijker advies. Deze smartwatch geeft je feedback zodat jij de juiste balans tussen rust en training kunt vinden. Ook waarschuwt het horloge als overbelasting roet in het eten dreigt te gooien.

Garmin Forerunner 945

De derde plaats in de Top 5 is voor de Garmin Forerunner 945. Deze smartwatch van Garmin heeft heel wat mooie functies, zoals het kunnen synchroniseren van muziek. Je kunt tot wel 1000 nummers op je sporthorloge opslaan. Het bewaken van je prestaties gaat inclusief warmteaanpassing, hoogte- en acclimatisatiestatus, trainingsbelasting, hersteltijd en aerobe en anaerobe trainingseffecten. Je kunt met de Garmin Forerunner 945 ook nog eens contactloos betalen. Mocht je tijdens het sporten dus een hongerkick krijgen, dan is snel iets afrekenen bij een tankstation geen enkel probleem. Ook verdwaal je niet zo snel, want je kunt je routes terugzien tijdens het hardlopen.

Polar M430

De Polar M430 is een zeer betaalbaar sporthorloge en toch is hij compleet te noemen. Hij is waterdicht en heeft GPS. Ook heeft hij een activity tracker en hoef je door de ingebouwde hartslagmeter geen borstband meer te dragen. Polar heeft zelf een optische hartslagmeting ontwikkeld, op basis van een algoritme dat nog altijd verbeterd wordt. Je weet dus zeker met de Polar M430 dat de hartslaggegevens die je door krijgt, van goede kwaliteit zijn. Ook kun je kiezen voor een persoonlijk hardloopprogramma en kan de Polar M430 gekoppeld worden met de Polar Flow-app om je gegevens te syncen en analyseren. Met dit sporthorloge kies je voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Garmin Vivoactive 4

Wellicht valt de keuze voor jou wel op de Garmin Vivoactive 4. Deze Garmin kan naast berichten versturen, ook contactloos betalen en muziek afspelen zonder telefoon. Hij heeft een hartslagmeter, ingebouwde GPS en monitor, die Pulse Ox heet. Deze monitor meet het zuurstofgehalte in je bloed. Gebruik dit sporthorloge onder water en zwem effectiever op je hartslag. Ook yoga, cardio of pilates wordt door de Garmin Vivoactive 4 ondersteund. De batterijduur is zeker weten goed, hij gaat acht dagen mee in de smartwatchmodus. Maak je gebruik van GPS en luister je muziek? Dan gaat de batterij zo’n vijf uur mee. Zeg nou zelf, dat is toch ruim voldoende voor een paar flinke work-outs?

Budget Hartslagmeter? Dit zijn de beste goedkope Hartslagmeters

Heb jij geen zin om honderden euro’s over de balk te smijten voor een sporthorloge? Dat begrijpen we heel goed. Je kunt je sportprestaties misschien ook met een activity tracker verbeteren. Vaak mis je dan toch wel functionaliteit die het sporten aangenamer kan maken. In onze Top 5 staat de Polar M430 die heel betaalbaar is en toch alles kan wat je van een sporthorloge verlangt. Denk aan het meten van je hartslag, snelheid, tempo en afgelegde afstand. Soms kun je ook geld besparen door te gaan voor het model van het jaar ervoor. Wil je nog goedkoper uit zijn? Ga dan voor de allerlaatste trend: de Bluetooth hartslagmeter. Heb jij geen smartphone en wil je nog goedkoper uit zijn? Dan is een hartslagband wellicht iets voor jou.

Garmin HRM-Run

Een hartslagband geldt dan misschien als ouderwets en wat onhandig vergeleken met een horloge, hij doet prima waar hij voor bedoeld is. Je hartslag wordt gemeten en zo kun je je trainingen effectiever maken. Dit doet ook de Garmin HRM-Run voor je. Je maakt hem even vochtig, doet hem om je middel en de gegevens kun je vervolgens bijvoorbeeld aflezen van je fietscomputer. Voor zo’n 72 euro heb je ‘m al in huis. Je kunt er ook mee zwemmen, want onder water doet hij het ook. Je kunt hem ook met een sporthorloge combineren.

Hartslagmeter Koopgids: Een goede Hartslagmeter kopen?

Waar moet je nou precies op letten als je een sporthorloge met hartslagmeter gaat aanschaffen? Belangrijk is vooral wat bij jouw sportleven past en dat het horloge lekker zit natuurlijk! Lees hieronder waar je nog meer op moet letten bij het uitzoeken van een hartslagmeter en/of sporthorloge.

Functies

Kijk goed naar het doel van de aanschaf van jouw sporthorloge. Waar ga je hem voor gebruiken? Je hartslag meten, dat doen ze eigenlijk allemaal wel. Maar is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat er specifieke programma’s op het horloge zitten? Dan moet je daar even op letten. Wil je ermee kunnen zwemmen? Dan zul je toch echt voor een model moeten gaan dat tegen water bestand is en tegen waterdruk. Als je een smartwatch of sporthorloge ook veel op je werk gebruikt, is het goed om te letten op de smartfuncties.

Accuduur

Je hebt jezelf van de bank getrokken en je hebt je sportschoenen aan. Je kijkt op het schermpje van je sporthorloge en nee he, de batterij is blijkbaar leeg. Een dergelijke situatie wil je natuurlijk voorkomen. Kijk daarom even goed naar de accuduur van het sporthorloge. Hoe langer je hem om kunt houden, hoe meer activiteiten hij kan meten. De accu van de meeste sporthorloges heeft een gemiddelde duur van zo’n 21 dagen, maar dit kan eventueel ook langer zijn.

Comfort

Tja, als jouw sporthorloge niet lekker zit, dan kan hij nog zoveel toffe functies hebben, je draagt ‘m dan niet graag. Ga je een sporthorloge uitzoeken? Zet het draagcomfort hoog op je prioriteitenlijst. Als hij niet lekker zit, zul je ‘m niet veel dragen en dat is zonde. Voel bijvoorbeeld even of de materialen niet irriteren en of je het bandje goed kunt verstellen. Draag ‘m even voor een korte periode terwijl je in de winkel staat, om even goed het gevoel te ervaren. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor een hartslagband.

Beeldscherm

Op een sporthorloge wil je zeer eenvoudig en snel gegevens kunnen aflezen van het beeldscherm. Ook als je aan het hardlopen bent en heen en weer schudt, wil je gegevens makkelijk kunnen aflezen. Denk ook aan de sportschool met soms felle verlichting. Of het beeldscherm in allerlei omstandigheden prettig is in het gebruik, is zeker iets om bij het uitzoeken van een sporthorloge aan te denken.

 

Goede Hartslagmeter Merken in 2020

Wat zijn nou op het gebied van de hartslagmeters die geïntegreerd zijn in een horloge de absolute topmerken? Bij welk merk moet je zijn om kwaliteit en goede ondersteuning tijdens het sporten te krijgen? Hieronder zie je de grootste merken van het moment.

Garmin

Garmin is wereldleider op het gebied van GPS-apparaten. Garmin is een gigant als het gaat om het ontwikkelen van sporthorloges en innovatieve en superieure GPS-apparatuur. Dit merk staat niet voor niets drie keer in de Top 5 van Beste Hartslagmeters van 2020. Garmin ontwikkelt apparatuur voor onder andere vliegtuigen, vaartuigen en auto’s. Garmin is er dus voor jou, of je nou de natuur in gaat of op pad gaat met de auto.

Polar

Sinds 1977 is Polar toonaangevend op het gebied van hartslagmeting en technologische innovatie. Polar belooft jou te helpen met het volgen van je trainingseffectiviteit. Want zo zeggen ze bij Polar: ‘Luisteren naar je lichaam is één ding, maar begrijpen wat je lichaam je vertelt is een heel ander verhaal.’ Polar is een ware expert op het gebied van sport, fysiologie en elektronica.

Fitbit

Hoewel onze Top 5 gedomineerd wordt door Garmin en een beetje door Polar, mogen we Fitbit niet vergeten. Zeg je stappenteller, dan zeg je Fitbit. Maar ook voor een mooi sporthorloge kun je zeker bij Fitbit terecht. Fitbit was de eerste producent van een algoritme dat automatisch en draadloos syncen mogelijk maakte. Fitbit staat ook bekend om een lange batterijduur en het dunste en lichtste GPS-apparaat op de markt.

TomTom

TomTom is een product van navigatiesystemen. Het bedrijf heeft zijn origine op Hollandse bodem. Het ontwikkelen van navigatiesystemen doet TomTom al sinds 1991. TomTom is het grootste bedrijf van Europa op het gebied van navigatiesystemen en heeft maar liefst meer dan 4500 werknemers en kantoren over de hele wereld. TomTom heeft de weg naar de beurs gevonden. Het bedrijf is echter ook bekend, omdat het vaak in zwaar weer verkeerde. Maar het allerbelangrijkste is dat je voor sporthorloges prima bij TomTom terecht kunt, ook al blijven Polar en Garmin de populairdere merken.

 

Wat voor type Hartslagmeters zijn er allemaal?

Steeds meer mensen trainen met behulp van een hartslagmeter. Er zijn veel verschillende soorten hartslagmeters en er zijn zeker weten veel verschillende sporthorloges. Wat zijn de favoriete type hartslagmeters onder veel sporters? Je leest het hieronder.

Hartslagband

De meest traditionele manier om je hartslag te meten is met een hartslagband die om je middel gaat. De band stuurt gegevens door naar een apparaat waarop je je hartslag kunt aflezen. Denk bijvoorbeeld aan een fietscomputer. De hartslagband geldt ook nog steeds als de meest betrouwbare hartslagmeter die er is.

Sport-bh met hartslagmeter

Voor alle dames is er ook de sport-bh met hartslagmeter. Een voorbeeld is de Shock Absorber Ultimate Run Bra. Deze bh is comfortabel en meet nog je hartslag ook. Het is eigenlijk een hartslagband die omgebouwd is tot bh. Het meten van de hartslag wordt uitstekend gedaan en je hebt tegelijkertijd ook profijt van de steun van deze sportbh. Geniet van dubbel voordeel en dubbele functionaliteit tijdens je driewekelijkse hardlooprondje. Wat wil je nog meer?

Sporthorloge

Dan nu de ster van deze blog: het sporthorloge. Hartslagmeters die zijn geïntegreerd in sporthorloges winnen steeds meer aan nauwkeurigheid. Hoewel de hartslagband het meest betrouwbaar blijft voor nu, kun je bouwen op de resultaten van een sporthorloge. Het leuke aan een sporthorloge is natuurlijk ook dat je er vaak nog veel meer dingen mee kunt dan alleen je hartslag meten. Heel veel handigheidjes maken jouw leven aangenamer of maken je bewuster van processen die in je lichaam spelen. Zoals je slaapritme, je herstelperiode, de variatie in je hartslag en nog veel meer.

 

Hartslagmetertrends

De allerlaatste trend op hartslagmetergebied is de Bluetooth Hartslagmeter. Ze zijn lichter en makkelijker in gebruik dan smartwatches en hartslagbanden. Gebruik een gratis app op je smartphone voor jouw favoriete sport en analyseer je gegevens achteraf in de app. Tijdens het trainen zie je en hoor je je hartslag. Je hoeft geen horloge meer om je pols te dragen tijdens het trainen, wat soms kan irriteren. Voordeel is ook zeker dat je goedkoper uit bent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Bluetooth Hartslagmeter als je nog niet zeker dat op hartslag trainen voor jou werkt. Welke hartslagmeter je uiteindelijk ook mag kiezen, veel plezier met trainen gewenst!

 

 

0 Shares:
You May Also Like