Je kunt best gek zijn op katten maar je wilt ze wellicht liever niet in je tuin. Ze laten hun uitwerpselen achter en voor je eigen kat is het ook niet bepaald een pretje. Je wilt de ongewenste bezoekers uiteraard geen kwaad doen maar het liefst wel flink afschrikken zodat ze jouw gazonnetje voorlopig met rust laten. Gelukkig zijn daar kattenverjagers voor uitgevonden. Je plaatst ze in je tuin zodat je vervolgens kunt genieten van een kat-vrije tuin. Wel zo prettig dus! Ben je benieuwd naar de beste exemplaren van het moment? Wij zochten voor je uit welke dat zijn. Bovendien lees je waar je rekening mee moet houden als je een kattenverjager aanschaft.

Uit diverse online recensies en tests komt naar voren dat deze kattenverjager de beste kattenverjager van 2024 is. Een goedkoper alternatief voor deze kattenverjager is de TA verjager katten. Lees verder voor een volledig overzicht van de best beoordeelde kattenverjagers.

Beste kattenverjager van 2024

L-Gardens

Bij L-Gardens begrijpen ze heel goed dat je rustig van je tuin wilt genieten. Deze kattenverjager zorgt er dan ook voor dat dit mogelijk is. Niet alleen verjaagt hij katten maar ook andere dieren zoals duiven, honden, marters, vossen en eekhoorns worden geweerd. Wel zo prettig dus. Het apparaatje is makkelijk neer te zetten en in gebruik te nemen. De dieren worden afgeschrikt door middel van ultrasone geluiden die voor mensen bijna niet waarneembaar zijn in combinatie met lichtflitsen. Komt er een onverwachte bui aan? Geen probleem. Hij is namelijk waterafstotend. Hij heeft een bereik van ongeveer 6 tot 8 meter en is instelbaar op gevoeligheid.

Pros
 • Hij werkt op zonne-energie dus je hoeft geen batterijen te kopen en wisselen of de kattenverjager op te laden. Ideaal dus!
Cons
 • Hij heeft een redelijk beperkt bereik wat een probleem kan zijn als je een grote tuin hebt.

TA Verjager katten

Met de TA verjager katten weer je ongewenste gasten uit je tuin. Voor het verjagen van katten doet hij uitstekend zijn werk. Niets is zo vervelend dan weer eens uitwerpselen vinden of de geur van kattenpis. Met deze kanjer is dat verleden tijd. Behalve katten weert hij ook andere dieren zoals honden, konijnen en hazen. Je stelt zelf de frequentie van het apparaatje in. Voor iedere diersoort is een ideale stand. Dit staat in de omschrijving van het product. Je kunt eindelijk weer in je eentje van je tuin genieten zonder dieren pijn te doen. Net als zijn voorganger werkt dit apparaatje op zonne-energie. Super praktisch dus! Kortom, hij mag niet in je tuin ontbreken.

Pros
 • De kattenverjager is gebruiksvriendelijk en werkt erg effectief. Je stelt zelf de frequentie in voor het gewenste resultaat.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat het design nogal onaantrekkelijk is en storend kan zijn in de tuin.

Outdoor 909

De Outdoor 909 is een eenvoudige kattenverjager die doet wat hij moet doen. Daarnaast is het apparaat makkelijk te plaatsen. Je steekt hem gewoon ergens in de grond in je tuin. Hij werkt op zonne-energie en zal zeker geen onnodige energie verspillen. Dankzij de sensor springt hij alleen aan wanneer het nodig is. Hij heeft een bereik van maximaal 8 meter. Voldoende voor de gemiddelde tuin dus. Het ultrasone geluid is bijna niet te horen voor mensen maar dieren horen het wel duidelijk en het verjaagt ze. Daarnaast worden er lichtflitsen geactiveerd wanneer er een ongewenste gast wordt gedetecteerd.

Pros
 • Deze kattenverjager heeft een prima design. Hierdoor stoort hij niet in het landschap van je tuin. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
 • Volgens sommige gebruikers heeft hij niet het gewenste effect voor alle diersoorten.

Swissinno kattenverjager

De Swissinno kattenverjager heeft een groene kleur waardoor hij niet opvalt in je tuin. De sensor heeft een lekker groot bereik van 10 meter. Bovendien heeft hij een detectiehoek van 120 graden. Geen kat die het nog in zijn hoofd haalt om jouw tuin te bezoeken. De voorkeur gaat nu uit naar de buurman. Of het nu gaat om je mooie bloemenperkje, gazon of groentetuintje, je wilt gewoon geen katten in je tuin. Op een diervriendelijke manier worden katten weggejaagd. Deze kattenverjager is compact en makkelijk in je tuin te installeren. Het is een kwestie van in de grond steken en klaar is kees. Je kunt gelijk genieten van de voordelen die deze Swissinno biedt!

Pros
 • Heeft een groter bereik dan de meeste kattenverjagers. Je hebt nooit meer gedoe met lege batterijen of accu’s.
Cons
 • Sommige gebruikers geven aan dat de kattenverjager niet helemaal optimaal werkt en er nog steeds katten komen.

Verjager katten

Met de Verjager katten kun je niet alleen katten buiten de deur houden maar ook andere ongewenste gasten. Denk aan honden en konijnen. Ideaal dus als de hond van de buren je tuin weer eens in rent. Niet echt waar je op zit te wachten. Op een diervriendelijke manier worden dieren geweerd. Voor iedere diersoort is er een aparte stand die je op de kattenverjager zelf in kunt stellen. Zo bereik je altijd het gewenste effect. Ook kun je de gevoeligheid van de sensor instellen. Hij werkt op zonne-energie dus je hebt er geen omkijken naar dat de batterij leeg is of dat je een accu op moet laden. De batterijen die door de zon worden opgeladen zijn inbegrepen.

Pros
 • Het apparaatje heeft een praktische verpakking en is makkelijk in je tuin op te hangen. Valt door zijn kleur haast niet op.
Cons
 • Je moet hem aan een bestaand object ophangen zoals een schuurtje, paaltje of een hek.

Professionele Ultrasone Kattenverjager

Als je katten in je tuin ook zo zat bent dan ben je bij de Professionele Ultrasone Kattenverjager aan het goede adres. Deze kanjer zorgt ervoor dat katten worden verjaagd. Ook voor andere dieren werkt hij zeer effectief. Denk aan vogels, marters en konijnen. Katten gebruiken je tuin vaak als kattenbak en daar zit je niet op te wachten. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt 1 jaar garantie op dit exemplaar. Hij werkt op zonne-energie dus je hebt geen omkijken naar het vervangen van batterijen. Wel zo prettig. Door middel van ultrasone geluiden worden dieren op een diervriendelijke manier verjaagd. Als kers op de taart heeft hij een mooi design.

Pros
 • Dankzij de grondpin plaats je hem makkelijk in je tuin. Dankzij de sensor werkt hij direct als er een kat in je tuin komt.
Cons
 • Het is geen goedkoop apparaatje dus je moet er het budget voor hebben.

Koopgids: dit moet je weten voordat je een kattenverjager aanschaft

Hoe kun je op een kattenverjager besparen?

Kattenverjagers zijn er in allerlei prijsklassen. Goedkoop is vaak duurkoop. Dat wil echter niet zeggen dat het duurste exemplaar per se het beste is. Ga dus altijd voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als je niet zeker bent van je zaak en je hebt maar een klein budget overweeg dan een tweedehands kattenverjager aan te schaffen. Online worden ze in overvloed aangeboden en werken vaak nog prima. Bovendien hoef je niet de hoofdprijs te betalen.

Daarnaast kun je een leuke aanbieding afwachten. Als je iets direct wilt kopen kost het altijd meer geld dan wanneer je geduld hebt. Je kunt dan ook nog even doorsparen. Als je een leuke aanbieding voorbij ziet komen, sla dan je slag!

Bestel je kattenverjager online. Net als met veel producten geldt dat je vaak goedkoper uit bent dan in de winkel of het tuincentrum. En je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je te veel betaalt!

Welke soorten kattenverjagers zijn er?

Een kattenverjager is een ding of apparaatje waarmee je katten uit je tuin kunt weren. De effectiviteit is omstreden. Sommige mensen zweren erbij terwijl anderen aangeven dat het niets voor hun tuin doet. Behalve katten verjaagt een kattenverjager meestal ook andere dieren zoals vogels, honden, marters en konijnen. De meest populaire kattenverjager van het moment is die met ultrasoon geluid. Het apparaatje geeft een geluid af dat voor mensen nauwelijks of helemaal niet waarneembaar is. Dit doet hij meestal in combinatie met lichtflitsen.

De ultrasoon geluiden mogen voor mensen dan niet hoorbaar zijn, voor katten is het maar al te duidelijk dat zij dit geluid activeren wanneer ze in jouw tuin komen. Meestal gaat het namelijk af met een sensor. Op deze manier leren katten het snel af om bij jou op bezoek te komen. Ook de lichtflitsen vinden ze zeker niet prettig. Je vindt deze apparaatjes op zonne-energie zodat je zelf geen accu op hoeft te laden of batterijen hoeft te wisselen. Ze zijn ook verkrijgbaar met batterijen. Er zijn zelfs kattenverjagers met een water functie. Katten hebben over het algemeen een hekel aan water dus ze zullen zich wel een tweede keer bedenken als ze op bezoek komen in jouw tuin.

Als je het liever op een natuurlijker manier aanpakt dan is dit ook mogelijk. Als mensen hebben we voorkeur voor bepaalde geuren, kleuren en omgeving. Voor katten is dat niet anders. Mocht je geen katten in je tuin willen hebben dan helpt het om ooievaarsbek, wijnruit, citroenverbena of de vuurwerkplant te plaatsen. Bovendien doen katten hun behoefte niet graag in een begroeid gebied. Plant dus bij voorkeur voldoende planten in je tuin om het niet te aangenaam te maken voor de kat.

Tenslotte is er de optie om voor een soort van vogelverschrikker voor katten te gaan. Katten hebben er immers een hekel aan als andere katten in hun teritorium komen. Dat voorkom je met een nepkat in je tuin!

Welke kattenverjager is de beste budget keuze?

Als je het niet zo breed hebt en je toch voordelig van een goede kattenverjager wilt genieten kies dan voor de EBM kattenverjager. Het is een zeer effectieve kattenverjager waar geen geluid, water of licht aan te past komt. Je kunt het nog het best vergelijken met een vogelverschrikker. Het is een nepkat met kunstogen. De ogen glimmen in het licht. Het idee erachter is dat katten hun territorium niet graag delen met andere katten en dat deze kattenverjager katten afschrikt. Deze budget topper komt tegen een verrassend goede prijs en staat ook nog eens leuk in je tuin. Je kunt genieten van een levenloze kat die geen uitwerpselen achter zal laten.

Wat zijn de populairste kattenverjager merken?

Als je dierenverjager zegt dan zeg je EBM. Ze weten raad met alle ongewenste gasten in je tuin. Of het nu om vliegen, katten, marters of insecten gaat, voor ieder probleem is er bij EBM in het assortiment wel een oplossing te vinden. Met hun klamboe’s en kattenverjagers ben je overal op voorbereid. Er is bovendien rekening gehouden met dierenwelzijn. Een spinnenvanger behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een bakje op een stok waarmee je veilig een spin vangt en deze weer netjes buiten vrij kunt laten.

Bij 909 Outdoor willen ze je leven een stukje makkelijker en leuker maken. En dat lukt aardig. Je kunt bij ze terecht voor windschermen, parasols, hangmatten en uiteraard kattenverjagers. De hele zomer geniet je van je tuin zonder je te hoeven irriteren aan allerlei ongemakken. De kwaliteit is uitstekend en ook van de prijs kun je niks zeggen. Niet alleen is er oog geweest voor praktisch gebruik maar ook voor design. Het oog wil namelijk ook wat!

Bij Swissinno weten ze wel raad met ongedierte. Denk aan vallen voor kakkerlakken of nepvogels om kraaien af te schrikken. En ook met katten weten ze wel raad. Hun kattenverjagers zijn namelijk zeer effectief. Met de muizenvallen is het een eitje om van muizen af te komen. Bij Swissinno is er echt nagedacht over het ontwerp van hun producten. Het is niet alleen bedacht vanachter een bureau maar ook in de praktijk uitvoering getest. En dat zie je terug in hun producten. Kortom, met een Swissinno kun je de mist eigenlijk niet ingaan!

Kattenverjager: zo doe je de beste koop

Je wilt een kattenverjager aanschaffen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Begrijpelijk want er is enorm veel keuze. Met onderstaande aandachtspunten kom je een heel eind om de geschikt keuze voor jou te maken. Breng eerst je situatie in kaart. Waar wil je de kattenverjager plaatsen? Hoe groot is je tuin? Wat wil je ervoor uitgeven?

 1. Bereik

  Als het gaat om een kattenverjager met een sensor dan is het bereik van belang. Als er een kat in je tuin komt wordt de bewegingssensor geactiveerd. Je moet dan uiteraard wel voldoende bereik hebben, anders wordt de beweging niet waargenomen. Meestal ligt het bereik tussen de 8 en 10 meter. Heb je een grote tuin? Overweeg dan om meerdere kattenverjagers te plaatsen.

 2. Methode

  We stipten het eerder al even aan. De methode om een kat te verjagen. Je kunt gebruik maken van een apparaatje met ultrasone geluiden en lichtflitsen. Dit schaadt de kat niet en zelf heb je er ook geen last van aangezien mensen het geluid niet kunnen waarnemen. Als je een grote tuin hebt en je voldoende ruimte hebt om planten te planten die katten niet fijn vinden dan is dit ook een optie. Kies dus wat het beste bij jou en je tuin past!

 3. Stroomvoorziening

  Apparaten op zonne-energie zijn steeds meer in opkomst. Zo ook kattenverjagers op zonne-energie. Dit is lekker makkelijk want je hoeft zelf nooit de batterijen te vervangen of een accu op te laden. Er zijn ook klassieke exemplaren met normale batterijen of met een adapter. Houd er rekening mee dat je bij een type op netstroom een stopcontact in de buurt moet hebben.

Katten zijn vaak ongewenste gasten in onze tuin. En dat is niet zo gek want ze gebruiken je tuin vaak als een kattenbak. Niet heel fris dus. Gelukkig zijn er manieren bedacht om katten op een diervriendelijke manier uit je tuin te weren. Denk aan het gebruik van een kattenverjager met ultrasone geluiden. Het is een techniek die bij de verjaging van meerdere diersoorten wordt toegepast. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met lichtflitsen, wat de meeste dieren afschrikt en/of water. Water is iets waar katten een hekel aan hebben en meestal is dit een zeer effectieve methode om van katten af te komen. Omdat je zelf niet 24/7 met een tuinslang klaar kunt staan zijn er speciale kattenverjagers die over een water functie beschikken. Zodra de sensor beweging detecteert wordt de ongewenste bezoeker nat gespoten.

Kortom, er zijn genoeg manieren om diervriendelijk van katten in je tuin af te komen. Er is gelukkig steeds meer oog voor dierenwelzijn en om dit op een diervriendelijke manier te bereiken. Dit geldt ook voor andere dieren zoals marters en konijnen. Met een kattenverjager sla je dus meerdere vliegen in één klap!

0 Shares:
Ook zeer interessant