Vergelijkingssite

vergelijkingssite

Als je van plan bent om een product of dienst aan te schaffen dan zal je vooraf veelal eerst gaan vergelijken. Je speurt de markt af en vergelijkt de mogelijke aanbieders. Welke leverancier en merken zijn er en welke productvarianten bestaan er? Wat zijn de prijzen en wat is de kwaliteit van de aangeboden producten. Uiteindelijk wil je met je vergelijking toch de beste prijs kwaliteit verhouding vinden. Meer en meer mensen kopen hun producten online en de vergelijkingssites op het internet voorzien daarom in een grote behoefte. Maar wat is een vergelijkingssite en welke type vergelijkingssites zijn er eigenlijk? Hoe werkt een vergelijkingssite en welke van de vergelijkingssites is nu eigenlijk de beste?

 

Wat is een vergelijkingssite?

Vergelijkingssites zijn websites waar je producten of diensten van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Je vergelijkt veelal niet alleen op prijs maar ook op diverse kwaliteitsfactoren. Met een paar muisklikken kun je vrij eenvoudig bijvoorbeeld energie vergelijken of alle alles-in-1 pakketten op jouw eigen adres.

 

Welke vergelijkingssites zijn er?

De vergelijksites kun je op verschillende manieren indelen:

  1. Product of dienst vergelijken;
  2. Vergelijk focus op prijs of op kwaliteit;
  3. Breedte van het aanbod in de vergelijking;
  4. Diepte van het aanbod van de vergelijkingssite;
  5. Waar vindt de uiteindelijke bestelling plaats;

 

Producten of dienst vergelijken

De vergelijkingssites zijn allemaal ooit gestart waarbij ze gefocust waren op één of meerdere producten of juist op één of meerdere diensten. Vandaag de dag zie je deze scheidslijn bij diverse vergelijkers vervagen. Met name de vergelijkingssites die zich op producten richten gaan vaak op termijn ook vergelijkingsmodules voor diensten aanbieden.

 

Vergelijk focus op prijs of kwaliteit

Er zijn veel vergelijkingssites die zich alleen op het tonen van prijzen richten maar gelukkig is er ook een grote groep vergelijkers die ook diverse kwaliteitsaspecten meenemen in hun vergelijking. Ook zijn er diverse zogenaamde reviewsites die zich met name op de kwaliteit richten, door de producten te reviewen, zelf of door reviews van gebruikers te plaatsen. Deze review sites bieden ook meer en meer een overzicht van aanbieders met hun prijzen voor de producten die ze beoordeeld hebben, zodat men direct tot aanschaf over kan gaan.

 

Breedte van het aanbod in de vergelijking

Een vergelijkingssite kan getypeerd worden als specialist als men slechts één type product vergelijkt. Daartegenover staan dan de vergelijkingssites die meerdere (categorieën van) producten of diensten vergelijken zodat je voor bevoordeeld al je vaste lasten, of al je huishoudelijke apparaten bij hen
terecht kan.

 

Diepte van het aanbod van de vergelijkingssite

De diepte van het aanbod is wel een belangrijke factor om na te gaan als men een vergelijksite in overweging neemt. Biedt men voldoende verschillende aanbieders/merken aan zodat je een representatieve vergelijking kunt maken van hetgeen er in de totale markt voor dat product te vinden is. Of biedt men slechts enkele merken aan waar ze een goede commissie over kunnen ontvangen.

 

Waar vindt de uiteindelijke bestelling plaats

De uiteindelijke bestelling kan op twee plekken plaatsvinden. Ten eerste op de website van de vergelijkingssite zelf. Je wordt dan tot en met de bestelling begeleid en blijft dus op dezelfde website voor je uiteindelijke aankoop. De tweede mogelijkheid is dat de vergelijkingssite je na het vergelijken via een link doorstuurt naar de website van de door jou gekozen aanbieder. Hier sluit je vervolgens de koop.

 

Welke producten worden het meeste vergeleken?

Voor de diensten zijn dit reizen, vakanties, vliegtickets, energie vergelijken, zorgverzekering vergelijken en bijvoorbeeld alles-in 1 pakketten voor Internet TV en bellen. Voor producten moet je denken aan boeken, cd, dvd, games, software, mobiele telefoons, laptops, tablets of bijvoorbeeld kleding en mode accessoires, Nog steeds stijgen de omzetten van webwinkels en meer en meer wordt via het internet en haar vergelijkingssites aangekocht, ten koste van de reguliere detailhandel.

 

Waarom een vergelijkingssite gebruiken?

Consumenten gebruiken een vergelijkingssite om, voordat ze tot aankoop overgaan, de verschillende producten, merken en aanbieders met elkaar te vergelijken. Ze zoeken bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekering of een mobiel abonnement met de beste prijs kwaliteit verhouding. Een andere reden voor veel mensen is om te besparen. Energie vergelijken of een goedkope sim only abonnement afsluiten stelt mensen in staat om serieus te besparen op hun vaste lasten. Lees hier meer over vergelijken en geld besparen op vaste lasten.

 

Waarom gebruiken veel mensen nog geen vergelijkingssite?

Veel mensen hebben of nemen de tijd niet om een goede vergelijking te maken . Of ze zien op tegen de rompslomp van het uitzoeken en overstappen. Mensen die wel van een vergelijkingssite gebruik maken voor bijvoorbeeld autoverzekering vergelijken en  overstappen merken dat het in de praktijk een fluitje van een cent is. De besparingen zijn echter veel meer dan een fluitje van een cent! Er wordt al door veel mensen overgestapt. Lees hier meer over vergelijken en overstappen en geld besparen in Nederland.

 

Hoeveel kun je besparen door een vergelijksite te gebruiken?

Dit hangt natuurlijk af van het product of de dienst die je gaat vergelijken maar prijstechnisch gezien kunnen producten tientallen procenten verschillen. Lees hier meer over vergelijken en geld besparen.

 

Waaraan verdient een vergelijkingssite?

Vergelijkingssites ontvangen van sommige aanbieders een vergoeding als je het product of de dienst aankoopt of afsluit. Dit geldt ook voor sites waarbij je wordt doorgelinkt naar de website van het gekozen product. Vergelijkingsites hoeven niet precies op te geven wat en wanneer ze ontvangen maar ze moeten wel uitleggen hoe ze hun geld verdienen.

 

Wat is een goede vergelijkingssite?

Bekijk de diepte van het aanbod van producten en ook of de vergelijkingssite kwaliteitsscores meeneemt in de vergelijking. Ga na of er voldoende variatie wordt aangeboden en dat het niet een site is die slechts een klein percentage van het totale mogelijke aanbod vergelijkt.  Er zijn namelijk diverse advertentie sites die niet echt vergelijken maar gewoon een aantal aanbieder laat zien waar zij een commissie voor kunnen vangen. Deze websites kun je veelal herkennen aan het feit dat je geen persoonlijke gegevens of wensen kunt invullen.

Raadpleeg bij twijfel altijd nog een tweede of derde vergelijkingssite om er zeker van te zijn dat je een ruim aanbod en marktconforme prijzen vergelijkt.

Als het om financiële producten (bijvoorbeeld verzekeringen vergelijken) gaat dient de vergelijkingssite in bepaalde gevallen (als zij volgens de wet bemiddelen) in het bezit te zijn van een AFM vergunning dan wel in de aanvraagprocedure te zijn.

Sommige vergelijkers tonen in eerste instantie alleen een top drie, kijk dan toch nog even verder wat de prijzen van de overige aanbieders zijn voordat je bijvoorbeeld een autoverzekering afsluit.

 

Hoe komen vergelijkingssites aan hun gegevens?

Er zijn voor veel producten en diensten gespecialiseerde bedrijven die de vergelijkingssites en bedrijven die vergelijkingsmodules ontwikkelen voorzien van up-to-date informatie van de prijzen en bijbehorende kwaliteitsscores. Deze gegevens worden dagelijks ververst en in de vergelijkers ingeladen.

 

Wat is de beste vergelijkingssite?

Dat ligt er natuurlijk helemaal aan welk product of service je zoekt, maar er zijn in Nederland (ons ben zuinig) veel goede vergelijkingssites te vinden.

Als je je vaste lasten wilt vergelijken dan ben je uiteraard bij ons aan het juiste adres en wij staan 100% achter onze vergelijkers. Checko is een vergelijkingssite waarbij je al je vaste lasten kunt vergelijken. Checko is biedt een heel ruim aanbod in breedte en diepte, is 100% onafhankelijk en heeft de AFM vergunning (in aanvraag). Checko heeft geen enkele contractuele verplichting met de getoonde verzekeraars, providers of energieleveranciers. In principe hoef je dus echt niet meer verder te zoeken.

Maar er zijn natuurlijk meer goede vergelijkingssites. Op één van onze partnerwebsites Allevergelijksites.nl vind je per product de beste vergelijkingssite, waar je net als op Checko goed kunt besparen op al je vaste lasten.

 

Vergelijkingssite Checko

Checko is een vergelijkingssite die zich richt op het vergelijken van en besparen op vaste lasten. Hier volgt ons vergelijkingssite overzicht zodat je kunt zien welke producten je kunt vergelijken:

 

1. Vergelijkingssite Energie

Checko is een energie vergelijkingssite, zowel energie voor particulieren maar ook energie zakelijk kan vergeleken worden. de energiebedrijven worden in detail met elkaar vergeleken. Als vergelijkingssite voor energietarieven neemt Checko alle energieleveranciers onder de loep en kun je de tarieven voor stroom en gas apart inzien, vergelijken en afsluiten. Ook apart filteren op groene stroom is mogelijk.

 

2. Vergelijkingssite verzekeringen

Ook vele verzekeringen kun je bij Checko vergelijken:

Vergelijkingssite zorgverzekering

Checko heeft als vergelijkingssite voor zorgverzekeringen alle zorgpremies voor je  in kaart gebracht, zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekeringen zoals de tandartsverzekering. Zo weet je exact waar je aan toe bent voor de gezondheidszorg en vind je eenvoudig de juiste zorgpolis want alle zorgaanbieders zijn netjes onder elkaar gezet. Dat is weer een hele zorg minder! Maar wij bieden als echte vergelijkingssite financiële producten natuurlijk nog meer:

Vergelijkingssite Autoverzekering

Zoek niet langer naar een vergelijkingssite voor autoverzekeringen maar klik op deze link. Zo kun je flink besparen op je autokosten omdat je autoverzekering namelijk veel goedkoper kan!

Vergelijkingssite Inboedelverzekering en opstalverzekering

Check op Checko je inboedelverzekering maar ook je opstalverzekering, stap over en bespaar veel geld. Checko is een onafhankelijke vergelijkingssite voor de woonhuisverzekering. Sluit via Checko je inboedel- en opstalverzekering af tegen de beste prijs- en polisvoorwaarden.

Vergelijkingssite rechtsbijstandverzekeringen

Vergelijk hier de rechtsbijstandverzekeringen voor de beste rechtsbijstand.

Vergelijkingssite reisverzekering

Vergelijk hier de doorlopende reisverzekeringen en kies de goedkoopste reisverzekering uit.

Vergelijkingssite uitvaartverzekeringen

Op zoek naar een vergelijkingssite voor uitvaartverzekeringen, vergelijk alle uitvaartverzekeringen gemakkelijk via deze link.

 

3. Vergelijkingssite Telecom

Vergelijkingssite mobiele telefoons

Zoek de beste prijs voor je gsm, een iPhone 4, iPhone 4s of iPhone 5 en maak gebruik van onze vergelijkingssite voor mobiele telefoons. Je iPhone abonnement was nog noot zo goedkoop!

Vergelijkingssite Sim-Only

Wil je geen mobiele telefoon abonnement, althans niet met een mobiele telefoon in de prijs verweven, neem dan een sim only abonnement, dan betaal je alleen voor het abonnement en niet voor de telefoon!

Vergelijkingssite TV Internet telefoon

Checko is ook een vergelijkingssite voor alles-in-1 pakketten ook wel 3 in 1 genoemd. Zo kan je met één abonnement Tv kijken, internetten en bellen. Vergelijk alle providers op jouw adres en kies de goedkoopste. Wil je digitale tv, glasvezel, alleen internet en tv, of juist internet en bellen,  of misschien toch alleen internet, Checko heeft alle internet providers en alle tv aanbieders en al hun pakketten op een rij gezet.

 

4. Vergelijkingssite Bankproducten

Vergelijkingssite hypotheken

Een vergelijkingssite van banken die hypotheken aanbieden. Laat de hypotheekrentes voor je nagaan en bekijk waar je de beste hypotheek tegen de laagste rente tarieven.

Vergelijkingssite spaarrente

Bekijk waar jij wilt sparen en waar de spaarrente het hoogst is.

Of je nu voor Checko kiest of voor één van de andere vergelijkingssites, we wensen je veel plezier met vergelijken en besparen!